® E-bay - тема 22

• 45 279
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Маратонките са 55 лв(нови),анцунга 35 лв(мн добро състояние) с доставката до Бг.Ако на някой му харесат ще ги пусна направо до неговия адрес.

# 631
  • София
Часовниците са общо 3 на брой.От два различни продавача. Този от който имам 1 брой, пристигна вчера.От другият имам две бройки, те са на митницата в Пловдив. Предполагам,че питаш,защото си водяла темата за часовниците, нали? Rolling Eyes

Да.
Кофти история, да не би все пак продавачът да ги е пратил с фактура на реалната стойност?
Помоли го да ти изпрати фактурата, с която пътуват часовниците и тогава иди.

Другият слава богу е тука, без проблеми, даже смятам да се похваля, макар че снимките не са от най-хубавите- http://www.snimka.bg/album.php?album_id=346708
Иначе фактурата с която пътуват часовниците е при мен,пратили са ми я от Пловдив.Момчето даже е написало още по-ниска сума, от тази която му бях казала, сумата на часовниците е написал 125 долара, и доставка 25.98. Обаче искат да ида и да представя ПейПал фактура, и това ме притеснява.Макар че и в нея сумата на часовниците си е 180долара, което е под 150евро, и не би трябвало да има проблем,нали?

Някъде бях чела, че май тези 150 евро важат ако една от двете страни е юридическо лице.....иначе необлагаемия минимум е доста по-малък.

П.П. Ето намерих http://www.pazaruvane.com/2008/07/customs-duties.html

# 632
  • Бургас
Хубави са ама за мен са големи /още не съм родила въпросната девойка Mr. Green/- мъжа ми направо ще ми стегне багажа вече. но ще питам някоя приятелка.
Може ли някой да се смили над всемирната ми простота и да каже къде беше таблицата с размерите за бельо  Crazy

# 633
  • софия
Хубави са ама за мен са големи /още не съм родила въпросната девойка Mr. Green/- мъжа ми направо ще ми стегне багажа вече. но ще питам някоя приятелка.
Може ли някой да се смили над всемирната ми простота и да каже къде беше таблицата с размерите за бельо  Crazy
ла

Не знам дали това си гледала  Hug

# 634
Еееее, Пате, страхотни са, няма ли размер като за мене  Laughing
Умирам за плюшени дрешки.  Mr. Green

Запознати ли сте, дали ако позлвам за плащане ПП акаунт, от който вече е плащано на блокиран Еbay акаунт, няма да блокират и другия?   Rolling Eyes

# 635
Часовниците са общо 3 на брой.От два различни продавача. Този от който имам 1 брой, пристигна вчера.От другият имам две бройки, те са на митницата в Пловдив. Предполагам,че питаш,защото си водяла темата за часовниците, нали? Rolling Eyes

Да.
Кофти история, да не би все пак продавачът да ги е пратил с фактура на реалната стойност?
Помоли го да ти изпрати фактурата, с която пътуват часовниците и тогава иди.

Другият слава богу е тука, без проблеми, даже смятам да се похваля, макар че снимките не са от най-хубавите- http://www.snimka.bg/album.php?album_id=346708
Иначе фактурата с която пътуват часовниците е при мен,пратили са ми я от Пловдив.Момчето даже е написало още по-ниска сума, от тази която му бях казала, сумата на часовниците е написал 125 долара, и доставка 25.98. Обаче искат да ида и да представя ПейПал фактура, и това ме притеснява.Макар че и в нея сумата на часовниците си е 180долара, което е под 150евро, и не би трябвало да има проблем,нали?

Някъде бях чела, че май тези 150 евро важат ако една от двете страни е юридическо лице.....иначе необлагаемия минимум е доста по-малък.

П.П. Ето намерих http://www.pazaruvane.com/2008/07/customs-duties.html

Ами той е магазин, не би трябвало да е проблем.

# 636
Totally*Av4e, аз не съм компетентна много по въпроса с митата, но... първо се чудя защо ще те викат от Пловдив, няма ли митница във вашия град (забравих кой беше  Embarassed) Пратките от ибей си ги получавам в нашата поща (Враца), всеки вторник и четвъртък идва митнически служител в пощата и ги проверява. Ако трябва да се плаща мито, се плаща на място в пощата на въпросния служител. По логиката на пловдивските митничари, би трябвало аз да ходя в София да си освобождавам пратките, не ми се струва нормално и реално.
И също така не ми се струва редно да искат фактурата от Пейпал, щом човекът е приложил фактура, това не им ли стига  newsm78
Та в тоя ред на мисли, явно никой от нас не е много добре запознат, щом цял ден не ти отговаря, защо не вземеш да проучиш въпроса по друг начин - ако имате митница, иди питай тях, или иди в пощата и питай пък там.

# 637
Малко инфо за Емпреса някои имали-нали днес тръгва камиона...Кога ще е в БГ 4е се налага да пътувам 4дена newsm78

# 638
Totally*Av4e, аз не съм компетентна много по въпроса с митата, но... първо се чудя защо ще те викат от Пловдив, няма ли митница във вашия град (забравих кой беше  Embarassed) Пратките от ибей си ги получавам в нашата поща (Враца), всеки вторник и четвъртък идва митнически служител в пощата и ги проверява. Ако трябва да се плаща мито, се плаща на място в пощата на въпросния служител. По логиката на пловдивските митничари, би трябвало аз да ходя в София да си освобождавам пратките, не ми се струва нормално и реално.
И също така не ми се струва редно да искат фактурата от Пейпал, щом човекът е приложил фактура, това не им ли стига  newsm78
Та в тоя ред на мисли, явно никой от нас не е много добре запознат, щом цял ден не ти отговаря, защо не вземеш да проучиш въпроса по друг начин - ако имате митница, иди питай тях, или иди в пощата и питай пък там.

Да ти кажа честно, винаги съм си мислила че имаме митница тука. Embarassed Но тъй като не ми се е налагало да използвам, нямам идея.Кърджали е града иначе. Досега каквото и да съм поръчвала, било то от и-бей, или от Ларедут, винаги си ми е идвало в пощата.Дори и по-тежки пратки, които съм очаквала да са на митница. Няма от кой да получа никаква информация, и точно затова питах тука, пуснах и тема в Клюкарника. Идея нямам защо е точно в Пловдив, явно сме към тях.Макар че за мен е по-логично да е в Хасково, ако там имат де. В пощата тука говорих с една служителка, обаче тя беше още по-ненаясно и от мен, и взе да ми обяснява, че дали ще иде на митница, или не зависило от теглото.Наистина вече тотално се обърках с тази работа.За мене е безобразие да разкарват човек до друг град, още повече това не са 10-15 километра. Ми ако работя примерно, това значи да се наложи да си взема отпуск или болничен,за да мога да ида да си взема нещата.Пълно безобразие.Не ми е проблем митото им вече,примирих се да им го платя, естествено ще намерят начин да ми обяснят че им дължа такова,макар че сумата е под 150евро. Но това да те разкарват до там...думи нямам.

# 639
  • Варна
Момичета, има ли някой, който не си е получил нещата в емпреса от средата на февруари?
има чоколина и още някой май Peaceдано да ги получите скоро,че да позяпам малко Laughing
мойте неща са с този от 26.02 и ще почакам докато дойдат Peace

На мен вчера са ми пристигнали последните поръчки (с обувките) на адреса на empresa, така че успях да хвана този курс - много съм доволна! Mr. Green

# 640
Здравейте! Съвсем за пръв път ще правя покупка от  ибей и след обстоятелствено четене на вашите теми успях да свърша двете първи неща - регистрация в ибей и в пейпал. Разбрах за Емпреса, обаче въпреки всички подробни обяснения, у мен има доста въпроси. Дано някой се смили и да ми отговори!!! ХЕЛП!
1.Винаги ли се посочва номерът на картата и онзи 3-цифрен код на гърба й?
2.Как ще разбера, че съм се справила и продавачът ще ми изпрати поръчаното?
3.В какъв срок ще стане, ако например пише, че до края на търга остават 5 дни?
4.Винаги ли трябва да се наддава?
Всъщност като потвърдя с въвеждане на номерата от картата, това не означава, че аз печеля търга? Ох, май дори не мога да задам правилно въпросите. Трябва ми наръчник с указания от рода : първо направи това, след това направи това... Cry

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 17:01 от Jeliaznata LeIdy

# 641
Да допълня, че съм правила няколко поръчки от Ягодката и не съм имала никакви проблеми. Но понеже тук е търг и разчиташ на добросъвестността на продавача,, изпитвам леко притеснение. Ако въпросът ми не е за тук, моля, насочете ме. И още нещо - как точно и в какъв ред се изписва адресът на Емпреса в Лондон, за да не объркам нещо Peace

# 642
Здравейте! Съвсем за пръв път ще правя покупка от  ибей и след обстоятелствено четене на вашите теми успях да свърша двете първи неща - регистрация в ибей и в пейпал. Разбрах за Емпреса, обаче въпреки всички подробни обяснения, у мен има доста въпроси. Дано някой се смили и да ми отговори!!! ХЕЛП!
1.Винаги ли се посочва номерът на картата и онзи 3-цифрен код на гърба й?
2.Как ще разбера, че съм се справила и продавачът ще ми изпрати поръчаното?
3.В какъв срок ще стане, ако например пише, че до края на търга остават 5 дни?
4.Винаги ли трябва да се наддава?
Всъщност като потвърдя с въвеждане на номерата от картата, това не означава, че аз печеля търга? Ох, май дори не мога да задам правилно въпросите. Трябва ми наръчник с указания от рода : първо направи това, след това направи това... Cry

1. Къде искаш да посочваш три-цифрения номер на гърба на картата? Той НЕ се посочва никъде. След като си се регистрирала в Пейпал, плащаш от там с натискане на бутона "Плати сега".
2. Като ти изпише "Your payment has been processed" или нещо подобно. По принцип винаги има шанса продавачът да не ти изпрати поръчаното. Има и измамници. Имай предвид, че повечето не те уведомяват, когато ти изпращат нещото.
3. Ако до края на търга остават 5 дни, просто трябва да ги изчакаш да минат и да си дала най-висока сума, за да спечелиш артикула.
4. Не, не се наддава винаги. Има и неща, които се продават на момента. Срещу тях пише "Buy it now".

# 643
Много благодаря за отзивчивостта!!!!! Аз влязох в сайта на ибей и си избрах един бебешки спален сет, срещу който пише "Buy it now". И оттам нататък как да процедирам? От кой сайт да извърша плащането? Сигурно въпросът ми е смешен, но... наистина не знам!

# 644
Много благодаря за отзивчивостта!!!!! Аз влязох в сайта на ибей и си избрах един бебешки спален сет, срещу който пише "Buy it now". И оттам нататък как да процедирам? От кой сайт да извърша плащането? Сигурно въпросът ми е смешен, но... наистина не знам!

Първо питай продавача дали ще ти го изпрати до България и за колко пари.
Ако не иска - въвеждаш адреса на Емпреса в Primary postage address.
Като го купиш, влизаш в My Ebay и срещу купеното нещо има опция Pay now. Като натиснеш там, трябва да те прехвърли към Пейпал, където иска логин. Логваш се и натискаш големия, син бутон Confirm Payment.

Общи условия

Активация на акаунт