Да живеем в хармония със себе си - 3

• 42 064
  • 610
  •   1
Отговори
# 450
здравейте и от мен. от днес мисля да запо4на про4иствене на организма, с 4ай и плодове, но имам едим въпрос- тъй като все още кърмя, дали 4рез кърмата ще се отделят вредните вещества, които организма изхвърля?
или е по-добре постепенно да се опитам да се откажа от изкуствените храни?

надявам  се да успея да се откажа и от месото. от известно време насам като хапна малко месо и ми става лошо, запо4ва да ми се повръща, което ме кара да се замисля 4е явно е време за промяна и 4е имам нужда от пре4истване на тялото и на ума също. от 2-3 години съм станала много нервна и избухлива, реагирам остро и после най-4есто съжалявам. не искам да съм такава нервна, 4увствам се на моменти безсилна и безпомощна. не срещам никаква подкрепа от таткото на детето, с него сме постоянно в конфликт и макар 4е сме още заедно постоянно стигаме до раздяла.

не знам дали с гладуване ще се оправи атмосферата вкъщи...но аз искам само да постигна спокойствие,  искам детето ми да расте в хармония, без излишни нерви. от някъде трябва да запо4на  дано това да е правилния път

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 09:50 от каси_с

# 451
Благодаря ви за съветите, момичета. Все пак май не съм се изразила добре - проблемът не е че за момента не мога да се заситя с плодове и зеленчуци, а в това,че много скоро огладнявам пак и то много повече отколкото преди това - и така колкото повече плодове ям толкова по-гладна се чувствам 30 мин след поредната порция  Rolling Eyes Това май имаше някаква връзка с кръвната захар, но съм забравила обяснението.Но ще се пробвам по-нататък когато ми е спокойно и когато намеря по-голяма мотивация у себе си.
Не исках да те обидя  Hug .
Няма такова нещо  Grinning

# 452
каси_с, за кърменето и прочистването на организма сме писали 1-2 страници по-назад, прочети го.
Общо взето стигнахме до извода, че не се препоръчва кърмене и прочистване чрез глад, защото кърмата намалява.

# 453
то моето кърма4е е голямо, не му е за наяждане, а само за заспиване и за успокоение Grinning
на 2 години и 7 месеца е

# 454
*Nessa* ,
това, което описваш започна да ми прилича на хипогликемични симптоми. На моменти имаш ли неописуема нужда от нещо сладко?Набързо изрових това: http://www.blitz.bg/article/924. Дано при теб всичко да е наред! Simple Smile thumbsup Praynig

каси_с , мила,
здравей!
най-напред искам да те поздравя с мотивацията ти!Важното е да не се отказваш. Първите стъпки на най-трудни. В началото човек е най-уязвим и несигурен. Най-важното е да си спокойна, да търсиш само положителното във всичко и наоколо!Усмихвай се! Може да ти звучи малко странно, но усмивката много помага!
http://www.novini.bg/kak_da_si_napravim_zhivota_pousmihnat_News_details_1343.html
и моето детенце е на почти същата възраст!  Grinning Играй си с него! Радвай му се! децата са толкова спонтанни и чисти! Не се тормози с таткото, остави лошите неща, прощавай. След време ще видиш, че всичко постепенно преминава и черните облаци са се избистрили!
Ако чувстваш, че имаш много болка или напрежение, събрали се в теб, започни по-чести и дълги разходки сред природата, таман и на детето ще му е много приятно! Пускай детски песнички и пейте заедно! Това ще те накара да гледаш на живота от по-друг ъгъл!
Успех ! Simple Smile newsm10

# 455
*Nessa*, аз също имам проблеми с кръвната захар, пада ми кръвната захар на моменти. Но когато съм правила гладуване с плодове и чай, не съм имала проблеми. За всеки случаи си носи с теб сушени плодове, те са с доста голяма захарност и бързо оправят баланса, но трябва и да пиеш много течности, те засищат. Според мен по-добре изчакай пресните плодове през април, май и наблягай на количеството първоначално. Съществува едно такова престъргване на стомаха от пресните плодове и то стимулира апетита. Яж колкото искаш в началото, докато се адаптираш. Когато ядеш ориз, картофи и хляб - нишестето в тях кара стомаха ти да изпитва ситост. Може би е най-добре 2 дни да пробваш с банани, те са най-нишестени и ще те засищат. Но на едно хранене не смесвай 2 плода, поне 4-5 часа от плод до плод - някои са кисели, др - алкални, др.- по-нишестени. По-целулозните също засищат повече.
Има и нещо друго, когато си изнервена една диета те изнервя още повече и просто издивяваш (от собствен опит). Пробвай като начало да ядеш сутрин или следобяд само плодове. А пък момента за пълна диета ще си дойде сам.
Не му се връзвай много на мъжо, сигурно и той си има проблеми. Гледай си детенцето и го заобикаляй за известно време. А и сега си има пролетна умора, та плодове и вода ще те заредят. Можеш само да попостиш, пак разтоварва.

