Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога е подходящо време да започнете приучаването на децата към гърне?
Как мога да науча детето си да използва гърне?
Какви са различните преживявания на родителите при обучението на децата да използват гърне?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога е подходящо време да започнете приучаването на децата към гърне?
Мненията за подходящата възраст за започване на приучаването на децата към гърне варират, но много експерти препоръчват да се започне около 18 месеца. Някои родители започват опити в периода между 6 и 8 месеца, но успехът може да варира. Важно е да наблюдавате готовността на детето и да не го принуждавате в процеса.
-
Как мога да науча детето си да използва гърне?
При обучението на дете за използване на гърне е важно да се наблюдава готовността му. Може да започнете, като го поставяте върху гърне след сън или хранене, когато изглежда готово. Някои родители използват играчки, за да направят процеса по-приятен. Важно е да избягвате насилието и да действате внимателно, като имате предвид индивидуалните нужди на детето.
-
Какви са различните преживявания на родителите при обучението на децата да използват гърне?
Опитът на родителите варира значително. Някои започват опити в ранна възраст, като например 6-месечна, 7-месечна или 8-месечна възраст, докато други изчакват до 1-годишна или дори 1,5-годишна възраст. Успехът също е различен - има случаи на успешни опити в ранна детска възраст и случаи, при които децата се научават да използват гърне по-късно.
-
Кога е най-подходящият момент да започнете опити за поставяне на гърне?
-
Как мога да направя процеса на привикване към гърнето по-лесен за детето си?
... аз лично съм против подобно издевателство над детето. Със сигурност лично аз смятам да е след 5-6 месец, когато и се позаздрави и укрепне костната система. Педи също ми препоръча този период (тъй като аз и споделих за лудата си приятелка), но общо взето е въпрос на и на избор - децата на много наши познати са още с памперси, а вече минават годинка и половина ...
Сега е на 1г.10 месеца и само като попитам "Искаш ли на гърнето"...категорично ми отговоря "Не иХам"....ще изчакам още малко и пак продължавам с опитите.