110 DE или как се посреща Валентин с Трифоново вино

• 13 481
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  bouquet   ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ГЕЯ! ЧЕСТИТ ДВОЕН ПРАЗНИК! ДА НАГУШКАШ ПОДАРЪКА СИ И ОТ МЕН!
/ аз избързах с втророто пожелание, защото не знам дали по-късно ще стигна до компа, но пък с удоволствие си представям как ще вземете Мила днес у вас    Heart Eyes

Веч, данке!

Петка, вчера наистина тук се показваше слънце, ама не сме стояли много навън, защото имаше не много приятен вятър    Wink

Момичета, хубав и спокоен ден на всички     bouquet   и се сещам за един от любимите ми вицове - най-краткия виц е "Петък е!"    Wink

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 09:00 от @->-- wild flower

# 76
Алоха,

Гея, страхотна новина! Чакам снимки, разкази, всичко с детайли Hug. Рожденичка ли си днес?! Ако -да, още едно честито  bouquet.

Бисе, схванах какво имаш предвид. Или поне така си мисля. Също схванах и Татяна какво има предвид. Или поне така си мисля Wink.
В интерес на истината аз намирам такива спорове за много освежаващи - честно в последните 4 страници от темата се съдържа повече полезна информация, отколкото в теми N.90-109 взети накуп. Плюс личните коментари и мнения, които също намирам за интригуващи.

Шехи, Дил...сега остава вярно да се завърне и Лиска с гръм и трясък и ще реша, че сънувам.
Бързо оздравяване на дребното Шехи.

И Татяна обичам , и Бискара обичам , и Мамуната  hahaha

А мен -не?! Кифла! Crossing Arms

# 77
Честит рожден ден на Гея    bouquet!
Да си жива и здрава и много, много щастлива  Heart Eyes!!! Какъв страхотен подарък! Само добри вести от тук на татък Hug!

Добре, че се появи Риената, за да и кажа: да си прикриеш лекинко лентичката с успешната ти диета, че аз от както съм на диета, качих половин кило  Mr. Green. Позеленявам кат видя постинг от теб  Laughing.

# 78
  • Primum non nocere !
Добро утро! По едно кафенце?

Гея, супер!  Hug От здраве да не се отървеш!
Здравей Жабче, как е Берлин? Харесва ли ти?
Не ме разбра правилно. Представаш ли си да отидеш в Китай и да седнеш в ресторант да обядваш и келнера или някой друг от облужващия персонал да откаже да ти сервира, защото не говориш езика, и да прати заместник.

Да споделя нещо, като разбира се,  не ангажирам никой с мнението ми.
Вчера реших да лекувам детето по немската система. Парацетамол само след 38.5
Горката цял ден лежа тръшната на дивана и никакво настроение за ядене пиене и разговор.Слагах свещички през 5ч., но ефект никакъв. Снощи вече полудях, не бях свършила и за 5ст. работа в къщи, вечеряхме пица/ добре че имах резерви в фризера/, а трябва да събирам куфарите.
Дадох половин ампула аналгин и след 20 мин, няма температура, няма нищо.
Побърка баща си да подскача и търчи, и да бърбори.

Деси, не се шашкай, моята проговори едва на 2г, изведнъж и сега от логореята не мога да се отърва.
Мише, супер беше баба Тина! Моя едва го завляках, не било неговото...но беше възхитен. Аз също.

Сърфи, да! Ще трябва да се приятелуваме с даскалиците!  Laughing

Да питам. Имаше изискване за размера на чантата за ръчния багаж. Килограмите са ясни, 7 на човек, но какво е за размера на чантите? Някой спомня ли ли ?

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 10:22 от Шехи

# 79
Гея, честито!
Жива и здрава и много обичана! А малката прекрасна беба да е голяма късметлийка!

Гея, и аз съм за градината, малко е сложен момента, но детето ще се справи. Zа ревността - с повече търпение ще го преодолеете. Една хитринка - вземето подарък на баткото от името на бебето. Голям, хубав и запомнящ се подарък. Повтаряйте му колко добър батко е, колко го обича бебето, как бебето иска да е като батко си и т.н. Включвайте детето да помага активно около бебето - да донесе памперс, да хвърли пелената в коша, да подаде мокра кърпичка.... Така ще се чувства съпричастен, а не изолиран, и ще се гордee че помага. Това са все неща изпробвани от нас и от опита ми - много помагат да се пребори ревността.

Дами, да кажа, че спора тук ми беше много, ама много полезен. Мисля да си копирам избрани моменти, че скоро ще потрябват.

Много се надявам на живо да се видим. Къде изчезна темата за срещата?

# 80

Бисе, схванах какво имаш предвид. Или поне така си мисля. Също схванах и Татяна какво има предвид. Или поне така си мисля Wink.
В интерес на истината аз намирам такива спорове за много освежаващи - честно в последните 4 страници от темата се съдържа повече полезна информация, отколкото в теми N.90-109 взети накуп. Плюс личните коментари и мнения, които също намирам за интригуващи.

А така Wink, сега при следващата среща да ни почерпите мене и Татяна. Щото даваме безплатни консултации.  Laughing

Айде лек ден от мен, отивам на една супер гадна процедура, ще ви пиша после.

# 81
  • в сърцето на един мъж...
Преди да стане пълно объркването - остарявам в неделята Embarassed Mr. Green Но сърдечно благодаря за поздравите Hug
Шехи, за ръчните чанти - по летищата са сложили едни такива като щендери - ако ти влезе вътре без проблем чантата, значи е за ръчен багаж.
Сбъдваща - мерси за съвета!  bouquet Ще се възползвам Peace

# 82
Гейче, Честит Рожден Ден  bouquet
Много 3драве, щастие и любов Hug
Нямам време да чета на3ад ( и мен никой не ме чете Crossing Arms), но ра3бирам, че Мила си е вече у дома. Много гуш от леля и Перла.
Отиваме на лекар. Много сме болни ( а3 и детето ) и помощничката на док ще го отнесе #2gunfire

# 83
шехич в Брелин съм дистанционно (zа малкото ш да ти кажа , сори, но клавиатурата ми е такава и не мога да го докарам голямо  Joy ).  Само по някоя командировка откарвам до там и беz това не ми харвсва тоzи град  Sad
Ако отида в Китай и някой келнер не иска да ми сервира , бакшиша ще получи друг, който иска ... На мен иzобщо няма да ми настръхне нищо, zащото и беz това ми в все таzи кой китаец какво рпави и не ги раzличавам особено ... айде поне да ги поzнавах лично ... Та все ми е тая кой китайски келнер се цупи в ъгъла. Сърдит Петко праzна му торбата  Hug И иЧ няма да си хабя и 1 секунда от живота да ходя да му сменям убежденията. ще си се нахраня и ще ида да пораzгледам града  Wink

По повод аналгина и парацетамола един съвет от мен, надявам се да ти е полеzен
Можеш съвсем спокойно да обсъдиш с лекаря , че детето ти не реагира на парацетамол. Има много варианти вкл. аналгин и тук и то zа малки деца , на капки . На Саши са давали . Като не му повлия парацетамол му дадоха нурофен , като не повлия Нурофен му дадоха аналгин ... пък и като си zанеш какво му влияе следващия път направо си кажи от това не се влияе , дамо от ... там каквото ви пасва. Успех.
Айде да ви напускам темичката , чЕ много се раzписах тук . Нямах намерение, но такава върла провокация беше  ooooh!

# 84
Добро утро,
моят компютър тази сутрин стачкуваше нещо newsm78 100 грешки изкара, какво му стана... но го позакрепих за сега.

Гея, аз няма да ти честитя тогава още   Wink

Шехи, за много години Simple Smile
Размерът на ръчния багаж трябва да го пише на сайта на компанията с която летиш, килограмите също. Ти си с малко дете обаче и няма да ти направят проблем ако си с малко по-голяма чанта, стига да не искаш да качиш големият куфар на борда Wink
Лек път и преди всички бързо оздравяване преди пътя.

Я така и така сте захапали училищата да ви питам нещо друго. Какво мислите за целодневните училища? Нашето тук смятат да го правят такова още от първи клас и обществото се е накокошинило в двата полюса, а аз съм точно по средата и не знам "за" ли да викам или "против" Embarassed Според мен и двете си имат предимства и недостатъци ама не мога да реша къде са повече, като нямам опит нито с едното нито с другото. При вас как е?
Идеята е такава- програмата да се разхвърли до към 15:00-16:00 часа, а не както до сега, до обяд. Т.е. учат, пишат домашни, упражняват, играят, после пак учат, пак упражняват (нещо такова, дълго е за обясняване). Тук някои много се изнервиха, защото са на мнение, че това ще дойде в повече на първолаците- цял ден занимания (досега целодневното училище е било чак от трети клас нагоре). За сега стигнаха до решението, че ще има 3 вида групи- целодневни, полудневни и полудневни със занималня следобяд, което е добре, защото всеки ще има право на избор, но не се знае какво ще им дойде на акъла докато дойде нашият ред догодина...

# 85
За първолаци и според мен е доста дълго времето. След 3ти клас е ОК. От друга страна, ако работиш и няма кой да го наглежда следобяд какво правиш? Аз лично съм против да оставям 5-6-7-8 годишно дете само за толкова дълго време. Това с трите групи е оптимално - и при в нашето училище са така. Кеф ти риба, кеф ти паламуд.

Шехи, така е - половин домашно агне, 2 ринга кървавица, 4 голями кисели зелки... Mr. Green

# 86
Гея, наздраве! С млечен бар!  bouquet

Бибе, кво да ти кажа по този въпрос. При нас имаше фрайвилигеганцтагшуле. Ама беше организирано от 2 възпитателки и няколко от майките от родителското настоятелство. Не осигуряваха топъл обяд на децата, а те трябваше да си носят от къщи (кой консерва, кой сандвич). Решаваха заедно домашни и преговаряха наученото през деня. До към 16 ч. Не беше безплатен обяд.
Аз лично съм раздвоена, защото виждам какво е, когато детето ти го няма по цял ден - нали Мирел посещава специализирана занималня. Ами липсва ми - ако щеш дори ядосването покрай бавното писане на домашни и нейната неорганизираност и разсеяност. Като се прибере към 17 ч и не ни остава време да се насладим една на друга, защото по това време почвам да готвя и тя се върти около мен в кухнята, но не мога да го нарека пълноценно прекарано време заедно. Confused
Вечер преди да си легнат гледам да наваксам с релаксиращи упражнения и фантазирайзен (има проблем с отпускането и заспиването). Ама не ми стига.
Затова в момента ми е кеф, че си е в къщи, въпреки болестта и.
Аз лично съм скептична към такова решение, но то е защото не ходя на работа навън, а съм си в къщи. Много добро решение е за майки, които работят на пълен работен ден. Те така или иначе са решили за себе си, че им стига малкото време вечер, което са заедно.

Жабче, де ще ходиш? Я си седи на Дто и си стой на топло при нас. Нищо, че от време на време става течение и страстите бушуват.  Joy

# 87
Важното е, че споровете приключват с бяло знаме, а че спора беше полезен и за мен - признавам си Grinning
Кафенце и от мен.

# 88
  • Germany
Бибе, и нашето го правят ганцтаг - всички родители гракнаха протих - как, защо, децата сакън ще се повредят...и други подобно - стрес естествено на всяка втора дума  Wink и когато отидохме да се мелдваме какво се оказа - подалите за ганцтаг - били тройно повече от местата  Thinking Thinking Ами пак не ги разбирам - уж са против - пък в крайна сметка какво се получава - много говорим, пък в крайна сметка ко може да се докопаме до ганцтаг няма да откажем  Thinking Thinking Whistling         

# 89
Шехи, привет! Да поздравиш специално благоверния и да нацелуваш малката калпазанка!
Ръчният багаж според компанията може да тежи и до 9 кг. Размерите му също варират 25×45×56 см.(IATA) или 20×40×55 см. (Lufthansa, Swiss, KLM, airberlin, Hapagfly, Ryanair, Easyjet). Не знам с коя авиокомпания летите, но ако е с Bulgaria air, предполагам, размерите са като при Lufthansa, а килограмите - 7. Дано имате и хубав полет като при тях. Grinning

Другарки, положението е почти под контрол. Почти нямаше нещо ново, което да не трябва да бъде върнато, сменено, преправено и так далее. Изморих се.
Телекомските техници бидоха изобличени в лъжа - били били идвали, но нямало никого. Бележка били пуснали в пощенската кутия. Каква бележка, моля? Та ние още нямаме пощенска кутия. Смях голям. Mr. Green

Като сте ги наели китайците. Половин китайско село би ми свършило идеална работа. Езикa им не го знам, но сочейки и мучейки, мисля, ще се ръководим успешно в изглеждащата ми безкрайна мисия по подреждането.

Радвам се, че ми се радвате. Та, дорадване тогиз!

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 11:42 от Мамунката

Общи условия

Активация на акаунт