Български език

• 94 198
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Не...От опит знам,че на такива изпити се допускат най-нелепите грешки.Провери си работата поне 3 пъти за правописни грешки.

# 151
Права си.Случвало ми се е вече точно това.

# 152
  • Пловдив
Права си, но твърде малко са тези, които говорят на диалект и пишат правилно.

Не е така. Аз си говоря на пловдивски, с изразено "и", но никога няма да напиша тИливизор. Имам претенции на доста грамотно списваща.
Все пак е имало случаи, когато се чудя за нещо. Тази тема би била от полза в този смисъл, но както някой беше казал по-горе, е твърде разхвърляна и несистематизирана
Всички кудкудякат и дават правила.

По-добре един да записва правилата и то по теми. Да кажем днес пълен и кратък член.
Утре:правилна употреба на пунктуация и т.н.

Не трябва ли да има запетайка (или запетая) пред "както", нищо, че стои след "но"  newsm78

# 153
Не, не трябва  Peace

# 154
  • Варна
^^Бих казала, че трябва.

Поздрав от мен с едно любопитно четиво:

http://hazelnutsbg.blogspot.com/2006/02/bg-meaning-of-liff.html

# 155
Peace И аз така мисля.

# 156
^^Бих казала, че трябва.

Поздрав от мен с едно любопитно четиво:

http://hazelnutsbg.blogspot.com/2006/02/bg-meaning-of-liff.html

Защо, няма смисъл

# 157
  • Пловдив
Ами аз си видях някаква логика...

Цитат
но както някой беше казал по-горе, е твърде разхвърляна и несистематизирана

Тук виждам две подчинени изречения, като едното подчинено е подчинено на другото  ooooh!

Основното подчинено - но е твърде разхвърляна и несистематизирана
А подчиненото, което е подчинено на първото подчинено - както някой беше казал по-горе
Мислех си, че като самостоятелна фраза, вписана в друга такава, би трябвало да се огради и от двете страни със запетая  newsm78

# 158
  • Варна

Мислех си, че като самостоятелна фраза, вписана в друга такава, би трябвало да се огради и от двете страни със запетая  newsm78

И аз тъй.  Peace

# 159
И аз с моите скромни знания-според мен трябва да се огради, защото като вметната част въвежда просто изречение в сложното.
 Всъщност това е,  което сънувах.

# 160
  • Далечният изток
TIHA VODA , хайде аз пак да се намеся, все пак става въпрос за РУ и ще говоря от опит. Четвърта задача си е точно есе. Навремето такова нещо не се учеше и почти цялата си подготовка съсредоточих именно върху есето. Като чух темата на изпита, първата нишка, която ми хрумна в момента разработих  и се получи страхотно есе. Поне за мен беше най-страхотното есе в живота ми. Но все пак оценяването е доста субективно, така че не се надявах на някаква висока оценка... За моя изненада имах 5.80. Blush Най-важното е да не се отклоняваш от темата и да разсъждаваш в една посока. Темата, по която писах беше "Изборът да си Човек". Направих някакъв паралел между човекът в разказите на Йовков и човекът в съвременните "мутренски" романи.
 Успех ти желая, сигурна съм, че ще се справиш! Peace

# 161
Права си, но твърде малко са тези, които говорят на диалект и пишат правилно.

Не е така. Аз си говоря на пловдивски, с изразено "и", но никога няма да напиша тИливизор. Имам претенции на доста грамотно списваща.
Все пак е имало случаи, когато се чудя за нещо. Тази тема би била от полза в този смисъл, но както някой беше казал по-горе, е твърде разхвърляна и несистематизирана
Всички кудкудякат и дават правила.

По-добре един да записва правилата и то по теми. Да кажем днес пълен и кратък член.
Утре:правилна употреба на пунктуация и т.н.

Не трябва ли да има запетайка (или запетая) пред "както", нищо, че стои след "но"  newsm78

Запетаята тук е по избор Peace (не помня термина за запетая по избор Embarassed)

# 162
  • Пловдив
лелее, за пръв път чувам за запетая по избор  Shocked Който знае повече, да споделя информация

# 163
И аз не съм чувала за запетая по желание.
Що се отнася до примера,според мен няма запетая между но и както.

# 164
TIHA VODA , хайде аз пак да се намеся, все пак става въпрос за РУ и ще говоря от опит. Четвърта задача си е точно есе. Навремето такова нещо не се учеше и почти цялата си подготовка съсредоточих именно върху есето. Като чух темата на изпита, първата нишка, която ми хрумна в момента разработих  и се получи страхотно есе. Поне за мен беше най-страхотното есе в живота ми. Но все пак оценяването е доста субективно, така че не се надявах на някаква висока оценка... За моя изненада имах 5.80. Blush Най-важното е да не се отклоняваш от темата и да разсъждаваш в една посока. Темата, по която писах беше "Изборът да си Човек". Направих някакъв паралел между човекът в разказите на Йовков и човекът в съвременните "мутренски" романи.
 Успех ти желая, сигурна съм, че ще се справиш! Peace
Ама намесвай се, всеки съвет ще е от полза на всички! На мен също ми трябва висока изпитна оценка за желаните специалности! Мерси за пожеланието.

Общи условия

Активация на акаунт