София или.............?

• 8 623
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Темата пак се изроди........на столичани и селяни...... Whistling

Явно комплексите и травмите по темата: столица -  провинция са големи. Но няма как да е различно.  Мястото, където живеем е част от цялата ни лична история.

Няма "добро място", което  да е добро за всички. Всеки трябва да си го нямери сам, според приоритетите си.

# 91
Това, че някой патрон, град, работодател, давал хляб на някого е долна инсинуация.
С цел да държи пролетариата в подчинение, да целува ръка, като му дават заплатата.
Ако някой ти дава хляб, най-вероятно вече си заработил три хляба.

Айде терминология от времето на национализацията.Срамота е.
Иначе за последното - честито откриване на закомомерностите на волнонаемния труд в условията на развития капитализъм. Hug

# 92
  • Варна
Малее, колко засегнат столичен аристократизъм (датиращ максимум от век)! Колко ли прецакани се чувстват тия от многовековните столици. Мъка ми е за тях, мъъъкааа...

# 93

Защо я мразиш? Какво ти е направила?

Малее, колко засегнат столичен аристократизъм (датиращ максимум от век)! Колко ли прецакани се чувстват тия от многовековните столици. Мъка ми е за тях, мъъъкааа...

Така бих се чувствала и ако съм от Горно Нанадолнище и някой тръгне да плюе родното ми село.

# 94
  • ВАРНА
Една приемлива кръстоска от място за реализация и място за отглеждане на децата е Варна. Ама първо се пробвайте в София!

за съжаление на мен Варна все повече започна да ми заприличва на София  #Cussing out. подозирам, че не след дълго време ще сме на същия хал като столицата Tired.

# 95
Една приемлива кръстоска от място за реализация и място за отглеждане на децата е Варна. Ама първо се пробвайте в София!

за съжаление на мен Варна все повече започна да ми заприличва на София  #Cussing out. подозирам, че не след дълго време ще сме на същия хал като столицата Tired.
Не ви завиждам и ще е жалко.Варна е пример за град с атмосфера,все още някакво спокойствие и е сравнително чисто.Ще бъде жалко ако нещата последват софийската антипроняма.

# 96
  • София
Що ли въобще пускате такива теми?
Писна ми да слушам кой е по-прост и лош от другия. Софиянец, селянин... турчин, българин (това от днешен скандал в офиса, още ми държи влага). Мизерията ли ни прави толкова раздразнителни или си е балкански синдром да мразим до смърт съседа?

Вълчо, снимката с козите пред панелката на каква мисъл трЕбва да ме доведе?  newsm78

Имах колежка, която на пърото си самостоятелно идване в София забравила от Централна гара какво трябва да хване за Студентски град, обадила се в къщи и се разревала да идват да я прибират Laughing
Имам и познати, които на село отиват с петнайсет сантиметрови токчета и гледат прясно издоеното мляко с презрение, че им миришело на животно... ooooh!
Простотията си е лично качество, не се и надявайте, че някой ще ви оневини по месторождение.

# 97
Ами чисто е, коза не би пасла опикана от кучета трева, или омирисана на бензинови пари и масла.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=136449&pid=2958953 Първата снимка е от терасата ми.

# 98
И още нещо много важно-да говорят правилно

Правилно или на "правилния шопски диалект"?  Mr. Green
Ох, моли се само да не ти стане шеф някой мякащ, че тогава не те виждам как ще му се мазниш на мьекинко.
[/quote

1000 пъти предпочитам шопския диалект пред мецащите.нека ти разкажа това.миналата година в мола, софия, една продавачка се опитваше да му убеди колко съм невежа относно марковите дрехи като ги назоваваше така" Вирсачи ",долчи и габана" и тн  ooooh! ох да не си припомням ,че ми се доповръща и от нея и от миецането и.накрая ми спомена като цифра ,че били ДИВИДИСИЕТ ЛЕВА. ooooh!

# 99

Като гледам как яко са настъпили Морската градина.

# 100
  • Варна

Е тъй де, ама без вълните от "селяни" и бедни имигранти от съседните земи, заселили града преди 100-тина години, Варна нямаше да е български град. А София щеше да е китно градче "от селски тип".

# 101
Аахахахахах! Ефала на Вирсачиту! Joy Или пък като тръгнат да членуват съществителните собствени имена направо ме хваща ортикария #Cussing out #Cussing out #Cussing out.

А това че някое момиче се е загубило на Централна гара и е изпаднало в паника няма нищо чудно и е обяснимо. Но как да си обясня това, че имам вече два случая като седна в такси и му кажа "Карай към Попа и после на Кравай" оня да ми вика "Ама ще ми казваш къде е и откъде да мина че не съм от тука!" newsm78 newsm78 #Crazy

# 102
  • София
Ами чисто е, коза не би пасла опикана от кучета трева, или омирисана на бензинови пари и масла.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=136449&pid=2958953 Първата снимка е от терасата ми.
Коза и панелка на едно място ми причиняват изключителен дискомфорт. Несъвместими са.
Не стига, че на хората им се налага да търпят панелката, пък и миризмата на пръч. Или обратното. Не стига, че се грижат за стока, мляко да имат, пък и панелката им разваля гледката.

# 103
Що ли въобще пускате такива теми?
Писна ми да слушам кой е по-прост и лош от другия. Софиянец, селянин... турчин, българин (това от днешен скандал в офиса, още ми държи влага). Мизерията ли ни прави толкова раздразнителни или си е балкански синдром да мразим до смърт съседа?
nin4  - авторката, най вероянто е партиен функционер, пуснал темата да отклони вниманието от злободневните новини за откраднати пари, корупция. Разделяй и владей, идат избори, такива работи.

# 104
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И понеже и повечето ми служители в офиса са парашутисти в петък сутрин вместо с "Добро утро" ги посрещам с  "Айдеее няма ли да си пътувате".

Според мен трябва да ги уволниш незабавно. Даже се чудя защо изобщо си им дал работа.

Натресоха ми ги. От цялата тумба само един свестен на който си държа. И той никога за нищо не мрънка. А другите некадърни лежачи само мрънкят,че тука им било скъпо, било им мръсно, гледали ги с презрение и не знам си още кво. И като им кажа "За кво стоите бе? Фащайте шуменския влак и да ви видя петите,щото тука никой не ви държи насила?" и ме гледат като изкопаеми. Така че както някой се беше запитал тук - мрънкянето е правопропорционално на некадърността. ooooh!

А софийските ти служители, кво, с мед да ги помажеш всичките, а?
Егати тъпото разграничаване, във всичките подобни теми.
Докато разсъждаваме по този демографско расистки начин, ще си тънем в тинята всичките.

Конкретно, не бих се махнала от София, защото семейно в професионално отношение сме закотвени тук - собствени площи, идеални за нашето производство, а и услугите, които предлагаме, са с най-концентрирано търсене тук. Моята работа мога от друга страна да си я върша и от Луната, стига да има уайрлес там.
Освен това, живея направо в гората, и всъщност виждам София в най-хубавата й светлина
http://images25.snimka.bg/005533714-big.jpg
http://images24.snimka.bg/005403538-big.jpg
http://images20.snimka.bg/004595302-big.jpg, и не дишам ужасния въздух.

Сигурна съм, че на много хора, ако им се даваха поне сродни възможности за реализация, а и въобще, за ползване на други облаги на цивилизацията, които за съжаление, сега са концентрирани в голяма степен в София, не биха избрали това райско кътче  Wink

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 14:52 от LemonDesi

Общи условия

Активация на акаунт