ЮНСКИ мами 2009! Тема № 32

• 15 174
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
ФранческаHug Hug Hug Много да се пазиш сега!

azvasi, ако съм на твое място, не бих пила вода в автобуса (или мнооого мъничко) . Защото каквато съм пиклива напоследък, ще спирам автобуса всеки час. Аз и затова избягвам пътуването с автобус, ама като няма как... Дано да ти е комфортно и да минат бързо тези часове

Странно нещо са телата ни - до преди седмица не можех и да си помисля за риба, а снощи "изплюсках" като невидяла една пушена херинга с препечен хляб Simple Smile Това ми беше вечерята и бях като щастливо гуци после  eat Stuck Out Tongue

А страданията с киселините сигурно са индивидуални, но аз нямам и не съм имала (може и по-късно да се появят де), но ако моят опит може да ви е полезен - ще се радвам. По принцип не ям червено месо - свинско и телешко не съм опитвала от 8 години (пробвах сега, ама не ми се яде). Гледам да хапвам разделно и разнообразно и да не преяждам никога. През деня хапвам много плодове и пия страшно много вода - със сигурност са повече от 3 л. на ден. (и минерална, и чешмяна). Избягвам запръжките и пърженото. Готвя печено или задушено. Сутрин задължително закусвам с купичка  прясно мляко с овесени ядки и мед, а вечер 2 часа след вечеря изпивам или изяждам едно кисело мляко. През деня ми се събират 6 хранения - закуска (в 8:30), закуска с плодове в 10:30, обяд в 12, следобедна с плод в 16, вечеря в 19, кисело мляко след 21 ч.

Разбира се, това е перфектният ден. Не винаги става така Simple Smile Снощи неистово ми се дояде сладоледче, друг път през деня си хапвам шоколад и не се лишавам, ако много ми се доядат банички Simple Smile или пържени картофи... леле, там съм ламя! Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 12:28 от KaterinkaM

# 211
ФРАНЧЕСКА радвам се че си добре вече,до сега лекарите не са ли видяли
че ти е ниска плацентата.Аз не ги разбирам тези неща и ще трябва да питам лекаря си за моята каква е.
До сега не ми е казвал

# 212
Здравейте момичета.
ФРАНЧЕСКА и аз бях така но в 4-тия месец.Дано вече не всичко да ни е ОК.
Аз сега се връщам от ЖК и съм притеснена пак.Оказа се че имам масово левкоцити и бактерии в урината.Утре пак ще пускам че доки каза че може да е от бялото течение--аз наистина имам много.Та утре трябва много хубаво да се измия и пак да дам урина.....
Вие имали ли сте бактерии-опасно ли е.
Имам и доста котракции,та ми изписаха гинипрал и магнерич.Нека мамите дето пият гинипрал ми кажат как си го набавят.
МЕРСИ МОМИЧЕТА  bouquet

# 213
Катеринка, браво - много добър режим имаш! Нормално е сега да ни се прияждат и повечко, и по-необичайни неща, няма да се лишаваме, я  Mr. Green Аз също не ям пържено, панирано, люто, тестяно, мазно и т.н. (но си има и изключения, разбира се - пържени пилешки дробчета или картофчета, или пък шаран - пържен ми е най-вкусен, започнах и хляб от време на време да хапвам - но не бял, все някакъв черен, ръжен, пълнозърнест и т.н.). Виж, шоколад - голямо изкушение, и двамата с таткото сме му огрооомни почитатели - кутия Черноморец или цял шоколад - не са ни проблем  Laughing Това, което всеки ден без изключение хапвам са: плодове, мляко, сурови ядки.

Somebody, подкрепям, идеятата ти е много добра! Само мога да препоръчам 2 неща - едното е да се добави и Пловдив, а второто - да пишем на лични на момичето, което ще качва тази информация,  (мисля, че така ще и е -по-лесно и бързо). Какво ще кажете?

# 214
Аз пък вчера се учудих от себе си - хапнах само една хапка от торатата, с която колежката черпеше, а тортата изглеждаше страхотно  Rolling Eyes Но просто не ме привлече. Оставили са ми едно парченце днес, ама хич не ми се и яде. Започвам да се притеснявам за себе си  Praynig

За сметка на това сноши изядох половин ананас. Сутринта едва стигнах до тоалетната - нали прокарва, а бях хапнала и половин активия преди това  Peace

# 215
Здравейте момичета!
Франческа, радвам се, че си добре, пази се!
Аз днес говорих със счетоводителката и се  съгласи да ми пусне цялата отпуска за 2009 -та , но трябва да работя до 25 март.Така, че още малко ми остава и после отпуска до 1 май от когато започва  да тече болничния 45 дни преди термина.

# 216
Франческа, съжалявам че ти се е наложило да полежиш в болница . Важното е че сега всичко е наред , много да се пазиш  Hug

Somebody аз смятам да раждам във Варна , в Майчин дом , засега това сме решили , предстои да се уговорим с лекар и да видим дали ще се доверим един на друг  Peace

# 217
Mayflower, честита годишнина, много, много любов и щастие ви пожелавам! luvbed
Франческа, добре че всичко е наред. Да си почиваш много, че отдавна се притесняваме за теб с това търчане по интервюта, включително и по празниците. Тъкмо сега ще обърнеш повече внимание и на Кати и на малкото бебче, а защо не и да се поглезиш.
Снощи сестра ми ме успокои/тя е педиатър и хематолог/, че хемоглобин 101 не е страшен за бебето и само при особено тежка анемия на майката/под 70/ може да се отрази на плода. Лекарката на ЖК прие за много лошо, че Hb ми е спаднал и го направи голям проблем, сякаш аз съм виновна, че железните таблетки не са помогнали, което ме беше стресирало.
Ivi, сигурно е голям шок това за баба ти, дано жената скоро да се възстанови, а за тези роднини нямам думи #2gunfire
safira може да се наложи да ти предпишат антибиотик, но все пак дано да е замърсена проба.

# 218
  • София
Не знаех, че ананасът прокарва... Имам у нас, отвися си в хладилника, но скоро ще трябва да го изядем, иначе ще отиде зян Laughing
Направих си равносметка какво ям в повече от преди, та я докарах до там, че и в дамския чорапогащник не се побирам вече.
Та - първо отказах цигарите Hands Clap
Второ - започнах да ям хляб, и то по много. Дори понякога си меся или купувам готово тесто и после докато не свърши питката не спирам да ям  eat
Трето - почти не се движа, не ходя на аеробика, както и на планина.
Четвърто - по-рядко ходя по голяма нужда  Toilet
И затова сега съм дебела и хубава  tooth

# 219
   Това е списък с болниците във всички големи градове, където ще има ден на отворени врати, групите са ограничени от по 15-20 човека, който има желание да се записва  Peacehttp://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=3

Дни на отворените врати през февруари

София

18 февруари, сряда 13:00 ч.,
МБАЛ „Токуда Болница София” АД, София, бул. Н. Й. Вапцаров 51А. За записване: Информация тел.: 02/ 403 40 00

19 февруари, четвъртък 13:00 ч.,
II МБАЛ – София АД, София, бул. Христо Ботев 120. За записване: ст. акушерка Адриана Сотирова – тел. 02/ 915 83 20  (от 8 до 14 ч.)

19 февруари, четвъртък 12:00 ч.,
МБАЛ “Райна княгиня”, София, ул. Войводина могила 58
За записване: д-р Снежина Мичева – тел.: 02/ 957 18 43, 0888 550 210

20 февруари, петък 13:00 ч.,
I САГБАЛ "Света София" ЕАД, София, кв. Красна поляна,
ул. Миxaлaки Ташев 2. За записване: тел. 02/ 822 18 08, главна акушерка Дарина Димитрова

25 февруари, сряда 14:00 ч.,
Втора АГ болница “Шейново”, София, ул. Шейново 19. За записване: Информация – тел. 02/ 965 94 52 (от 8 до 10 ч.)

