Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява японското цъфнало дърво?
Какво е ционизмът и какви са неговите последствия в съвременния живот?
Как се поздравяват на иврит за Шабат?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява японското цъфнало дърво?
Японското цъфнало дърво, известно още като Сакурa, е символ на красота, преход и ново начало в японската култура. Цъфтeжът му обикновено се свързва с празненства и тържества, като например Ханами - традиционният японски обичай за гледане на цъфтящите дървета. Този период също е време, когато японците са най-общителни и склонни да приемат хора в компанията си.
-
Какво е ционизмът и какви са неговите последствия в съвременния живот?
Ционизмът е движение, което цели евреите да се върнат в земята на Израел и да създадат модерна държава. Въпреки че първоначално не беше идеология за завладяване на територии, ционизмът има влияние върху съвременния живот чрез популяризирането на модерния иврит, разпространението на кибуците и създаването на армия. Освен това, ционистките идеи за равенство и взаимна помощ са част от ценностите, които се насърчават и оказват влияние в съвременния живот.
-
Как се поздравяват на иврит за Шабат?
-
Каква е същността на ционизма?
-
Какво представлява празникът Трифон Зарезан?

Първата ми кафе-машина се развали заради варовика, а тогава ползвах само минерална вода - но се оказа, че и тя е твърда за кафе-машината...
Трябва да ни разказваш, да попътуваме виртуално с теб! 
)А за кафето,сега ни подариха и пакет кафе някакво май йеменско ли казаха
Аз обожавам Илли и се надявам цената да не ме стресира и да си го купувам
А другия четвъртък сигурно пак ще ходя до Хайфа и там от Синемола може да си взема,незнам дали има Аркафе ама има Арома и Кафе-кафе-може там да предлагат същата опция
Но нека не задълбаваме
Неща, които не обиждат теб, могат да обидят мен или някой друг...Плюс това, съгласи се, че има значителна разлика, дали получаваш персонално обидата от някого си или последната е излъчена по телевизията примерно и става достояние на всички.И за да не кажеш, че гледам на нещата едностранно, ще ти кажа следното.Неколкократно в съседната тема съм споменавала, че въпреки брака си с палестинец-мюсюлманин, продължавам да приемам християнството като своя религия.И както се дразня на подобни подигравки като тази в цитираното шоу, така съм заемала нееднократно същата позиция на засегната и в спорове с араби, опитали се да омаловажат или обидят християнските ценности, с които съм отраснала. 
,но не мога да държа сметка на този и онзи как се е изказал - не е моя работа да ги съдя!Има КОЙ!