Пролетта отдавна е дошла, щом имаш СЕПТЕМВРИйче у дома!

• 26 584
  • 281
  •   1
Отговори
# 240
Хей, здравейте момичета! wavey

Не ми остава време да намина едно здрасти да ви кажа, значииии...
Ама тая вечер няма да пропусна, щото не знам кога пак ще имам тази възможност.

cvetiberova - много сладки сестрички! Да са ти живи и здрави!
Кузманка - дано времето на раздяла мине бързо и за двете ви и най-вече да даде резултат и Дани да не се разболява повече. Peace
MariaF - то наистина звучи като училище. Важното е Филип да се чувства добре там и да се забавлява. Успех с начинанието с памперса.
Alexal - пожелавам ти всички прегледи при док да са успокояващи, вдъхновяващи и така опознавайки се взаимно да вървите с малкото съкровище към първата ви среща ! Hug
steli-ssd - как мина прегледът? Ако се наложи интервенция да минава бързо и незапомнящо се за сладък Стенли!
irinii - ей, отгледа ги тез деца. Кога пораснаха? Джи станала вече мома за женене.  Heart Eyes Ама с таз красота няма да чакате дълго за кандидати.... Grinning
И на Меги да кажа, че с голямо удоволствие и погостувах виртуално. Crazy Пожелавам ти, мила да влагаш толкова сърце и въображение във всичко, което правиш и резултатите да бъдат все така пълни с красота, да носят наслада на теб и на всички които се докосват до тях. Много щастие и хармония ви желая У ДОМА!

Ние сме си ОК. ДА чукам на дърво Йони-бобони (както се нарича самата тя) е здрава и усмихната. МНого отдавна не е отсъствала от градинката и дори и да има някакви неразположения минават бързо и почти незабелязано. Правя и разни бъркочи и чайчета и тя как ги пие въобще не знам. Та приехме, че тези чести боледувания са били част от емоционалното и приобщаване към социалния и живот, въпреки че така лесно и недраматично прие промяната в ежедневието си. Аз съм се отдала малко на културни мероприятия. Изгледахме няколко филма от София Филм фест - на брега.  "Снимки в Палермо" страшно ми хареса.  Heart Eyes Вчера си получих обещания подарък за рождения ден. Димитър го избра, нашите ми го подариха - Пежо 206. На мен много ми хареса... на външен вид.  Rolling Eyes Сега ще се уча да карам, щот Димитър като се разработи едвам ще го виждаме и аз и баща и майка, ще разнасям Йоничето на градинка и други дестинации. Ми туй общо взето. Сега ви оставам, че май ми се опече хляба, да видя какво съм омесила...
ЧАО, мили момичета и много усмихнати сънища на всички!

# 241
Фиб, липсваш, душа! Честито ти возило! Все на хубави места да те вози - спкойно, безавалийно ис хубава муцика в него. радвам се, че Бонбони вече напълно се аклиматизира към новата си среда. Звучиш добре, какт винаги
ЦветиБ, тези дни си мислех точно и за вас. Мерси, че сподели хубави снимки. Много си приличат Габи и Дона в очите, а те пък са твоите. как се възстановяваш след раждането? помагат ли ти в къщи?
Стели, какво стана с прегледа на Додо?

Ние си боледуваме тихо-кротко... Аз в момента май съм най-зле. Надявам се, че при Спаси и Джи пикът отминава  Praynig Praynig Praynig

# 242
  • Пловдив
Здравейте, момичета...След един тежък ден и нощ сега съм ... Tired, но Додо определено вече по-добре!
След прегледа във вторник лекаря ми препоръча цепването на пишлето да стане с пълно упойка, за да е по-лесно и да се почисти насъбралите се секрети, които се намираха отдолу под самата главичка, а и за да не се мъчи и травмира толкова много Стенли...Направихме изследвания и всичко останало и вчера ни плануваха в детската хирургия . Наложи се доста да почакаме,че имаше доста спешни случай , но в крайна сметка всичко мина добре. Додо ме побърка след като излезе от упойка, бореше се със зъби и нокти да си махни абоката /в буквалния смисъл/ и да не иска да лежи...След 1вия час Стенли се кандилкаше като пияница по коридорите, но доволен че се разхождаме и само си харесваше компания за игра!
Но снощи вкъщи беше големия кошмар с пишкането,днес и утре сигурно сигурно ще ни е трудно,но се надавям всичко да мине по-бързо......
Надявах се,че сега ще му е по-удобно и по-лесно да пишка на грънето,но се оказа че теорията на Ирини важи при нас в момента с пълна сила...Пишка прав пищейки, а като види гърнето и изпада в истерия!
Такива неща при нас! Извинявайте че ви натоварих,но малко ми поолекна.....тия дни ще се гледаме с разбойничето вкъщи и ще ми остава време да се включвам повече...Чао засега! Hug

