Отговори
# 225
Селамлар, Кюл Хаккъ какво значи newsm78?

Dа няма ширк(şirk), да не се преписват съмишленици/opTaци на Господ. Всичко др. се прощава ,ако се разкаеш , ако БoГ реши, НО ако кажеш ,че има др, Бог освен Бог, ако слушаш хората , и правиш toBa , което те ти кажат и ставаш техен съмишленик, в нещо, което виждаш ,че не е вярнo и правилно, вмеcTо да се уповаваш и вярваш на това,което е в Книгата , ниспослано от Бог, то това е
ширк , и е грях, к/о не се прощава според Излама и в Qurana.

[Al-Qur’an 4:48]
48. Allah forgiveth not that partners should be set up with Him; but He forgiveth anything else, to whom He pleaseth; to set up partners with Allah is to devise a sin Most heinous indeed.
48. Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz. Bunun dışında kalan (günah) ları ise dilediği kimseler için bağışlar. Allah'a şirk koşan kimse, şüphesiz büyük bir günah işleyerek iftira etmiş olur. 
48. Аллах не прощава да се съдружава с Него, но освен това прощава на когото пожелае. А който съдружава с Аллах, той измисля огромен грях.

[Al-Qur’an 4:116]
116. Allah forgiveth not (The sin of) joining other gods with Him; but He forgiveth whom He pleaseth other sins than this: one who joins other gods with Allah, Hath strayed far, far away (from the right).
116. Şüphesiz Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışındaki günahları, dilediği kimseler için bağışlar. Allah'a ortak koşan, kuşkusuz, derin bir sapıklığa düşmüştür. 
116. Аллах не прощава да се съдружава с Него, но освен това прощава на когото пожелае. А който съдружава с Аллах, той дълбоко се е заблудил.

Peace

Последна редакция: пн, 02 мар 2009, 23:07 от bz

# 226
А Джорди - забравих за Дризето ooooh! - ми тя все още не е качена на страницата на БНТ  Mr. Green, но ще свирнем ,като я пуснат и ще и се любуваме  Heart Eyes Laughing.  Дано имат попътен вятър в БГ. (а докато загрея к0й е Райчо, тРайЧО,реших ,че ме е хаванала жегата  hahaha Mr. Green Joy)

# 227
  • Истанбул
Момчето, обаче преди години е избягало и сега не е много сигурен как точно може да се върне в БГ.Има си турски паспорт и е гражданин на Турция, а булката си е чиста туркиня. Помоли ме да поразпитам тук-там дали ще има проблем на на границата ако решат наистина да се върнат към Бг. Според мен ще имат проблеми или поне глоба ще му наложат  newsm78 За нея -няма никакъв проблем нали?

Тсве_те, дokoлкото знам, момчето може да си извади Бг паспорт от тукашните консулства: Истанбул, Анкара, Едирне. Ако е имал преди, даже да му е минал срока, трябва да го предаде, в момента, когато получава новия, за да не го глобят и напуска с новия Турция. Ако не е  имал преди това, напуска Турция респ. влиза в България като турски гражданин, т.е. с виза, взета от съответните Бг консулства, отива в родния си град и вади такъв, с който по_късно влиза в Турция като БГ гражданин и по_нататък няма вече проблеми. Може и да напусне Турция и с лична бг карта, ако има такава, еднократно и се повтаря процедурата с ваденето на нов бг пасапорт Hug Доколкото за жена му, при всички случаи тя отива в Бг с виза, а там вече може да кандидатсва за Бг тезкере (документ за временно пребиваване), но изискванията са по_специални! bowuu
Надявам се да съм била ясна Hug Grinning

# 228
mistik много ти благодаря за инфото   bouquet
Момичета дайте няколко турски тур фирми (може и само имената), предполагам,че в сайтовете им има инфо на английски. Пробравах през гугъл, но излизат 1-2 , а и аз търся на turkish tourist firm.  Може би трябва да се напише на турски newsm78Не може в цяла Турция да не предлагат почивки в Бг нали?
Bz права си, че нашето Черноморие не може да се сравнява с турските курорти, да не говорим за качеството на услугите ... Но ми се искаше, така и така искат да дойдат до България, да им подарим една почивка тук.
така ще ни е по-лесно и изненадата ще е по-хубава. А иначе трябва да им вадим покани, да се разхождат до посолството, после и тук да ходят да се регистрират в раъонното...то дълга и широка.
Джорди вече сте сами а? Много е гадно, когато трябва да  изпратиш близък до сърцето си човек обратно вкъщи.Но пък разстоянието слава Богу не е голямо и скоро пак ще се видите, живот и здраве
Бенмари къде си? Да нямаш пак "мила" гостенка с преспиване за няколко дни?
Много целувки на всички и дано по-скоро идва пролетта, че вече ми писна от студ ,дъжд и сняг!

# 229
  • до вятърните мелници
Цвете  Hug така е, много ми е чоглаво днес....

за тур операторите, аз веднага проверих, но намерих само един, а страницата беше изцяло на турски и затова не ти се обадих. но ако искаш пак ще потърся. те щом са от анталия защо не ги пратите някъде из планинските курорти или по-към централна България, че едва ли ще се впечатлят от Черно море (поне моя мъж не мога да го накарам да отидем на плаж във Варна като сме ooooh!)

БЗ  hahaha  туй с Райко и аз не знам от къде идва, но татко много го употребяваше. А Дризето, нямам търпение да я гледам  Joy, че сега ще ни залипсва съвсем, кой я знае дали ще имат интернет в БГ. Мерси и за пояснението за непростимия грях  bouquet

Днес чавето се събуди чак в 8.00  Heart Eyes направо се изумих!!!пу-пу, все така да е!

ЧЕСТИТ 3 МАРТ
[/color]

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 08:44 от Джорди

# 230

Тук съм  Simple Smile Да ни е честит Националният празник!

цвете,пу-пу,да не чувам за подобни гостенки  Shocked

Къде отива дризе,Мара подробната пак пропуснах  newsm78 .Чета понякога по диагонала.... Simple Smile

джорди,за празнуване на 3-ти март ,не го празнуваме..Малко ще трябва да порасне Атилла за да му обясня що за празник е...

Но  извадих  и закачих българското знаме в салона    bg

Мисля ,че на 4 години  ще му е малко трудно да разбере историята..И без това като гледаме форт Бояр той вика за турците ,а аз за българи -юнаци   Simple Smile.И ако случайно нашите победят се сърди и иска и турският отбор да победи  Grinning
Рецетирам му Аз съм българче и го карам да повтаря ,а той ми казва ,аз не съм българче  Laughing,какъв трети март да му обяснявам сега

# 231
Добро утро, момичета и честит 3-ти Март!

benmary, май трябва да го доведеш на гости младия юнак тука в БГ като поотрасне за разходка из българските забележителности. Няма начин след това да не се възгордее с българската си кръв. Нашите бяха предприели един такъв поход  Grinning ама ние  с брат ми бяхме толкова малки, че не ми е останал почти никакав спомен. Иначе, помня, се трудиха да ни пресъздават историческите събития живописно  Rolling Eyes

# 232

Мащерке, дай линк за Дризето  Praynig, че на мен нещо не ми се отваря...

Аз го гледах по http://iptv.bg/watch  .Повторението беше събота. Отначалото говореха за Бахрейн. накрая се включи Дризе   bouquet
Май този сайт е за моя интернет доставчик.... може за това да не се отваря  Embarassed Embarassed Embarassed

# 233
Аз може ли да кажа на  tsve_te как майка ми се върна след 12 год. в БГ,след като преди беше преминала границата нелегално,тъй като е вдовица и тя нямаше право на виза  за да отиде в ТР.Нейния червен паспорт също си беше с изтекъл срок,но тя живее там само със свидетелство за временно пребиваване.Вадиха и пасаван ,а не нов червен паспорт от консулство май от Истанбул ли беше,но продължи към месец докато излезе пасавана.На границата и от турска страна са я разпитвали и най-вече от българската.Глоба не е имало.Но са я държали една нощ в ареста в Малко Търново-разпитвали са я как и с кого е преминала.Отваря се дело,тя чака тук около месец да и се обадят ,но така и никой не се обади.Мислим си  защо не я потърсиха,а може би затова защото са минали повече от 10 год. Месец след това без проблеми си отиде в ТР,после пак си дойде,и според нас делото са го закрили поради изминала давност или въобще не са започнали такова.
Брат ми също си имаше проблеми защото и той нелегално,той е и тур. гражданин,той даже ходи на съд в гр.Любимец, но при него не бяха изтекли 10 год.
За момичето със сигурност няма да има проблеми ,но момчето ще си има неприятности на границата,а пък може и нещо да се е променило,майка ми идва края на 2007 год.

# 234
честит 3-ти март на всички сънародници!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!

# 235
Не пишете на турски!
Достатъчно трудно се чете написаното от Вас, защото не ползвате кирилизатор!

Проява на неуважение е към такива като мен, които не владеем езика, а и противоречи на правилата на форума.
Едно е да напишеш "Ашколсун" или "аферим" или "реване" - или която и да е турска дума, която се ползва и в българския език, друго е цял ферман на език, който не е официален за тая страна!

# 236
# 237
  • Истанбул
Здравейте момичета  bouquetДнес в контекста на празника да ви кажа нещо ,въпреки ,че може би го знаете.Сан=Стефано ,навремето селце отдалечено  от Цариград се намира всъщност в днешния Йешилкьой=квартал,който и навремето е бил населен с не турскоезично население.

# 238
  • до вятърните мелници
Цитат на: haksev
Здравейте момичета  bouquetДнес в контекста на празника да ви кажа нещо ,въпреки ,че може би го знаете.Сан=Стефано ,навремето селце отдалечено  от Цариград се намира всъщност в днешния Йешилкьой=квартал,който и навремето е бил населен с не турскоезично население.

верно така било! bowuu и аз днес прочетох в един сайт за това (актуално.ком). колко интересно! а пък за името -  Shocked къде е Сан Стефано, къде е Йешилькьой!!!

# 239
Не пишете на турски!
Достатъчно трудно се чете написаното от Вас, защото не ползвате кирилизатор!

Проява на неуважение е към такива като мен, които не владеем езика, а и противоречи на правилата на форума.
Едно е да напишеш "Ашколсун" или "аферим" или "реване" - или която и да е турска дума, която се ползва и в българския език, друго е цял ферман на език, който не е официален за тая страна!

NaughtyВъпреки ,че владея турски и на мен не ми е приятно да чета  на латиница постове,пък било то и кратки... Naughty

Моля,selamlar,бъди така добра да пишеш на кирилица.

Преди ти бяха посочили линк-кирилизатор ,който ще ти помогне да го правиш... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт