Юнските деца големи, ни правят нас сплотени!

• 32 694
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
  • София, център
Луси пък се заслушва, и определено са й фаворити Скорпиънс. Сама  ги откри, аз целенасочено не съм й ги пускала. Намерила дисковете, и помолила татко си да й пусне. И като се залепи за колоните, тананика, танцува и пита:

" - Мамо, много ми харесва тази музика, до сега не съм я слушала, обожавам я..." Тя сега много често "обожава" нещо!

В детската градина една от учителките е невероятен меломан, опитва се успешно да възпитава музикален вкус и естетика в децата, там винаги имат за тих музикален фон класическа музика, предкласика, Вивалди, пуска им Моцарт, Щраус, Шопен. Аз съм много доволна, това е лека музика, и не  ги натоварва.

Веднъж обаче дънеха Били Айдъл и правеха дискотека  Laughing

С дядо си пък слушат Луис Армстронг, Франк Синатра, Рей Чарлз, Нат Кинг Коул.

А с  мама и тати - Мейдън и Джудас.Оззи - тоже!

# 76
Добро утро  Hug
Лора е фен на Шаде и тя е на фаза "обожавам"  Laughing .
Ако знаех, че в някоя детска градина ще й пускат класическа музика, бих я записала, страхотно, браво на учителката   bouquet .
В един магазин бяха пуснали чалга и продавачката, забавлявайки Лора я пита харесва ли й тази музика и Лора изкоментира, че "това звучи ужасно"  Sick .
Детски песнички обича да слуша и пее.

Ние утре отиваме за два дни на ски, по-точно на шейни  Grinning и ще стягам багажа, на вас пожелавам чудесен снежен ден  bouquet

# 77
Здравейте милички много ми липсвате, но скоро ще наваксам с четенето - обещавам.  Hug Heart Eyes Сега пействам от другата тема малко за раждането че няма време кога да пиша наново Simple Smile И двете ПрИнЧиПеСи са добре - шоуто е голямо в къщи Simple Smile

"Вече не помня кога писах за последно, май май дори и нямам време да погледна - седнах на бързо само да се отчета на бързо докато Ники спинка. Раждането мина повече от добре, като изключим гадните шевове, но понякога е неизбежно.
В петък на 20-ти Февруари орпавих каката за детска градина и помолих мъжа ми да я закара понеже времето беше ужасно, пътищата заледени и валеше сняг. Така и стана - той я закара, а мама остана в къщи с много странни болки. Помислих че не е нищо сериозно, въпреки че ми беше  hahaha термина. Започнах да засичам контракции, бяха на половин час, по-късно след 1-2 часа на 20 минутки, после паднаха на 5 минутки към 12:00 часа на обяд. Рекох си - хайде дошъл е момента - ударих си един душ още докато бяха на 10 минутки, оправих се и бягаме с мъжо към болницата - там ме провериха за разкритие и въпреки ко нтракциите на 3-5 минутки ниамах ниакакво разкритие или по точно както каза акушерката само "един пръст". Сложиха ми инжекция за да съм получила по-бързо разкритие и понеже живеем близо до болницата се прибрахме в нас. Още докато слязох от колата и ми се замъгли погледа от инжекцията, изгоних тати да отива на работа и седнах да чакам и засичам. В последвалия един час контракциите бяха на 2 минутки за по 40 секунди средно. Не казвам че не боли, но се търпи  Blush Mr. Green Вече не издържах и се притесних и извиках мъжа ми да се прибере от работа - между контракциите се убух и в най-голямата виелица тръгнахме към болницата. 16:10 бяхме там - моят доки ме прегледа за разкритие и "Оооо небесааааа" цели 4-5 см. разкритие за 1 час. Качихме с еведнага в предродилно - спука ми околоплодните води, сложиха ми да мерят тонове и доки каза че до края на деня трябва да родя. Смяната му тъкмо свършваше и той си тръгна с уговорката когато наближи момента да му се обади акушерката. Ами какво да ви кажа - в момента в който той си тръгна след около 10-на минутки започнаха наистинстина силни контракции, извиках акушерката и й казах че имам напъни дори, тя ме провери за разкритие пак и скокнахме да бягаме към родилното - буквално на една ръка разстояние е то - аз както бях на леглото в предродилна, боса  hahaha Joy тръгнах и се качих на магарето в родилна зала Simple Smile Още помня как акушерката викаше на санитарката - "Давай ръкавици че ще го хвана с голи ръце" - в момента в който легнах на магарето зачакахме първата контракция - по време на нея на 2-3 напъна беба се роди - накараха ме дори и да се смъкна на долу малко понеже пъпната връв беше доста къса - късметлийчето на мама то - изплака с цяло гърло милото и аз скочих да си я видя. Беше толкова хубаво, отдъхнах си с облекчение, а в този момент доки влиза запъхтян и вика "До къде сме - ти какво направи - много бързо роди". Засмях се и после не помня нищо понеже трябваше да ме зашият и ме сложиха под пълна упойка. Излизането от нея не беше много приятно, но всичко се забравя - сега гледаме само напред. Беше ден с много студ и сняг, беше ден с много болка и сълзи, беше ден с много любов и щастие - беше деня в който се роди втората ми дъщеричка (точно на рожденния ден на майка ми).
Сега се гледаме в къщи, кърмим се, малко будува, поплаква от време на време. В болницата ми я дадоха да си е при мен още 2 часа след като ме настаниха в стаята - имахме възможност да започнем да се кърмим почти веднага - не че имах кърма, но това помогна да слезе по-бързо. Даваха шишенца с АМ, но в неделя като ни изписаха не съм давала изобщо - само на кърма сме за сега и се надявам да успеем да се задържим така по-дълго време. Следващата седмица ще ходим на пробно кърмене и ще проверим как е положението.
Колкото до каката - доста трудничко е с двечките, но тя все иска да помага, внимателна е много с малката, а и е много щастлива. Надявам се много скоро да влезем в график и обстановката в къщи да се нормализира - понеже сега меко казано е лудница Simple Smile Все бързам - едното да се нахрани, после другото, после душ на едното, баня на другото, едното плаче, другото иска да ризува Simple Smile Но пък е хубаво - да са живи и здрави само - ще свикнем Simple Smile Сега бягам че се ококорчихме Simple Smile Съжалявам за правописните грешки но нямам време да редактирам сега Simple Smile  Hug "

# 78
  • София
Хамелеонче да са ти живи и здрави двете ПрИнЧиПеСи!Много вълнуващо си го разказала,особено:

Беше ден с много студ и сняг, беше ден с много болка и сълзи, беше ден с много любов и щастие - беше деня в който се роди втората ми дъщеричка (точно на рожденния ден на майка ми).

И волно или неволно ме върна близо 4 години назад...боже колко много мечтаех за дъщеря!

Искрено желая двете кукли да Ви правят много щастливи!  bouquet

# 79
  • София
Твоето раждане звучи като все едно си отишла на кино.
Още и преди да го разкажеш така си го представях - кога отиде, кога роди, кога се върне.
Браво Теди.
Защо ще ходиш на пробно кърмене? Ако имаш достатъчно мокри памперси - май бяха 5-6 в денонощие, нямаш нужда от никакво пробно кърмене. То е голяма заблуда. Както и цеденето да видиш колко яде.
Така и не успях да изцедя повече от 20 мл независимо дали е сукала или не. А първия месец си наддаде килото само на кърма.
Ако нещо те притеснява потърси инфо във форум Кърмене. За мен е златен този форум, благодарение на него кърмих Ивайла, иначе нищо нямаше да стане, даже и кърмата нямаше да ми слезе.

# 80
  • София, център
Едно голямо БРАВО Теди

Сети, ами те не им пускаха класическа музика предишните учителки. Но от тази учебна година дойде по заместване една невероятна учителка, от старата школа. Ама от тази, по-старата от старата  Laughing Laughing Laughing. Великолепен човек и педагог. Вчера навърши 70 години. Моето дете и нея "обожава", и мисля, заслужено. Луси се привърза невероятно много към нея, а и определено методите и на въздействие, обучение и контакт с децата се различават коренно от това, на което сме свикнали. Самата тя е музикален педагог, работила е с Жоржета Чакърова в Телевизията, изключително е артистична и жизнерадостна, а освен това има и завършен курс по логопедия, та и в тази насока успешно се справя с нуждаещите се дечица. Злато. И съвсем случайно случихме с нея.

# 81
Теди, много ви обичам, да знаеш, разплака ме  Hug

# 82
Теди, седя тук и роня сълзи....преливайки от емоции

Heart Eyesневероятна си, целувки Heart Eyes

# 83
Теди ти си героиня целувки и прегръдки от нас Hug Много са сладки на снимката двете ти госпожички Peace
Пожелавам ви  приятни почивни дни!
|Ние сме болнички малко но ще се оправим  Wink
Съкровище как сте вие?

# 84
Оле внимавайте милички - че нашата доки ни каза че се очаквал някакъв вирус. Дано да са здрави дечицата, че иначе лошо.
Сиси дано бързо да се оправя Росинка  Heart Eyes
Сети и от нас много целувки миличка  Heart Eyes Hug специално за русокосата красавица Лорка.
Вили гушкаме ви мила - мисли позитивно - всяко нещо се случва с причина, бъди силна и гледай напред.

# 85
Теди  Hug Такива емоции не се забравят, болката се забравя, но тази тръпка, която си изживяла е невероятна. Да са ти живи и здрави принцеските  Heart Eyes
Е, Нансе, благородно ви завидях за госпожата. И ние си обичаме госпожата, това много ме радва.
Ицко полудява като чуе Снап, увеличава музиката и си умира от кеф, определено предпочита електронна музика и техно.  А от детските песни може по сто пъти на вечер да слуша "Я играю на гармошке" и е много смешен като се опитва да пее на руски  Laughing

# 86
  • София
                                                   Честита Баба Марта!

Бели и червени,румени и засмени!

# 87

Честита Баба Марта! Желая ви да сте бели-червени, румени и засмени. Мартеницата е символ на здравето и живота, аз ви ги пожелавам с нея!
Днес е Сирини Заговезни, неделя, в която се прощава. Нека всички, които волно или неволно съм обидила ми простят. Особено напоследък доста ви натоварих с моите проблеми. Извинете ме за което  Praynig

# 88

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!

Баба Марта бързала,
мартеници вързала:
морави, зелени,
бели и червени.

Първом на гората
да листят листата.
И да дойдат всичките:
щъркелите, птичките,
първият певец,
Косер хубавец.

После на градините
да цъфтят гиргините
и латинки алени,
и божури шарени.
Ябълки да зреят,
круши да жълтеят.

А пък на дечицата
върза на ръчицата
мартеници чудни
със ресни червени,
да са ранобудни,
да растат засмени...

# 89
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА, БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ РУМЕНИ ЗАСМЕНИ!
ВИЛИ, МИЛИЧКА не си ни натоварила нали за това сме всички тук, аз ви чувствам много близки вече така че винаги мога да споделя с вас и знам че сте искренни.  Hug
Росинка вече е добре този път бързо се оправи слава Богу.
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт