добър гастроентеролог в София

• 635 867
  • 822
  •   3
Отговори
# 420
Тифани, на мен много добре ми действа Мотилиум, макар, че ми е изписван за друг проблем. Той улеснява придвижването на храната в червата напред.
Също и Хуск, пробвала ли си?

# 421
Благодаря Ви за съдействието, ще пробвам всичко.
Пия редовно ХУСК

# 422
Все пак се консултирай с лекар за Мотилиума.

# 423
  • София
Овесени ядки, плодове (без банани) с корите.
Активия е нищо и половина, само реклама. Изварата не съм сигурна дали не запича.

# 424
  • в страната на чудесата
Не сте ли малко извън темата? Посетете лекар, дайте препоръка, или споделете опит.

# 425
Здравейте! От няколко години има кървене от ануса, но преди беше малко и не всеки път, предимно при запек. От няколко месеца е обилно и всеки път, имам болки в корема и кръста, подуване на червата и чувство за непълно изхождане. Усещам тежест в гърба.. До сега това го дължах на хемороиди, а болката мислех, че може да е от операция (имам секцио през 3 години) Нямам фамилна обремененост от рак, но и двамата ми родители имат хемороиди. Вече започнах доста да се притеснявам и да го мисля. Бях на хирург преди 20 дни погнеда само отвън, не е гледал вътре ануса, изписа ми Флебодия за хемороидите и каза ако искам на гастрентеролог да отида. От флебодията кървене за сега няма, но ме е страх да се напъна повече, да не прокървя пак. Днес бях при гастро, гледа на ехограф корема каза, че всичко ми е нормално, само левия ми яйчник е леко изместен.. От какво може да е изместен, дали от сраствания, или от червото. След 1 седмица ми записа час за ректоскопия. Питах защо не колоноскопия, а той каза че иска само ректума да огледа. Забравих да кажа, че като ходя до тоалетната ануса ми цъфва като "майска роза" и нещо се показва отвътре, изглежда ми голямо, разранено, като розов израстък с зачервен връх, предполагам че от там кърви. Въпроса ми е защо не иска да види цялото черво, дали е видял на ехографа червото и мисли че е добре, какво може да е това, дали са само хемороидите или може да е полип, или рак. От къде може да идва болката, все ми се струва, че е от дебелото черво, даже усещам нещо като съкращения.. Ще се побъркам до тогава.. Ако е нещо опасно това което виждам аз, дали ще направи и колоноскопия на цялото черво? Питах го за упойка каза, че без упойка прави ректоскопия и нищо няма да усетя, но мен ме е страх. Няма ли да нарани тези образувания, ако са по-големи? Какви други изследвания мога да направя. На гинеколог също ходих и там проблеми нямам. Много съм притеснена. На 27год.съм. Моля да ми отговорите. Всякакви мнения ще са ми полезни.. Благодаря

# 426
Предвид изброените оплаквания, със сигурност бих държала да ми направят колоноскопия. Задължително с упойка!

Дебелото черво не може да се види добре чрез ехограф. Който твърди обратното, ви лъже.

Все пак, място за притеснение за момента няма. Вероятно имаш колит в по-изострена форма. Мен също ме диагностицираха с такъв, макар почти да нямам оплаквания. Даже се учудих. Simple Smile

Хемороидите могат да се оперират. С лазер съм чувала, че се премахват успешно.

# 427
Аз също мисля, че трябва колоноскопия. Вие къде си я направихте и абсолютно никакви оплаквания ли нямахте?

# 428
Е, като всеки средностатистически човек, имам от време на време дребни неразположения - подуване, къркорене, тежест, но нищо драстично. Направих си колоноскопия, защото държа на профилактиката. Пак казвам - малко се учудих, че ме диагностицираха с колит. Не подозирах, че имам.

Във "Военна болница" я правих.

# 429
Чух, че там има добри специалисти. При кой сте ходили и ако може някакви координати да ми дадете. А там дали мога направо да запазя час за колоноскопия, или първо трябва да отида на преглед?

# 430
Казаха ми, че понякога като няма нищо, все пак се пише някаква диагноза като колит например, за да се оправдае изследването.
Симеон, следващия месец си вземи отново направление за гастроентеролог, и иди при някой друг, който да ти даде направление за влизане в болница за колоноскопия.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2019, 09:44 от Lemy

# 431
Имам същите прекрасни хемороиди и предложение за операция. Преди операцията хирурга държи на колоноскопия, зада е сигурно,че кървенето не е причинено от друго.
Направих колоноскопия и съм ок, с изключение на чудесните хемороиди. От тях имам и болка, и кървене. Точно като теб
Не знам дали да не се насопиш направо към колоноскопия. С упойка е, минава бързо.

# 432
Хепи, каква операция, Лонго ли?
Не може ли да я избегнеш, с ластици не става ли?

# 433
Препоръчайте добър гастро за колоноскопия?В окръжна болница Св Анна има ли добър специалист или където и да било?

# 434
Асен Петров в Аджъбадем Младост

Общи условия

Активация на акаунт