110 DE или как се посреща Валентин с Трифоново вино

• 13 481
  • 291
  •   1
Отговори
# 45
  • Germany
Аз нищо не съм обобщавала - само казах кое е най-добро според мен Wink На всякъде по цял свят гимназията се счита за най-добро и елитно средно образование. Тук надявам се няма да се стигне до спор  Peace И другото, е че смятам, че родителят трябва да има участие в избора на училище, а не да чака то само да измисли в кое училище да учи - особено тук - в 4-ти клас прекалено рано му е да си решава само, аз мисля да му помогна в избора  Peace Друг въпрос е, че ако детето силно му се отдават изкуства, няма как да го натикаш в хуманирана паралелка и да очакваш високи резултати - когато го насочваш и това трябва да се вземе предвид - неговите интереси  Peace Пък после ако искате ме наречете авторитарен родител  Wink

И моите познати тук с Уни са учили по 7,8,9!! години - и винаги съм се чудела защо толкова дълго, но си го обяснявах с това, че почти всички тук работят докато учат  Peace
Татяна, и на мен това са ми го казвали за големите и малки градове  Confused Дори наши приятели си купиха къща в едно малко градче до Дюсс точно заради това с училищата - мъжът твърди, че в малкото градче децата са по-възпитани и т.н. - като даваше себе си за пример  Laughing, а в голям град са по-разпуснати  Confused

# 46
Бискара, имаШ ли иzто4ник zа теzи 5 деца zа гимнаzията? Искам да го про4ета.
И къде съм каzала 4е децата са роботи?  ooooh! Съгласна съм с теб, индивидии са.

# 47
Аз съм в малък град. Имаме само 3 грундшулета и едно реалшуле. В съседния има гезамтшуле, което не е по-голямо от нашето. В другия съседен има 3 гимназии с различни профили. Става дума за градове от по 20 000 - 100 000 жители. В рамките на 5 км един от друг.
За възпитанието не мога да кажа нищо лошо, но погледа ми стига само до грундшуле и наблюденията ми върху познати деца, които посещават реалшуле в нашия град. При нас са чисти немци с тук-таме руски немци. В по-големия град с 3 гимназии има 60 % турци като население (заради стоманената фабрика), но повечето деца са в гимназиите!

Аз друго не разбирам - защо още от първи клас при нас даскалицата тормозеше децата с гимназиална дисциплина и натоварване. Мога да сравнявам, защото децата в другата паралелка се движеха по съвсем друга програма. Crazy

# 48
  • Germany
Тук от майки само слушам как от обяд започват да пишат домашни да учат и т.н.  ooooh! Веч, и вие ли сте така? Може да си казвала, ама аз съм пропуснала....

# 49
  • Primum non nocere !
Детето е болно! За щастие или нещастие съм си в къщи и прочетох дискусията.
Май само няколко са в час. Що не си говорим пак за ваканции, да не взема аз да пиша пак за здравеопазване, че ще стане страшно. Пример- имам колега, който отказва да говори с чужденци.

Та...и да пийнем по едно коктейлче.
Черпя всички виртуално с  Куба либре!

# 50
Тук от майки само слушам как от обяд започват да пишат домашни да учат и т.н.  ooooh! Веч, и вие ли сте така? Може да си казвала, ама аз съм пропуснала....
Деси, страшно е!  Twisted Evil До 19 ч понякога сме висяли над тетрадките и то още от първи клас Crazy Confused

Шехи, мерси за коктейла, ама предпочитам засега безалкохолни още. Добре се завърнала, па макар и по неприятен повод. Какво му има на детето?

# 51
Сесилия, според мен привилег са средно добра марка, но като цена/качество става. Вече си видяла, мараката се продава само в Quelle. Аz имам опит с хладилниците им само.
Ако търсиш и други алтернативи, то погледни в amazon, там обиковнно има имнения на купувачите.

Сбъдваща мечти, благодая zа отговора   bouquet

# 52

На гледачката децата вече си пишат домашните, като взимам моите - към 13.15ч съм винаги там. Те се прибират, хапват и сядат. Но според мен пак е въпрос на организация - те ходят на разни футболи и подобни занимания след 16ч - така че няма кога да пишат.

Аз лично като  ученичка процедирах по същия начин. Но имаше много съседчета, които чакаха майките си в 17.30 да пишат и учат уроците заедно Confused

# 53
  • Primum non nocere !
Вечи, на теб само колата и ледчето  от коктейла! Grinning
Не съм ти честитила за детето, също и  за куража  да преместиш Мирел..браво.
Честито на всички майки с нови малки съкровища!

Температура и кашлица....пак нещо вилнее, всички деца от групата са тръшнати.
На всички болни, много здраве!

# 54
Много неща научих, но моля ви не се карайте.  Peace
И на мен ми са биле някой неща странни, но до колкото разбирам явно е така. Аз съм казала че децата тук ги оставят да се справят сами. Не ми е понятно как ще си оставя детето да ближе слана или да яде сняг, но тук го видях с очите си. До колкото виждам понякога нямат и елементарна култура, но си мисля че това се дължи на родителите.За сега оплакване от отношение към детето си не съм видяла. Същото е и към мен макар че не говоря много. За училище до 4 клас нямам избор. Има едно и е в съседното село. Така или иначе ще е там. От там нагоре вече ще му мисля, живот и здраве като му дойде времето. И на мен ми беше чудно как в Бг дете което ще е в първи клас има тест за влизане, но това било за да се видят децата колко знаят и да се смесят. Да не са събрани  на едно място тези които знаят, а на друго останалите.   За ученето не знам как ще е дано поне в началото поне е много трудно. Затова попитах какво учат. Имам един учебник в нас и до колкото виждам учат само печатни букви. За смятането не мога да си обясня такава задача
2+5-4=
Няма нито скоби нито нищо. Така ли са в действителност? А тези думи които не се разделят на срички как ги научават децата?  Ай де минете на по просто ниво и не се карайте. За това сме за да си помагаме. Виждам че някой вече са отъпкали този път, а други едва сега почват.

# 55
  • Germany
С мен едно време никой никога не е учил. Чудя се, защо сега, в днешно време децата учат с родителите си масово - какво му е по различното - децата ли са по различни, родителите ли, това е заради държавата ли....не знам - на нас ясно и точно ни беше казано на една инфо абенд, че от Шулминистериум имало писмо и информация за родителите, ча те ТРЯБВА да учат с децата си и тяхно задължение ???? Абе убийте ме не го разбирам това, и не мога да го приема - как едно време аз си учех сама, пък сега съм длъжна да уча и аз, някой ако може да ми го обясни  Confused

Шехи, здравей  Simple Smile Скорошно оздравяване на девойката, разкажи нещо за вас, много телеграфично се включваш Wink

# 56
И аz у4их сама, както ве4е писах. Деси според мен го пиШат това zаЩото има и родители от другата крайност, които дори не проверяват домаШните на децата си  Thinking Не мога да си го обясня ина4е.

И аz съм яла сняг като малка  Mr. Green Ужас, нямам елементарна култура  Crazy

# 57
  • Primum non nocere !
Благодаря Деси, какво да разкажа...и аз съм като теб. Приемам хубавото, игнорирам лошото , но честно казано, понякога ми идва да си стегна багажа и да върна в Бг. Ама как, като мъжът ми остане неудовлетворен професионално, т.е въпросът е, той какво ще работи там.
Преместихме се в ново жилище, попиляхме си нервите с немската бюрокрация , да не чуя вече за Телеком и Астро, но тече договорът за още 11м и после адио Рио. Чакахме за телефон и нет 2м.
На работното си място не се чувствах достатъчно конфортно, имах проблеми с колегата ,който преди малко споменах....реших проблема. Вчера бях на интервю в друга клиника, хареса ми, шефа също, ще подпиша договор, даже и с по-голяма заплата и съжалявам,че детето се разболя, зощото исках да му го кажа. Карай...искам тя да е здрава и без притеснения да летим за Бг след 2 дни.

# 58
Tatjana то и аз сигурно съм яла но не си спомням. Мисълта ми беше за родителите че не правят забележка.(дадох пример със снега, но не е само това)  Не за самите деца. Аз също сама съм си учила уроците. Никой не ми е висял на главата, но докато си дойдат родителите ми от работа всичко трябваше да е написано и научено. А по него време имаше и режим на тока. Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 17:06 от viki_hrisa

# 59
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Шехи, радвам се да те видя отново на линия Laughing
скорошно оздравяване на детето  Hug

следващото питие е от мен за всички Hug
днес ми мина изпита... който ми е стискал палци - качествено ги е стискал  Mr. Green

сега остава само дипломната работа Mr. Green

аз пък в училище бях по специална програма и никога не съм имала домашни.
честно казано ми беше скучно там... Rolling Eyes
в университета винаги ми е било по-интересно Peace

Общи условия

Активация на акаунт