добър гастроентеролог в София

• 635 279
  • 822
  •   2
Отговори
# 330
  • София
На мен преди 10г ми правиха колоноскопия без упойка, направо не знам с какъв акъл си я причиних..... Sad Тогава се оказа че нищо ми няма, но в интерес на истината червата ми винаги са били "проблемни". Газове ли ще са, колит ли... Сега от няколко месеца имам тъпа, почти постоянно появяваща се болка ниско долу в ляво и вече отидох и на гастро, след като се успокоих, че не е болка в яйчника.
Пуснаха ми изследвания, няма х.пилори, не знам какво следва. Може би ще се примоля за някакво изследване, че не ми се тъпче с лекарства просто ей така. И се чудя къде да се насоча.
Ходих при една докторка, уш вътрешни и гастро, Кашукеева, поне изследвания ми пуска, та ще видим.

# 331
За Хеликобактер дали има лактерията най-доброто е изследване НЕ по кръв, а Във фецес. За проблеми по-сериозни с дебелото черво е първоначалното във фецес Окултни кръвоизливи.
Колоноскопии и гастроскопии вече се правят почти навсякъде с упойка.
Колоноскопия ми се направи края на август с упайка и съм с много добри впечатления от екипа на д-р Николай Кацаров в болница "Здравето" в София. Април ще ходя пак за махането на трети полип, по принцип се махат само по 2 полипа.

Относно рефлукса - за него трябва Желязно спазване на диета, и ние с мъжа ми имаме рефлукс, ако Ви интересува каква е диатата, ще Ви напиша, но трябва да е желязна и при нужда се взима нексиум по схема. Има обаче положения, които обострят рефлукс-а и тогава се взима по-често Нексиум-а, но диетата е в основата.
Рефлукса не е нещо, което да се подминава, не се ли спазва диетата, това си е опасно за развитие на ракови състояния в бъдеще, много коварно нещо е този рефлукс.

# 332
Здравейте. Баща ми има проблем с дванадесетопръстника. Ходи при 2-ма лекари и двамата констатираха проблема, но не поставиха диагноза и не предписаха подходящо лечение. Можете ли да ме посъветвате за подходящ специалист?

# 333
Здравейте, интересува ме вие имате ли мнение за д-р Косева в Окръжна болница, понеже ми я препоръчват?

# 334
  • в страната на чудесата
Чудесен лекар, страхотен човек!

# 335
  • София
Чудесен лекар, страхотен човек!
Работи ли със ЗК?

# 336
Здравейте!
Искам да попитам, според вас, има ли смисъл човек да си направи профилактична гастроскопия на някакъв етап от живота си? Тоест, без да има конкретни проблеми в тази област, да предприеме това обстойно изследване?

# 337
  • гр.София
Здравейте!
Моля за мнения...
Става въпрос за сина ми, който е на 19г. От няколко години има проблеми или може би симптоми..подуване на корема, понякога диария, газове, усещане за нехраносмилане на храната. Ходили сме по лекари, за съмнения за гастрит, изписваха лекарста, пробиотици...но и до днес се чувства по същия начин.От година и половина стана вегетарианец и след това премина към веганство, започна да изключва храни и да включва нови в храненето си, но симптомите продължават. Най-вече чувството за подут корем и топка в стомаха, все едно, че храната не се смила. Вече си мисля дали не е алергия към глутена или нещо друго...знам ли. Записала съм час при Др Кацаров от болница Здравето - гастроентеролог, но си мисля, че може би е хубаво да посетим и алерголог..
Ще съм ви благодарна на всякакви мнения!

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 16:42 от gsna

# 338
gsna - за да си помогне преди прегледа с гастрото, нека изключи напълно глутена и всякакви млечни, ако приема такива. Но напълно! В нета има много инфо за безглутеново хранене, прочетете, ако има нужда.
Много е вероятно да е развил такава алергия, въпреки че не е малко дете. Имам двама приятели с такива алергии в късна възраст - момче с глутенова алергия, отключена около 30-та година и момиче с алергия към белтъка, отключена в студентските години. И при двамата диагностицирането е отнело време, дори самите те по метода на изключването на различни храни са достигнали първи до диагнозата. Но все пак нека докторът да се изкаже, може би да се направят гастро и колоноскопии.

# 339
  • гр.София
gsna - за да си помогне преди прегледа с гастрото, нека изключи напълно глутена и всякакви млечни, ако приема такива. Но напълно! В нета има много инфо за безглутеново хранене, прочетете, ако има нужда.
Много е вероятно да е развил такава алергия, въпреки че не е малко дете. Имам двама приятели с такива алергии в късна възраст - момче с глутенова алергия, отключена около 30-та година и момиче с алергия към белтъка, отключена в студентските години. И при двамата диагностицирането е отнело време, дори самите те по метода на изключването на различни храни са достигнали първи до диагнозата. Но все пак нека докторът да се изкаже, може би да се направят гастро и колоноскопии.

В момента ги е изключил напълно..но като бебе имаше алергия към белтъка и беше една година на специална храна, незнам дали тя не е отключила нещо. Преди две години правихме изследвания за хеликобактер - отрицателни..Просто незнам накъде да се насочим..

# 340
Кацаров е много добър специалист, той ще даде насоки, но знайте, че един път разбутан, храносмилателният тракт трудно влиза "в час". Може алергията да е към друго, ако е алергия. По всяка вероятност ще се наложи да се направят разни тестове и изследвания.

# 341
Здравейте,какво ви е мнението за д-р Божидар Томов? Работи в окръжна

# 342
  • в страната на чудесата
Здравейте,какво ви е мнението за д-р Божидар Томов? Работи в окръжна
Положително

# 343
Много изчетох и на края се спрях на двама доктора:
 Д-р Радин Цонев - Токуда и Доц. Крум Кацаров - Болница Иван Рилски.

Записала съм час за другата седмица за д-р Цонев и ще ви пиша допълнително за отзив от прегледа. Simple Smile

# 344
И аз мисля да ходя при доктор Цонев, препоръчаха ми го. Сподели отзиви. Аз мисля след празниците да ходя

Общи условия

Активация на акаунт