добър гастроентеролог в София

• 635 250
  • 822
  •   1
Отговори
# 345
Аз бях при д-р Цонев в Токуда, отношението беше добро, но в моя случай ми предписа лекарство,което си беше спрямо оплакванията ми,но ми повлия негативно, което рядко се случвало,но при мен така стана и друга лекарка ми го смени с друго лекарство подобно на първото.

# 346
За Хеликобактер дали има лактерията най-доброто е изследване НЕ по кръв, а Във фецес. За проблеми по-сериозни с дебелото черво е първоначалното във фецес Окултни кръвоизливи.
Колоноскопии и гастроскопии вече се правят почти навсякъде с упойка.
Колоноскопия ми се направи края на август с упайка и съм с много добри впечатления от екипа на д-р Николай Кацаров в болница "Здравето" в София. Април ще ходя пак за махането на трети полип, по принцип се махат само по 2 полипа.

Относно рефлукса - за него трябва Желязно спазване на диета, и ние с мъжа ми имаме рефлукс, ако Ви интересува каква е диатата, ще Ви напиша, но трябва да е желязна и при нужда се взима нексиум по схема. Има обаче положения, които обострят рефлукс-а и тогава се взима по-често Нексиум-а, но диетата е в основата.
Рефлукса не е нещо, което да се подминава, не се ли спазва диетата, това си е опасно за развитие на ракови състояния в бъдеще, много коварно нещо е този рефлукс.

# 347
Здравейте,и аз съм с рефлукс и язва на дванадесетопръстника.От година и половина ходя по лекари и пия лекарства ,но ефекта е нуле.Интересувам се от диетата за която споменахте и как приемате нексиум,постоянно или само при криза? Търся и добър гастроентерелог

# 348
Гастроентеролог препоръчвам д-р Косева в окръжна

# 349
Като продължение - ходих миналия месец при доктор Цонев в Токуда.
Останах сравнително доволна - изписа ми едни хапчета и сироп за рефлукс и ми даде списък с позволени и забранени храни.
За сега май добре се повлиявам, защото преди всяка сутрин повръщах стомашни сокове, а сега няма такова нещо.
Ограничила съм и много нещата, които ям..

Ако така продължавам няма да ходя отново, но ако пак се върнат симптомите ще ходя за гастроскопия (един път ми правиха и много ме е страх, така че дано не се налага пак)... Simple Smile

# 350
  • София
На мен преди 10г ми правиха колоноскопия без упойка, направо не знам с какъв акъл си я причиних..... Sad Тогава се оказа че нищо ми няма, но в интерес на истината червата ми винаги са били "проблемни". Газове ли ще са, колит ли... Сега от няколко месеца имам тъпа, почти постоянно появяваща се болка ниско долу в ляво и вече отидох и на гастро, след като се успокоих, че не е болка в яйчника.
Пуснаха ми изследвания, няма х.пилори, не знам какво следва. Може би ще се примоля за някакво изследване, че не ми се тъпче с лекарства просто ей така. И се чудя къде да се насоча.
Ходих при една докторка, уш вътрешни и гастро, Кашукеева, поне изследвания ми пуска, та ще видим.

Хистамин!!!!!!!!!!!!!!!!! Отключих проблем с него преди 3 години, отне ми 3 за да разбера каква е болката в корема. Гастрото хич не се сеща за този вариант. И гастроскопия правих и нищо. Хитаминовата непоносимост се оправя с изключване на определни храни. При мен са: враг номер 1 кафе, след това кисело мляко, портокалов сок..... Проблемът е, че болката се активизира не веднага слд хранене, а не следващото хранене и е трудно за проследяване. Всички храни претърпели ферментация имат много хистамин всичко което в него има или е имало бактерии, те отделят хистамин.
Късно се усетих, че ако повърна тази разкъсваща болка ще приключи. Напивам се със студена вода, ако не помогне - повръщане и после внимание къ храниет за да понижа общото ниво.

