Бебешка близнашка тема ХІIІ

• 17 902
  • 309
  •   1
Отговори
# 270
    Все едно описвате втората ми дъщеря.

# 271
Kremm, първо - добре дошла!  Hug За кърменето, защо искаш да станат по 3 кг. за да ги кърмиш? Ако изчакаш още, после ще са свикнали с шише и няма да искат да засучат, защото ще се "измързеливят"  Wink  Моите бяха на по 2 кг, когато започнах да ги кърмя. Ако са ти казали, че при сукане изразходват повече енергия и няма да наддават, не им вярвай! От момента в който засукаха моите дребосъчки започнаха да качват по-добре!  Peace Кърми на поискаване и ако видиш, че не им стига (нервни са, реват...), дохранвай с АМ. 

# 272
  • София
Kremm, подкрепям 6milianka. Няма нужда да чакаш да станат 3 кг за да им даваш да сучат. Най-добре започни на поискване и дохранвай с АМ ако не им стига. Когато започнат да сучат ефективно, ще можеш да намалиш АМ-то. При нас Дани уж беше повече като килограми, а 3 дни се мъчихм докато започне да суче - беше 10 дни в кувиоз. А Лора на 17я ден като я извадиха от кувиоза - беше 1800, и засука все едно това е правила откакто се е родила. Така че не се притесявай  Hug
Можеш да потърсиш съвет и в темичката за съвети за кърмене на близнаци, а и в кърмаческия подфорум също ще ти дадът доста съвети.

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 10:08 от hellche

# 273
Kremm, честити бебчета!   bouquet
Както вече са ти казали момичетата няма смисъл да чакаш да станат 3 кг., за да сучат. Напротив, бих те посъветвала да ги слагаш на гърдата колкото се може повече, за да помат да усъвършенстват сученето. Колкото повече ги слагаш на гърда, толкова повече ще се увеличава кърмата ти. Ако започнеш да заместваш хранения с АМ, тя естествено ще намалее, защото един вид изпращаш сигнал на организма си, че е нужна по-малко кърма. Най-добре е да ги кърмиш и да дохранваш с АМ, по този начин кърмата спомага и за усвояването на АМ, а когато започнат да сучат добре можеш постепенно да махнеш добавката. Можеш дори да се изцеждаш след кърмене ако това не те натоварва много и да ги дохранваш с изцедената кърма. При всички случаи опитвай се да ги поставяш колкото се може повече на гърдата и давай добавката с биберон с най-малка дупка, за да не се научат на "лесно".
Както са ти казали вече и другите момичета можеш да зададеш въпросите си и в темичката за кърменето, може да се включат и други мами с опит в подобна ситуация, защото аз лично ги кърмя изцяло още от самото начало и нямам опит с дохранването.  Confused
Що се отнася до другия ти въпрос и при мен втората е по-неспокойна, въпреки че бяха родени нормално, не мисля че стесът е от секциото, просто си е характер  Simple Smile
Успех и не се притеснявай да пишеш пак!  Hug

Узи, тези ванички са много популярни тук, казват, че бебетата ги предпочитали, защото се чувствали като в утробата. Аз обаче искам двойна!!!!  Mr. Green

Хелче,
браво на Дани и Лора! Аз сега да не прозвуча като в приказката за мойто гардже, но
нали и друг път съм ви разказвала за моето захранване без пюрета и т.н. Та като резултат ядем винаги заедно и никога не съм хранила близнаци с лъжичката  Flutter В началото беше малко мазало, но постилах вестници на земята и им направих едни мушамени лигавничета, така хем не се цапат, хем не пера лигавници  Naughty Усилието си заслужаваше много - в момента ядат с виличка и лъжичка и пият сами и въобще обедите и вечерите са ни като на големи хора  Simple Smile

# 274
Добро утро и хубава седмица на всички!
Крем, добре дошла!
Аз не мисля, че секциото оказва някакво влияние чак така. При мен първият роден, по-големият и по-силният Християн е по-страхлив  ooooh!, и като бебе беше по-неспокоен и по-труден за гледане. Всичко е индивидуално..... За кърменето си получила ценни съвети, и аз мисля като останалите мами.

Ние сме си вкъщи, още не сме се оправили напълно, но почти нямат сополи, колко дни след като оздравеят мога да ги пусна на ясла. То каква ми е гаранцията, че няма отново да цъфнат със сополи. Уффффф!
Избиват им зъбки, не помня мече писах ли, че Мишо е извадил два кътника  #Crazy без да разбереме, а на Хриси му пробива горен втори, та дали сополите не са от това Thinking.
.....това предположи и госпожата от яслата, в събота се видяхме, нали сме съседи.

Дано времето вече се задържи хубаво! Бъдете здрави всички!

# 275
  • София
Фата, знам аз за вашето захранване. Това е много хубаво и разбира се лесно за теб Simple Smile Аз мисля че скоро ще могат съвсем сами да се хранят, даже онзи ден бяхме на ресторант и Дани с вилицата си бодеше направо от чинията на баща си. Вече и със супа се справят много добре и дори понякгоа ги оставям да си ядът, а аз си върша нещо в кухнята например и само проверявам от време на време Simple Smile

Каси, може от зъбите да се е засилила хремата, все пак в комбинация с яслата Simple Smile Не се притеснявай, ще им мине и в понеделник пак ще сте на линия  Hug

# 276
Мерси за отговорите мами. Ами те си сучат, когато съм ги слагала на гърда, но проблема е че е бавно и много почиват, не знам колко ще изсукват. Но сте прави трябва да пробвам по скоро защото всеки ден е важен за да не се откажат съвсем. А иначе за АМ млеко всеки различно  ми казва. Аз доскоро слагах изцедената кърма с помпа и АМ в едно шише ( примерно 80-90 мл. микс, като АМ е не повече от 20-30мл. другото е кърма), но забелязах че единия близнак определено има повече колики така и затова реших да ги редувам -  ако имам достаъчно  кърма и на двамата на хранене давам изцяло кърма, а ако не само на единия а на др. изцяло АМ. Надявам се сега да ви обясних по добре  Laughing.   

# 277
  • София
kremm, честити ти бебчета и добре дошла!
Аз честно за пръв път чувам да се смесва кърма и АМ в едно шише. Най-добре е на всяко хранене да има първо кърма и за двамата и после ако се наложи АМ. Това е за предпочитане пред на едно хранене АМ, на следващото кърма. Но щом сучат най-добре ги слагай на всяко хранене на гърдата, в началото повечето бебета сучат бавно и почиват, постепенно ще започнат да се хранят по-бързо, това да не те притеснява. Също недей да мислиш колко са изсукали - това си е техен проблем  Wink, ако хапнат по-малко ще огладнеят по-скоро. храни ги щом огладнеят - точно затова се казва кърмене на поискване.  Peace

# 278
kremm , заинтиригува ме с въпроса си и се разрових в интернет  Simple Smile По принцип няма проблем да се смесва кърма и АМ, но по този начин може да разхищаваш ценна кърма, в смисъл, че изцедената кърма в шише, от което е пило бебето можеш да я запазиш в хладилник и за следващото хранене, докато същото шише с АМ и кърма може да се ползва до 1 час и след това трябва да се изхвърли, т.е. ако има остатък изхвърляш и кърмата.
И на мен ми се струва най-удачен вариант да ги кърмиш и после да ги дохранваш ако има нужда. Това е и най-добрият вариант за стомахчетата им. Успяваш ли да ги храниш едновременно? Определено е от голяма помощ, особено в първите месеци. Както е казала и Танини, те постепенно ще се научат да сучат по-бързо, а ако заспиват се опитвай да ги будиш, сменяй им памперса, предлагай другата гърда  Simple Smile
Колко тежат в момента малчуганите? И по колко пъти на ден се храните?

# 279
Благодаря ви пак за съветите мами. Ами храним се на всеки 2.5-3 часа някъде даже и през ноща така каза педиатърката ни. Тежим около 3 кг +-100 гр.. Като на всяко хранене за сега единия е на доза 80 мл. а другия 90 мл. ( досега повече от 10 мл не се е разхищавала като им смесвах кърма с АМ). От вчера пробвам да ги кърмя както ме посъветвахте, но много си почиват и се изморяват. Пробвах и реших, че не е лесно двамата в тандем като начало затова докато започнат по силно да сучат ще действам поотделно с кърменето въпреки че се губи време . Мисля да им давам и малко кърма изцедена след сукането какво мислите,защото със сигурност неизсукват тези милилитри които досега съм им давала.  Заспиват след 15 минута сучене а като ги сложа в легълцето се събуждат и не знам пак да им предлагам да сучат или ... Колко време трябва да е минало минимум между 2 кърмения, защото знам че не е хубаво да са на често за стомахчетата им?

# 280
  • София
Крем, те на всяко хранене ли сучат. Ако сучат това е супер, за 15 минути съвсем спокойно могат поемат достатъчно храна. Пробвай само да ги кърмиш, колкото начесто искат, честото кърмене не е проблем за стомахчета им, кърмата се усвоява по-бързо от АМ. Ако плачат след като ги сложиш в креватчетата им дай пак да сучат, няма смисъл да ги дохранваш с шише, така ще свикнат и ще чакат шишето, и ще сучат все по-малко - много са хитри дребосъците  Peace

# 281
Tanini аз от два дни им давам да сучат на всяко хранене през деня, а през ноща е малко по различен режима. Иначе уж сучат, ама не дърпат ефективно съдейки по везната какво показва, понеже ги тегля преди и след сукане. Малко си играят и дъвчат зърното без да дърпат според мен. Аз се оплитам с режима, ако ги храня на поискване и двамата, но дано имаме успех че с това цедене денонощно е сложно.
Имам и друго питане към вас- единия близнак има проблем с акането. До скоро не беше така, но не знам какво се случи. Вече действахме веднъж с термометъра и днес беше 2-рия път. Като не е акал 3 дни и става лошо, плаче, напъва се + колики, стряска се от газовете които му излизат. Изчетох доста по темата но не знам какво да правя и кое е най доброто решение за запека при бебетата. Някъде пишеше че докато има колики т.е. до 3-ти месец ще е така. 

# 282
Искам да попитам как минава (или е минавал) един ваш ден когато децата ви са били малки.

# 283
  • София
Крем, можеш да пробваш да хапваш малко по-разхлабващи храни, като круши например и да избягваш ориза и картофите. Също ако понякога не стига и за двамата кърмата, давай малко повече на запечения, по принцип кърмените бебета рядко имат проблем със запек Simple Smile

# 284
Искам да попитам как минава (или е минавал) един ваш ден когато децата ви са били малки.

Какво имаш предвид - режим на хранене, режим на спане, игри, излизане, какво по-точно... или всичко? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт