Да живеем в хармония със себе си - 3

• 43 510
  • 610
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте  Simple Smile Аз съм доста далече от вашия здравословен начин на хранене, но все пак се старая. Днес много ми се беше приял сладолед та се замислих как можем да си направим здравословен сладолед. Някой има ли сполучливи рецепти, само че да не са само от плодове,вода и захар както са сорбетата.

# 256
Здравейте  Simple Smile Аз съм доста далече от вашия здравословен начин на хранене, но все пак се старая. Днес много ми се беше приял сладолед та се замислих как можем да си направим здравословен сладолед. Някой има ли сполучливи рецепти, само че да не са само от плодове,вода и захар както са сорбетата.

Хм Thinking три са проблемите със сладоледа - 1) захар, 2) студено, 3) мляко.
1 и 2 се избягват като в блендер се разбиват плодове заедно с парчета лед.
Проблемиът с готовите сладоледи е в тоновето химия вътре. Ако приемем млякота за необходимо зло и захарта за ОК, можеш да пробваш с продуктите на Данон за деца - Данонино, или там каквото се води в едни мини-опаковки по 4 бр. - бучваш лъжичка за кафе и във фризера за час-два.

Със славоледа въпросът е малко като със свинската вратна пържала - няма здравословна версия  Mr. Green

# 257
Здравейте,

Аз правя един сладолед на моите деца, който много харесват.
Само от банани се прави. И честно казано не знам кой друг плод може да ги замени. Просто не виждам друг плод с подобна консистенция, който да свърши работа.

Ето и рецептата:

Най-важната част от рецептата е в блендера. Трябва да е доста мощен и да може да разбива лед. (Друг вариант е да се използва сокоизтисквачка като тази, която имам аз (по-напред бях пуснала линка))

Режете 2-3 банана на едри парчета и ги замразявате в камерата за около 2 часа.
Трябва да станат като камък замръзнали.
Пускате ги в блендера и блендирате докато се получи консистенция на сметана.
По желание към бананите може да добавите сурови боровинки или ягоди и да блендирате заедно с тях. Сладоледа става по-течен така и не толкова студен.
А също може към бананите да добавите 3-4 с.л. сурово какао - така ще имате шоколадов сладолед.

Този сладолед досущ прилича на ванилов сладолед (а, да и ванилия може да добавите). Звучи странно като рецепта, обаче се получава много добре, ако е хубав блендера.

Естествено - трябва да се яде веднага. Не може да го замразите пак и да го размразите по-късно.

А за алое верата (Кюбит   Mr. Green ) - аз предпочитам да сложа в шейка истинския гел. Като се блендира със зеленината и плодовете изобщо не се усеща. Ето тук може да прочетете и най-вече да видите как да си извадите гела от растението:
http://www.naturalnews.com/PhotoTour_Aloe_Vera_1.html

Също съм го ползвала при изгаряне, при рани - директно слагам гела върху раната и го оставям да изсъхне - затваря я много добре и бързо.
Един път даже имах конюнктивит и си слагах част от гела в окото - мина ми за 1 ден! Даже и аз не повярвах. Нищо друго не правих тогава.
А иначе, докато извадя гела от растението ръцете ми обикновено се омазват целите и тогава си го мажа по лицето - не знам по-добър крем за лице от този.

# 258
escorial, ще пробвам твоя "сладолед".  Peace
А за алое вера - точно така вадих гела и аз. Именно той ме отврати.  Sick
Но си права - кожата на лицето ми (ползвах го няколко дни, докато ми траеше терапията) стана мечта.  Peace

# 259
Благодаря на Ескориал за рецептите на Бутенко   bouquet
странно как съм ги пропуснала като "уж" внимателно съм чела
Вижте какво намерих за сладолед/на руски е обаче Simple Smile/

Шоколадное мороженое из авокадо

шоколадного мороженое из авокадо

2 спелых авокадо
4 с.л. мёда, агаве, мелассы и т.д. (на вкус должно быть очень сладко)
сок половинки лимона
3 с.л. какао-порошка
пол стакана замороженной малины (или клубники порезанной на кусочки, тоже замороженной)
В блендере постепенно, с остановками для выпуска воздуха, смешать авокадо, подсластитель, лимонный сок, и какао. Это будет шоколадный мусс - выложите его в контейнер с крышкой, и аккуратно добавьте замороженные ягоды, слегка смешайте, закройте крышкой и уберите в морозилку. Есть лучше в полу-размороженном виде.

Л.С. Добавлю, в мороженое хорошо пойдут наши натуральные подсластители: сироп сорго и стевия

ползвах на Forever Living алое вера с вкус на боровинки,спомням си ,че беше в тубички по литър
поръчвах си го от дистрибутор
и аз това се замислих как ще се сдобия с алое вера за шейка,дали няма и друг вариант

# 260

Хм Thinking три са проблемите със сладоледа - 1) захар, 2) студено, 3) мляко.
1 и 2 се избягват като в блендер се разбиват плодове заедно с парчета лед.
Проблемиът с готовите сладоледи е в тоновето химия вътре. Ако приемем млякота за необходимо зло и захарта за ОК, можеш да пробваш с продуктите на Данон за деца - Данонино, или там каквото се води в едни мини-опаковки по 4 бр. - бучваш лъжичка за кафе и във фризера за час-два.

Със славоледа въпросът е малко като със свинската вратна пържала - няма здравословна версия  Mr. Green
Права си  Wink Все пак захарта ако е от захарно цвекло (кафява) ми се струва,че няма причина да е вредна ( в разумни количества разбира се). Прясно мляко не консумирам по принцип, но бих направила изключение за да си хапна сладолед - стига да е вкусен и домашно приготвен - т.е. да не не наблъскан с химия. За суденото - обичам, но не си позволявам да прекалявам. Не консумирам всеки ден студени напитки (даже студена вода избягвам) ама понякога просто имам нужда от нещо студено или сладолед.

escorial , ще пробвам тия дни, да видим блендера ми дали ще се прави.

petiai , за съжаление не знам руски но доколкото разбирам се смесват в блендер авокадо, мед, лимонов сок, какао и замразени малини?

# 261
  • ул. "Мечтание"
Страхотна рецепта за сладолед! Ще пробвам!  Peace

# 262
Много рано започнахте със сладоделите, то зима още!  Mr. Green
Аз съм много доволна от рецептите с нахут - всичко, което съм опитала да направя, става и е страхотно!   chef
Мисля тези дни да пробвам да купя мляко от една баба, дето гледа крави и да го подквася и подсиря после вкъщи. Дано се получи!

# 263
Здравейте! Ето една рецепта за сладолед от една книжка за кълновете, която имам. Необходимите продукти са 4банана, 1/2ч. накиснати ядки като бадеми, кашу, 1с.л. кленов сироп или мед, ванилия. Бананите се обелват и се оставят в камерата да се замразят за една нощ. След това се смилат с ядките до получаване на смес с консистенция на мек сладолед. Добавят се меда и ванилията и се разбърква много добре. Полученият сладолед може да се сервира непосредствено след приготвянето му или след повторното замразяване за 30мин. Не съм пробвала тази рецепта, но ми звучи вкусно и смятам да си я направя през летните месеци. Като се замисля, аз не съм се сещала за сладолед през последните 10г, но това е доста здравословна алтернатива.
Относно зелените смутита, напоследък доста чета в интернет пространството, че са много полезни, но аз не мога да си представя да смеся плодове с листни зеленчуци. Всъщност защо са толкова полезни? Не може ли сутрин да си изпия примерно плодов шейк, а вечерта да си направя една голяма салата със зеленолистни зеленчуци? Може би съм предубедена, всъщност кое е преобладаващото като вкус в тези смутита? А иначе съм пила гел от алое вера с праскова на FLP и е много вкусен, скоро трябва да си купя пак.
Лек ден ви желая! Hug

# 264
Вери , благодаря за линка Hug

escorial, да питам за алоето след като го отделиш гелчето така ли го използваш без обработка, освен блендера....

Евридик@ , браво за идеята аз мога да подквасвам, но не мога да подсирвам. Може да споделиш ако искаш.

# 265
humanis, за подсирването трябва да питам майка ми, мисля да започна с подквасване на първо време.
За всички не-вегани, живеещи в БГ, ето статии за качествата на киселите млека в търговската мрежа, доказани експериментално:
http://missby.wordpress.com/2009/01/26/7-kiseli-mleka/
http://missby.wordpress.com/2009/01/27/7-kiseli-mleka-2/
http://missby.wordpress.com/2009/02/10/kiseli-mleka-3/

# 266
Много ми харесаха рецептите за сладоледа!Задължително ще си ги копирам Peace

Имам близки и познати които пият Алое Вера,пак се купува от дистрибутори,на фирма LR е.Доста добри отзиви чувам за него,всъщност само хубави.Има 2 вкуса,единия е праскова,другия мед,но са ми казвали,че този с праскова е по-добър.
Мислех да взимам за детето за подсилване на имунната система,но не се наложи,не се е разболявал.

Момичета,а слънчогледовите семена за колко време покълват?Вчера на обед ми дойде уреда за покълване,имах само тези под ръка и тях сложих,но вече 24 часа минаха,а нищо Crazy

# 267
А от къде всъщност взимате семена за покълване,има ли ги в големите вериги магазини?

# 268
Много ми харесаха рецептите за сладоледа!Задължително ще си ги копирам Peace

Имам близки и познати които пият Алое Вера,пак се купува от дистрибутори,на фирма LR е.Доста добри отзиви чувам за него,всъщност само хубави.Има 2 вкуса,единия е праскова,другия мед,но са ми казвали,че този с праскова е по-добър.
Мислех да взимам за детето за подсилване на имунната система,но не се наложи,не се е разболявал.

Момичета,а слънчогледовите семена за колко време покълват?Вчера на обед ми дойде уреда за покълване,имах само тези под ръка и тях сложих,но вече 24 часа минаха,а нищо Crazy
Е чакай Wink Дръж го на топличко и да не е на пряка слънчева светлина. Слънчогледовите стават едрички Simple Smile

От диетичните магазини има едни био дето са Peace

# 269
Ееее Жени,да чакам казваш.Слушам и изпълнявам Wink  Ама нямам търпение аз,затова току все ги поглеждам.
А по колко пъти на ден да им слагам водичка?Вчера 2 пъти ги "полях" и днес сутринта пак им сложих.При различните видове различно ли е или за всички е еднакво?
И каква вода?Минерална слагам аз Blush

В диетичните магазини при нас намирам.Виждам,че има и такива на които пише "За покълване". Peace

Общи условия

Активация на акаунт