Проблем с розацея!?!

• 377 270
  • 1 028
  •   1
Отговори
# 705
От 6 месеца съм диагностициран с розацея, минах през 14- дневен курс с Доксициклин но ми се отрази зле на стомаха, предизвика ми стомашнио киселини и се принудих да го спра, след това ми изписаха Флажил, приемах го 2 месеца паралелно с мазане с Метроруборил на ISISPharma, първоначално имах гнойни пъпчици, които постепенно изчезнаха, но за сметка на това след мазането с Метроруборила участъците, където мазах по бузите се зачервиха повече и сега са още са зачервени. При някои имало ли е такъв ефект със по-силното зачервяване в зоните мазани с Метроруборила?  Препоръчайте нещо ефективно. Благодаря!
И на мен ми бяха изписали такъв крем, само че Руборил и ефекта беше същия- зачервявях се 100 пъти повече, 2-3 пъти го ползвах и после спрях. Впоследствие излезе , че нямям розацея , а акне+себореен дерматит.  Tired

# 706
От 6 месеца съм диагностициран с розацея, минах през 14- дневен курс с Доксициклин но ми се отрази зле на стомаха, предизвика ми стомашнио киселини и се принудих да го спра, след това ми изписаха Флажил, приемах го 2 месеца паралелно с мазане с Метроруборил на ISISPharma, първоначално имах гнойни пъпчици, които постепенно изчезнаха, но за сметка на това след мазането с Метроруборила участъците, където мазах по бузите се зачервиха повече и сега са още са зачервени. При някои имало ли е такъв ефект със по-силното зачервяване в зоните мазани с Метроруборила?  Препоръчайте нещо ефективно. Благодаря!
И на мен ми бяха изписали такъв крем, само че Руборил и ефекта беше същия- зачервявях се 100 пъти повече, 2-3 пъти го ползвах и после спрях. Впоследствие излезе , че нямям розацея , а акне+себореен дерматит.  Tired

При кой лекар си била, да не би и при мен да са ми сбъркали диагнозата?? Би ли ми дала някакви координати на лекаря, където си се лекувала?

# 707
Zdraveite , neka vi razkaja i za moite kojni prejivqvaniq Sad Kato tineidjarka imah hubava koja bez papki no ot okolo dve godini sam obikolila desetki doktori minala sam prez kakvi li ne proceduri i u nas sam kato aptekaa s kremove. Nai loshoto e che se zanimavam s neshta koito iziskvat grim - model sam i nqma kak da si pozvolq losha viziq. Parvonachalno vsichko zapochna s papchici po skulite (a kojata mi viknagi e bila suha i chustvitelna i i zvednaj mi kazaha imah mazna koja i akne ) Bqh vtreshtena ot diagnozata i zapochnahme lechenie s kremove koito izshushavat kojata (s kiselini i t.n.) Izsledvah si hormonite piq protivozachatachni izsledvah si kravta cherniq drob - vsichko ok a papchici i chervenini prodaljavashe da ima.Sled dalgo mazane kojata mi se prebori kato che li s papchicite no zapochna mnogo mnogo da se izsushava i az si go obqsnqvah s kremovete za akne koito izsushavat . Sprqh gi zashtoto polojenieto be6e kato sled himichen piling ... razocharovana ot doktori se obarnah kam bolkar koito mi dade chai da piq i mi dade i krem prigotven ot nego .... uj neshtata varvqha dobre no kojata mi si be6e vse taka suha ... i sled edni snimki (na koito bqh grimirana s fon dio ten na crue one) kato se degrimirah vidqh ada - karvavo cherveni skuli i grimiorkata kaza che misli che sam poluchila alergichen dermatit i vednaga da otida na dermatolog. Taka i napravih otidoh na drygiq den i diagnozata be6e - obostrena rozaceq ...  sega polzvam metroruboril i na bioderma novoto kremche i e malko po dobre no pari i e dosta zacherveno .... dori i kontura na ustnite mi pari i e pred napuknave ... cqloto mi chelo e suho i v sitni papchici piq i protivoalergichno lekarstvo kakto i flajil. Dermatolojkata mi preporacha kompres ot laika no ne mi ponese - kojata mi stana chervena kato poparena ot kopriva i sarbeshe ujasno moje i da sam alergichna kam laikata. Probvah i sas kompres sas led - pak nqma efekt zachervqvam se ot leda. Nai loshoto e che e tolkova obostrena che kato sloja sega fondioten i suhoto stoi kato plastina otgore i izbiva i voda salzqt mi samite skuli i sarbii Sad
Dali trqbva da si napravq nqkakvi izsledvaniq kakvo mislite ? 

# 708
И аз се мазах със крем мтроруборил, и резултата беше плачевен...не знам как този крем лекува, но на мен само ми влоши състоянието Sad след него поне 6 месеца не можех да върна на кожата си поне що годе нормален вид, и сега съм със трайни зачервявания...точно след тоя крем...не знам, мислех че е само при мен така влияел, защото четох тук и хубави отзиви, но явно има и други "пострадали"

# 709
И аз се мазах със крем мтроруборил, и резултата беше плачевен...не знам как този крем лекува, но на мен само ми влоши състоянието Sad след него поне 6 месеца не можех да върна на кожата си поне що годе нормален вид, и сега съм със трайни зачервявания...точно след тоя крем...не знам, мислех че е само при мен така влияел, защото четох тук и хубави отзиви, но явно има и други "пострадали"

Не е само при теб, и при мен се получи така-  да, изчисти ми пъпките но там където мазах и където преди не ми беше зачервена изобщо сега е трайно зачервена,  и все пак мисля че ако се възстановява кожата след това си струва, дано и моята се оправи за 6 месеца, че сега е кофти. Ти с какво си възстановяваш пораженията от метроруборила? 

# 710
anidecheva0, eдва ти прочетох поста, моля те пиши на кирилица!  Peace

Иначе е ужасно, това което преживяваш  Sad
Прави си отвара от смрадлика и си мажи лицето по няколко пъти на ден. Аз като съм много зле сутрин си я варя и ако съм вкъщи, през няколко часа се мажа/пръскам обилно и така изсъхва на лицето. Пази очите само.

Обаче ако наистина е толкова жестоко обострянето мисля, че без антибиотик няма да се разминеш, не ти ли изписаха тетрациклин или нещо друго?

# 711
Момичета ,кажете има ли масло натурално което мажете лицата си и няма проблем с дразнене ? Аз си взех бадемово и смятам вечер като си изчистя грима да се мажа с маслото . Дали ще имам някакъв неприятен резултат ?

# 712
  • Пловдив
Момичета ,кажете има ли масло натурално което мажете лицата си и няма проблем с дразнене ? Аз си взех бадемово и смятам вечер като си изчистя грима да се мажа с маслото . Дали ще имам някакъв неприятен резултат ?
На мен  точно бадемово ми бе предписано от кожен  лекар.Нямах розацея,а обострен дерматит.
Лекува  ме отначало с антибиотици -вътрешно ,правени кремове и  мазила.Всичко ми бе забранила само  бадемово масло ,каза че може.

# 713
Аргановото и то не дразни, със зехтин също съм се мазала и не съм имала проблеми. Сещам се, че и ленено масло съм използвала и е ОК  Peace

# 714
Много ви благодаря ,че се включихте с така полезна информация за мен !

# 715
  • София
Мари, Галя  bouquet

Аз ходих на две процедури с IPL миналата пролет за петната от пъпки и зачервяванията. Непосредствено след процедурите кожата е по-спокойна и освежена. Резултат нито за петната от пъпки, нито за капилярите имаше. Но все пак разбрах, че от 2 процедури не мога да очаквам резултат при капилярите и зачервяванията - четох, а козметичката ми обясни, че те най-трудно се повлияват.

Спомням си, че миналото лято харесах много един тестер на слънцезащитен крем за смесена кожа, който не мазнееше, но дали беше Ла Рош или Биодерма трябва да проверя...

Здравей, искам да попитам каква е цената на тези процедури и в София ли си ги правила? Дай малко повече инфо Simple Smile
Аз съм с розацея от няколко години, отчаяла съм се - няма лечение ... понякога е добре кожатата ми, понякога се влошава Sad
Момичета, не забравяйте, че огромен враг на розацеята е слънцето !!! Излизайте задължително с слънцезащитно кремче !!! Ще следя темата Simple Smile Хубав ден

# 716
  • София
Момичета, някой да има отзиви от този крем:

http://biomall.bg/crem-protiv-rozaceq-anti-redness-cream-cena-sanct-bernhard

Последният месец стоях твърде често на слънце и резултатът не е добър, влоших се. Трябва да започна преди всяко излизане да се мажа със слънцезащитен крем, но още не съм измъдрила с какъв. Миналата година изкарах с крема на детето, 50 фактор. Обаче лъщях като тиган  hahaha

# 717
Момичета, някой да има отзиви от този крем:

http://biomall.bg/crem-protiv-rozaceq-anti-redness-cream-cena-sanct-bernhard

Последният месец стоях твърде често на слънце и резултатът не е добър, влоших се. Трябва да започна преди всяко излизане да се мажа със слънцезащитен крем, но още не съм измъдрила с какъв. Миналата година изкарах с крема на детето, 50 фактор. Обаче лъщях като тиган  hahaha

Аз ползвам на Бочко, 50 фактор. Вярно е, че лъщя, но пък съм много доволна от него. От време на време минавам с кърпичка да попие и готово.  Embarassed  Grinning

# 718
Момичета , при вас зачервява ли ви се страшно много лицето ако влезнете в много топло помещение ?
Например когато влезна в колата и вътре е адската жега лицето ми пламва и просто е нещо страшно.

# 719
Момичета , при вас зачервява ли ви се страшно много лицето ако влезнете в много топло помещение ?
Например когато влезна в колата и вътре е адската жега лицето ми пламва и просто е нещо страшно.
Да, и при мен е така, въпреки че диагнозата ми от розацея премина в акне. От топлото и аз пламвам веднага. Гледам да се пазя от слънце, да не стоя в топли помещения.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт