Новозеландско-Австралийска все още лятна тема (3)

• 17 241
  • 279
  •   1
Отговори
# 105
  • New Zealand
Честит национален празник!    bg

aventura -и аз си мислех днес да си направя една голяма  разходка..обаче тук е надвиснал един черен облак..та се чудя сега да тръгвам ли или не newsm78

аз съм решила до 15 мин да се изнасям към Мишън бей, пък ако ме завали, ще се прибера Simple Smile хич не ми се стои вкъщи в това време Sunglasses

# 106
Честит празник, момичета! Hug

# 107
Честит празник и от мен   bouquet

# 108
Алфи, как е бебчо?

# 109
Честит празник на всички!
Днес ни пристигнаха и мартениците от БГ - голяма красота са! И утре естествено заминават на училище и детска градина за Show and Tell  Grinning .

A тук вали!!!! Нечувано и невиждано от... миналата година. Децата много се радваха на дъжда като започна, а голямата все тичаше вън, защото миришело на много хубаво  Grinning. Нямахме и ток за 15-на минути. Извадихме свещите и фенерите, къпаха се на свещ - емоции!

aventura - успя ли да плажуваш?

# 110
Момичета ако знаете какво правихме снощи с малкия...писахме обяснение за мартеницата за училище.Вчера госпожата го попитала какво е това и той и обяснил,но тя  не му повярвала и понеже мартеницата не била част от униформата(пълен смях),му казала аз да обясня,че това е наш обичай...малко трудно ми беше,но смятам че се справих.като се прибере следобед от училище ще разказва smile3503

# 111
Ех, мама Т, ако беше свирнала маааалко по-рано, можех направо да ти препиша краткото обяснение на английски, което е на голямата сувенирна мартеница, която получихме вчера. Днес Кейт ще я носи на училище да видим и при нея как ще мине.

# 112
  • New Zealand
плажувах и още как Sunglasses

# 113
Бебчо расте, вече прилича малко повече на човек, смее се, говори нещо, даже се научи да се придвижва, много е смешен, отблъсква се с краката и се приплъзва на горе и така си се придвижва. Сега трябва да внимавам повече къде го оставям.
Рик, как е Ники, предполагам вече много е порасъл. Дресни някои ред как сте и какво правите. Ходите ли на mothers group?

# 114
Тука от вчера тръбят по радиото,че днес ще има ураганен вятър..и аз наплашена..нали съм от скоро тука.Пък то духа малко по силно и изпопадаха някой и друго листо.Те ако дойдат зимата във Варна да видят каква среща на ветровете е там Simple Smileне знам какво ще си помислят.
МАЙКА ,aventura -ще ходите ли на празненството по случаи трети март?

# 115
Мама_Т, не знам как е при вас, но тук сме до плажа и си е страшничко. Работя в 16-етажна сграда на няколко метра от океана и е доста зловещо. Цял ден вятъра свисти, стъклата треперят. Получихме имейл, който апелира хората да са внимателни и да са подготвени за наводнения, бури и евентуално спиране на електричеството.
За събота почти съм сигурна че ще ходим. Трябва да имаме гост от Хамилтън. Утре ще се чуек да потвърди, но той определено иска да се срещне с повечко българи. В неделя със сигурност ще съм на църква.

Алфи, внимавай наистина къде го оставяш бебока, че те много бързо се развиват. ден с ден не си прилича и докато го усетиш, е заякнало и е станало по-подвижно ... да не те изненада да падне някой ден. Моят Томи паднна от спалнята и много плака/х.

Около нас нищо ново. Ето малко инфо за бурята:

Severe Weather Warning‏

Aucklanders are advised to exercise caution as heavy rain is expected in the Auckland region on Thursday evening and through until around midday Friday.  The areas of Auckland expected to experience the heaviest rains are Great Barrier Island and areas north of Whangaparaoa.

The Metservice issued a severe weather warning for heavy rain from 7pm Thursday. This raises the possibility of localised flooding and rising rivers. Over the same period, winds, especially in coastal regions, may add to the inclement weather.

The Auckland Region Emergency Management Office is monitoring the situation and advises people in the effected areas to take the following simple precautions to minimise the impact of this weather.

At home:

. Check drains and spouting and clear any blockages.
. Ensure a torch, radio and spare batteries are to hand.
. Stay up to date with weather forecasts on TV, radio and the internet.
. Bring pets indoors.
. Report flooding to your local council.
. Limit non essential travel.

Drivers are urged to take the following precautions:

. Check Transit's website before travelling.
. Headlights on.
. Drive to the conditions.
. Keep a safe distance from the car in front.

# 116
МАЙКА, много страшно звучи!! Да се пазите и дано ви подминат лоши изненади и неволи!

За бебоците - моите и двете са падали. Точно както казва МАЙКА - уж не могат да се придвижват, уж бебета и хоп - писъци и чудо! А уплахата за тях и за нас  е просто неописуема.

Аз имам молба към мамите в Австралия и по-специално към rikk и ALFI (разбира се и ritka ako иска да се включи с нещо). Предполагам сте видели една от закованите теми: Децата на БГ пътуват по света. Ще започвам да подготвям материали. Молбата ми е ако можете да ми изпратите по 2-3 картички от Сидни и Бризбейн, за да ги прибавя към представянето на Австралия. Също, ако имате идеи за начина, по който може да се извърши презентацията, ще се радвам да ги споделите. На този етап мисля да изпратя картички, малки щипки-коали за папки, знаменца, стикери, може и едно малко кенгуру или птицечовка, няколко сувенирни химикала .. каквото намеря.
Намерила съм страници в интернет с различни животинки, които могат да се разпечатат за оцветяване. Ще направя и някаква викторина. Замислила съм да направя и кратка презентация на PowerPoint, но да видим докъде ще стигна с времето, че такова чудо само веднъж съм правила.

# 117
Бебчо расте, вече прилича малко повече на човек, смее се, говори нещо, даже се научи да се придвижва, много е смешен, отблъсква се с краката и се приплъзва на горе и така си се придвижва. Сега трябва да внимавам повече къде го оставям.
Рик, как е Ники, предполагам вече много е порасъл. Дресни някои ред как сте и какво правите. Ходите ли на mothers group?

И Никола расте и хубавее, много е интересен, постоянно прави разни физиономийки. И той драпа с краката, много е смешен, и се придвижва нагоре. Също и постоянно издава звуци, вариращи от ръмжене, до мркане, ахкане, викане и пеене. Въобще е голяма радост. Наддал е повече от килограм и половина, и сестрите в child health му се чудят (аз пък не мога да разбера защо)

Свекър ми и свекърва ми са ни на гости и те много се радват, а аз пък имам малко повече време, защото те го гушкат много, а свекърва ми днес ми простря дрехите.. Та аз по този случай успях да намеря време да си изрежа ноктите на краката  Mr. Green и да дремна малко следобед. Тук още е горещо през деня, обаче ние имаме вече климатик и сме над тия неща, освен ако не излизаме за дълго, което всъщност е доста често... тогава Никола прегрява и става нервен и дупето му се зачервява... Та по този повод се опитвам да обясня на мъжа ми, че животът с бебе няма как да е съшият като живота без бебе...  Rolling Eyes

# 118
  • Там някъде......
Мили,много се радвам за презентацията която сте замислили,а когато е готова ще можете ли да ми я пратите за да я гледам ,обичам много животните и природата на Австралия.Ако се нуждаете от помощ или някъкви идеи аз ще се опитам да помогна .

# 119
  • New Zealand
за съжаление няма да успея да дойда в събота, имам доста ангажименти тогава Sad момичета, къде точно мога да намеря сирене, наподобяващо българското? newsm78 знам, че може да се открие такова в арабските магазини, но не знам адреса на нито един... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт