добър гастроентеролог в София

• 636 006
  • 822
  •   4
Отговори
# 150
  • София
Четох, но не открих препоръка за някой гастроентеролог, който работи със ЗК.. Закъсала съм много с този колит и искам да отида при някой специалист, но май като гледам....добрите не работят със ЗК.. Sad

Д-р Трифонов, Александровска б-ца или 18 ДКЦ .

# 151
Здравейте! Някой бил ли е на преглед и изследване при гастроентеролог в Сити клиник и ако е бил какво е мнението ви за тази клиника.Доволни ли сте от гастроентеролозите там .Благодаря Ви предварително !!!

# 152
  • Sofia
   Искам да изкажа дълбокото си възхищение от проф. Крум Кацаров ("ВМА") – страхотен професионалист, изключително позитивно настроен спрямо пациентите и с безупречно отношение. 6+ от мен! newsm51

Единственият минус е, че се чака близо 2 месеца за час при него... Confused Но пък определено си заслужава – доколкото знам, е един от най-добрите гастроентеролози в България.

# 153
  • София
   Искам да изкажа дълбокото си възхищение от проф. Крум Кацаров ("ВМА") – страхотен професионалист, изключително позитивно настроен спрямо пациентите и с безупречно отношение. 6+ от мен! newsm51

Единственият минус е, че се чака близо 2 месеца за час при него... Confused Но пък определено си заслужава – доколкото знам, е един от най-добрите гастроентеролози в България.
Работи ли със ЗК или има само платен прием и каква му е цената?

# 154
  • Sofia
   Не работи с направления. 75 лв. е прегледът.

Но пък сега, като се замисля, гастроскопията при него е с направление от личния лекар, т.е. излиза почти безплатна, с изключение на предварителната консултация с анестезиолог, която май е към 50 лв. Споменавам този факт, защото от други теми останах с впечатлението, че гастроскопията на много места се плаща отделно и не минава по ЗК, но може и аз да съм разбрала погрешно. Peace

# 155
За гастроскопия при д-р Кацаров влиза ли се в отделението или не.На мен ми правиха гастроскопия в ВМА - гастроентерологията ,прави ми я  д-р Коцев, но без упойка ,не влизах в отделението и беше ужасно!! Затова  се интересувам от Сити клиник защото казаха ,че там се прави с упойка едновременно гастроскопия и колоноскопия (с една упойка )и апаратурата им е много добра.Не зная дали е вярно и затова , ако някой е ходил там да сподели!!

# 156
Искам да споделя своя опит с проф. Константин Чернев. Препоръчаха ми го и отидох на преглед в частния му кабинет на ул. Неофит Рилски 23, тъй като при направена кръвна картина имах много висок билирубин (два пъти над рефентната граница). Знаех, само че може да е свързано с черния дроб, като дете бях прекарала хепатит А, много често близките ми казваха, че са ми жълти очите.
Професора прегледа кръвната ми картина и каза, че най-вероятно е синдрома на Жилбер, който каза че е вроден и не се лекува, но за да стане напълно ясно ми предложи да ме хоспитализира в Софиямед, като три дни ще ли да ми дават фенобарбитал (цитирам думите му: „ така се установява синдрома на Жилбер и това лекарство го няма в аптеките). Каза, че от лекарството много ще ми се спи. Споменах, че след храна се уригвам (нямам киселини) и добави, че ще ми направят и гастроскопия. Цялата тази уговорка ми струваше 70лв. без дори да ме прегледа с ехограф.
Първоначално се зарадвах, тъй като реших че хоспитализирайки ме, ще ме изследват цялостно. След като прочетох в нета се втрещих: фенобарбитал е успокоително и се предписва при епилептични пристъпи и гърчове, потиска двигателната зона на мозъчната кора и куп други такива стряскащи факти. Отидох за второ мнение при друг гастроентеролог – оказа се че освен синдрома има и друг вариант – анемия. Отделно въпросния синдром може да се установи и с периодични кръвни изследвания, а не с упойващи вещества…Пуснаха ми редица кръвни изследвания и след посещение и при хематолог се оказа, че наистина имам анемия.
Професора дори не спомена за този вариант. По време на разговора го попитах, защо е необходимо да се хоспитализирам 3дни след като този синдром е вроден и според него това не е нещо притеснително. Той отговори, че ще ми направят и ехография и накрая ще си имам епикриза…
Ето така се точат пари от клиничните пътеки на здравната каса, а пациента – кучета го яли… Навсякъде пише, че въпросният фенобарбитал не се препоръчва при анемия. Отделно гастроскопия не се прави само заради някакви си уригвания, а трябва да пациента да има по-сериозни оплаквания… просто нямам думи. А за пушенето в лицето на пациента – без коментар.
На всичкото отгоре професора не ми издаде фактура и/или друг счетоводен документ, с който да ми бъде осребрен прегледа от здравно осигурителния ми фонд.
И като заключение: хора не се предоверявайте на титли и научни звания, търсете второ мнение, ако трябва и трето, светът е много комерсиален, бъдете внимателни!