П.С. Ирини бързо оздравяване на цялото семейство! Peace

# 243
ехооо

Стели, много сериозна цялата процедура, не очаквах. Ще се поизмъчи детенцето, мъжки неволи, кво да ги правиш. Важното е да нямате повече грижи  Wink

Честита Половин Годинка на Джинджи   bouquet Страхотна е  Peace Ирини, абе личи си, че на масата има много завъртяни и интересни неща, но аз нищо детайлно не видях и ме гложди едно любопитство  Blush Все забравям, Благодаря за пожеланията за къщата, но ние сме си дали срок 2 години... то си изтече почти едната де, та за другия РД е по реално да сме там  Peace

МарияФ, успех в борбите ви. Въпреки всичко малко пресилено ми се вижда, искат от бебета големи деца да направят, без никакъв преход... но явно става  Wink

ЦветиБ, големи сладурки, пу  Peace

Доника, голям мъж станал Гого, и тениската е супер...

Фибичка, хайде по-честичко деееее

Ави, педантко такава, сетих се, че питаше за подаръци за РД на децата... е от януари да планувам подарък за септември  ooooh! още не ми се беше случвало, няма и да ми се случи скоро Whistling

При нас ежедневието си ни върти. Боян е станал един устатник, вчера му се карам нещо, и той нацупи долна устна, зачерви артистично очи и отиде да се оплаква на брат си... Ичиии, мама кара... Ама аз не съм ви казвала... Боян има 15 думи в речника си, но казва Р  bowuu Брат му почти на 4 се научи.
Утре заминаваме за 2 дни на Банско.

Хайде  Heart Eyes

# 244
Рени, явно става!!  Peace щом всички деца се справят, и моите ще се справят... В това съм сигурна. И мъжо ми в това училище е учил, и другите му приятели. По-трудното май е аз да променя представите си за детска градина и отглеждане

Кузманка, не трябва да ядат сухи сандвичи. Само ако искат и си носят.  Mr. Green Но пък иначе нищо няма да яде.. Просто не дават храна, няма кухня, няма и персонал, които да стопли супа ако си носиш. Няма нашия тип Лелки, които бършат усти и наакани дупета. Затова и без памперси.
steli-ssd , какво наложи цепването? Беше ли възпалено, червено, подуто, болезнено... Защото тук не забелват и ако няма тези признаци нищо не се прави. Само се измива с вода докъдето стига..
През големи препятствия сте минали, дано Додо се чуства по-добре  Hug

Ирини , бързо оздравяване!  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 20:21 от MariaF

# 245
MariaF , да не те обидих със "сухите сандвичи". не съм искала, просто ми прозвуча странно, че децата трябва да си носят храната, не спинкат там, няма да ядат топла храна, обаче иначе ще има плодове пък... Wink Просто на мен ми се струва странно, не ме рабирай погрешно, нищо лично... Hug И ако съм те обидила с нещо, извини ме... Hug

# 246
Не си ме обидила,  Hug защо да се обиждам? И за мен точно тези условия са странни и притеснителни и затова ви ги споделям.
Но си казвам че е излишно... Най-трудното е аз да си променя представите

# 247
Hi!  Nie se premestihme, no nqmam net. U doma vse edno bomba e padnala, no sym mnogo shtastliva.   Steli byrzo vyzstanovqvane na geroq.  Predlojenie za ,,Barbaroni Mladost,,  vtornik 16.00h

# 248
  • Пловдив
MariaF , наистина са странни за нашите представи изискванията и правилата за вашето училище /то всъщност май е нещо средно м/ у занималня, детска градина и училище/.
За наши познати от Италия например е супер странно,че тук има детска кухня /частна или държавна/... Rolling Eyes Те казват че никъде в Европа не са чували за такова нещо и го смятат за голяма привилегия за родителите! Надявам се,че бързо ще свикне Филип с новата обстановка!
На Стенли пишлето беше се цепнало и започнало да се зачервява, а и имаше едно бяло образувание, които ние не можахме вкъщи сами да почистим, защото главичката му не беше изцяло забелена,  така че в общи линии трябваше да вземем мерки.... А иначе знам,че повечето европейски държави тенденцията е да не се забелват членчетата поне до 7г възраст и ако тогава има проблем се прибягва до подобни манипулации.
Amaretto, честит ви нов дом! Бързо да наредите багажа и когато успееш чакаме снимки... Hug
Rени , на мен пък Додо ми казва.."ШШШ, тихо, недей да викаш", когато говоря по-силно или му се карам, дори и да не викам ... Mr. Green А вчера на контролния преглед при лекаря му каза още като го видя "Айде,чао, отивам да гледам мюзик Айдъл" и тръгна към вратата да си ходи!
Фибичка , браво на Йони-бонбони за добрата адаптация и имунитет срещу болестите! А на теб честита ти нова кола - с желание да я караш и без произшествия!  Peace

Стенли вече е малко по-добре, но още му е болезнено пишкането и плаче. От днес сме със хрема и кашлица и това допълнително го изнервя, но се надявам др.седмица вече да сме по-добре.

Приятен уикенд! Hug

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 16:29 от steli-ssd

# 249
Привет от ветровита Стара Загора...

MariaF  Peace.

Ако знаете тук какъв вятър има, никъде не сме мърдали то и не ми се мърда лично на мен. Само сега в 17ч. имахме час за фризъор за Данайка и тати и минахме през пазара за зеленчуци и право в къщи...

Amaretto ЧЕСТИТО! ЧЕСТИТО! ЧЕСТИТО!  bouquet

Исках повече да пиша ни Дани ме вика...

# 250
  • София
амаретка, честит нов дом, само хубави неща в него.
фиби, честита кола. И мойта е такава, много малко харчи и лесно се паркира Peace

# 251
Ехо, поздравиииииии!

Амаретка, честит нов дом, все така щастлива да си в него със семейството си! Хайде снимки.

Фибичка, и на теб честито ти волизо! Безаварийно!

Стели, бързо възстановяване на Додо!

Ренка, поздрави за малките мъже! Мими отскоро се опитва да казва "С". Mr. Green

ЦветиБ, поздрави и за твоите момичета! Много са красиви!  Heart Eyes

alexal, радвам се че при вас всичко е наред!

irinii, вкусотии големи си направила. На Мимката удариха Превнар, във ваксинационния календар си е.

МарияФ, дано Филип свикне бързо и без драми! Аз не мога да се похваля с това.  Confused

Първата седмица в градината мина почти без рев (на третия ден започна да плаче сутрин, когато я оставях, но всички казваха, че се успокоява след 3 минути и започва играта). Втората седмица лепна вирусa с температура и сополи, и в четвъртък е плакала почти през цялото време и не е яла нищо. Продължи да плаче и у дома, нищо не искаше, всяко мое предложение за залъгване биваше отхвърляно с още по-голям рев. В петък си останахме у дома, но положението не се промени. Отидох до дей кеъра да пусна чека за следващата седмица и се оплаках на директорката. Този понеделник малката отново е плакала почти през цялото време и не е яла, учителите и директорката взеха присърце притесненията ми и предложиха да я преместят в групата на по-малките, в която група има и по-малко деца на брой. Не ми се щеше, изказах съображения, пък и харесвам нейната учителка - разказвала съм за нея, а те просто искаха да опитат. Предложиха ми да й говоря на английски у дома, че да свиква, защото и това, че не разбира децата било допълнителен стрес за нея. Всъщност не я преместиха, но тя като че ли се поуспокои, макар сутрините все още да ме дърпа разплакана за крачолите с "Вземи ме, вземи се!", пищи, дърпа се. Онзи ден ми показваха снимки от ежедневието й, да видя колко е щастлива и усмихната, с какво се занимава през деня, бяха й направили колаж и принтиран.  Искрено се надявам това й поведение да се е дължало и на болестта - толкова крива беше, че изпусках фронта на моменти. Не знам колко време да търпя. Оставям я в 8,30, и я взимам между 13,00 и 13,30. Само моето не спи на обяд. Всеки път като я взимам стаята е със загасени лампи, а тя нещо си върши там, нейни си работи. Като ме види и се разплаква на момента.  Confused Както alexal каза, промени си изцяло хранителните навици, не знам какво става в малката й главица. Такъв инат започна да проявява, че не е за описване. Оная вечер отказах да я взема от пода (легнала нашата) и да я занеса в стаята да спим, извлачи се по гръб до стаята, само и само да е на нейната. Днес стоеше в единия ъгъл на стаята и ми вика "Дай ми водата", аз й казах да си я вземе сама от масата, не поиска и се размрънка - половин час, и не ще, и не ще. Донесе ми я на компютъра, за да и я дам аз. Отказах пак (кой е по-голям инат), после ми я тикаше в ръцете, за да й я дам аз. Направо не е за приказване. Не я дадох, кротна се обидена на дивана и заспа в 11,10 на обед. Още да ви разказвам ли?!
Още сме с хрема, сега мъж ми е на смяна с боледуването. Аз съм много уморена, иде ми да се гръмна.

А, за училището. И тук децата не са с пантофи, не спят на легла, не ядат топли супи..., съобразяваме се с това, приемаме и това е.

