Новозеландско-Австралийска все още лятна тема (3)

• 17 249
  • 279
  •   1
Отговори
# 120
aventura -ще ти кажа за сирене не само наподобяващо нашето ами си е направо българско Simple SmileЕдното място е на Сандрингъм,ако ходиш на църква много е близо.Номера мисля,че беше 528..но не съм съвсем сигурна.Там има краве,овче и козе българско сирене.Тази седмица в неделя ще ходя да си купувам и ще погледна точно номера.Другото място е точно срещу Пакенсеив в Глен Инес..но там е по скъпичко.

# 121
  • New Zealand
aventura -ще ти кажа за сирене не само наподобяващо нашето ами си е направо българско Simple SmileЕдното място е на Сандрингъм,ако ходиш на църква много е близо.Номера мисля,че беше 528..но не съм съвсем сигурна.Там има краве,овче и козе българско сирене.Тази седмица в неделя ще ходя да си купувам и ще погледна точно номера.Другото място е точно срещу Пакенсеив в Глен Инес..но там е по скъпичко.
много ти благодаря Hug момичета, днес съм рожденичка, така че пийте по едно вино за мое здраве Simple Smile нали казват, че новозеландските и австралийските вина са най- добрите в света Simple Smile

# 122
Aventura, Честит рожден ден   bouquet
Момичета, вие по колко купувате българското сирене. Аз до скоро го купувах по 10-11$ за кутия от килограм, а сега тая седмица в същия магазин станало 13$, та се чудя дали да го търся другаде или на всякъде са го дигнали.
Рик, малко ти завиждам за годтите  Blush Те до кога са тук, предполагам, че ти помагат. И ние с Денис обикаляме много, ама обикновенно сме само двамата. Той много обича да е навънка. Гледа от количката и много се радва. Решила съм да го водя на Коала парк тия дни. Интересно ми е как ще реагира като види животни, че той до сега само рибите в къщи е виждал и се заглежда по тях.
Мили, трябва да я погледна по- внимателно тая тема. Ти какви картички искасш, хартиени или електронни? Прати ми адрес на които да ти ги пратя. Ако искасш мога да видя и аз за някои сувенир и да ти пратя.  Сега се сештам, че аз имам страшно много снимки, които са само пеизажи. Ако материалите ти трябват в електронен вид ще ти пратя и снимки иако избереш нещо. За картички в електронен вариант ще ми е по- трудно, че нямам скенер ама ще измисля нещо. Само пиши точно какво искъш, до кога ти трябва и къде да го пратя.

# 123
aventura, Честит Рожден Ден!!!!   bouquet Жива и здрава, много успехи, много късмет и много незабравими радостни изживявания! Ако знаеш откога ми се пие чаша хубаво червено вино. Ама пусто денем не може, че все някъде трябва с колата да се иде, а вечер съм толкова ангажирана с дечурлигата, че ми е само до вино. Да не говорим, че те като видят алкохол, налитат като пчели на мед!!!!!!  Shocked
Я по този повод споделете как се справяте със ситуацията: "Не може, защото е вредно/нездарвословно", а в същото време си противоречите със собствените си действия? Например: "Алкохолът е вреден" - "А вие защо пиете?".

МАЙКА, как сте? Какво стана с бурята?

рикк, мога да си представя баба и дядо колко много се радват на внучето си!!! Хубаво е, че има някой да постои с бебето, за да можеш и ти да си починеш или поне да си свършиш работата. Как намираш майчинствотот? Правилно си казала на вашия татко, че животът не може и няма да бъде такъв какъвто е бил преди.

АЛФИ, багодаря ти за отзивчивостта!   bouquet Аз мислех няколко хартиени картички, за да могат да останат за спомен или децата евентуално да изготвят табло/пано. Идеята за елетронните също е много добра. Но защо да пращаме на диск като може просто да ги качим някъде в интернет, да дадем адреса и там децата ще ги разгледат. Аз и презентацията ще я изпратя по ел. поща; викторината, странциите за оцветяване - също. Няма нужда да изпращаш сувенири. Тук също има много, а и не искам да правя огромен колет. Ще ти изпратя пощенския ни адрес на лични. Още веднъж ти благодаря!   bouquet

# 124
Aventura, Честит рожден ден   bouquet
Момичета, вие по колко купувате българското сирене. Аз до скоро го купувах по 10-11$ за кутия от килограм, а сега тая седмица в същия магазин станало 13$, та се чудя дали да го търся другаде или на всякъде са го дигнали.

Купвай!
Тука е към 20 поне от половин година  newsm78

Иначе е готино да има кой да постои с бебето докато аз си пооправя малко къщата, защото мъжът ми, милият, не че не се старае, ама му е малко трудно да се сеща някои неща, пък аз много се дразн като не ми е опрвено. Пък и се радвам, че малкият ще слуша български и от други хора. Освен това ни донесоха един куп приказки и песнички, та сега ще им да чета и да пускам на Никола... Някои са много хубави.

Алфи, моят мъник като излизаме и все спи, та почти нищо не може да види. Ма аз като се замисля, ие досега май най-много по кръчми сме го водили  Mr. Green

Мили, майчинството е чудесно!  Grinning Въпреки че спя на пресекулки нощем, се чувствам мноо енергична през деня, и всички ми казват, че съм се разхубавила : Чувствам се много добре наистина. Само малко се спичам Никола като плаче, ама то за щастие не се слува често. Много съм доволна, че нощем спи и се съужда само за ядене.

# 125
  • New Zealand
благодаря ви Hug

# 126
Авентура, Честит Рожден Ден и от мен миличко  Hug Hug Hug

Бъди жива и здрава, много много щастлива и много обичана  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

При нас пък новините са че и двамата дечковци са болни с висока температура, запушен нос и разстройство засега само при каката. Резултата е че тази нощ заспахме в 6.30 сутринта и станахме в 8 часа  Crazy А днес ще изкарваме старите и ще идват новите мебели  Crazy

А вчера в Мелбърн за сефте ни друса земетресение  Laughing

Мили, и ние ще се включим разбира се. Даже Мая ще нарисува рисунки (от 3 годишно но все пак рисунки) отзад  Hug Кажи кога трябва да се изпратят и как да се видим  Heart Eyes

# 127
aventura -с малко закъснение..Честит Рожден Ден и от мен! newsm59  bouquetПожелавам ти само хубави неща да ти се случват в живота!..наздраве Wine Glass

# 128
  • New Zealand
още веднъж- благодаря Hug а за наздравица никога не е късно, може и на патерица Mr. Green

# 129
aventura, как изкара празника?

rikk, ако знаеш и аз как се дразня когато не ми е подредено и почистено. страшно се изнервям. Няма ли ред около мен, не мога да функционирам ползотворно. А на мъжете май такива неща не им правят впечатление. Като прибавиш и 2 "шетливи" деца - картинката става Crazy . Твоето мъниче поне в момента не допринася пряко за реда в къщата. Гледай какво ще стане след около година  Laughing . Много често просто не успявам и гледам да не обръщам много внимание и д ане се впечатлявам, но ми е много трудно.

ritka, що така с дребосите? Вирус някакъв ли са пипнали? За разстройството в аптеките продават едни прахчета за деца, които се разтварят, за да се предотврати обезводняване. За много висока температура - панадол, а за запушения нос - нищо. Тук няма детски капки за нос или спрейове. Има обаче едно синьо сиропче (забравих му името сега), което го дават при сенна хрема и други алегрии - то помага донякъде за носа, но когато по-скоро хремата е силна.
Представянето на Австралия е през юни мисля. Така че има време, но аз трябва да започна да подготвям презентацията, че съм позабравила доста как се работи на ПП и ще ми отнеме време. Имаш ли някакви други идеи какво още можем да направим за децата? Нещо да изработят? Някаква игра?

# 130
Rik, и аз съм като тебе, не мога да седна или да си почина ако в къщи не е оправено и всичко не е наред. Понякога много се караме за това с таткото, щото той пък живее в хаос. Всичко зарязва където му падне. За подреждане никакъв го няма, иначе помага, ама за всяко нещо трябва да му давам подробни напътствия и понякога предпочитам сама да го свърша пред обясненията. Ама иначе не мога да се оплача, като кажа и чисти, готви, мие чинии абе всичко и с детето много се занимава. Много скъпо сиренето при вас  Shocked тук на такива цени е по суперите, ама аз го купуван от разни араби и турци. Денис и той от началото само спеше на вън, ама после изведнъж му стана много интересно. Сега много обича да седна аз на кафенце някъде и да си говорим с него. Много е забавен, сякаш разбира, че там е място за приказки и ме забавлява.
Мили, аз до края на другата седмица ще ти пратя картички. Исках днеска, ама нещо се замотах и не успях.

# 131
  • New Zealand
aventura, как изкара празника?

с много пиене и ядене Mr. Green разбира се, липсваха ми хората от Бг, но това са неволите на емигрантите....

# 132
  • Там някъде......
Честит празник дами!Да сте живи и здрави! 1dating Gift

# 133
Голямо затишие настана? Как сте всички?

МАЙКА и мама Т, отмина ли бурята при вас?

рикк, вие как сте? Дават постоянно по новините за евакуиранетио на хора заради циклона. Вие далеко ли сте от него? На гостите харесва ли им в Австралия? Планувате ли пътувания из страната?

АЛФИ, за вашия край казаха, че големи дъждове са валяли.

Да ви кажа смешка от онази вечер, когато ни люшна земетресението. Бях сама с децата и те изобщо нямаше да му обърнат внимание ако аз не ги бях извикала и казала, че е имало земетресение. И за двете естествено думата е непозната и преди да успея да обясня, голямата ме пита: " Ама какво е заеметресение? Сега ли ще се приземи? В задния двор ли ще се приземи? Как изглежда? Като онези чудовища от телевизора ли?". Хем ме напуши смях, хем ми стана жал за нея, че видимо беше поуплашена от идеята за приземяване на чудовища в задния двор. Това всичкото в резултат на откъси от някакъв филм, в който мъжът ми се беше загледал миналата седмица.

# 134
  • WA, USA
Момичета, съжелявам че ви нахлувам в темата. От известно време ви чета, защото искам да се ориентирам в обстановката в НЗ за българи. Да живеем там ни беше стара мечта, но стана така че дойдохме в САЩ и сме вече 4 години тук. Наскоро пак ни се зародиха тези желания да се местим и се замислихме пак за НЗ. Искам да ви попитам дали има майчинство и колко дълго е, заплаща ли се нещо? И също как стои въпросът със здравното осигуряване, частно ли е като в САЩ или е на социален принцип като в Европа? Мислим да се преместим след около две-три години и знам че е рано още, но се опитвам да си подредя нещата и бременностите  Laughing и ако няма майчинство просто ще избързам за бебетата тук. Имаме син на 2 години вмомента. От колко години започват училище децата, по райони ли става записването? А градините скъпи ли са много?
Още веднъж се извинявам че ви затрупвам с въпроси. Благодаря за помощта Hug

Общи условия

Активация на акаунт