110 DE или как се посреща Валентин с Трифоново вино

• 13 481
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
Ей шехи привет и аz не се сдържам да се намеся.
Бискара какво не ти харесва в света където живееш???
От обраzователната система в Германия имам опит с началните  институции
1) гледачка . Жената гледаше детето, хранеше го, общуваше с него, иzвеждаше го, наблюдаваше го и обсъждаше с родителите и искаше мнението им. Друго не съм и сикала.
2) ясла . децата бяха раzпределени по 3 на въzпитателка. Имаха и общи zанимания. Съобраzяваха се  индивидуално с децата . Имаше такива с памперси и вече беz . чЕтяха книжки, рисуваха редовно, играеха с пластелин, 1 седмично готвеха с въzпитателките и ни посрещаха на вратата с "почерпка", иzвеждаха ги всеки ден , имаха спорт, ако имаше проблем се обсъждаше с родителя директно и се раzрешваваше, поръчваше се индивидуално меню zа обяд спрямо вкуса на детето, учеха децата да общуват и да раzрешвата конфликти (скъсана гривни,ка се вzимаше от виновния и се наниzваше в къщи и се връщаше с иzвинявай и пр.) , 1 седмично английски, при липса на zанимателни играчки zа някое дете се поръчваха ...  Нищо повече не съм искала.
3) градина . децата имат лан в ежедневието, раzпределят се по седмици по групи да помагат в определени областо. Например кухня, библиотека, бауеке ... Децата се учат да се обличат  , да си слагат и вдигат приборите от масата , да общуват вербално и да си иzраzяват чувтвата поzитивни и негативни правилно вербално , имат общи игри на маса, всеки ден спорт, плуване 1 седмично, английски веднъж седмично,  пеене и танци 1 седмично,  много интересни игри и грачки, книги с картинки, по 10 деца са на 1 въzпитателка , спят всеки ден на обяд, имат добра дисциплина и комуникация помежду си и с въzпитателките, има преz 2 седмици срещи с родители и въzпитатели, има въzможност родителя д аопредели среща и да наблюдава ежедневието на децата, има индивидиален раzговор 1 час въzпитател споделя наблюдениоята zа детето, децатzа се наблюдават като раzвитие във всяка област в, вкл. фиzическа (карчета, zъби, похватност , фина и груба моторика) ... учат се на цветове , форми , букви, цифри  , имат 1 седмично английски , добра храна, общи игри на маса  ... Какво да искам повечЕ?

При всички сличаи съм се чувствала спокойна и zа себе си и zа детето.

шехи и аz в България не съм се чувствала длъжна да прикаzвам с някой , само zащот е ,ужденец и има комплекс на китайски имигрант . В крайна сметка като няма самочувствие няма нужда да му иzбивам аz комплексите с прикаzки. Може спокойно да се кръсти Бискара и да ходи да си ги иzбива по форумите.
Ай до скив , че имам работа до посреднощ  Wink

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 18:17 от jabata_dil

# 61
...момичета, а какво се прави, ако детето е някаква наклонност към изкуства?    Simple Smile   тогава Монтесори ли е варианта?   

Питам, не защото моето гардже вече се е ориентирало, ама щото аз съм учила в художествена гимназия, а тук не съм срещала такова нещо....ама може и да греша    Wink

# 62
Ауу тук е станало доста разгорещено Shocked ... и мен един ден ме няма (бях на изпит test DаF Sunglasses) и вие сте изписали цели 5 страници  Shocked
Връщам се назад да дочета smile3529

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 22:09 от Toni4ka

# 63
...момичета, а какво се прави, ако детето е някаква наклонност към изкуства?    Simple Smile   тогава Монтесори ли е варианта?   

Питам, не защото моето гардже вече се е ориентирало, ама щото аз съм учила в художествена гимназия, а тук не съм срещала такова нещо....ама може и да греша    Wink
Има гимназии с насоченост към изкуствата, друг е въпроса на каква отдалеченост от вас ще се намери. Монтесори не знам, но Валдорф със сигурност държат на изкуствата - музика, театър, рисуване. Може да се влезе след първи клас. Така моята приятелка с 4 те деца успя да си ошета на ината и премести дъщеря си по средата на втори клас там.

# 64
В гимнаzията преz последните 2 години си иzбираШ 2 Leistungskurse. Те се у4ат 5 4аса/седмица и по тях са ти писмените иzпити zа матурата, като оценките тежат 4 пъти (пиШа как беШе по моето време, не zнам какви промени има сега). Та там може да се иzбира иzкуство (рисуване). В моята гимнаzия ходиха целия курс в Тоскана на рисуване  Party

# 65
dezita, при нас учителката , а и не само при нас просто преподава. Понякога няма време да повтаря преподаденото. И тук се включва родителя да дообясни какво са учили.  Нас ни казаха че сме задължени да четем всяка вечер с децата си по 10 минути, защото това е нещо което те не успяват да направят в училище. Имай предвид че вече е края на 1 срок, някои от децата вече могат да четат, смятат само с плюс до 10. Нещата се случват много бавно, и вместо да изпозлват потенциала на децата, те ги оставят да боксуват на едно място за да изградат добра средна класа на средно ниво. Работници трябват, това е цялата работа А масово децата са много интелигентни, в нашия клас има само 1-2 деца които изостават, много ми е интересно какво ще правят с другите 18. Сега говорих с една майка на която и 3 те деца са били в това училище и каза че мах. деца които отиват в гимназия е 5-6, не повече. Нейните деца са в гезамтшуле. ПОдбора се правел още в 3 клас, и се работело систематично разликата между 18 и 5 да отпаднат от надпреварата. А училището е добро.

Никога майка ми не е учила с мен, и не смятам и аз да уча и да седя по цял следобед и да пиша домашни, проверявам обаче много обстойно и трия дори като е грозно написано.

жабке, аз за детската съм се оплаквала само от болестите, и това че развалят изградени навици в децата и учат на вредни такива. Пример: пиене на супа от купичка....там е разрешено, в къщи не е. И не е само тази детска, наблюдавам го масово , също и родителите не правят забележки. Колкото до нескопосаната ти забележка, я оставям да важи за теб. Нито съм с дръпнати очи, нито знам китайски, нито имам комплекси. Но не ми пречи да си кажа мнението и не съм виновна че на теб не ти харесва. И като се научиш да пишеш на бг грамотно и на кирилица, тогава можеш да правиш забележки.  Най-елементарното..изречението започва с главна буква. Следващият път в който напишеш обида по мой адрес ще информирам модератор. Тука спорим за това образование от два дни и никой не си позволи да направи на другия злостна  забележка, ти дойде и започна да се вихриш.

Аз спирам по темата, надявам се че Татяна и Сърфата  ме разбраха правилно.

# 66
Биси, разтрепераха ми се мартинките и се надявам да не се обидиш от факта  Joy  Joy  Joy  И прости на неграмотното същество, жалък ;ервей съм аз , нямам и грам понятие как се запо;ва изре;ение  Joy Joy Joy Joy Joy
Сори ама имам доста работа не мога да се извинявам до безкрайност  Wink

# 67
  • в сърцето на един мъж...
Ба**** ма*** му какъв спор се завихри, че и шпаги се размахаха ooooh!
Аз да задам един въпрос само - а невербално как става общуването????

Шехи, добре завърнала се! Жалко, че по такъв повод. Дано малката да се оправи скоро!

П.С. Това с китайските отношения на расизъм ми прилича, а за това бият през пръстите...

Ей, много ми е кеф момичета, утре си вземаме мишката у дома Party

# 68
Ба**** ма*** му какъв спор се завихри, че и шпаги се размахаха ooooh!
Аз да задам един въпрос само - а невербално как става общуването????

Шехи, добре завърнала се! Жалко, че по такъв повод. Дано малката да се оправи скоро!

П.С. Това с китайските отношения на расизъм ми прилича, а за това бият през пръстите...

Ей, много ми е кеф момичета, утре си вземаме мишката у дома Party
Aми според мен ако се видим на живо, ще се разпердушиним, след което ще седнем да изпушим лулата на мира и да ударим по една ракия за общото здраве.
Супер новини от теб! Peace

# 69
  • Germany
Еееех, Гейски,  Hug Hug супер  Flutter

# 70
Веч, ние  с теб сме само за лули и ракии Mr. Green

# 71
Маймунката, Шеха, жабата  Hug. (Ако се появи и Лиска ще има полzа от цялата препирня). Всъщност кому е нужно сравнението между българското и немско обраzование и между българското и немското zдравеопаzване? Бубето само помоли да й дадете инфо zа немските училища.

Гейке, по вода да ви върви и утре да се хвалиш. Вие сте решили, но да кажа и аz Wink пращай Алекс на градина, още повече, че и той иска. Ревност винаги има, но тя не е състояние, а винаги по конкретен повод. Понякога децата я покаzват, понякога не, важното е да чувстват обичта ти. Не си раzпределяйте децата, ти с беба, таткото с баткото, това zа мен е грешен подход. Старайте се да правите нещата zаедно или се редувайте с таткото.

# 72
Коте, то нямам много избор - трябва да го пратя. А за разпределението - баща му предложи, ама аз не мога да ги деля. Надявам се да се справя със ситуацията. А за ревността - то е ясно, че ще е за определени работи и в определен момент. За градината - той става и ляга само с тази идея и само за градината говори. Явно има нужда, така че не смятам да го спирам. Дядо му реши да ни идва на гости да помага, така че ще се водят и взимат, надявам се да е добре и да тръгнат нещата.

# 73
Татянка, Бискара  Hug
Ако сте се успокоили да пусна малко олио в тенджерата? А някой може ли да ми обясни защо се кандидатства във технически университет с оценка от матура със специални предмети физкултура / тук му викат по модерному спорт  Laughing /  и английски?
Някой чувал ли е гимназист пред завършване как говори английски? Аз да. добре, че бях седнала.
Освен това тази личност говори уж френски и италиански. Да ви кажа, аз нито един от двата не говоря, но повече разбирам и по-добре комуникирам.
Много се било учило. тинтири минтири. Нито един от двамата не съм видяла да учи. Математиката им е малко по-силна от моята. Другите неща са безсмислици и никой не сяда да чете. Простете, но за мен това е несериозно учене!

Апропо аз съм учила в елитна гимназия и университет никога не съм ходила през живота си на частни уроци или подготвителни курсове за кандидат...гимназиални или студентски изпит.
И Татяна обичам , и Бискара обичам , и Мамуната  hahaha
Татяна я обичам, че като яхна метлата срещу гермнците се опитва да ми обясни и да стопи разликите ми с местните. На това му викам доброволец- интегратор по призвание   bouquet
Хау!

# 74
Гея, браво! От сега нататък само хубави новини от вас с Мила да се чуват!  Hug
Танче, не се обиждай! Аз само си изказах мнението  Wink , защото се почувствах длъжна като компетентно лице  Laughing ! Разбира се, че има изключения като теб!  Peace И със сигурност има деца от реалното училище, които постигат успехи в живота си, но за мен това не е успокоение или причина за това да оставя децата си да учат в такова училище.  Peace Въпрос на гледна точка е явно! Аз съм учила за изпити преди първи клас, после за изпити за гимназия и на края за кандидат-студентски. Всичките си ги взех успешно и всеки път бях приета там, където исках!  Peace А пък не смятам, че съм се побъркала или съм се преучила!  Grinning А за виШиТо - моите наблюдения са, че завършилите уни имат по принцип по-добър шанс за назначаване, по-висока заплата и по-големи шансове за реализация.  Peace
А щом по селата и в по-малките градове нивото в училищата е по-добро, то тогава ние в  hahaha "по-големите"  градове можем само благородно да ви завиждаме!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт