Проблем с розацея!?!

• 387 841
  • 1 028
  •   2
Отговори
# 435
Здравейте , от къде мога да поръчам MetroGel ? От някоя онлайн аптека ...?

# 436
Запис, да следя и аз...

# 437
Здравейте , някой ползвал ли е крем Розекс за розацея ? Не се внася в България обаче. Дали помага наистина за розацеята?
Също съм с мазна кожа , кое е по добре крем или гел? Крема дали омазнява кожата повече?

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 21:07 от crosser

# 438
 Това е направо ..не знам какво да кажа .... #Puppy dog
видеото прикачено по-долу  според мен е за болестта "пеперудените "деца ,а не за розоцея.

# 439
Здравейте , препоръчайте някой качествен слънцезащитен крем. Моята кожа е с розацея , но освен това е и мазна , но пък и се бели. Знаете ли някой хубав Слънцезащитен крем 50+ , който да не омазнява кожата (да не лъщи) , същевременно да не ми прави "кир" по лицето и да не дразни розацеята.  Има ли въобще такъв ? Wink

# 440
crosser, ти въобще четеш ли темата или само си пишеш?  newsm78
Нали на предната страница обсъждахме това, точно покрай същото твое питане и Джоя ти е отговорила от кой крем е доволна  Tired

# 441
  • София
 newsm78 newsm78
Смятате ли, че водата може да има значение? Имам пред вид смяната на вода за миене - дали е мека или твърда  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 442
newsm78 newsm78
Смятате ли, че водата може да има значение? Имам пред вид смяната на вода за миене - дали е мека или твърда  Rolling Eyes Rolling Eyes
При мен има значение и разлика. Но ти сама трябва да прецениш коя как ти действа.

# 443
Нали на предната страница обсъждахме това, точно покрай същото твое питане и Джоя ти е отговорила от кой крем е доволна  Tired

Извинявам се за което  Wink
Да ви питам ,Вие от къде купувате Метроруборила ? Проверих в няколко аптеки(в кв.Люлин) и продавачките ме гледаха все едно съм от Марс

# 444

Извинявам се за което  Wink
Да ви питам ,Вие от къде купувате Метроруборила ? Проверих в няколко аптеки(в кв.Люлин) и продавачките ме гледаха все едно съм от Марс

Аптеката на Графа, точно срещу църквата св. Седмочисленици, вече два пъти от там съм го купувала, мисля, че се казва Ремедиум аптеката.

# 445
Здравейте , вече се сдобих с Метроруборила. Днес е 1вото мазане. В какъв период мога да очаквам подобрение на червенината , и един път на ден (сутрин) достатъчно ли е да го нанасям Wink

# 446
  • София
Зависи от степента на червенина,от това как ще реагира самата кожа и т.н.Индивидуално е!Може сутрин и вечер да го слагаш.

# 447
Ок. Имам също така и цяла опаковка Скинорен , който не е ползван, но го препоръчват и него за розацея(и пъпки) . Дали мога да ползвам сутрин Метроруборила , а вечер Скинорена? Някой пробвал ли е тази комбинация?

# 448
Здравейте и от мен. Мъча се с розацея от 6-7 години, и сега съм в доста тежък стадий Cry Понеже въобще не можех да намеря адекватно лечение, ходих по какви ли не лекари, пробвах какво ли не (включително и някои неща на своя глава), и все още не съм намерила нищо. При мен най-вече страдат бузите,едната е по-червена от другата,с нищо не мога да скрия тая червенина, кожата хем се омазнява хем се лющи като ненормална.Сигурно много от вас знаят за какво става въпрос.Сърбеж, парене, отоци, пъпки...само "хубави" неща.
Лекарите са отделен въпрос - казваха че нищо ми няма,и чак когато станах много зле, преди както си имах хубава бяла кожа,в момента имам трайни зачервявания които нито да минат нито да се скрият. Едната лекарка, към която случайно попаднах, и то заради майка ми, каза че съм за лазер, 7-8 процедури трябвало да си направя, но като чета мненията за лазерна терапия са доста противоречиви. Знам че е скъпо и се прави есен/зима; освен това и е доста плашещо?отоци се получавали а и ми направи тая лекарка пробно 1 импулс, и да ви кажа осещането не е било от най-хубави. Стреснах се доста и после ме болеше мястото(тя го направи на челото, но за бузите страх ме е да си го представя). Питам се, дали имало доволни от тия процедури, и които са подобрили външния си вид.
Относно мазането с кремчета и пиенето на хапчета-ползвах какво ли не. Антибиотици не мога да пия, защото съм алергична към повечето, включително и този (забравих названието му), който препоръчват за розацеята. Пиех хапчета с метронидазол (трихомонацид), и резултата беше плачевен - загубих апетита си за около 5 месеца, постояно ми се гадеше и виеше се свят, и то само от почти месец пиенето на хапчета. Едвам си върнах апетита от тогава Thinking странно ми е,защо така ми са подействали,  на много хора помагат май, но от тогава не се реших да пия повече хапчета, съдържащи тая съставка.
Относно козметиката ще разкажа своя опит (да не ме се сърдят момичета, на които помогнаха въпросните мазила, аз само споделям опита си)
Кремчето Метроруборил на Исис фарма ми направи ужасяващи поразии на лицето,хем с него мазах само бузите (макар че цялото лице ми е проблемно), и за един месец успях да направя така, че те да се олющят и да станат чак лилави Cry изхвърлих го без съжеление. Не си мазах с него околоочна зона разбира се, но незнайно защо кожата ми почна много здраво да се олющва точно в тая област. Едвам си възвърна нормалния вид след около година.
Провах кремовете и на Авен-Дирозеал и Антиружор. Дирозеала действаше ми по същия начин като Метроруборил, и той полетя в кофата. Антиружора емулсията хем изсушава кожата, хем омазнява, въобще не можех да разбера смисъла на тоя крем. Продължително време използвах друг крем на Авен - Толеранс екстрийм, само за бузите, защото е много мазен. Той поне не я дразнеше, но не останах доволна - след продължително използване ми се появиха комедони, и го спрях. Обаче наистина хубавото нещо на Авен - мицеларната им вода, е страхотна, но едното шишенце от 200 мл(май толкова беше ако не греша) го свършвам за 1 месец,нямат по големи разфасовки,а не ми се дават толкова пари всеки месец, затова тръгнах да търся по-евтин вариант.
Пробвах продуктите и на Биодерма, крема след продължителна употреба почна да ми дразни кожата, мицеларната вода и тя оставяше лицето ми зачервено като домат. На Уриж пробвах серията Розалиян (сори за моите диви в бг вариант названия), но крема миришеше ужасно и  силно, лицето ми ужасно сърбеше и го спрях. Слънцезащитен 50+ за розацеята пак на Биодерма не ми хареса, моите червени бузи не беше в състояние да покрие, но аз и не разчитах на това, поне да ме беше предпазвал от слънцето, но ми се появиха кафяви петънца от слънцето. Уж не би трябвало. лекарката ми каза че май е бил слаб, и да си избера нещо с по-плътна консистенция. На Ивостин серията Капилин нямаше капка ефект (макар че и аз не знам какво очаквах от тях, те не са за розацеята всъщност). Вижте, хубавото попадение на СВР(SVR), кремчета зеленикави и мицеларната вода и измиващ гел са хубави, но след около 2 години ползване кожата ми се адаптира сякаш, и нямат никакъв ефект. Сега си търся други варианти, а след някое време може пак да се върна при тях. Само слънцезащитния им 50+ за розацеята не ми хареса, мазен е, оставя бели следи, и едно гадно усещане оставя върху кожата. Зеления крем на Еуцерин ми докара само възпаления. Въобще се чудя аз, каква съм такава ходеща аномалия  341uu  341uu много от тия неща, които описах, уж помагат на хората, а на мен ми докараха само проблеми.
Опитвала съм и много други неща, резултата е нулев. сума ти пари на вятъра за козметики, лекари, хапчета  а резултата е нулев. Варианта на който се спрях и който долу горе ме поддържа е такъв: мия си лицето с измиваща пяна на Алверде(някаква за 6 лева купих в ДМ, за чувствителна кожа), после демакиираща вода-тоник на Corine de Farme(пак от там я купих, цена май около 10 лв),после крем Розакюр Интензив на Синхролайн (около 21-23 лева), а за през ноща на Хималая едно кремче Кларина (води се и за розацейно акне). 2 пъти седмично ползвам маска на Алверде с лечебната кал, не дразни лицето изобщо, не пламвам, макар че тя се води пилинг маска, но аз не масажирам лицето с нея, само я нанасям и я измивам. Имам и техен зелен косилер, доста добре покрива червенината, но при мен пак малко си проличава тя. поне не дразни кожата Grinning Фон дьо тен ползвам на Виши - Дермабленд, много е плътен, трудно се нанася, подчертава сухите участъци, затова нансянето му е голяма мъка и отнема много време,но издържа около 8 часа (при мен е голямо постижение) и е много покривен. От хапчетата пия пак на Хималая, казват се Пурим, и да ви кажа много ми помагат, облекчават сърбежа и не пламвам чак толкова много. Купих ги на своя глава, и не съжелявам, и пак за евтини, от сайта си ги поръчах, за 2 месечен курс излизат към 16 лева и нещо. А да, Laughing понеже съм много нервна а то нали се влияе заболяването и от стресови ситуации пия и Симпатил 3 пъти дневно (ендокриноложката ми го каза да пия, лекувам се и за гуша едновременно). Общо взето свикнах да не пия алкохол,да не ям много неща, да се крия от слънцето и другите там препоръчителни работи, но състоянието бавно се влошава(.

# 449
Извинявам се за голямото писане в предишния си пост, чак когато го публикувах видях че съм написала цял роман:))))
за лятното време всичките знаем че става по зле ситуацията-аз се спасявам със термална вода на авен и със тая демакиираща вода на Корин де Фарм-наливам я в малко шишенце-спрей и си пръскам лицето. Освен че мирише хубаво има и успокояващ ефект (поне при мен е така)

Общи условия

Активация на акаунт