Пролетта отдавна е дошла, щом имаш СЕПТЕМВРИйче у дома!

• 26 560
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
Бебе Дунди,Марлелка супер снимки...много бързо растат тези деца  Crazy
Ирини,дано си се наспала.... Hug Съчувствам много ....аз днес съм така...
Арен в 2 посреднощ се тръшна да повръща и  до 6 тази сутрин  Shocked взехме всички нужни мерки и сега спи сладко...надявам се до вечерта да е ок.А аз не мога да заспя и ей ме хоп на компютъра

# 61
Дечицата ин са страхотни - Филип - едно прекрасно и добро синеоко елфче, Иван - латино красавец и ухажр, Сашето - сладък бърборив организатор като мама...
една малка пухкава нежност, наречена Джинджи и очарователният и батко и добър наш приятел - Спаси.

Беше чудесно! Искаме още! За съжаление никой не носеше апарат. Вени, благодаря и от нас за организацията. Пламена каза, че ще ти върне капарото лично.

Денис, надявам се няма повторения на чудото. Цунки за сладкия философ!
Рени, страхотно скиорче!
Кузманка, дано се закрепи Дани!
Моля всички болнички скорострелно да оздравяват!
Имам още снимки за гледане, а Сашко всеки момент ще ме изгони от компютъра. Като се върна вчера говореше на зайчето си: "Зайко, бях на клуб!"
П.П. Меги, днес Сашко ми рече "Мамо, искам при Лаци!" - забравихме ви физиономиите! Хайде да се видим вече!

# 62
Зрдавейте! Заредена от срещата ви пускам нещо до следващата която чакаме с нетърпение. Иван бе истински щастлив с Сашето Спаси Филип и готината какичка Ирини Laughing

Открих си  нещо за четене от книгата на  В. Леви?  "Как да възпитаваме родители или новото нестандартно дете"  Авторът е познат от 80-те години като един от известните тогава руски психолози.

Ето един откъс
"Родителю!Ти извайваш първообраза на света.
Дълбочината и мощта на отпечатъка, който оставяш в детската душа не се поддават на никакво сравнение - по - силна е само Природата.
Може би то те е забравило и дълги години не си спомня за теб, не помни лицето ти, може би и не иска да го помни, но ти си в него завинаги, до края, узнаваемо и неузнаваемо, и в утвърждаването и в отрицанието...Съвсем различно от теб, като те отхвърля като че ли с цялото си същество, през целия си живот то ще те търси и ще се бори за теб, ще те чака и ще те обича, ще те намира и няма да те познава.През целия си живот ще се притиска до теб и ще бяга от теб, ще се усмихва и ще плаче, ще се срамува от теб и ще те вижда в сънищата си...
Дори умирайки с теб, няма да знае и една стотна от онова, което значиш за него, няма да разбере колко много от теб има в него.
Светът на детето е малък свят, който ти се струва нищожен, но за него това е вселена.
Този свят се изгражда от оцелелите по чудо парченца от вчерашното ти утро.Но ти няма да го узнаеш, ти не виждаш...
Този свят е крехък.Опитва се да подражава на твоя, но като сън се отклонява и се разпада.Друго е пространството, друго е времето, друга е паметта в него...
Ти не можеш да разбереш, негодуваш...Ти искаш да мислиш, че твоето дете живее с теб и благодарение на теб, а се оказва , че то живее само редом с теб.Неблагодарно е, не знае цената нито на парите, нито на вещите, нито на времето, нито на здравето, а като изгуби някаква играчка или някакво петминутно развлечение, изпада в отчаяние.Глупав малък егоцентрик, занимава се с глупости, не знае и не иска да знае кое как е и как става , не иска да мисли, не разбира любовта и страданията ти, пречи ти да живееш, да работиш и да го управляваш за негово добро - безумен слепец, който се съпротивлява на водача си!...
Всичко е точно така - твоето чедо е малък модел на човечеството ;и ти си бил същият.
Такъв си оставаш, но няма да разбереш, не виждаш...
От това, как ще се формират отношенията на детето с теб и с другия родител, както и от вашите междуродителски отношения, до голяма степен зависи как ще се формират отношенията му първо с връстниците и учителите ; после с приятелите , с любимите; после със сътрудниците, с началниците ; после с мъжа, с жената, с тъщата, със свекървата; после със собствените му деца и внуци...И по - нататък, и в следващите поколения...Ти също носиш в себе си отпечатъците на не един отминал живот и отношения...
Цял полк от психоаналитици не е в състояние да разплете причинното кълбо на един - единствен обикновен скандал заради една неизмита чаша.Всичко не може да се вземе предвид, пък и не е нужно.Все пак знай, че всеки конфликт, всяко скарване, всеки удар по самолюбието, всяка лъжа оставят в душата невидими следи за цял живот.Неразрешените, скритите, подтиснатите конфликти са още повече.Забравени, изтласкани от съзнанието, по - късно те се измъкват като плъхове от всевъзможните пролуки на поведението, на самочувствието; могат да придобият вида на болест, на невроза или на психоза; пренасят се върху всичко и всички; промъкват се и в творчеството и в любовта...
Пази се да не изгубиш по - големите ценности в преследването на по - малки, не се задълбочавай в краткотрайното значение на момента. Налага се да се бориш за всекидневното , да се вълнуваш за бъдещето,да не се доверяваш напълно,, нещо да скриваш, нали всичко е ясно...Без караници, стълкновения и взаимно недоволство не може, в известна доза те са нужни.Страхувай се от инерцията, страхувай се от стесняването на съзнанието!Ако конфликтите, недоверието и нервността формират а т м о с ф е р а т а на вашите отношения, основния фон, детето ще ги възприеме и ще ги носи със себе си като чувал с отровни вещества, ще ги внася и в най - благополучните обстоятелства, ще отравя и своята душа и душата на околните.Ще завърши еди - какво си и еди - какво си, ще стане еди - какъв си, ще постигне това - онова, но ако е с цената на загубената душевна свежест, с цената на жизнерадостта, на ограничеността и на духовната накърненост...
Грижата за настоящето и грижата за бъдещето - как да ги свържеш, как да ги съизмериш?...Детството трябва да бъде подготовка за зрялата възраст, ала не за сметка на детството.Детството трябва да бъде щастливо, ала не за сметка на останалата част от живота, която има същото право на щастие. Печално е, ако детството не е светло, но не е добре, когато има стерилна идилия, лошо е и безоблачното безветрие.Нали после трябва да живее без теб, да плава от домашния залив в открито море....
Неразделната дружба с родителите, която е прекалено близка и продължителна, крие заплахата от закъсняла самота....
Ти желаеш за детето си доброто и само доброто. Ти си самоотвержен,грижлив, предвидлив,взискателен, защото иначе не може...Но задай си въпроса , къде свършва обективното ЗА НЕГО \НЕЯ\ТОВА Е ДОБРЕ, ТОВА Е НУЖНО и къде започва субективното АЗ ИСКАМ ТОВА. Тоест не неговата \нейната\ истинска потребност, необходимост, природа,съдба, призвание, а т в о е т о честолюбие, комплекси, завист, несбъднали се мечти, предразсъдъци, нервност, глупост и накрая просто воля, твоята воля да властваш, да потискаш, страшната воля да решаваш вместо съдбата.
Не си ли забравил, че детето не е твое продължение в тесния смисъл, който си свикнал да влагаш в това, не е актьор в твой спектакъл, не е кукла?
Не си ли забравил, че това е жива душа, която ти не познаваш, вселенска тайна, която не си успял да разбереш?Че това е именно твоето ИСТИНСКО продължение?"

Стефи днес му сложиха пентаксим - 9 и 400тежим с долно ляво зъбче Flutter

# 63
Амаретооооо  защо не ми вдигаш телефона. Два пъти я търсих - не вдига.После се оплаква че не съм и звъняла Mr. Green.Като стана софиянка и ме забрави Crossing Arms

# 64

алфира  Peace

Кузманка, дано се закрепи Дани!
Моля всички болнички скорострелно да оздравяват!

Praynig "А, Дано, ама на дали.." са казали хората. Ние пак сме болнички, вчера си я взех в 17ч. с температура отпаднала и сополи като рекичка пак. Cry Cry Cry Пак на хомеопатичката, а майка ми ме укорява, че не и помагала, да се спирам с тази хомеопатия, а аз вярвам, че това е доброто за детенцето (Дано е така).  Praynig Сили няма вече, какви бяха тези болести, какво е това чудо, нашето незнам. ooooh! И сега ще се лекуваме в къщи, дано за понеделник вече да сме добре, защото иначе, незнам...

Ставам, стига съм ви занимавала, само с болести... Кой какво разказва, аз само за болести пиша. Cry

Сетила съм се за Марианка, къде се загуби, изостави ни!

