Предстои ми ИН-ВИТРО/ИКСИ, да поговорим - 15

• 50 579
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
Санди, не мисля, че чак е фатално, но се обади на док, защото си променяш схемата /по дни и дози/ и вероятно има значение, и друг път внимавай.
Кюбит, Прегнил се назначава като част от от поддържащата терапия след ин витро, в комбинация с прогестернов препарат и др., но е по-скоро профилактично /както назначават и прог. препарати, без да е налице дефицит/. Мисля /по мое скромно мнение/, че и двата хормона са сравнително безобидни и могат само да спомогнат  имплантацията, не и да навредят. Назначава се също и при заплашващ аборт.

# 376
НВИ, сигурно чувството е страхотно. Не мисли сега защо е само едно останало. Радвай се, че в теб се заражда нов живот. Hug А при следващия преглед може и да останеш приятно изненадана. Нищо не се знае.
Денива, най-добре ги пейстни линковете от бейби тук, че има много момичета с нк-проблеми. Аз самата съм една от тях.
Бейби, ти как си? Държиш ли се, момиче? Чудех се наскоро защо на палците все ми се изтрива лака, а то си имало причина Laughing

# 377
pipi22, никой хормон не е безобиден, но това е друга тема.  Wink

Ползата от назначението на прогестеронов препарат за мен е повече от ясна. Няма нужда да я обсъждаме.

Но все още не ми става ясна очакваната полза от профилактичното изписване на hCG-препарат. Какво трябва да се случи според лекарите? Аз съм чела, че много често изкуственото вкарване на hCG след пункция/трансфер "лъже" организма за нивата на хормона в организма и той спира или намалява производството му, което може да е фатално за една начална бременност. Точно в тази връзка ме интересува какво е обяснението на лекарите, които го изписват. Щом го правят, значи си имат теория и обяснение.

# 378
За поддържане на лутеалната фаза след овулацията, това е обяснението. Все пак, ако има доказан подобен вредоносен ефект, защо ще го изписват, не виждам логика /чак пък такова невежество Rolling Eyes/. Все пак търсих в интернет, но не можах да намеря нищо във връзка с това, което казваш. Моля те, пусни някакъв линк, ако можеш, за да прочета.

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 00:06 от pipi22

# 379
Привет, момичета!  Hug

Ох, след 2 часа ровене из личната си поща най-после успях да намеря инфото от бейби за нк-клеткитеooooh! добре, че съм запазила мейлите. Бях обещала инофото на Кюбит, дано помогне и на Чоузи и на останалите момичета с подобни проблеми!  Peace
http://humrep.oxfordjournals.org/cgi/content/abstract/20/5/1272
http://autoimmunedisease.suite101.com/article.cfm/nk_cells_in_pregnancy
Цитат от Бейби:ако се зачетеш внимателно ще видиш че пише че НК клетките помагат при имплантацията в матката, и че има разлика в НК клетките в матката и тези в кръвта. И че само при проблеми с развитието на зародиша "Normally, NK cells found in the endometrium help with vascular function, and they help sustain fetal trophoblasts. However, when there are problems with implantation or pregnancy itself NK cells activated. "
Чела съм на много места че това за НК клетките е проблем само ако има проблем с плода, иначе не е нещо за което да се притесняваш, а даже че НК клетките СД56 помагат на бебчо.
Ето още един линк на научна статия който казва че има регулация на НК клетките по време на нормална бременност
http://edrv.endojournals.org/cgi/content/full/26/1/44

Бейби, някой преди два месеца и половна беше ми казал, че не е чувал за 90% оплождаемост  Mr. Green Heart Eyes Ти...сещаш ли се кой беше... newsm78  Laughing Ахаа... Grinning Струва ми се, че този някой сега си има същия процент оплождаемост  Heart Eyes Party А аз предчувствам, че скоро ти ще бъдеш бременна с две тупкащи сърчица и че ще си имате поне и 5 ембриончета за замразяване  Laughing Peace Hug

# 380
  • The QC to be!!!
Хей браво бе мама denniva, добре, че ми напомни за 90% Party (при нас е 89%) Това при нас е направо ЧУДО, ЧУДО с голямо "Ч", аз така се изкефих, че от толкова нерви и радости, неможах снощи да заспя Laughing. Но, да видим колко ще оцелеят ooooh! Това е много важно!!! Сигурно тази нощ пак ще съм сумнамбул, добре, че съм си свалила няколко по старички БГ филмчета да ми правят компания. Днес не съм мигнала, и се чувствам изморена, а не мога да се унеса  ooooh! Хайде от твойте уста/писания, та на дядото там горе в ушите и ръцете, да вземе, че да измайстори нещо, и дано и нашият писател най-после напише нещо хубаво и бебе да има в него за нас  Praynig Praynig Praynig Choosy мила държа се, само дето не мога да заспя  ooooh!
denniva ти ритничета вече усещаш ли?  newsm78
Кюбит добре, че се мерна, че вече си мислех, че самолета за БГ си хванала на почивка  Hug Аз имах една разпечатка за hCG-то, и я търсих, но не мога да я открия. Пишеше много подробно защо някой лекари го изписват. Ако го открия, ще го драсна тук... E2 лепенките бяха за след овулацията ми, преди 3-те мг Цитротайд, да нямаше значение Е2 от лабораторните. Те бяха за периода на подтискането, а не след retrival/transfer. За след това ще има само П4 инжекциики (1.5 ин игла в д-то ми Sick) prog in ethyl oleate 50mg/ден, П4 в синтетично масло, дургото съм си го била и се оказа, че съм алергична към него(много жени са алергични към сесами оил), а и синтетичното се освоява мн. по добре и е не е толкова гъсто (дургото мисля че беше сесами оил newsm78). Такива обриви ми станаха от сесами оил, и сърбежи, голя кошмар беше Sick ooooh!, и продължи няколко месеца след като го спрях... Sick

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 01:03 от Babyforme

# 381
Здравейте и от мен hristy_09!Аз съм на 35.г.,имаме вторичен стерилитет от 12 години(с един спонтанен аборт в 7г.с.)Правила съм две цветни снимки(98/03),една лапароскопия(07-отстранена лява тръба),инсе(08)предстои ми хистероскопия и инвитро,имаме и мъжки фактор.Чувала съм много за инвитро,но все пак има доста неща които не са ми ясни.От известно време чета  и стискам палци newsm10 на всяко момиче за което прочета че е в някаква процедура  или чака вече резултат,за инсе,инвитроПожелавам много EFP на всички момичета в процедури и прекрасни newsm30 на всички ,които вече са бременни.На тези като мен Praynigскоро да видим EFPИзвинете ме за дългият пост.Не съм правила имунологични изследвания,но доколкото разбирам са важни.Някой може ли да ми каже нещо повече за изследванията-инвитро? Peace на всички  bouquetУспешен ден!

# 382
Добро утро на всички.Аз искам да попитам дали някой е правил процедура при Владимирив,но тази година за да ми каже,защо на 16 ден от цикъла те викат при Димитрова-какво прави тя,за какво те преглежда,а също така за колко време стават имунологични и генетични изследвания в София и кога при втора процедура ни взимат ПКК,спин,васерман и т.н.Миналата година когато правих икси нещата не стояха съвсем така/мисля че ни взеха ПККи др.още в началото когато дадоха и противозачатъчните/а сега ни викат на чак 16 ден newsm78,моля споделете ако знаете

# 383
Здравей Слава,
Аз в момента съм в процедура за ИКСИ при Владимиров. И мен ме гледа Димитрова на 16ти ден - беше обикновен преглед, измери лигавица и т.н. и ми пусна микробиология. Ние останалите изследвания (СПИН, Васерман и т.н.) ги правихме скоро и не се налага пак да ги пускаме. После на 21ден ме гледа Владимиров и ми предписа инжекции Декапептил докато ми дойде, когато пак трябва да отида на преглед, Надявам се да ти бях полезна, за имунобиологичните - нямам представа... Стискам ти палци!  Hug

Момичета, не знам какво да правя. Изпих последното противозачатъчно вторник сутринта (пиех Марвелон 2х1) и все още не ми идва. Четох, че е нормално межди 3 и 5 дни след последното хапче, обаче док каза, че трябва да отида на преглед деня след като ми дойде, а имам лошото усещане, че ще ми дойде точно преди празниците. та въпросът ми е стимулацията задължително на втори ден от цикъла ли започва? И случайно да знаете някой начин да си подпомогна цикъла да ми дойде? (само не казвайте коремно преси, че след последния напън да спукам един фоликул един месец ходих с мускулна треска...  Joy)

Честито на всички момичета, които сте видели двете чертички. От сърце ви желая лека и безпроблемна бременност и прекрасно бебче (бебчета) на финала. Simple Smile И на всички останали - ще успеем мацки!  Hug

# 384
Dechko,благодаря за отговора,като отида на преглед при Димитрова ще попитам за изследвания за ПКК,васерман и др.тъй като аз съм ги правила мин.год.април/май м.и незная за колко време важат,но д-ра си знае работата-той ми преглежда папката с документи и ще направи каквото трябва.Преди не се пускаше микробиология,а ти няма ли да правиш имун.и ген.изследвания,кой опит ти е това

# 385
Здравейте,момичета,мислите че съм ви забравила Laughing,ама не.
Чета ви почти всеки ден като съм свободна,поздравявам всички успели,стискам палци на чакащите и Hugза всички.
Бейби,бравооооооо, Praynigвсичко да е наред,ти винаги си ми помагала с твоите постове,ще стискам палци до посиняване.
НВИ,честито за сърчицето,пази се и само положителни емоции.
Филипа,не унивай мила и не се отчайвай,да знаеш и ние ще успеем.
Всички които познавам,здравейте момичета,радвам се да ви ''видя'',а тези които непознавам,приятно ми е да се запознаем и не стойте дълго в този форум.
Аз започвам пак,в неделя или пон./зависи кога ще ми дойде/слагам първия мерионал и напред до финала,дано този е успешен.
Чао засега.

# 386
Това ми е първи опит. Док нищо не каза за имунобиологични и генетични изследвания... Но аз ще го питам следващия път...  Rolling Eyes

# 387
По принцип и аз питах преди първия си опит,но д-ра каза че няма смисъл тъй като не са евтини и се правят след неуспешен опит

# 388
  • София
НВИ, честито ти сърчице! Пожелавам ти от тук нататък само приятни емоции!  Grinning
hristy_09, добре дошла при нас и скорошен успех!  Peace
kriss2000, виждам че си пълна с енергия и готова за нова битка. дано тя да е последната!  Hug
Кюбит, радвам се, че се появи. Как си ти? smile3503
Бейби  newsm10
Относно изследванията ПКК,спин,васерман и т.н., независимо в коя клиника се прави процедурата, изискването е да са направени преди пункцията и съответно резултатите да са излезли и да са добри, на двамата партньори. Ако сте правили такива в същата клиника, то това трябва да е било най-много 6 месеца преди пункцията. Ако са по-стари изследванията, се повтарят.

# 389
slava,
изследванията, които изброи важат за 6 месеца. Трябва да има актуални преди всяка започната процедура.
Прегнила се използва като поддръжка след трансфер, като support за процеса на имплантация. В зависимост от реакцията на организма той се предписва. Първият ми опит (като си спомня косата ми настръхва) въпреки 16те яйчица, които измътих, ми предписаха прегнил- като на сандито на всеки 3/4ти ден,. Направих такава хиперстимулация, че ходих за вливания, спомням си че всичко ме болеше като дишах..., едвам се движех
При втрория и третия опит нямах прегнил. Сега пак ми назначиха. Не съм имала имала оплаквания - имах по 5000 единици на всеки 3ти ден, измътих само 4 яйчица
Сандито, спазвай си графиката. При тези дози прегнил теста може да те заблуди и най-вероятно ще бъде положителен, особено непосредствено след инжекция.. Направи си количествениия чхг тест на датата, който са ти казали. Ако трябваше да следиш с тестове м/у датите на трансфера и датите на теста Николов щеше да ти каже. Стискам ти много палци и да си една от успелите там  Praynig Praynig Praynig
Дечко,
имонулогични изследвания обикновенно се назначават при наличен проблем за имплантация или липса на положителен резултата при положение, че няма конкретна причина. Не дай си боже да стигаш до такива изследвания.... Успех. Относно противозачатъчните хапчета аз съм ги пила почти 1/3 от живота си, така че при мене винаги като по часовник МЦ е идвал на 3тия ден след последното хапче. Стимулацията по дълъг протокол (ако имаш назначени и инжекции последните 2 седмици) обикновенно започва на 2рия ден. При всички други случаи (поне при мене) съм започвала стимулация от 5-ти или 6ти ден. не знам каква е практиката на вашата клиника?!
Бейби, ти винаги си ме окуражавала! То адреналина те дърви будна, но после като тръгнеш да мътиш ще си отспиш. Ще почиваш ли известно време след трансфера вкъщи или не можеш? Мисля те от вторник .  Praynig мъничетата да се развиат отличници и скоро да се похвалиш! Хайде и твоето време дойде!
НВИ, не се притеснявай! Важното е че си чула сърчицето. Колкото-толкова, важното е да сса живи и здрави. Щом не са оцелели значи не са били достатъчно силни и с добри характеристики. Плюс това.....второто мъниче може и да те изненада, както казват - да е мързеланча. Ти почиваш ли или си на работа? Аз се чудя кога да се върна в офиса. Чакам в понеделник и ние сърчице да чуем (дай Боже) и обмислям какво да правя?!?!

Общи условия

Активация на акаунт