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 16:39 от M_Nik

# 456
И аз съм имала проблеми с кръвната захар. Пада рязко и докато не хапна нещо започвам да се потя, да се задушавам, да ми прималява.

Кръвната захар пада, защото преди това е била с много висока стойност. Когато хапнем нещо, което вдигне кръвната захар рязко (нещо много сладко примерно, въпреки, че не само сладкото вдига рязко кръвната захар - картофите имат същото свойство) започва да се произвежда повече инсулин. А когато се произведе инсулина, който трябва да се справи с кръвната захар, той пък от своя страна рязко я намалява и тогава тя е вече с много ниска стойност.
Именно заради това, трябва да се храним така, че нивото на кръвната захар да се горе-долу постоянно. Естествено, след всяко ядене е нормално да се качи малко, но малко, а не много. Ако не се качи много, след няколко часа няма и да падне много. И няма да го има проблема с прималяването от глад.

# 457
Момичета иска ми се да споделя с вас моето първо смутиGrinningНаправих си го тази сутрин за закуска. Тия дни съм само на зеленчукови салати и кълнове. Досега съм си правела зеленчукови сокове, но не и СМУТИТА!
escorial - ДЪЛЖА ТИ ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ, защото ти ми показа какво е това смути и ме вдъхнови да пробвам!  bouquet
Сега вече е ясно - и аз съм в клуба на феновете на смутита!
НАЗДРАВЕ! cheers

P.S. цветът е доста червен, защото вътре има домат и малко червено цвекло Wink но основната съставка също се вижда- зелените листенца са baby- спанак.

# 458
realist Страхотно! Simple Smile
Ето с това наистина може да си кажем НАЗДРАВЕ! Simple Smile

Продължавайте да експериментирате с рецепти за смтутита. Ще останете очаровани от различните комбинаци.

# 459
Здравейте! Виждам, че тази седмица доста от вас са решили да разтоварят и да бъдат на лека храна. И аз тази седмица реших да изкарам на сурови храни и кълнове. Вчера за обяд пих бананово-бадемов шейк, а за вечеря си направих нори рулца, пълни със зеленчуци, много ми харесаха. Направих си дори и сурови шоколадови трюфели.  GrinningНевероятни станаха. Общо взето забелязох, че пълноценните храни с кълнове засищат доста и ваобще не съм гладна. 

# 460
благодаря ти, realist за милите думи, наистина имах нужда от тях!
снощи бях толкова гладна, 4е за малко да се откажа, но устоях и на сутринта се събудих много свежа. днес от време на време 4увствам глад, но преминава. не съм решила докога ще ям само плодове, мисля да продължа докато ми е приятно.

взела съм си няколко книги за подсъзнанието, "Излекувай живота си" на Луиз Хей, "Детето-как да го обичаме истински" на Рос Кембъл. Досега започвах няколко пъти да ги чета вси4ките накуп и все не ги довършвах, но този път ще се заема със всяка по отделно. първа ми е "Излекувай живота си". от днес.

освен това си написах няколко утвърждения, по спомени от каквото съм успяла да про4ета, и си ги залепих на видни места, за да са ми пред о4ите постоянно :

" моето тяло е самоизцеряващ се механизъм"
" освобождавам се от негативното бързо и лесно"
" с всеки изминал момент във всяко едно отношение положението тава все по добро"

# 461
каси_с Поздравления и от мен! Мисля, че си тръгнала в посока, която ще ти носи само удовлетвореност  Hug

А аз искам да споделя нещо с вас, момичета, което надали е точно за тази тема, но понеже ви чувствам близки и евентуално така бих помогнала на някои други майки кърмачки да си вземат урок - ще го направя.

Тук в Канада има едни електронни игри по гейм клбовете, които представляват едно подиумче с 4 стрелки на него. Нагоре, надолу, наляво и надясно. Стъпвам на подиумчето, а пред мен има екран, на който в ритъма на дадена музика се появяват тези стрелкички. Идеята е да настъпваш съответната стрелка, когато премине в края на екрана.
И така....много я обичам тази игра.
Да обаче при нея пада голямо подскачане.
Онзи ден (неделя) с моя мъж ходихме да подскачаме и беше много забавно.
Знам си аз, че с моите прелести (за справка - нося сутиен 75F в момента) скачането не е най-приятното нещо. Тези ми ти цици се разхвърлят навсякъде, с колкото и сутиена да ги завържа. Казах си - какво пък толкова, за един път нищо няма да стане. Е да, ама не.
Поскачахме си едно хубаво - някъде около 40 мин - плувнали в пот и щастливи.
Вчера обаче усетих, че едната гърда леко ме наболва. Все едно ще се откачи. Много неприятно. Със сутиен боли - без сутиен също. Казах си обаче - сигурно съм я притиснала докато съм кърмила от другата или сутиена нещо накриво е седял. Не обърнах внимание.
Обаче тази нощ - ужас. Цяла нощ ме обливат едни горещи, потни вълни. Или ми е много студено или много горещо. Боли ме и главата.
Сутринта като станах - нямам абсолютно никакви сили да стана - като болна от грип. Боли ме кожата, ставите, главата, а нито съм хремава, нито гърлото ме боли. И тези горещи вълни продължават. Ту ми е много горещо, ту много студено. Все едно, че ме тресе.
А пък гърдата - боли още повече от вчера. Едвам я напъхвам в сутиена.
Сега седя едвам на стола и ми е доста трудно да пиша. Толкова са ми отпаднали и ръцете.
Брей, такова чудо никога не ми се беше случвало.
Хем ми е смешно, че сама се прецаках, хем нямам сили да се посмея.
Четох, че симптомите на мастит са точно такива. Нямам мастит, защото няма бучки, но явно едната ми гърда е много възпалена и се получава нещо подобно.