# 351
  • София
Останах сравнително доволна - изписа ми едни хапчета и сироп за рефлукс и ми даде списък с позволени и забранени храни.
За сега май добре се повлиявам, защото преди всяка сутрин повръщах стомашни сокове, а сега няма такова нещо.

Ако така продължавам няма да ходя отново, но ако пак се върнат симптомите ще ходя за гастроскопия (един път ми правиха и много ме е страх, така че дано не се налага пак)... Simple Smile

Моля Ви за името на сиропа и лекарствата!

# 352
И списъка  храни

# 353
Здравейте! Може ли да ми дадете актуален телефон на проф. Крум Кацаров и къде работи в момента. Четох, че е бил във ВМА, после видях пост, в който пише, че е в Иван Рилски. Другата ми молба е има ли отзиви за Сити Клиник - д-р Асен Петров, мисля че беше? Благодаря предварително!

# 354
Здравейте,и аз съм с рефлукс и язва на дванадесетопръстника.От година и половина ходя по лекари и пия лекарства ,но ефекта е нуле.Интересувам се от диетата за която споменахте и как приемате нексиум,постоянно или само при криза? Търся и добър гастроентерелог

По схема на лекар, с прегледи на всеки 3 месеца - повече от година ме наблюдаваше  - ходих при доц. Николай Райнов в Исул, той е УНГ, който ми каза, че имам  рефлукс, след 3 години кашлици, сухота в устата и ходене и питане по доктори, той подходи много професионално - пих Нексиум, сироп за рефлукс "Гастротус", за смучене детския "Салвигол", за да няма сухота в устата - и желязна диета.

Сега Нексиум взимам рядко, при нужда, но всяка вечер пия от Гастротус-а, преди сън, както и Салвигол, от детския взимам, при най-малкия проблем със сухота или дразнене на гърлото.

Последна редакция: ср, 16 яну 2019, 17:29 от хадзапи

# 355

Ако правите гастроскопия, правете само и единствено с бързите венозни упойки, иначе без упойка на мъжа ми така увредиха гърлото, че той вече не може да се храни почти - всичко се пасира на полутечна каша и се прецежда през цедка, за да може да преглътне нещо.

# 356

[/quote]

Ако правите гастроскопия, правете само и единствено с бързите венозни упойки, иначе без упойка на мъжа ми така увредиха гърлото, че той вече не може да се храни почти - всичко се пасира на полутечна каша и се прецежда през цедка, за да може да преглътне нещо.
[/quote]

НЕ правете гастроскопия при д-р Кадиш в Софиямед и въобще при лекари,които се учат на вас на тази процедура.Ефектът е като в горния пост.

# 357
Здравейте,
Това е списъка с храни, който получих от д-р Цонев.

Относно лекарствата ми изписа едни хапчета Езопражен по схема 1 месец, но не смятям, че трябва да го пиете на собствена глава.
Пих също и Гастротус сироп за рефлукса - 10 дни. Мисля, че ми помогна, защото вече не ми се гади сутрин yeeey Simple Smile

Ако имате други въпроси - питайтееее! Simple Smile

# 358
  • София
Много, много благодаря, ligavni4eto!

# 359
  • София
Здравейте! Може ли да ми дадете актуален телефон на проф. Крум Кацаров и къде работи в момента. Четох, че е бил във ВМА, после видях пост, в който пише, че е в Иван Рилски. Другата ми молба е има ли отзиви за Сити Клиник - д-р Асен Петров, мисля че беше? Благодаря предварително!
Защо мислите, че Кацаров работи само на едно място?
Той е началник на клиниката по гастро във ВМА. Но нищо не пречи да работи и в Иван Рилски. Впрочем има и син, също гастро.

Преди 15 години Сираков ми е правил гастроскопия... без упойка, тогава нямаше такива лиготии. Най- дългата минута в живота ми...

Общи условия

Активация на акаунт