Къде да се оплача от строителна фирма?

• 1 767
  • 11
  •   1
Отговори
  • sofia
Моля ви да ме посъветвате към кого да се обърна за съдействие в следната ситуация.. Между нашия блок и съседния има едно празно пространство, което в момента е пълно със строителните отпадъци и фургоните на фирмата-строител на съседния блок. Вече втора година си стои така, в блока си живеят хора, има акт 16, т.е. строителството приключи, но фирмата явно няма намерение да почисти след себе си. Къде мога да проверя това място чия собственост е и коя инстанция трябва да информирам, за да принудят строителите да разчистят терена след дейността си? Едно, че всеки път като минавам покрай това бунище се дразня от гледката, а и това пространство може да се използва за детска площадка /в блока ни има много деца, а наоколо няма въобще предвиден детски кът за игри, само сгради и паркинги/ Предполагам, че на това място също ще се построи блок някой ден, но с тази криза не се знае дали ще е много скоро, а дотогава не искам да живея сред ръждясали фургони и купчини тухли, железа и т.н. #2gunfire

# 1
  • Велико Търново
В общината трябва да идеш.

# 2
  • sofia
и аз за общината мислех, но кой "отдел" точно и дали ще ми дадат информацията просто ей така , в смисъл частно лице иска да знае чия собственост е даден парцел? нямам много време да се занимавам, затова искам да разбера конкретно и да съм подготвена предварително къде и при кого да ходя..

# 3
Влез  в сайта на общината и там разучи нещата, при нас има отдел "Зелени площи", които ме приеха с оплакване, че пред нас има детска площадка, но на нея се паркират автомобили и децата трябва да играят между тях.

# 4
В общините има центрове за обслужване на клиенти.Там ще попълниш заявление /ако има образец/, ако няма- жалба свободен текст. Тук към отдел "ТСУ" има двама специалисти,занимаващи се само с жалби от подобен характер.

# 5
В " Господари на ефира "  Peace

# 6
Най-добре е да звъннеш в общината, да обясниш за какво става въпрос и те ще ти кажат към кой да се обърнеш.
В Бургас глобяват. Не се сещам името на отдела, но беше нещо от рода на отдел „Екология" / отдел “Опазване на околната среда” /oтдел „Управление на отпадъците, комунална дейност и мониторинг”/ ТСУ . Успех!

# 7
  • sofia
 благодаря ви за отговорите  bouquet това за "господарите" е идея  Wink

# 8
В сайта на Столична община, има раздел жалби. Можеш да я подадеш през интернет. Дават ти и входящ номер. Отговорът е до месец-два. Успех!

# 9
благодаря ви за отговорите  bouquet това за "господарите" е идея  Wink

Ами да, ако го следиш можеш да забележиш вече колко много фирми "хванаха на тясно" разни фирми - фантоми даже скоро май се разправяха и с някаква строителна фирма.. а и даде ли се публичност на някакъв такъв проблем нещата няма да останат потулени.. докато в общините..знаем много добре колко мудна е цялата система у нас! успех  Peace

# 10
В " Господари на ефира "  Peace
Ако "господарите" откликнат на сигнала ти, ще бъде много интересно  Thinking защото те изобщо не отговарят на всеки (от опит и от опита на приятели ти го казвам).
Лично аз съм се опитвала да се свържа с тях относно два различни проблема - първият път за сходен на твоят случай, а вторият път относно злоупотреби в здравеопазването, но те не си вдигат телефона, а на и-мейлите не отговарят. Или ги засипват с истории и не могат да им смогват или много внимателно си подбират случаите.
Обърни се към общината  Peace

# 11
Точно отдел Екология - има инспектори
Хубаво е да знаеш името на строителната фирма, за да знаят на кого да напишат акта и предписанието
ще ги накарат да го вдигнат, глобите са големи

Общи условия

Активация на акаунт