Колоноскопия - къде?

• 458
  • 5
  •   1
Отговори
Къде бихте препоръчали да се направи?

Правили ли сте си и в кое здравно заведение или при кой специалист? Всичко наред ли беше?

С пълна упойка или седативна упойка?

Има ли рискове при това изследване?

# 1
Не мога да препоръчам, за съжаление. Упойката беше седативна мисля, с пропофол.

С първата колоноскопия преди години нямах проблем.
Обаче от сегашната получих бактериална инфекция като усложнение. Получих остри коремни болки и висока температура след процедурата. Няколко дни бях на венозни антибиотици в болницата, а сега се лекувам в къщи почти 2 седмици и още не мога да се оправя.
Макар и рядко се случват усложнения, като перфорации, сепсис, инфекции. Но риска е малък. Имам подозрения че лекарят е объркал нещо при мен.

# 2
И моята колоноскопия беше с лека упойка. Нарекоха я седация. Направих 2 в 1.
Колоноскопия + гастроскопия.
На фактурата ми пишеше, че е пропофол.
Нямах странични ефекти, всичко мина благополучно.

# 3
И моята колоноскопия беше с лека упойка. Нарекоха я седация. Направих 2 в 1.
Колоноскопия + гастроскопия.
На фактурата ми пишеше, че е пропофол.
Нямах странични ефекти, всичко мина благополучно.

къде я направихте? 🙄

# 4
Варна, д-р гастроентеролог Николай Георгиев. Но платено я правих, без хоспитализация. Не работи по здравна каса.
30 минути след излизане от упойката си тръгнах.

# 5
Моята колоноскопия плюс гастроскопия  беше в началото на месеца при д-р Димитров, Св.София, гр.София. Месец преди това майка ми си прави при него също. С пълна упойка бяхме, без никакви странични ефекти, даже си тръгнах около час, два след изследването. Общо взето най-неприятното беше самото изчистване преди процедурата. Заплатих само за упойката 140лв. (ако имате допълнитерно здравно застраховане плащат и упойката).

Общи условия

Активация на акаунт