От кога на гърне?

• 6 821
  • 124
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Синът ми от 2 год. започнах да го слагам на гърне. Няма да ви казвам как пищеше от гърнето, само като го видеше и започваше с истериите. На 2 г и 4 м махнах памперса с надеждата, че ще започне да ползва гърнето. Пишкаше и акаше в гащите, но да седне на гърне абсурд  Naughty. Чак към 2 г и 7 м започна да си казва, но и тогава не искаше да ползва гърнето, а се научи да ползва тоалетната чиния и така до днес  Peace.
Дъщеря ми пък на 10 месеца е сложих на гърне и не съжалявам. Не съм я натискала, не съм я травмирала и ето сега на почти 1 г и 6 м пишка и ака в него. Разбира се има и фалове, но важното е, че знае за какво служи гърнето, не пищи като я слагам да си върши работата и най - хубавото е, че започнахме да използваме памперс само когато спи Grinning.

# 31
пробвах на 76,9 13м. без успех.Лятото ще видим

# 32
Слагам го от 6м

# 33
Сложих детето си на гърне на 6 месечна възраст.
И аз тогава я сложих.

# 34
  • Русе
Аз пък не съм го слагала. Два -три месеца преди двете годинки сам си каза че иска гърнето и то за голямата работа. А пишкането започна направо в тоалетната. Искаше да е като баща си.

# 35
Ще почна от годинка сериозните опити

# 36
Лятото я слагах 2-3 пъти само и го зарязах.Мисля след няколко месеца да почна с по-сериозните опити,като се стопли времето.Няма да настоявам обаче,ако не й е приятно ще си караме с памперси.
Но така като чета май към 2 годинки стават много по-лесни нещата.

# 37
Мисля да пробваме от момента, в който започне да седи стабилно. С баткото изчакахме до 1г. и половина и след това много трудно се отучихме от памперса.

# 38
Сложих я началото на десетия й месец,веднага го възприе и си върши доста често там работата

# 39
  • София
Към 9,10  месеца(не си спомням точно)  започнах да я слагам на гърнето щом започнеше да се напъва да ака и така си свикна да си ака в гърнето и  по нататък вече почна сама да казва, че има аки. Но за пишкане и дума не можеше да става.
Сега от около две седмици сама почна да иска да е без памперс и да пишка в гърнето. Без рев и пищене всичко си дойде постепенно и съм много доволна. Simple Smile

# 40
Аз започнах някъде след годинката.

# 41
Аз започнах от 8 месец и съм много доволна.Все още не осъзнава напълно какво прави,но винаги има пиш в гърнето,а сутрешното ако винаги е там.Имах опасения ,че е рано,но явно не е било.Е,все още си е с памперс.............
Смятам обаче,че е най-добре да се слуша детето-не е хубаво да се насилват! Peace

# 42
С опитите започнах около годинката,нямах никакъв успех,може би един или два пъти по случайност пишкаше в гърнето и така до скоро...от преди две седмици беше болен в къщи сбаща си и му казал,че иска гърнето,седнал и свършил работата,сега слагаме памперс за спане и за навън с тенденцията скоро да се донаучим.... Whistling Laughing

# 43
Започнах да го слагам, когато направи годинка. Давах му играчки, за да не плаче и да не става. Нямаше нищо против да седи на гърнето и да си играе с играчките, но и през ум не му минаваше да свърши нещо друго.  Един ден взех едни чашки, които се пъхат една в друга да правим кули, а той отиде да сяда на гърнето, защото се беше научил, че с чашките се играе на гърне. Аз реших, че подходът ми е погрешен и спрях с опитите. Ще изчакам да спре да свърза гърнето с игра и някъде на година и половина мисля пак да пробвам да го сложа.

# 44
Когато се научи да сяда.

Общи условия

Активация на акаунт