Новозеландско-Австралийска все още лятна тема (3)

• 17 017
  • 279
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета,хванала съм се тука да си пиша домашното по английски Wink голям смях..Вчера даваха по новозеландската телевизия за Банско..много драго ми стана..
МАЙКА -и ти като мен явно си зависима от транспорта.Ние все още сме с една кола и нашия татко като е на работа аз не мога нищо сериозно да предприема..май е време да си взема една малка количка  car003.Еххх да можеха да ми пратят моята от БГто..много си я любя Simple Smile

# 91
ПЕТЪК! По този случай тази сутрин почти се успахме за училище и станахме в 8.05!!! Но не закъсняхме  Mr. Green . Сега ми предстои приготвяне (разбирай търсене) на над 20 книжки, касети и дискове, които трябва да върнем в библиотеката.
Тук е толкова задимено!!!! Много неприятно.

Мама Т, аз съм моторизирана от 2 години и разбрах колко много съм пропуснала предните (особено когато децата бяха бебета) поради факта, че съм била зависима от времето и транспорта. Горещо препоръчвам едно какво да е возило като начало!

# 92
Мама_Т, уредих се. Ще идвам на църква с една съседка.
А тати, който на всичко отгоре е болен, ще води Томи на рожден ден и после ще иде да си го прибере.
Аз кола имах, но я продадохме преди почти 2 гоидини. Така и не я подкарах  Crazy Embarassed Имам БГ и НЗ книжки, но нямам никакъв шофьорски стаж. На всичко отгоре живеем в центъра на Такапуна, до училището на Томи, до моята работа, до плажа, магазините, мола, библиотеката, парк, лекаря ни, плейграунд и супермаркета, басейна и тенискорта. Абе всичко ни е много близо ... и съвсем се измързелявих  Crazy

# 93
Ахой, банда!!!
Тук дъжд и вятър тази сутрин.
Тенис няма. Томи разочарован се лепна на Плейстейшъна  Crazy
Кво ново при вас?
Затишие пак ...

# 94
Здравейте мамчета!

Не съм писала отдавна. Захванала съм се с едни забавни курсове – правене на картички и украсяване на торти, та вечерите ми станаха още по-натоварени.

Майка и мама-т, прогнозата вчера за уикенда беше за поройни дъждове по вашия край и предупреждение хората да си стоят по домовете ако нямат спешна работа – надявам се да ви се размине!!

Днес ще правя мартенички за нас тримата и за няколко приятели, които ще ни гостуват утре, а пък за детската градина ще усуча бял и червен конец и ще направя гривнички с по някое цветно мънисто – миналата година много им се радваха и децата и учителките  Grinning

Чета за колите и си спомням и моите мъки. Купихме ми кола малка след като пристигнах в НЗ, взех и НЗ шофьорска книжка и колата ми стоеше неупотребявана няколко години (защото си бях втълпила, че не мога да паркирам добре и да се престроявам в лентите за движени) и само и сменяхме акумулатора, че все се изтощаваше от неупотреба. И така, докато преди две  години мъжа ми влезе в болница за три седмици и аз ща не ща трябваше да ни транспортирам два пъти на ден до болницата, Джъсти на градина, пазаруване и т.н. Сега се чудя защо по-рано не се захванах да карам – на нас освен един парк нищо не ни е наблизо.

Мили, решихте ли кога ще ходите на спечелената ваканция? Много хубава начална страничка.   bouquet

Ритка, успяхте ли да си спретнете среща с Мили и децата?

Алфи и Рикк, как са малките бебоци, с какво ви радват ежедневно? Сега с умиление си спомням когато Джъсти беше мъник и когато плачеше баща му го взимаше и му казваше “Oh, i know it’s tough being  1 day (2,3,4,5 days, 1,2 weeks) old”  и Джъстин започваше да го гледа с широко отворени очи и се успокояваше.  Heart Eyes Четох как има кандидати за още бебета - и на нас много ни се иска още едно детенце, но не остава много време, че аз не съм първа младост, а пък мъж ми още по-малко  ooooh!

В неделя ще празнуваме в къщи с приятели, че в понеделник ще се раждам (или по-точно, ще ставам на 36) Mr. Green

Хайде и аз да се похваля с реколта тази година - на малкото ми смокиново дръвче има цели три смокинки, а лимонката ми има 10 лимончета  Mr. Green

Приятен уикенд на всички  Hug

# 95
Ехо, банда!
Преди малко се прибрахме от парти.
Ще се обаждам до България, та затова пак се лепнах на компа, но никой няма у нас и в сестра ми ...

Калина, ти верно се изгуби от хоризонта.
ПОройни дъждове чак нямаше при нас, но си валя напоително до към 3 следобеда.
После бяха само шауърс.