Пловдив

2 февруари, понеделник 13:00 ч.,
СБАЛАГ “Селена” ООД, Пловдив, ул. Пещерско шосе 80.
За записване: д-р Ангел Ставрев – тел. 0888 431 118; Атанас Влахов – тел. 0887 400 752

3, 10, 17, 24 февруари, вторник 14:30 ч.,
МБАЛ “Свети Пантeлеймон”, Пловдив, бул. Никола Вапцаров 9. За записване: ст. акушерка Виолета Ветренска – тел.: 0896 646 318, 0888 806 309

11, 25 февруари, сряда 13:30 ч.,
УМБАЛ “Свети Георги” – АГ клиника, Пловдив, ул. Пещерско шосе 66. За записване: Милена Сандева – тел. 0899 937 054

Стара Загора

25 февруари, сряда 11:00 ч.,
МБАЛ “Проф. Стоян Киркович”, Стара Загора, ул. Генерал Столетов. За записване: ст. акушерка Маргарита Цонева – тел. 042/ 623 661

Велико Търново

13 февруари, петък 12:30 ч.,
МОБАЛ “Д-р Ст. Черкезов” АД, Велико Търново
За записване: ст. акушерка Диана Димитрова – тел. 0885 438 672

Габрово

20 февруари, петък 13:30 ч.,
МБАЛ “Д-р Тота Венкова” АД, Габрово. За записване: д-р Бистра Камбурова, ст. ординатор Неонатология – тел.: 066/ 800 243, вътр. 630, 0889 715 713
акушерка Неонатология Мариана Върбанова – тел.: 066/ 800 243, вътр. 630, 0888 101 026

Бургас

4, 11, 18, 25 февруари, сряда 13:00 ч.,
МБАЛ Бургас - АД, Бургас, бул. Стефан Стамболов 73. Без записване: Руска Ганчева, ст. акушерка

Плевен

14, 28 февруари, събота 13.30 ч.,
МБАЛ  "Авис-Медика" ЕООД, Плевен,
ул. Коста Хаджипакев 7 А. За записване: Дияна Янкулова - тел. 064 909 092

# 220
Да, ананасът обира мазнините и помага за ходенето до тоалетна. Много е полезен, така че горещо го препоръчвам.

За цигарите дори се радвайте, че сме ги отказали - преди малко колегите се тръшкаха, като прочетоха за поредното увеличение на тази отрова. Викторито ставало колкото Борото  Mr. Green  

Отивам да мушна някоя и друга супичка в зведението отсреща  Party

# 221
Иве 81, можеш ли да впишеш в първия пост, специално за големите градове- по градове  примерно и  по болници и кой къде ще ражда, мисля, че ще е полезно като инфо!! Примерно нещо такова:

София - Токуда -  Somebody, POly_POly, Aya               Варна                             Бургас     Пловдив
               Тина Киркова- ..............................
               Шейново........................................
               Майчин дом ....................................
               Щерев...........................................
               Правителствена...................................
               Св. София.................................

Ако не ти се занимава аз ще го направя, като правя някоя нова тема!

Няма проблем  Peace И аз се мисля че подобна информация ще е много полезна. Виждала съм по други отчетни теми (декемврийки 2008, където също бях  Cry) срещу името на всяка мама на първа страничка освен откъде е и пола на бебока, къде ще ражда и как. Може и така да го направим. Струва ми се обаче че подобна информация ще е по-добре да се праща на лични на този който прави темата за да не стават пропуски.
Радвам се че Франческа е отново сред нас  Hug
Благодаря на всички за съпричастността  Hug

# 222
Да на лични е най-добре да се изпраща информацията, така няма да се публикуват и излишни постове само с това инфо!! Peace

# 223
Здравейте и от мен Simple SmileНещо направо все едно сме се наговорили с тоя боб newsm62 Снощи хапнах едни огромни количества с люти чушки и наденичка,перфектно ми се отрази,но като се замислих ooooh!.........май снощи слънчицето в корема ми беше по активно Embarassed,но като й съобщих,че ако не се кротне,ще будя баща й от раз спря tooth.Газове имам рядко и не бих казала,че от специално някаква храна,така че не се ограничавам,ям каквото ми се яде newsm53
Аз също усещам бебето много ниско долу,чак се бях притиснила,при това само на едно място и попитах последния път докторката,тя ми каза,че там имало ръка,та се смяхме,че явно само ме гали,не ме рита newsm03
Хубав и усмихнат ден на всички Hug Hug Hug

# 224
  • София
Франческа, почивай активно и се пази!
safira, на мен също ми изписаха гинипрал и в момента ми го издирват в чужбина. Знам, че го има в Румъния, Гърция, а ще ми проверят сега в Австрия. В Турция и Белгия, не са го и чували.

Аз съм казвала и преди, че ще раждам в МД. ВИП-стаите са много добри и може да идват близки по всяко време, иначе не се допускат външни хора.

Общи условия

Активация на акаунт