Така, че, кърмачки - никакво скачане като моето....Последиците въобще не са приятни.
Хем съм болна, хем не съм  Simple Smile

# 462
каси_с ,
много се радвам, че си почувствала подкрепа и оптимизъм!  Simple Smile
За хапването на плодове- чудесно е, че ти се отдава! Разнообразявай и им се наслаждавай! И не забравяй и да пиеш. Когато почувстваш желание да добавиш отново и друга храна- внимавай- бавно и постепенно! Колкото дни си била само на плодове- 2 пъти по-дълго да е захранването ти.
За сентенциите- това е много хубава идея! Браво, че си се сетила!  Също ако искаш, можеш да си сложиш на видно място някаква снимка или картинка, които да ти напомнят хубави мигове или да те навеждат на оптимистични мисли.
Виж и тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=43695.0- има много приятни откъси и поезия , посветени на родителството и децата. Simple Smile

escorial , мила
Много ме изплаши! много искам да ти помогна.........симптомите, които описваш са много сериозни. Sad
Не е задължително да имаш бучки в гърдите, за да си получила мастит или възпаление.
Пробвай веднага да сложиш на гърдата си нарязан на филийки студен суров картоф и го придържай с бинтове или сутиен, с което най-малко те боли. Нека така да стои и сменяй филийките с пресни от хладилника.
Мисля, че е добре да отидеш на лекар.......тия болки по кожата много ме съмняват, че си получила или вътрешна инфексия или някакъв вид натравяне.......
Пий вода.
Грейпфрутът много помага при трескави състояния , инфекции, за общо тонизиране. Ако ти се вкусва нещо и е това е плод- опитай!
Много се моля за теб! Praynig
Бъди силна!Виждам, че даже запазваш чувство за хумор след тази ужасна нощ, която си преживяла........
Моля те, когато имаш сили и възможност, пиши как се развиват нещата .....ако се сетя още нещо , веднага ще пиша!
Желая ти колкото може по-бързо да закрепнеш и възстановиш!:clover: Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 463
escorial, много неприятно! Аз имах подобни проблеми, но в началото на кърменето и когато се отбихме (наложи се да пия силни лекарства и трябваше да го отбия). Аз слагах зелеви листа на гърдата, намачкани в сутиена, те изтеглят възпалението. А гърдата зачервена ли е? Може да ти се е запушило някое каналче от подскачането, слагай и топъл компрес преди кърмене и после лед след кърменето (цедене), увит в кърпа на мястото. А може и топъл душ на тази гърда, масаж. Цеди се повече от тази гърда. Мен също ме втрисаше и после ми беше горещо. Но за 2-3 дни минава. Дано всичко мине бързо и при теб!  Peace Пие се и лецитин.
www.bg-mamma.com/index.php?topic=361175.0

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 20:40 от M_Nik

# 464
escorial ,как си?
Силно се надявам, че поне малко по-добре! Simple Smile

Току-що говорих със сестра ми, която скоро чака бебе. Понеже тя ходи на лекции на “Естествено” (http://www.estestveno.com/) и предположих, че може да даде добър съвет. Оказа се, че на една от лекциите е имало много добра акушерка, която заедно с водещата Олга Дукат, са казали, че  при проблеми с гърдите- зачевяване и болки- се правят студени компреси от предварително попарен магданоз- нарязан, с коренчетата и с листата. Няколко пъти на ден- налат се на гърдата.
За редуването на контрасните душове- знам, че е много рисковано да не се получи обратен ефект.
Рецептата с картофа е от личен опит. На мен навремето много ми помогна – каза ми я първата педиатърка на сина ми........ но в моя случай нещата бяха вече предупределени.....
Мислено ти изпращам положителна енергия и се моля да се оправиш бързо и безпроблемно Praynig
Желая ти симптомите бързо да изчезнат, да събереш сили и тонус  и .......
отново да се забавляваш със стреличките, но без подскоци! Simple Smile Wink

Общи условия

Активация на акаунт