# 65
Привет  Heart Eyes
И за мен срещата бе много приятна. Видяхме се на живо, а през цялото време имах чувството, че се познаваме от години. Толкова близки ми бяха всички...  Hug

Ние сме във Враца и днес яхваме шейните  Mr. Green Филип днес се събуди, погледна през прозореца и е във възторг от снега, хапна набързо и иска навън.. Урааа
Виктор има цялото внимание на баба и двамата са щастливи един с друг.
Оздравявайте бързо болните  Praynig

# 66
Хей,момичета,благодаря много за пожеланията,дано наистина всичко е наред! PraynigАз се чувствам много отпаднала,само ми се спи,гади ми се денонощно Sick,никъде не ми се мърда!Съжалявам,че пропуснах срещичката,но нямах физическа възможност да дойда SadНадявам се за мартенската да съм на линия! Simple Smile
Ави,сигурно само моят диск стои Embarassedужас,чак такава не съм била,ама хич не ми стига времето и в комбинация с неразположенията ooooh!
MariaF ,надявам се другият път да се видим!Наистина са страхотни момчетата!Направо като картинка! Hug
Кузманка ,хайде преборете ги тези болести,наистина е много неприятно да е болно детенце!
Марлела ,много хубави снимки!Като гледам как се вози в количка,направо съм така  Shockedаз моя бандит не мога да го накарам да седне сигурно вече от една година! Hug
Мил@ ,хей да оздравяваш,че другият път ще ти пишем отсъствие,къде без вас по срещи! Simple Smile

Отивам да правя баница и кекс,на мен ми се яде едното,на детето другото Joy

# 67
AlexalКакво ли не опитах, не става и не става... Витамини от 50 лв, пихме, и други преди това за имунната система...пробвахме с хомеопатия с антибиотици и същата картинка. Водих я по алерголози, УНГ лекри на ренгени и какво ли не, тя вече ми казва "мамо неискам лекарства"... Confused Cry Rolling Eyes

# 68
Здравейте момичета и пораснали вече приятелчета!

От доста време не съм се разписвала, все се каня, но или време не остава, или не стигам до пост-ване, Срам!  Embarassed
а преди малко – шат! И всичко изчезна  #Cussing out
Днес, обаче твърдо съм решена да публикувам пост Naughty

Някои от вас успях да видя на рождения ден на дечицата ни през Септември и уж си обещах да не пропускам следващи срещи ...  Thinking Знам, въпрос на приоритети и организация е. Виждам, че децата растат, удивително е как се променят за месеци...

Ще ви споделя с няколко изречения за нас и Обещавам да съм по-активна в писането!

Преди година и половина се върнах на работа /голяма международна компания/ и ми се отдаде шанс за развитие, естествено не го пропилях. Последваха месеци неуморен труд, отговорни проекти, поставяне и постигане на цели...оказа се не лесно менажирането на екип и управление на цяло едно направление за бизнеса. В свободното време пътувахме много, предимно Европа /Виена, Рим, Барселона, Лондон.../ и страната ни.
Малкото ми момиченце е вече голяма госпожица, с предпочитанията си за облекло, прическа, компания, игри. Неусетно минава времето, нали! Гледат си се с жената, която наех от самото начало. Много сме доволни от отношенията им и от развитието на Марти.  Няма да прекалявам, за да не ви отегчавам  Wink

Имам една новина  Sunglasses /не е много нова информацията, но определено не съм я споделила тук/ и може би повлияна от последователките на миналогодишните мами на двама Ави, МариаФ, Ирини, Алфира, вече и Доничка, не се сдържам и ще я споделя с вас: ами да, ще си имаме и ние бебе, а Марти ще е кака. Скоро! Heart Eyes

Това е засега от нас. Само толкова  Mr. Green

Наистина съжалявам, че не успяхме да се включим в последната срещичка във Вторник, но за Март ще сме на линия.

Болните приятелчета да оздравяват бързичко, че такава прелестна приказка е навън! Dennis, надявам се кошмара да е приключил и ‘минзухарчето’ да е по-добре, а ти си почини.

На бебе Дунди и на Алексал пожелавам лека и безпроблемна бременност, а на финала – живи и здрави бебчовци. Неразположенията отминава, остават само хубавите спомени от побутването в коремите, а след това идва най-хубавото – нов живот, нашите деца.

Прегръщам ви и доскоро! Hug

# 69
Леле,омни  Crazy Супееееееееер!Много се радвам за очакваното бебче,което ти така искаше  Hug Радвам се,че така добре се развиват нещата  Heart Eyes Искаме снимки на красивата Марти  Flutter
Скоро ще започна да  питам;"Кой е още без второ и трето бебе?" Mr. Green Ееееех,че хубаво!
Alexal   Hug
Мариаф,добре че за вас специално заваля снежец  Flutter и ние му се порадвахме днес  Laughing
алфира ,чудесен откъс  Heart Eyes
Амарето,защо не вдигаш на ДЗ ? Flutter
Ави Hug
Благодаря на всички  Hug Арен е добре,не се повтори повръщането,никакви други симптоми не се появиха,свеж е и замина на градинката да си играе с децата.

# 70
Привет!

Докато дребното си хапва пака (попарка), аз ще си изпия кафето с вас.

Кузманка, вече не знам какво да ти кажа.  Sad Измъчихте се всички с тези болести!

dennis, вирус някакъв ли е борил хубавецът Арен? Радвам се, че така бързо се е разминало!

bebe_dundi, и аз видях супер слънчеви морски снимки!  Grinning

omnipresent, честита и лека бременност!

alexal, точно обратното (виж в каква заблуда могат да вкарат няколко снимки). От както е проходила, това е второто сядане на Мими в количка. Голяма мъка беше - малка й е, тя се дърпа да става... Взехме количката, за да можем да се разходим спокойно, но не се получи много-много. Забаламосвахме я по малко с факта, че приятелчето й (ходихме с още едно семейство) седи в количка без проблеми.  Simple Smile

MariaF, и ти ли, Бруте, за сняг ми говориш?  Mr. Green Ех, спуснете се с шейни и за мен един-два пъти.  Grinning

Аз продължавам с терзанията си за детска градина, но предпоследно сме решили да я дадем на нормална детска градина, а ако започне да боледува много, ще я сменим с жена. Говорихме с една американка, която гледа двамата си сина у дома и още две деца за по 4 часа, та няма да има проблем и за нашето да се погрижи. Притеснява ме единствено факта, че аз докато пробвам как се адаптира в детската, тя може да стане заета за нас, но съм си казала, че няма да го мисля много, 'щото нали животът е това, което ни се случва, докато правим планове за него.  Mr. Green Другото е, че от снощи имам чинии за миене и ще стана да свърша и тази работа, че срамота.  Blush
До скоро!

# 71
Скоро ще започна да  питам;"Кой е още без второ и трето бебе?" Mr. Green Ееееех,че хубаво!

AЗ... Mr. Green Rolling Eyes а така ми се иска...

omnipresent Hug браво... Лека бременност!!!

# 72
  • Пловдив
Привет!!!
omnipresent, страхотна новина! Честито и леко бременеене!
Възхищавам се на всички мами, които имат или чакат 2-ро бебче! На мен кураж не ми достига все още! Rolling Eyes
Кузманка , ужасно е това с боледуването! И аз много се притеснявам за този момент,когато Стенли тръгне на градина! Бързо оздравяване на Дани!
Марлела, много красиви и интересни места винаги ми показваш! Hug Надявам се всичко да се развие по твоя план! Wink
алфира , много ме заинтригува с този откъс!
Ави, и мен най-редовно ме гонят от компютъра вече! Mr. Green
dennis, дано не се повтаря вирусчето на Арен! Hug
Благородно завиждам за срещите ви!

Гонят ме..... ooooh! Mr. Green

# 73
  • София

AЗ... Mr. Green Rolling Eyes а така ми се иска...

И аз нямам планове за още деца  Embarassed

омни, честита бременност и едно сладко момченце накрая Hug

Наистина страхотен сняг, взех си отпуска за утре и ще се повозим на шейна.
Марлелка, синката ми върви към оправяне, време е за нова  Wink Сигурна съм, че Мими ще се справи добре в детската градина. Изглежда много самостоятелна.

Купих си билет за концерта на Мадона и съм много щастлива. Голяма съм й фенка. Купих си и един страхотен РОЗОВ ноутбук, и сега мога да си лежа в леглото с чаша чай и да ви чета.

# 74
  • София
Здравейтиии Simple Smile
Пропуснахме срещата, но си имаме извинителна бележка - не е яслата - Бате ни зарази всички с екстрата разтройство + повръщане. Само бебо удържа фронта...Аз се оправих за един ден. Но той милия вече 5-ти ден ака и повръща вода. Изолиран е при баба си, но въпреки, че в началото той сам си избра изгнаничеството, сега се бил затъжил за мама и бебе...Е, стига съм се оплаквала. Като го водих на преглед минахме и една консултация - висок е цели 96 см вече и само това, че не може да говори издава, че е малък на години - дрехи купуваме размер 4 годишни Joy Може би сме и на път да се откажем от нощното хранене - заради разтройството 5 дни нищичко не пожела да яде и така май забрави за Макото...Почнах този път по-навреме и с бебе, но да видим. Хем ми е жал да го тъпча с чай милото, но с батко му се напатих година и половина. Я споделете моля ви се как процедирахте навремето, който го е практикувал де?
Омни, честито...По-честичко ни навестявай. Радвам се, че вече имаме все повече батковци и каки и ни остава да чакаме Марианка или Рени ще открият сезона с третите Joy
Базел, и сега кой кат'тебе с тоз розов лаптоп Simple Smile Аз съм решила червен телефон да си взема, ама друг път(както се казва в един филм) - да пораснат децата първо, че си изпатих веднъж. И весело и незабравимо преживяване на концерта.
Марлелка, не го мисли много-нещата ще се наредят Hug
Бебе Дунди, Стефи толкова е пораснала Hug
Хайде, време за баня на бебе. А вчера Хриси реши, че ще ги къпя и двамата-едва го издърпахме навън, че имаше опасност за дребчо...

Общи условия

Активация на акаунт