110 DE или как се посреща Валентин с Трифоново вино

• 13 481
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Много добро решение е за майки, които работят на пълен работен ден. Те така или иначе са решили за себе си, че им стига малкото време вечер, което са заедно.

Или нямат друг избор може би. Wink

# 91
Тия дни ми казаха, че Хемус еър се готвел да прави евтини полети от Цвайбрюкен до София, някой да знае повече по темата?

Мамун, дано ти свърши скоро премествателната одисея, че много липсваш! Бау!

# 92
Гея, страхотна новина  Hug Много се радвам zа вас  Peace

Съгласна със Сърфи zа целодневните у4илиЩа  Peace За родители, които работят, това е просто идеален вариант. Нима е по добре детето да се прибере zа да си стопли обяда и да е само вкъЩи?  newsm78

Риен, оправи ми настроението, мерси  Hug

# 93
Здравейте банда... виждам, спора се е поукротил. И аz се присъединявам към мнението, че беше доста полеzен   bouquet

Гея, честито ти бебе в къщи   bouquet

Аz лично каzо една бъдеща работеща майка съм на мнение, че трябва да има алтернативи. За теzи, които искат дацата им да са си след обед в къщи и zа теzи, които работят и трябва чудеса да правят, zа да осигурят бавачка zа детето след училището.

Аz да ви се отчета сега... След ваксината малкото ми бебе вдигна леко температура и zаспа вечерта в ръцете на баща си. За сметка на това ние много лошо спахме и на всеки час съм се будила да я проверявам да не е вдигнала температура. Сега я болят крачетата на местата, където и скагаха инжекциата и не ми дава да ги пипна.
Та по тоzи повод... какво правите вие нощно време, когато детето има температура?

# 94
Та по тоzи повод... какво правите вие нощно време, когато детето има температура?

? в смисъл?

# 95
... какво правите вие нощно време, когато детето има температура?

Гери, разсмя ме. Отговорът е малко самосъдържащ се. Реторика, риторика.
Като се опаря - скачам. Laughing
Като очаквам или има симптоми - не мога да спя дълбоко и скачам.
За жалост друго решение няма. Поне докато не станат на 18 и да могат да решат, с кой хап сами да се натъпчат.

# 96
 Отивам да спя при нея - наследила е отвратителния ген на баща си да вдига Т. до 40 градуса за по-малко от 45 мин. и изобщо нямам желание да рискувам пак да се гърчи.
 Слагам парацетамол(вече намалената доза) над 38.5 или дори и без Т., ако видя, че има болки и студените компреси не я облекчават. Нурофен съм давала само един път - редувах с парацетамол през 3 ч., аналгин - не се е налагало до момента да наливам.

# 97
ЗаЩо имате реzерви към Нурофена?  newsm78

Когато Милена има Т, й давам неЩо преди лягане (ако е достатъ4но висока) и после я проверявам 4ат пат. Мъжът ми е на мнение 4е ако вдига Т и не й е добре, Ще се събуди.  Crazy  В интерес на истината, Милена по4ва да скимти когато вдига Т, тогава по4вам с компреси, ако те не помагат, вана с все по стуена вода. Вярно 4е детето се раzсънва, но това е по малкото zло в слу4ая  Wink

При нас проблемът е, 4е тя откаzва да спи при нас а в нейната стая няма къде да спя, освен на zемята  Tired

# 98
Аз ползвам Нурофен и съм по-доволна от него. Действа по-бързо и по-добре подпомага самия процес на реакция срещу вирусите, заради противовъзпалителното му действие.

# 99
Честно - нямам резерви към Нурофен, просто Парацетамолът и влияе добре дори и в най-ниските дози, доволна съм и не виждам смисъл да експериментирам. Когато ги редувах беше инцидентно. Също и действаше, не се е оплакала и не е имало някакви реакции Thinking.
В интерес на истината, чукам на дърво, но за три години всичките "болежки" минаха с 4 кутийки температуро-понижаващи(по 10 свещички), 2 шишета сироп за кашлица(Zwiebelhustensaft), 6 сашета Перентерол и една туба Пиниментол. Дано и за в бъдеще да се държи така стабилно. Peace Blush

# 100
И аz предпо4итам Нурофена, zа това питах  Wink
Сърфи, като каzа Пиниментол, надявам се е било след 2рата година, zаЩото крият риск. Скро пак имаЩе статия zа това.
 Tired

Битов въпрос zа детската градина. Какво трябва да осигуря? (Ще питам и в градината, раzбира се)  Панталон zа дъжд, такова яке и ботуШи, пантофи, 4анта/раница, кутия zа zакуска....друго?

# 101
Битов въпрос zа детската градина. Какво трябва да осигуря? (Ще питам и в градината, раzбира се)  Панталон zа дъжд, такова яке и ботуШи, пантофи, 4анта/раница, кутия zа zакуска....друго?
Чорапки АВС и клинче за часовете по спорт. Панталон не, предпочитат гащеризони, якето може да е всякакво, още чифт (кат) дрешки за преобличане (от бельо до горни), торба за дрешките по спорт (ако не предлагат те самите), бански за лятото.
Това се сещам, някой друг да допълва.

# 102
Татянски, нощница.

И от мен един въпрос от битово-шивашко естество. Някой да има нагледно упътване как се прави Raffrollo (Faltrollo)? Елементарно е, няма какво да е друго, но в момента и за толкова не ми се мисли. А и защо да се пъна да преоткривам топлата вода. Laughing

Отивам да посвърша нещо по-полезно. Като например да добоядисам пощенската кутия, в която телекомците не пуснаха бележка. Laughing

# 103
Татяна при по малките деца мисля че искат и допълнителен чифт дрехи. Шише за вода. Поне при нас искат защото всеки понеделник са на разходка в гората. Платненки и ли нещо подобно за спортуването, анцунг. Освен два чифта бански на нас искаха и кърпи за бърсане  и възглавнички за ръчичките.
Информацията за училищата също ми беше много полезна.
И аз да питам нещо.
Dolormin - Този сироп за какво е точно?  Мисля че е за температура но не съм убедена. Пише че е и за болки.

# 104
Да, естествено, че след 2 г. - нали все пак си имаме доктор по фармация за Patenonkel Wink.

За градината при нас искаха и един голям пакет Темпо и ако още не е сухо детето поддържано количество мокри кърпички и памперси. Бельо. Аз оставям и почти постоянно резервни шапка, шал и ръкавици в момента, а докато грееше слънце - слънчева шапка.
При нас за часовете по "спорт" ги събличат по чорапогащници - големите групи са със спортно облекло, но нашите няма кой да ги преоблича за 40 мин. скачане по батута.

Общи условия

Активация на акаунт