Предучилищната група доста знания натрупа - набор 2002

• 22 775
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Колко тежат децата ви?   newsm78

Мен ме интересуват по-конкретно момчетата.

Моята кандидат-първокласничка е 21кг и понеже е височка изглежда недохранена  Confused. Но като не обръщаме внимание на мнението на бабите, сме добре. Някои деца са по "пухкави", което не е непременно лошо. envia , щом е здрав юнака, няма нужда от строги диети, може би повече двигателни игри на открито  Peace

# 151
  • София
envia и Албена е горе-долу толкова, висока е и въпреки всичко изглежда пухкава. На нас докторката не ни се кара, но аз се укорявам, защото е момиченце и ако не отслабне ще страда след година-две. За това сериозно се замисляме за някакъв спорт, за съжаление тази година не я записахме, защото няма кой да я води. Но от лятото със сигурност ще спортуваме и двете.

# 152
  • СОФИЯ
Елвиа Не мисля,че е  много.Той сега е хубаво да е повече,че лятото и в у-ще като започне да тича и отслабва.
Моя син е 27 кг. в момента и е 130 см.Не е въобще дебел,а като се разболее да видиш как за няколко дни се стопява.
Много се радвам,че е израснал шума на сърцето. Hug
Малкия ми син има такъв и се страхувам да отида да го проверя.Надявам се и при нас да отшуми с времето и чакам.

# 153
И като се има в предвид как растат като гъби.... eatние вечно сме така

# 154
Маги изглежда доста слаба и е 20кг при ръст 120см. В петък в градината ще им правят тест дали са в норма с мазнините (забравих как му беше името на изследването) т.е. дали са затлъстяли. За спорта аз съм я записала на плуване от детската градина, но все още няма сформирана група, дано на пролет да тръгнат.

# 155
Мен пък ме е страх да я покача Емма на кантара  Crazy  Зимно време се налива изключително много, а и като й започнат алергиите, от лекарствата още повече. В момента яка студова алергия я тресе, а чакам и затоплянето с тревога, защото пък тогава алергията й се проявява във вид на запушване на ушния канал и задържане на течност в средното ухо, което от своя страна води до загуба на слух. Ако не се третира своевременно, загубата на слух може да си остане постоянна.... Та, отплеснах се както винаги, тя е висока 144 см и аз идея си нямам колко трябва да е тежка на тия сантиметри по разните му там таблици и схеми  newsm78

envia, поздравления за добрата новина, а за диоптрите, наистина ги израстват при далекогледство. Братовчед ми беше с +1,25 от ДГ и в края на първи клас ги махна очилата и сега естествено има изключително по-добро зрение от мене (като се има предвид, че аз съм много, ама много късогледа  ooooh!)

# 156
Ами като говорим за килограми,Дебора е "позагладила кокал",както се казва . Joy
Висока е 126см,тежи 25 кг. Поналя се напоследък,но не мисля да я ограничавам,засега е добре.
Бяхме близо две години на диети,зарад проблеми със стомаха,та сега се е оправила на едно ядене,все си е гладна. Laughing
От малка ми беше мноого злояда,на годинка тежеше 9,300кг,после с проблемите със стомаха ядеше основно бисквити,солети ,картофи,сухари....Сега не я ограничавам,за мен по-важно е да се храни здравословно,пък лятото ще изразходва енергия...... Laughing

envia поздравления за добрата новина,и не се шашкай за диоптрите,аз в първи клас съм била така,но сега зрението ми си е ок. Peace

# 157
  • София
.♥.Прасковката.♥.  welcome Да използвам да те попитам, този руски лицей частен ли е? Имат ли паралелки-държавна поръчка, като в италианския лицей? Много се изкушавам дъщеря ми да учи руски, но "руското" - Ал.Пушкин 133-то мисля че беше, в момента не е с добра слава. Ако някой може да подскаже нещо с руски, ще съм много благодарна.

Спасдиди, този руски лицей е към Руското Посолство. Плаща се такса от 150 долара на месец, само в месеците, в които учат децата (т.е. през лятната ваканция - не). Учат изцяло по руската програма, с руски ваканции дори  hahaha Но има едно НО... - български не учат в училището... Е, в 5ти клас го почват като СИП... Все ми се струва, че това е голям минус. Хората на другия край на света като отидат да живеят търсят училища, в които децата им да усвоят майчиния език... Иначе базата е страхотна. Но май средата е основно деца на руски дипломати... А относно "Пушкин" - и аз чух недобри отзиви... Това е, което знам...  Simple Smile

За килограмите - на мен ми се струва, че тъй като ние, хората, сме толкова различни, напълно е нормално и децата ни да са различни.  Peace Най-важното е да са здравички!

