2880 лв. накуп за майки студентки

• 47 461
  • 582
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Съгласна съм с BG_dreamer.
А задочникът е такъв, защото да работи. Не за да има повече време за кафенца или щото таксата за задочници е по-ниска. Т.е. и той ще взима по 90% от заплатата си 400 и незнам си колко си дни.

# 46
Къде видя неправдата?
Е, неправда може да виждат само неработещите майки, които обаче нямат право да получават онези прословути 100 лв. на месец, защото семейството им надвишава дохода от 350 лв. на месец.
Интересното е, че много голям процент от работещите майки не получават кикакви добавки, надбавки и т.н. защото се взима бруто (.т.е с поне 200-300 лв. повече от реалните пари, които получаваш) и от излиза, че дохода ти е много над 350 лв. макар на практика той да е толкова или по-малък. За това са пищовите.

# 47
Може да не получават детски надбавки, но получават майчинство, ако работят на трудов договор.
Аз също никога не съм получавала детски, нито пък получавах майчинство. Когато се роди дъщеря ми на студентките-майки не даваха пари.
А аз в случая говорех за 100-те лв. социално майчинство, за които е важен доходът.
Осигурените не виждам защо трябва да завиждат за тези пари.

# 48
Никой не завижда. Отново казвам, че в тази страна трябва единна социална политика. Винаги когато проблемите се решават на парче без никаква визия за общата картина и без отлична стратегия резултатът е плачевен.
Това обаче не ми пречи да твърдя, че в България "семейно планиране" за възраст под 22 години е мръсен израз.
Детето е огромна отговорност и ако не си готов да поемеш отговорността ведно с последващите разхоти (и не само) взимаш мерки (във форма на таблетки и т.н.)

# 49
Нищо лично.

# 50
Е, недоволни винаги ще има.
Явно и теб системата те е ощетила доста.
BG_dreamer, това не ми се коментира:
............
Детето е огромна отговорност и ако не си готов да поемеш отговорността ведно с последващите разхоти (и не само) взимаш мерки (във форма на таблетки и т.н.)

# 51
не винаги таксата на задочника е по- ниска. аз се преместих от друг университет, и защото съм " извън редовните бройки" по думите на инспекторката, плащам 300лв семестър, а колегите по 74лв ( което направо е смешно). моята такса е по- висока даже и от редовните студенти.  Confused

# 52
  • София
не винаги таксата на задочника е по- ниска. аз се преместих от друг университет, и защото съм " извън редовните бройки" по думите на инспекторката, плащам 300лв семестър, а колегите по 74лв ( което направо е смешно). моята такса е по- висока даже и от редовните студенти.  Confused

Ами кандидатствай си по каналния ред с конкурсен изпит, влез си редовно и така...нищо лично...

# 53

Ами кандидатствай си по каналния ред с конкурсен изпит, влез си редовно и така...нищо лично...
ами аз така съм кандидатствала  Rolling Eyes за да не ме питаш пак защо така се е получило обяснявам. кандидатствах, приеха ме 2ро желание, учи го две години, не можах да с епрехвърля каквото исках и прекъснах. на следващата година кандидатствах отново, пак ме приеха 2ро желание. говоря за великотърновския университет. с оценките от кандидатстудентските изпити може да се кандидатства в свободните университети. кандидатствах в свободния във варна, приеха ме каквото исках с оценките от изпити, положени в търновския. изкарах една година в свободния и се прехвърлих в търновския. поради тази причина плащам 300лв, а не 74лв. обясниха ми, че нямало значение, че съм полагал аизпитите в търновския  #Cussing out
учила съм 2 години редовно и не ми се почна пак редовно. предпочитам да си работя от вкъщи и да си гледам детето, ане да си губя времето по кафетата Simple Smile

# 54
учила съм 2 години редовно и не ми се почна пак редовно. предпочитам да си работя от вкъщи и да си гледам детето, ане да си губя времето по кафетата Simple Smile
Щом работиш не виждам къде е проблема. Нали си плащаш данъците????

# 55
  • София
Франческа Салиери - задочниците, обикновенно работят и за това са такива, т.е. те ще си ползват най-вероятно нормалното майчинство.
BG_dreamer - няма за какво да ми говориш за семейно планиране и т.н. простотии....всеки си поема тежестта и отговорностите, аз моят избор съм си го направила преди 4 години - прекъснала съм, напуснала съм работа, гледала съм си детето, и сега завършвам, един лев не съм видяла от държавата, нито като студент, нито като работещ, нито като помощи....освен еднократните 200 лв при раждане и не съм оревала форума и света, нито съм завиждала и злобяла към който и да е взел пари и помощи от държавата по легален начин за детето си.
Всяка помощ, за всеки е добре дошла. Майките студентки с нищо не са по-малко майки от теб,  нека си получат парите - било то и на куп, поне ще покрият началните си разходи, докато ти  ще си взимаш пари всеки месец, благодарение на това, че работиш и имаш година трудов стаж, сигурно даже ще ти е по-спокойно и ще можеш повече да стоиш с детето си, щото пък прекъсването също може да е в определени рамки, за да не си загубят правата да продължът студентите.....

Аз лично нямам нужда да си търся кой да ми гледа детето - тези съвети са ми излишни, благодаря за загрижеността ти... теб ако парите не ти стигат от майчинството - ти се възползвай от тях.

# 56
Щом работиш не виждам къде е проблема. Нали си плащаш данъците????
всъщност не Simple Smile гледам парите, които получавам да не минават по документи Simple Smile е, има и някои агенции и издателства, с които не става. и си плащам данъците, ама, когато на 4.74 договорена цена ми удържат 70ст данъци ме хваща бяс. не искам да си помислям хората, които се осигуряват на реалните си заплати какви данъци плащат.   ooooh! това извън темата Simple Smile
то проблем няма, но след като държавата иска да ти даде някакви пари, защо пък да не ги взема  Crossing Arms

# 57
всъщност не Simple Smile гледам парите, които получавам да не минават по документи Simple Smile е, има и някои агенции и издателства, с които не става. и си плащам данъците, ама, когато на 4.74 договорена цена ми удържат 70ст данъци ме хваща бяс. не искам да си помислям хората, които се осигуряват на реалните си заплати какви данъци плащат.
За данъците на реални заплати не ми се говори. Лично аз издържам поне човек и половина...
то проблем няма, но след като държавата иска да ти даде някакви пари, защо пък да не ги взема  Crossing Arms
В цял свят е така!
Дава- имаш право да получаваш и получаваш. Не даваш - жалвай се на Господ. За всичко останало има НАП и НОИ.

# 58
  • София
Има ли някакво инфо дали това е истина или не? Последно прието ли е, кога ще се разбере...

# 59
е само за редовни студенти ли? а ние, които учим дистанционно, за да можем да си гледаме децата?

Общи условия

Активация на акаунт