До скоро!  Hug

# 252
Амаретка, честит ти дом. Искаме снимки! Бъди много щастлива и много "у дома си" в него   bouquet
Марлелка, точно си мислех , че изчезна, а то - не било от хубаво. Сърцето ми се сви като писа за Мария... Не знам какво да ти кажа... прегръдка и за двете ви и кураж. Пожелай ми и ти на мен, че след седмица ако Спаси е здрав, тръгваме и  ние... Ух... хем се радвам, хем ми е мъчно, абе смесени чувства... Някак се улавям, че ми е тъжно и от мисълта, че пораства и се отделя вече в друг живот, в който аз не участвам, а от друга страна пък това време ми е необходимо...
За храненето в ""западните" градини - на мен пък ми допада, че всяко дете си е с Lunch Box  от къщи. В клайна сметка те са там до ранния след обед и все едно хранене може и да не им е "мокро", но пък ще е направено от мама, така както детето си го обича  Peace Сутрин, вечер, както и през уикенда може да папка готвенко.
Стели, радвам се, че сте по-добре  Hug

А сега нещо, което се каня да ви споделя цял ден. Спаси се влачи от Коледа с една фантомна хрема, за която слагахме физ.разтвор, 2 вида капки и т.н. След време пак се появяваше. Мислехме, че пак е настинал и пак лекувахме и така-а-а-а. Миналата неделя ми хрумна, че нищо не пречи да му пуснем един назален секрет за изследване с посявка и какво мислите се оказа?!Супер неприятна бактерия, която често пъти водела до плевмонии, възпаление на средното ухо /2 пъти го лекувахме през последните 5 месеца/, синузит и т.н. Сега сме на антибиотик - друго не помага, а детето ми беше напълно девствено откъм АМ д отози момент. Няма какво да кажа повече. Само си задавам въпроса, ако АЗ не бях взела тази посявка, какво ли щеше да стане с детето ми след още някой друг месец? Та така - при  по-продължителна хрема, особено при такава с нестандартна гъстота и цвят /не че при спаси напоследък е била такава/ прсто настоявайте за изследване на секрета.

# 253
Mnogo vi blagodapq. Net shte ima kato poprikluchim.   Marlelka mno kofti s revaneto. Dano skoro se uspokoi Mimi. Irini. dano AB pomogne.  Fib, 4estita kola. ...,,Barbaroni,,?

# 254
Приветки дружки  Heart Eyes
Завъртяха ни вихрите и малко изпуснах тук сериала  Hug
Марлелка,първо огромни пргръдки  Hug Второ,минали сте на 2ри етап от свикването с градината,ще премине уверявам те.Мой личен съвет е в къщи да не и отказваш когато иска да и донесеш вода или се държи на моменти като бебе и сякаш нищо не може сама.Така изисква вниманието от теб което и е липсвало през деня.Това също няма да продължи дълго.Просто в тези моменти след като я вземеш от градината е важно в началото да си по всяко време до нея за да се увери,че ти си винаги там щом има нужда не е сама,не е изоставена.Денем и без това и се налага да е силна и да се справя сама с всички предизвикателства и новости. Heart Eyes
Иринидобре че сте взели секрет.Да,това абсолютно обяснява напоследък проблемите на Спаси с ушички,носленце,кашлици...затихващи и пак появяващи се.Сега ми светна че всъщност деца който много често боледуват и в детската градина и нещо което често се обяснява уж с придобиването на имунитет и т.н. и т.н. вероятно никой не се е сетил и да провери за подобна бактерийка.Като изчетох написаното се сетих и за детенцето на братовчедка ми,което е със сополи от ....незнам и аз от бебе едва ли не,то не бяха уши,пневмонии,гърло,ангини....сега ще и кажа да направи и тя една проверка  #Crazy
Амаретка,честито ви новодомство.Много щастие и любов в този нов уют  Heart Eyes
Фибичестито возило   bouquet да си го караш с удоволствие и без произшествия.Браво на Йони за градинката ,но и ти имаш големи заслуги за това  Hug
Алексал,много се радвам че бебче е добре.Чакам с нетърпение да разбера дали е момиченце или момченце  Heart Eyes
Мариафи аз като Ирини харесвам това което пишеш за училището на Филип.В тукашните ясли и градини също на никой не му дават собствено шише,биби,играчки и каквото и да било донесено от дома.Сънят на обед често се оказва проблем за повечето дечица и се превръща в някакъв стрес.А когато бях в Холандия си спомням как заедно с децата приготвяхме кутийките им за училище и как се вълнуваха какво ще си сложат там.Ти знаеш за онези захарните и шоколадовите пръчки,топчета ,фигурки който се поръсват върху филия с масло...та имаше едни вътре с цветни фигурки и им пусках по 1-2 фигурки в кутията като им казвах,че това ще е малка тайна.Филип ще се справи отлично  Hug

Общи условия

Активация на акаунт