Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява японското цъфнало дърво?
Какво е ционизмът и какви са неговите последствия в съвременния живот?
Как се поздравяват на иврит за Шабат?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява японското цъфнало дърво?
Японското цъфнало дърво, известно още като Сакурa, е символ на красота, преход и ново начало в японската култура. Цъфтeжът му обикновено се свързва с празненства и тържества, като например Ханами - традиционният японски обичай за гледане на цъфтящите дървета. Този период също е време, когато японците са най-общителни и склонни да приемат хора в компанията си.
-
Какво е ционизмът и какви са неговите последствия в съвременния живот?
Ционизмът е движение, което цели евреите да се върнат в земята на Израел и да създадат модерна държава. Въпреки че първоначално не беше идеология за завладяване на територии, ционизмът има влияние върху съвременния живот чрез популяризирането на модерния иврит, разпространението на кибуците и създаването на армия. Освен това, ционистките идеи за равенство и взаимна помощ са част от ценностите, които се насърчават и оказват влияние в съвременния живот.
-
Как се поздравяват на иврит за Шабат?
-
Каква е същността на ционизма?
-
Какво представлява празникът Трифон Зарезан?

това незнам как да го преведа

Взех му една тениска и един шоколад, на който пише Happy birthday, ще му направя някаква по-специална картичка, ще спретна една баница и съм готова
Поздрави на Петя! Знаеш ли тя кога се връща? 
Питах я "Не може ли нещо средно? Пак ли не ме "хваща" промоцията", момичето много се притесни, но казва "Не може, два са вариантите"... Мислих да върна едната, но се оказа, че съм се привързала и към двете докато стигна до касата и не знаех коя да оставя
...
аз незнам как да купя един бакпулвер от магазина
как да ги направя тези сладости...Умирам за грис-халва...Ох защо влязох да погледам картинките