# 96
Калина, радвам се да те "чуя" отново!  Hug Страхотно звучи курс по украсяване на торти!! С удоволствие бих изкарала един, но нямам време. Затова сега правя справка с тортената тема, когато ми се налага.
Правенето на мартенички също беше отложено... за догодина  Rolling Eyes . Не ми остана време изобщо! Утре ще извадя каквото имам и ще дам на децата да си изберат.
Сега съм се запалила по плетене на шалчета за децата. Не че мога да плета някакви сложни плетки, но тук има такива красиви и нестандартни прежди (макар че някои изобщо не приличат на прежди), че е достатъчна и най-обикновената плетка, за да се сътвори прекрасен дестки шал.
Тази вечер за първи път готвих индийска кухня и останах разочарована. Изобщо не се получи вкуса като на ястията, които купуваме. Може би защото рецептата е от тукашна книга, а не автентична индийска. Сума ти и тенджери и тави омазах, а колко време отне  ooooh!! Хубаво стана, но не и това, което очаквах!

Хаваите се очертават за началото на октомври. Мъжът ми е бил там по това време и каза, че е приемливо топло, та затова тогава решихме. Само хотелските резервации обаче са ни потвърдени. Надяваме се другата седмица да потвърдят и самолетните. Решихме да си удължим престоя с 2-3 дена и ни се събират 10. Аз още не мога да си представя, че ще ходя на Хаваите  Crazy   Laughing .

А ритка по това време сигурно още се забавляват на българското събиране за 3-ти март. Ще очакваме да ни разкаже как е минало. Ние за утре се бяхме уговорили да се видим, но няма да стане, защото ще пътуваме извън Мелбърн за деня. Отиваме на гости на сестрата на мъжа ми - децата нямат търпение да се качат на кон и да видят всички останали животни! Ще има емоции!

# 97
Мили, моя колежка (младо момиче) напуска данъчната служба и заминава да работи в бар на Хаваите!!!  Grinning

Мама_Т, нямаше ви днес?  newsm78

bouquet  bouquet  bouquet ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!! bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 12:01 от МАЙКА

# 98
 ooooh! От бързане тази сутрин забравих за мартеничките!

Честита Баба Марта на всички! Да сте румени, червени, здрави и засмени! Grinning

# 99
С малко закъснение  "Честита баба марта и от мен!да сте бели и червени,румени засмени!"
 МАЙКА –бях там ,сама.Но като свърши литургията си тръгнах веднага,че бях канена на обяд при свекито Simple Smile

# 100
Привет, милички!
Малко ми е паднал гарда тези дни ...
Добре че ще си ходя скоро, че много ги мисля моите близки в България, здравословни дертове ...

Рикк, къде се изгуби?

# 101
  • Там някъде......
Честита Баба Марта и от мен с малко закъснение,но ме нямаше няколко дни!Да сте живи,здрави както вие така и децата ви и вашите семейства!

# 102
Здравейте момичета Simple Smile

Честита Баба Марта и Честит 3 Март от мен Simple Smile Целувам ви, да сте живи и здрави милички и вие и семействата ви Simple Smile

Майка, надявам се всичко да е наред при вас и всички здравословни проблеми да се решат  Heart Eyes

Около нас новините са че нашият татко започна работа от днес  Hug По неговата си специалност, харесва му работата Simple Smile Аз пък останах сама с децата  Crazy И познайте какво шоу е у нас  Laughing Иначе ние в събота не ходихме на сбирката, защото цял ден бяхме по магазините да си купуваме мебели (в момента сме с мебели на наши приятели) и накрая бяхме гроги. В неделя ходихме до българската църква, че консула беше там и ни трябваха заверки на някои документи и се запознахме с няколко човека, видяхме се с други с които се познаваме отпреди и така Simple Smile

Както виждате при нас нещата се развиват добре и се надявам така да си останат  Hug

Целувки засега и стискайте палци Виктория пак да не пламне, че току що получих смс от полицията за силен вятър и опасност от пожари  Sad

Heart Eyes

# 103
  • New Zealand
здравейте и от мен Simple Smile днес времето се очаква да е страхотно, не ми се очертават никакви ангажименти, така че смятам да си отбележа подобаващо 3-ти март на плажа Laughing

# 104
Честит национален празник!    bg

МАЙКА -всичко ще бъде наред в къщи,вярвай в това..а и много скоро ще се видите Simple Smile
aventura -и аз си мислех днес да си направя една голяма  разходка..обаче тук е надвиснал един черен облак..та се чудя сега да тръгвам ли или не newsm78

Общи условия

Активация на акаунт