# 157
  • София
  Не работи с направления. 75 лв. е прегледът.

Но пък сега, като се замисля, гастроскопията при него е с направление от личния лекар, т.е. излиза почти безплатна, с изключение на предварителната консултация с анестезиолог, която май е към 50 лв. Споменавам този факт, защото от други теми останах с впечатлението, че гастроскопията на много места се плаща отделно и не минава по ЗК, но може и аз да съм разбрала погрешно. Peace
Та значи за един преглед ще вземат 75лв професорски+50лв анестезиоложки+Х лв. за ехография=около 175лв, че и нагоре! Ехааа! И накрая ако поставят грешна диагноза или никаква, ще трябва да се продължи изваждането до безкрайност. Може да се наложи и заеми да взима човек, за да разбере какво му е! Мила родна картинка! Отврат! Sick

# 158
Тъй като имам проблеми с дебелото черво ми препоръчаха варианти, но все пак ми се иска да чуя мнение, ако някой е посещавал следните лекари: д-р Пирьова - ИСУЛ; Д-р Цонев - ІІ МБАЛ; Д-р Костов - ІV МБАЛ. Ако някой е бил при някого от тях, моля да сподели. Вероятно ще се налага колоноскопия по  това, което ми обясниха.

# 159
Темата е за добър гастроентеролог, но искам да ви предпазя от Даниела Стоянова от ВМА. С действията си и последвалото съзнателно бездействие причини смъртта на моя баща. Беше записан за гастроскопия и евентуално за лигиране на варици на хранопровода, ако бъдат установени. Месец преди това бе диагностициран с цироза - следствие от прекаран преди много години хератит Б, които се беше активирал и всичко бе протекло безсимптомно. Беше настанен сутринта на 23.10.2015 год. в отделението по Гастроентерология, а Стоянова определена като негов лекуващ лекар. Видях я, когато трябваше преди манипулацията да му се направи ехография. За своите петдесет години не съм била свидетел на толкова кратък преглед, продължил вероятно десетина секунди. Казах ѝ, че имаме запис от цветен скенер, но това никак не я интересуваше. После се започна едно дълго чакане в коридора, като баща ми бе оставен последен заради вируса. За лигирането се закупува един сет, който се предава при влизането за процедурата. Месец преди този ден бяхме на преглед при доц.Ханджиев /между другото не го препоръчвам заради високомерието и грубостта му/ и беше обяснил, че при установяване на варици при гастроскопията веднага се лигират, а не се "влиза" повторно. Чакащите бяха много и буквално се работи на конвейер. Преди баща ми имаше инцидент с жена, която почина часове по-късно.
Преди извеждането на баща ми след манипулацията излезе Даниела Стоянова. Попитах я дали е имал варици и дали се е наложило лигиране. Отговори ми, че има много, но не е правено лигиране. На въпроса ми "защо", отговорът беше, че ще видят в понеделник /денят беше петък/ какво ще го правят и ни посъветва да очакваме всичко. Не разбирах защо Ханджиев бе казал, че  не се прави повторно проникване в хранопровода, а тя ми говореше за понеделник и какво означава да очакваме всичко, когато влиза в болница за процедура. От поставянето на диагнозата  до този ден баща ми беше под непрекъснато наблюдение, лежа два пъти в болница, където му бяха направени всякакви изследвания, включително и колоноскопия заради диария и дотогава кървене не е имал. Когато го изведоха на легло и му помагах да стане вече в коридора на гастроентерологията, видях на подложката под главата му кръв. Погледнах сестрата, която го беше въвела и тя побърза да издърпа и смачка окървавената подложка. Предположих, че е от някого друг и че е проявена небрежност, защото не видях кръв по лицето му. В стаята баща ми, който въпреки възрастта си беше много енергичен и с ясно съзнание човек, сподели огорчението си от грубото отношение на Стоянова, която преди процедурата го е навикала да побърза да легне, "че цял ден ѝ е омръзнало от такива като него". След около дванадесет часа, около пет и нещо сутринта баща ме започна да повръща мъчително огромни кървави съсиреци. Оказа се, че в отделението няма лекар. Дежурната сестра ми каза, че в девет сутринта ще има специалист. Настоях да бъде извикан лекар от друго отделение. Дойде ендокринолог, която веднага постави инжекции, вероятно за кръвоспиране и извика незабавно хирург. Поставена бе сонда в хранпровода, която да притисне кървящите варици и баща ми бе приведен в Клиниката по интензивна терапия. В понеделник потърсих Стоянова, но се оказа, че ще отсъства до четвъртък. Срещнах Ханджиев, на когото зададох въпрос защо не е направено лигиране, а той ми отговори, че не е имал варици.. Преди това е разпитвал в отделението кой е правил гастроскопията..В Клиниката по интензивна терапия видях протокол, подписан от Стоянова и Ханджиев, в който бе записано "варици III-IV степен"..В сряда в един часа след полунощ татко почина от кръвозагубата. Хеморагичен шок. Почти шест месеца нямам отговор на въпросите си: Защо не бяха лигирани вариците, след като постъпи именно за това и защо след като е провокирано кървене при гастроскопията не беше поставена веднага  сонда, не бяха приложени кръвоспиращи медикаменти..Разговарях с много лекари след това, но никой от тях не можа да ми даде медицинско обяснение, оправдаващо действията на Стоянова.
Обичах безкрайно баща си, защото той бе един благороден, добър човек, който винаги е помагал на всеки, с каквото може, беше всеотдаен и беше спасявал човешки животи, рискувайки своя. Дано ми прости. Познавайки го добре, той не би искал това да се случи с друг.

# 160
  • София

maria765, съжалявам, че се е наложило да преживееш всичко това

Препоръчвам д-р Сираков от екипа на проф. Кацаров във ВМА. Правих гастроскопия при него и съм възхитена от професионализма му. В допълнение е човечен, спокоен, разбиращ. Прави прегледи в София, Стара Загора, Бургас и Сливен. В София приема в понеделник в поликлиниката на ВМА, тел: 02/9225001.   
Дълги години ходех при проф. Кацаров, страхотен е и той, но, за съжаление, достъпът при него стана много труден вече. Този път бях с болки и нетърпимо гадене и нямаше как да чакам месеци наред за преглед. Познат лекар ми препоръча д-р Сираков и се радвам, че попаднах на него.

# 161
  • и тук и там :)
Привет, някой може ли да даде отзиви за д-р Ани Чавушян Сити клиник?

# 162
Здравейте интересувам се да ми препоръчате добър гастроентеролог в София, звънях да си запазя час при доктор Кацаров и при доктор Сираков, но няма свободни часове в близките месеци.

Имам гастрит и колит , както и от днес имам кръв при изпражнения и искам да си направя един преглед за да ме погледнат и да видят как съм.

Моля който е бил при някой и е доволен да напише името му.

Благодаря ви!

# 163
  • София
Д-р Пламен Петров Софиямед

# 164
д--р Доротея Станчева в Пансанус работи с направления

Общи условия

Активация на акаунт