ЮНСКИ мами 2009! Тема № 32

• 15 154
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Франческа Hug

Хич не ми се ходи на работа.... като седя седнала и нашия господин яко блъска ниско в корема, сигурно му е тясно. А кога трябва да се завърти бебето на първа бременност? Има ли правило в тези неща?

# 226
Страхотна идея!!! А на кого да си пусна тогава инфото?
 Hug

# 227
Здравейте,  Simple Smile
След поредната лудница на работа откривам, че сте изписали цели 2 теми от петък насам. Не, че съм се съмнявала във вас. Отново, едва ли ще има време да изчета какво сте писали, но поне да се запиша, че съм тук.

# 228
Много се радвам, че те виждам greenlife !!! Hug Какво стана с Дженерали? Как се развиха събитията?

# 229
Франческа, и аз подкрепям казаното от другите момичета, лежи и почивай и никакво натоварване, пази се много, а дори и домакинската работа може да почака и задължително спирай с работата, нищо не е по-важно от това ти и бебчо да сте добре Peace

Към идеята, да се коя мама, къде ще ражда, след като погледнах и в другите отчетни темички виждам, че там мамите са избрали вестителки, които да съобщават като се роди бебче. Специално за това е още много рано, но е хубаво да се помисли и затова, за да може когато дойде юни и някоя от нас изчезне от форума, да се знае че всико е наред и че може би в този момент ражда своето малко съкровище.

# 230
Ох, колко е хубаво отново да си бъдеш у дома.
Не мога да смогна да ви изчета, толкова много сте изписали за няколко дни.

# 231
Аз най-накрая ви изчетох и да се включа.
Франческа радвам се,че вече си добре.Почивай си много и заради нас-тези,които сме на работа.
Аз вчера питах счетоводителката за отпуската и тя каза,че се преизчислява и нямал право да ми даде шефа 20дни.Ще изчакам да видим той какво ще ми каже,защото всеки ми казва,че от него зависи.Вече искам да си стоя вкъщи,защото много ме боли кръста от стоене.Ще видя до кога ще изтрая.Направо дните ми се овиждат. Sad

# 232
  • София
Момичета, защо се притеснявате да излезете в болничен???
Не е лош вариант, защото може да бъдете в такъв до 45 дни преди раждането. Само дето ще бъде 80% от заплатата. В момента, в който дойде време за другия, той ще бъде на същата база, но вече 90%.
Отпуската в много случаи не е толкова голяма и няма да ви стигне до края. А и зависите от шефа дали ще ви я даде. Ако си запазите отпуската сега, то след като се върнете от майчинство и поработите 10 дни можете да си я вземете цялата - тогава работодателят не може да ви я откаже освен за същата година, в която я искате.
Докато сте в болнични и осигуровки ви вървят, и трудов стаж, и отпуска ви се трупа. Не губите нищо!

# 233
Франческа, всички сме с теб. Най-важното е , че нямаш контракции и разкритие.

Аз също не съм расистка и не затова избирам ВИП-а. Избирам го по простата причина, че при първото си раждане, не съм оставала почти за минутка сама - роднини, приятели... И атмосферата е някак си по-ободряваща. Но наистина, това е въпрос на няколко дена, така че щом преминем през приключението раждане, едва ли ще обръщаме толкова внимание на условията около нас.

# 234
Момичетааа, забравих да ви кажа Топ-новината на деня:
Венета Райкова роди тази сутрин към 6 часа момче към в Шейново!
Още от снощи джипа им с Тишо беше паркиран пред болницата.
Да са живи и здрави и майката и бебето!
С това ни и събудиха всички акушерки, беше голяма тарапана.

# 235
vodica, да, вярно е че и осигуровките си вървят и трудовия стаж също, а и отпуската се трупа, но мен най- много ме притеснява че НОИ много бави изплащането на болничните(вчера писах за това). И затова ползването на отпуска за мен е по-добрия вариант.
 Да й е живо и здраво момченцето на Венета!

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 14:40 от dari_sari

# 236
Момичета, защо се притеснявате да излезете в болничен???
И на мен започна да ми се увижда стоенето на работа, кръста ме заболява, вечер като се прибера съм много изморена, въпреки това пооправям малко къщата, милото помага много, но повече през почивните дни, че и той се прибира късничко през седмицата..

Днес питах на ЖК за болничните как стоят нещата - жената ми каза, че няма проблем..но и аз се притеснявам нещо да си пусна..незнам от суеверие ли, от какво..шефа ми по принцип е много разбран, случвало ми се е да отсъствам, само му се обаждам и няма проблем - даже единия път ми се накара по телефона защо не съм отишла на лекар(бях паднала, с ударена глава, която си мислех, че ще мине ей така..но се наду и вдигнах температура..това е една много смешна история, която ще разкажа някой друг път Embarassed)
Аз не се притеснявам толкова от забавянето на плащането от НОИ, колкото от това че не съм болна , а не ходя на работа newsm78

Да им е живо и здраво бебчето на Венета и Тишо!!!

# 237
http://DMCA-removal-from-Google/browse.php?incldead=1&search … perate&page=0   абе аз че нося очила, нося, ама това сега 5-ти сезон ли ви се вижда.... че нещо взех да се обърквам колко сме назад, като погледна датата на качване....    ooooh!
Ама ставаме за папараци - на всякъде имаме агенти  Crazy   
Да им е живо и здраво бебето Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 14:47 от Mona-balona

# 238
Момичетааа, забравих да ви кажа Топ-новината на деня:
Венета Райкова роди тази сутрин към 6 часа момче към в Шейново!
Още от снощи джипа им с Тишо беше паркиран пред болницата.
Да са живи и здрави и майката и бебето!
С това ни и събудиха всички акушерки, беше голяма тарапана.

Да им е живо и здраво детето и дано не е взело характера на майка си  Mr. Green  Аз също мисля, че тя доста преиграваше с бременността си - разбирам вълненията й, но се изкара егати майката героиня, все едно е първата и последната бременна жена в света.

Днес и на мен ми е доста некомфортно. Боли ме кръстът и стомахът, адски ми е неприятно. През 10 мин. ходя до тоалетната, за да се проверявам. Вече съвсем се наплаших, като чета какво става с някои от вас...

# 239
Браво Франческа, това са хубави новини, щом всичко е минало и сега си наред, пази се повечко! Оказа се, че и аз ще спирам вече с работата и ще полежавам повечко /голяма скука/ , но щом така се налага...
Иначе за ритниците, аз ги усещам понякога едновременно и в ребрата и много ниско долу, но вече си имам обяснение и съм по-спокойна дори когато ги усещам, иначе като поспят за по-дълго и започвам да се ослушвам кога ще се размърдат  Rolling Eyes
И малко да ви се оплача, от четвъртък насам ме гледаха три пъти на ехографи/всичко е наред  Praynig/ и всеки път ми ставаше зле.. вчера след прегледа ми стана толкова гадно,  че после и цяла нощ не можах да спя, беше ми адски некомфортно, днес вече съм малко по-добре, дали не прекалиха докторите с тези ехографи...
И един въпрос, някой знае ли дали д-р Марков прави секцио, къде и при какви условия?!! Запленена съм от вниманието му и май само в неговите ръце ще се чувствам сигурна, но днес звънях по телефона и ми казаха, че трябва да говоря лично с него, а днес вече беше започнал прегледите, та ако има някоя мама която го е разпитала, ще съм благодарна за информацията. Знам, че има още време, но все пак ми се иска да се ориентирам вече  Blush

Общи условия

Активация на акаунт