София или.............?

• 8 559
  • 306
  •   1
Отговори
# 210

Да в ЦИВИЛИЗОВАНИЯ ,но нито София , нито България е такъв. Идват контролните органи и ти казват " ние нищо неможем да направим, платете си 40 лв. на пътна помощ и я закарайте колата някъде другаде " .. .а къде пред нечий друг вход ли ?
Охх и ние имахме един такъв с регистрация "Р", беше запушил гаража на кооперацията, добре , че на един от съседите колата му е с ролбари (или както се казват тези защитните решетки на фаровете) и просто я избута на средата на улицата, е сгъна я доста отпред, ама...
После звъннахме на "паркинги и гаражи" и те я прибраха...

Lilqna , направо я превзех...както селяците превзеха моя роден град!!

# 211

Колко? една?  хайде като почна наистина да правя, да се чудя запетайката преди или след "че" се слагаше, тогава събери волни пожертвования и ме прати на курс по български език. А до тогава- спи спокойно Simple Smile
Милата, тава заблудена женица е майка ми,  така да се е объркала в моето възпитание... Пусто, как никога не я е било срам , когато са ме давали за пример и са ме награждавали. Ама то това беше нагласено, нали? Бях забравила.. И да, ние тук в София само това правим, лакираме си ноктите и пушим. А аз съм още по зле, вися по цял ден тук и се чудя и мая колко дълбоко непоправимо грешна съм Simple Smile Ама много се харесвам Simple Smile Поне не слагам 4 вместо "ч", въпреки, че съм от най- болното интернет поколение, израснала с IRC  други чатове....

Та всичко е въпрос на манталитет и възпитание, както казах още в първия си пост. Аз поне казва "извинете" вместо "опса", когато настъпя някой.

Laughing
А аз казва, че колкото повече пишеш, повече се трупа. Весело става, за което най- покорно благодарим.

# 212
ако не беше правилен софийския диалект,нямаше да предават новините на него,а щяха да си мецат например.какво е това число ДИВИДИСИЕТ,ТОВА БЪЛГАРСИ ЕЗИК ЛИ Е ИЛИ КАКВО #Cussing outИ ДА НЕ СПОМЕНАВАМ ОщЕ много мецащи думички.ами айде постарайте се малко,това е оправдание ,че така сте свикнали и било диалект.глупости поскоро е до инелект.
По-скоро правописът е до интелект.

# 213
И да Луда Мара е права, а аз трябваше да задържа добрият тон. Но не успях, сетих се за оня с "кредиту" и нещо се пречупи в мен....

Явно обичаш пълни членове, но не навсякъде са уместни.

Че с празен член закъде сме, уважаема?
Колкото тва за яслите...сега като се сетя пак избеснявам. Не мога аз да запиша дъщеря ми като човек в яслата срещу нас, в моя си град, в общината на която плащам данъци, щото куп селски балалайки без дори да имат адресни регистрации са взели местата #2gunfire #2gunfire #2gunfire

vili_2703 ти неразбрана може да не си останала,но се замисли какво впечатление може да си направила и колко усмивки предизвикала. Нищо лично. Stop
Девиатор, то усмивки може и да съм предизвикала(смеха е здраве), няма лошо. Но и ти с твоя диалект може да предизвикаш усмивки, когато се намираш някъде , където не е типичен точно този диалект, който употребяваш ти.

# 214
Мотивация, направо завзе темата. Типично по шопски - и празен да е автобуса, я пак ке се бутам.

Точно заради подобно мислене и отношение на хората в София, не искам да ходя там. Добре че рядко ми се налага да посещавам столицата.

И аз се чудя какво правиш в тема за София.

# 215
Придържайте се към личните нападки и не разваляйте сеира с правописни консултации. Благодаря.  Laughing

# 216
Ти видя ли американската мръсотия, Мадам?

Не, казвали са ми.

# 217
  • Насред хаоса
Никой диалект не е правилен. Правилен е българският книжовен език. А диалектът не е книжовен език и затова по телевизията не говорят на софийски диалект.
Какво му е правилното на "изненадАх" - с ударение върху последната сричка? Всеки път, като чуя брат'чеда софиянец да каже така, направо ми иде да го изненадам с някой правоговорен речник по главата!  ooooh!

# 218
  • София
Цитат
или както се казват тези защитните решетки на фаровете
Често използвани от американските фермери да си побутват добитъка.Ама добре,че съседа с ролбари има регистрация СА или С,че да не стане някой сакатлък.

# 219
Придържайте се към личните нападки и не разваляйте сеира с правописни консултации. Благодаря.  Laughing
Бианко, много ме радваш, не ми казвай, че си от София, не ми разваляй впечатлението  Grinning

# 220
Бианко, много ме радваш, не ми казвай, че си от София, не ми разваляй впечатлението  Grinning
Взела съм си мъж от село. Това дали ще оправи лошото впечатление? Grinning

# 221
И да Луда Мара е права, а аз трябваше да задържа добрият тон. Но не успях, сетих се за оня с "кредиту" и нещо се пречупи в мен....

Колкото тва за яслите...сега като се сетя пак избеснявам. Не мога аз да запиша дъщеря ми като човек в яслата срещу нас, в моя си град, в общината на която плащам данъци, щото куп селски балалайки без дори да имат адресни регистрации са взели местата #2gunfire #2gunfire #2gunfire

vili_2703 ти неразбрана може да не си останала,но се замисли какво впечатление може да си направила и колко усмивки предизвикала. Нищо лично. Stop
Девиатор, то усмивки може и да съм предизвикала(смеха е здраве), няма лошо. Но и ти с твоя диалект може да предизвикаш усмивки, когато се намираш някъде , където не е типичен точно този диалект, който употребяваш ти.

Мисля,че поясних, че не говоря на диалект, а на столичен жаргон и то само в неформални разговори. Прави разлика. И съм убеден, че ако и на теб ти заговоря така може да не разбереш не какво казвам, а какво имам предвид. Няма да забравя навремето имах едно гадже от Асеновград и веднъж стана някакъв майтап с един неин познат и аз му викам "Копеле, изби рибата!" и оня ме погледна с най-втрещения поглед и ми върна "Ама защо ме псуваш.Аз дори не ходя за риба" Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 222

Peace Е това най-ме дразни-място за децата ми в ДГ в София! От кьде "цьфнаха" 8000 чакащи?А какво ще правим за места в училище? #Cussing out

# 223
Подписи

Подписите могат да съдържат до 300 символа текст (малък или нормален шрифт) и/или две картинки. Размерът на текста трябва да е малък или нормален.

Мотивация, това също е част от правилата. Постингът ми е с нормален шрифт.

# 224
ако не беше правилен софийския диалект,нямаше да предават новините на него,а щяха да си мецат например.какво е това число ДИВИДИСИЕТ,ТОВА БЪЛГАРСИ ЕЗИК ЛИ Е ИЛИ КАКВО #Cussing outИ ДА НЕ СПОМЕНАВАМ ОщЕ много мецащи думички.ами айде постарайте се малко,това е оправдание ,че така сте свикнали и било диалект.глупости поскоро е до инелект.
По-скоро правописът е до интелект.

кой го казва?предпочитам правописни грешки ,пред мецащи селянки.

Общи условия

Активация на акаунт