добър гастроентеролог в София

• 635 767
  • 822
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
   Ами, то, няма как да е само за ден, ако става въпрос за стандартна колоноскопия. При нея се пият едни прахчета с много вода още от предния следобед, но за целта е необходимо да си под лекарски контрол – възможно е прахчетата да не ти понесат и да повръщаш. Е, в някои болници може би ще те оставят да изкараш нощта преди манипулацията в дома си и да отидеш рано сутринта, но това е по-скоро изключение.

# 211
 bouquet
В кои болници може за денонощие да се остане?

# 212
  • Sofia
   Аз имам опит само с тази, която съм споменала малко по-нагоре – "ВМА". Peace Ако твоят човек е от София и се примоли, е възможно да го пуснат да прекара и нощта вкъщи, но не мога да гарантирам. Simple Smile

# 213
Здравейте,
На мъжа ми най- вероятно ще му дадат направление за колоноскопия. Лекарят му е от Доверие, но ММ иска някъде другаде - хем не е доволен, хем там трябва да лежи 3 дни.
Има ли някъде в София, където само за ден да иде? Покрай работата е много зает...
Дали е по-добре виртуална колоноскопия, при нея е само за ден нали?
Много ще съм благодарна за мнения къде да иде!
Имам добри отзиви от Николай Кацаров (не проф.Кацаров от ВМА) в МЦ Здравето в Овча Купел. Работи и в Пирогов. Той прави фиброгастроскопия на мъжа ми и мина много бързо. За колоноскопия не съм сигурна какво е положението. А мъжът ви от кой лекар не в доволен в Доверие, защото исках да пратя моя там за второ мнение..

# 214
Ще напиша на лично , не съм сигурна, че е толкова лош, за да го хуля обществено Simple Smile
Значи във ВМА е само за 1 денонощие по принцип?
Някой знае ли къде работи вече д-р Иван Сираков? Не е във ВМА вече, не отговаря на мобилния.

# 215
Проверете в Софиямед, там преди време правеха колоноскопия  без изобщо да се нощува, само с направление, доплаща се за упойка. В Иван Рилски правят колоноскопия без направление за 250 лв., сайтът: http://gastrolekar.com/services/

# 216
  • София
   bebsun, това, което споделяш, е много странно.

...
   Разбира се, не знам за какво става дума при теб... Не си споменала подробности, а не виждам да си писала назад в темата. Peace

Благодаря за подробния коментар. Явно не е сметнал за нужно, но проблемът си стои. Трябваше аз да настоявам, но той нищо не спомена и ...

Проблемът ми е, че от лятото някъде започнаха редовно изхождания с по-мека консистенция, не диария, но не и нормални. И така почти всеки ден. Надявах се, че поне изследвания някакви ще назначи, но не... Не знам какво да правя в момента. Мислех и да си правя тест за поносимост към храни. Определено като спра прясното мляко има подобрение, но не изцяло.

# 217
Моя позната прави колоноскопия в Токуда, без да нощува там, очистителното си го пи в къщи предният ден. Но не по каса, а с някакво допълнително здравно осигуряване към Токуда, а и предварително беше ходила на прегледи там.

# 218
  • Sofia
Благодаря за подробния коментар. Явно не е сметнал за нужно, но проблемът си стои. Трябваше аз да настоявам, но той нищо не спомена и ...

Проблемът ми е, че от лятото някъде започнаха редовно изхождания с по-мека консистенция, не диария, но не и нормални. И така почти всеки ден. Надявах се, че поне изследвания някакви ще назначи, но не... Не знам какво да правя в момента. Мислех и да си правя тест за поносимост към храни. Определено като спра прясното мляко има подобрение, но не изцяло.

Да, трябвало е да настоиш или поне да му кажеш какво очакваш да си направиш като изследвания. Явно симптомите ти не са му се видели твърде сериозни. Имаш 2 варианта пред себе си:

• отиваш до личния лекар, вземаш направление за гастроентеролог, отиваш при специалист, който работи със ЗК, и настояваш да ти даде направление за хоспитализация, за да си направиш колоноскопия. Не знам доколкото е коректно, но можеш, примерно, лекичко да преувеличиш степента на оплакванията си – така вероятността да се сдобиеш с направление нараства;
  • не се занимаваш с направления и прегледи, а директно си плащаш манипулацията – мисля, че на много места е около 150 лв. + още около 50 лв. за упойка, т.е. не е чак толкова висока сума, като се има предвид, че ти вече си оставила 70 само при Кацаров...

Моето непрофесионално и субективно мнение е, че тази промяна в ритъма на дефекация при теб се дължи на съвсем безобидни фактори – забързване на метаболизма по някаква причина, стрес, леко стомашно неразположение, провокирано от дадено обстоятелство... Не се тревожи, едва ли е нещо, свързано с дебелото черво, ако това те притеснява. Hug

# 219
   bebsun, това, което споделяш, е много странно.

...
   Разбира се, не знам за какво става дума при теб... Не си споменала подробности, а не виждам да си писала назад в темата. Peace

Определено като спра прясното мляко има подобрение, но не изцяло.

Глутена все повече е причина за всичките тези , а и други проблеми в доста случаи !

# 220
Здравейте,

Искам да попитам някой има ли впечатления от гастроентеролозите в болница Сити клиник?
Мъжът ми има дефицит на вит. Б12, който най-често се свързва с атрофичен гастрит и трябва да му се направи такова изследване. Правил е преди 2 години при д-р Николай Кацаров в МЦ Здравето, но той като че ли не бил много запознат с тази диагноза..
Затова ако може някой да ми препоръча доктор, който е добре запознат с този вид гастрит и какво точно трябва да се изследва, ще съм благодарна.

# 221
Някой знае ли къде работи доктор Сираков? Разбрах, че вече не е във ВМА.

# 222
Здравейте,
Някой има ли актуален телефон на доц.Герова от Исул. Изгубих и визитката, а с този който ми дават от рецепцията на Исул няма свързване.
По-натам ще споделя и мнение за нея

# 223
 Привет и от мен малко съм объркан даите отзиви за др.Петров софия мед че натам се бях запати. При мен нещата са подуване на стомаха куркане на червата и тъпа болка в ниско в ляво. Проблема се появи миналата година след период на много стрес и нерви . Посештавал сам различни гастро. Включително и дрСираков от вма Всички маи са едни и същи Вече незнам кам кои да се обарна на 28 години сам а се чувствам на сто

Последна редакция: сб, 11 мар 2017, 09:36 от mitako

# 224
  • Бургас
Какво ти казват лекарите? Прави ли колоноскопия?
Мъжът ми е с подобни оплаквания, но му казаха, че не бил за колоноскопия.

Общи условия

Активация на акаунт