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 16:35 от .♥.Прасковката.♥.

# 158
  • Бургас
.♥.Прасковката.♥., welcome

За килограмите - както всички знаем, здравословна храна и повече движение. Следя Анастасийка да не напълнее още от бебе  Laughing, защото аз когато съм била бебе не са ме хранили правилно и за няколко месеца съм качила доста килограми и оттогава се боря с излишните. Mr. Green Спомням си като беше на около година и половина и я подложих на "диета", например. Звучи шеговито, но за мен е изключително важно.  Peace

Savovica, първо се бяхме спряли на айкидо, но повечето мнения, които събрах в последствие бяха в полза на карате киокушинкай. Изтъкнаха се дисциплината и добрите школите в Бургас по карате.  Засега умуваме, ще поразпитам още малко и ще реша. Вие защо сте се спряли на айкидо?

envia, много хубава новина, че е израснал шума на сърцето вашият юнак. Hug

Честит рожден ден на Кристиана! Да расте здрава и щастлива!

За мама  newsm51

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 22:50 от bissera

# 159
Първо,Честит Рожден Ден на Кристияна! newsm59Много здраве и щyри игри и желаем!
Малко се позагyбихме от хоризонта,но си имах малко тичане по доктори заради майка ми(бабата на Лети),но вече е по добре. PraynigНе съм изчела всичко,което сте изписали,но на първо четене видях че коментирате ръстта и теглото на нашите малчyгани.Николета е 22кг. и с ръст 118см,малка финна госпожичка.Като малка беше доста злояда,но с времето започна да се храни добре.Иначе при нея всичко в последно време е свързано с предстоящите празници-Баба Марта и празника на Мама.В yчилището само за това се подготвят и като се прибере ме затрyпва с инфо как тече подготовката и кой не си е наyчил още стихотворението. Mr. GreenДнес избирахме мартенички и в голямата навалица от избор на мартеници ме побърка в търсене на разните мy героини,за да достави радост на приятелките си с мартеничка на любимата им героиня. Е,зарадваме ме с това,че се старае да достави радост!
еnviа,радвам се,че лошото е вече зад гърба ви! Hug

# 160
  • Sofia
Честит Рожден Ден на Кристияна!
Да расте здрава умна и красива!

# 161
  • Варна
Здравейте момичета,

Честит рожден ден на Кристияна! Много усмивки и весели игри!

Моят син си е слабушко - 20 кг. и около 122 см. Но си е злояд. Голям проблем ни е храненето. Ако може да не яде е най-добре.

Я кажете наистина нещо по-подробно за айкидото и каратето. Каква е разликата? Вики ходи на айкидо и иска да продължава и догодина, та ще търсим къде да го записваме, защото сега си ходи в градината.

еnviа радвам се, че е паднал един товар от плещите ви  Peace

Галчоо дано и при вас всичко е наред и да го израстете  Peace

# 162
  • София
Като говорите за слабушковци моята Йоанка има-няма 120 см. а е около 19 кг.Като беше на 1 год.беше 8 кг.и направи първия пристъп от астма.Оттогава се борим за всяко грамче отгоре.Иначе не е злояда ама трудно и се лепи.

# 163
Добро утро майчета ,исках да споделя по повод Баба Марта ,моята дъщеря вчера на градината са правили мартеници и картички за празника и беше толкова сладка като ги криеше и ни предупреждава зад секчцията да не гледаме какво има до неделя и да спим повече в неделя сутрин явно иска да ни изненада smile3520 hahaha
Лек ден на всички работещи и неработещи майки!

# 164
meri_zajo, мойта миналата година за 8-ми март правиха някви картички, че и гердани и гривни, въобще поиграха си много... Обаче, г-жата им дала на децата списък с неща, които трябва да занесат в ДГ, за да могат да ги направят всичките тези чудесии, но мойта чула-недочула, съответно не разбрала, че трябва да даде списъкът на баща си. И взимам я аз от градина, потегляме и тя "Мамо, тука госпожата ми даде един списък, в понеделник трябва да занеса всички неща, които пише в него". Прибираме се, гледам списъкът и недоумяващо я питам за какво са им всички тези глупости, а тя "Ми така, трябват ни, не мога да ти кажа, разбери, това е изненада, но трябва да ги занеса тези неща в градината. Моля те не ме питай повече, няма да ти кажа" ....  hahaha  На сутринта питам г-жата и тя се плеска по главата и вика "По отнесена от твойта щерка не познавам, поне 10 пъти повторих списъкът да се даде на тати" ....  Joy Joy Joy
Така, че напълно разбирам вълнението на твойта щерка с мартениците сега  Wink

Общи условия

Активация на акаунт