Предучилищната група доста знания натрупа - набор 2002

• 22 626
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
id,разбирам напълно това което казваш но изобщо не искат тия гадове да ми отговарят писмено #Cussing out #2gunfireнаправо нямам думи!

# 106
А какъв ще е ефектът, ако отговарят писмено - да се обжалва по административен ред пред по-горестоящия орган или пред административен съд, ли!?
Ако това е логиката - може и мълчалив отказ, да се обжалва - по същия ред.

Но докато се извъртят обжалванията, детето може и първи срок на първи клас, да завърши.

Rolling Eyes

# 107
  • нейде там, където ....
Нито в градината, нито в Общината могат да ви откажат да приемат молба, жалба, питане или каквото там искате. Трябва да си получи входящия номер и дата. После си има срокове. И, да, може да се обжалва отговорът. Но трябва да се получи такъв.

Както вече казах по-рано, започнете с молба до директорката на детската градина детето да я посещава до постъпването в първи клас през есента. Задължително вмъкнете "съгласно чл. ... ал. ... от Закона за Народната просвета". С аналогичен текст, но като Питане дали има проблем детето да посещава конкретната детска градина (ОДЗ №007) до постъпването в първи клас, отново с текста "съгласно ...", внесете в деловодството на Общината. Има време, колкото и да опитват да ви бавят, да получите отговор навреме. Питайте кога ще получите отговор и не забравяйте да проверявате и напомняте.

В устен разговор с директорката може да кажете, че търсите алтернативи и, разбира се, че като намерите нещо, веднага ще спрете детето ... и вие искате най-доброто за него, съзнавате необходимостта от почивка и преход между градината и училището ... разбирате колко са натоварени през лятото ... и т. н. и т. н. ...

По-нататък действате според получените отговори.

П. П. В близка детска градина бяха казали, че ще изпишат децата на 24 май, но в последствие всички деца, чиито родители бяха подали молби, останаха, докато родителите пожелаха. За другите учебната година наистина приключи май месец.

# 108
Днес, ходих и пуснах такава молба в детската градина и вмъкнах този член ,приеха ми я но ми казаха че този закон е само за община София.аЗ ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ ЩЕ ПУСНА И В ОБЩИНАТА! Laughing Mr. Green

# 109
  • Sofia
Днес, ходих и пуснах такава молба в детската градина и вмъкнах този член ,приеха ми я но ми казаха че този закон е само за община София.аЗ ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ ЩЕ ПУСНА И В ОБЩИНАТА! Laughing Mr. Green
Ееее само за София ли измислят закони. Не знаех. newsm78

# 110
  • нейде там, където ....
Няма Закон за София, за столицата или каквото и да е, различно от останалите градове в България.

П. П. За всички градове Законите са еднакви и са над общинските нормативни актове

# 111
Да напомня само,който иска да ни гледа утре в Кой е по-по-най,не че съм очарована от предаването,но все пак който го следи може да ни види Peace

# 112
Днес, ходих и пуснах такава молба в детската градина и вмъкнах този член ,приеха ми я но ми казаха че този закон е само за община София. Laughing Mr. Green

Shocked

Да бе, не знаех, че община София е нещо различно от Република България.... Защото това все пак са законите на държавата, а държавната власт е над общинската ....
 ooooh! Пак се ядосвам, че миналата година взех всичко за чиста монета, и не пуснах жалби нагоре-надолу....

# 113
Добро утро,леле да знаете как съм запалила мотора за това..... #2gunfire #2gunfire #2gunfireи ще падат глави!Снощи написах сумати имейли за това на всички възможни инстанции!И тъй като моя мъж работи в телевизията смятам и там да се оплача! Twisted Evil

# 114
  • Sofia
Добро утро,леле да знаете как съм запалила мотора за това..... #2gunfire #2gunfire #2gunfireи ще падат глави!Снощи написах сумати имейли за това на всички възможни инстанции!И тъй като моя мъж работи в телевизията смятам и там да се оплача! Twisted Evil
  newsm10 Добре си направила.

# 115
  • София
Браво,Мери-Зайо,подкрепям начинанието ти,въпреки че ние не сме на дг не е справедливо да ти "изпишат" детето на 24 май от детската и ти да се чудиш кой да го гледа цяло лято.

# 116
  • София
Да напомня само,който иска да ни гледа утре в Кой е по-по-най,не че съм очарована от предаването,но все пак който го следи може да ни види Peace
Гледах ви, голяма сладурана е Дебора  Hug. А малкия така се захласна по предаването, че забрави да си яде млякото... 

# 117
Поздравления за Дебора! smile3501Много хyбаво си изпя песничката!И едно голямо браво на г-те от ДГ,които са я наyчили на нея!
meri zajo,и аз те подкрепям в начинанието ти!Всички имаме пълното право да се борим за правата си. Peace
Ние до преди малко писахме домашното по писане.Имаха да пишат една страничка със  срички.Досега се спрaвя добре и със бyквите и с цифрите,ще видим по нагоре...Раздадоха им стихотворенията за 8март и дyмичките от сценката,която ще изпълнят.Yтре ще ги yчим.

# 118
  • Sofia
Аз не успях да го гледам  Кой е по по най. Дайте линк ако знае някой.

# 119
Мерси за подкрепата дами,и аз не можах да го гледам предаването ако знаенякой линка да драсне тук ,отивам че моите зверове са гладни.....! Laughing Laughing Laughing  chef

Общи условия

Активация на акаунт