Колоноскопия - къде?

• 4 029
  • 7
  •   1
Отговори
Къде бихте препоръчали да се направи?

Правили ли сте си и в кое здравно заведение или при кой специалист? Всичко наред ли беше?

С пълна упойка или седативна упойка?

Има ли рискове при това изследване?

# 1
Не мога да препоръчам, за съжаление. Упойката беше седативна мисля, с пропофол.

С първата колоноскопия преди години нямах проблем.
Обаче от сегашната получих бактериална инфекция като усложнение. Получих остри коремни болки и висока температура след процедурата. Няколко дни бях на венозни антибиотици в болницата, а сега се лекувам в къщи почти 2 седмици и още не мога да се оправя.
Макар и рядко се случват усложнения, като перфорации, сепсис, инфекции. Но риска е малък. Имам подозрения че лекарят е объркал нещо при мен.

# 2
И моята колоноскопия беше с лека упойка. Нарекоха я седация. Направих 2 в 1.
Колоноскопия + гастроскопия.
На фактурата ми пишеше, че е пропофол.
Нямах странични ефекти, всичко мина благополучно.

# 3
И моята колоноскопия беше с лека упойка. Нарекоха я седация. Направих 2 в 1.
Колоноскопия + гастроскопия.
На фактурата ми пишеше, че е пропофол.
Нямах странични ефекти, всичко мина благополучно.

къде я направихте? 🙄

# 4
Варна, д-р гастроентеролог Николай Георгиев. Но платено я правих, без хоспитализация. Не работи по здравна каса.
30 минути след излизане от упойката си тръгнах.

# 5
Моята колоноскопия плюс гастроскопия  беше в началото на месеца при д-р Димитров, Св.София, гр.София. Месец преди това майка ми си прави при него също. С пълна упойка бяхме, без никакви странични ефекти, даже си тръгнах около час, два след изследването. Общо взето най-неприятното беше самото изчистване преди процедурата. Заплатих само за упойката 140лв. (ако имате допълнитерно здравно застраховане плащат и упойката).

# 6
За София имам впечатления от Токуда и то не от първо лице.
На мама й правиха там колоноскопия и гастроскопия, с пълна упойка.
Не е имало никакви странични ефекти.
Ако се налага, трябва да я направите, не мислете за упойките.
В днешно време са доста подобрени и изчистени.
Също така никой не може да гарантира каквото и да било по време на интервенция, затова се подписват и декларации.
Пожелавам успех!

# 7
  • София
Не мога да препоръчам, за съжаление. Упойката беше седативна мисля, с пропофол.

С първата колоноскопия преди години нямах проблем.
Обаче от сегашната получих бактериална инфекция като усложнение. Получих остри коремни болки и висока температура след процедурата. Няколко дни бях на венозни антибиотици в болницата, а сега се лекувам в къщи почти 2 седмици и още не мога да се оправя.
Макар и рядко се случват усложнения, като перфорации, сепсис, инфекции. Но риска е малък. Имам подозрения че лекарят е объркал нещо при мен.

Здравейте, извинете, че повдигам темата след толкова време, но да Ви попитам, къде беше Вашата колоноскопия, към днешна дата как сте, оправихте ли се след това или останаха оплаквания? и молба, ако може да споделите и друго по темата, което сте научили междувременно. Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт