2880 лв. накуп за майки студентки

• 47 710
  • 582
  •   1
Отговори
# 30
вчера бях в социалните да питам за тези пари и отговора беше че са го приели....и после са го махнали...останало е само за майките на близнаци...и аз това си мислех за студентите в частните унита като мен...ако се вземе предвид таксата ще вземем.........

# 31
нищо не схванах Sad сега приели ли са го..? каква е ситуациата? много се обърках Simple Smile

# 32
  • София
вчера бях в социалните да питам за тези пари и отговора беше че са го приели....и после са го махнали...останало е само за майките на близнаци...и аз това си мислех за студентите в частните унита като мен...ако се вземе предвид таксата ще вземем.........
мда мен по тоя повод нито лев не ми дадоха, ни майчивство, ни нъцки, а на студенткит поне преди се полагаха, ама като съм можела да си плащам такива такси, ко искам изобщо....Wink

# 33
Така е!
Ако не наближаваха изборите,едва ли щеше да има поощрения Simple Smile
Дай-боже да се приеме

# 34
  • София
нищо не схванах Sad сега приели ли са го..? каква е ситуациата? много се обърках Simple Smile
До колкото знам все още не е прието и обнародвано.

# 35
Това е много хубаво! Дано да го приемат! Кога се очаква? newsm78

# 36
Вчера с моята приятелка,която също е бременна и редовна студентка го четохме в Телеграф,но не разбрах взимат се еднократно и после няма нищо така ли?И от къде се изплащат от общината ли?
Ако се приеме много ще се радвам за студентите,все пак трябва да ги стимулират с нещо,вмсто да им дават мижавите 100 лева на месец.Въпреки,че и това не е вариант после без пари 1 година не знам,нищо не е измислено както трябва.

# 37
  • София
Биа, аз доколкото разбрах ще се изплащат от Социални грижи /където се подава за детските/.
Еднократно е, без оглед на стаж и доход на студентките. За после - засега не знам, следя и аз.

# 38
аз също много се зарадвах на новината, защото съм редовна студентка магистратура и нямам и един месец трудов стаж в живота си до момента, та тези пари щяха да са ни някаква помощ, но наистина нека да не се радваме предварително това е само заради изборите Sad

# 39
  • Неизживени спомени
Момичета,с риск всички да ме наплюете Sad,хич не се надявам да го приемат.Те само говорят ли говорят и ние само се надяваме за жалост.Щом са  склонни да дискриминират майките на близнаци и тризнаци и тези задочно и редовно...Но ще следя и ще продължавам да се надявам,този път да излязат хора и да не се избазикат с нас.

# 40
Нищо лично, но никак не е коректно да се делят децата на "деца на студентки"(без значение бройката) и "деца на обикновенни майки"- демек простосмъртни данъкоплатци(отново без значение на бройката).
Че майките студентки имали разходи- то всички майки ги имат. По тази логика значи и на нас трябва да ни изплащат на куп два пъти годишно всички болнични примерно за 6 м., а не да ни размотава НОИ с месеци.
Според мен това е поредната дискриминация спрямо "обикновенните" майки. #2gunfire

# 41
  • София
какво пак негодувате, вие като работещи ще си взимате 90% от заплатата, 12 месеца, после може да се възползвате от още една година платено майчинство, ще имате и 40 дни преди термин болничен....
защо да не поизравнят нещата малко.... от къде таз злоба....

# 42
А някой знае ли кога предстои да се гласува въпросната промяна?

# 43
Angel_Dust , права си. А пък и тези пари дадени на куп ще свършат бързо-бързо.
За мен е по-удачно да се дават всеки месец по-малко.
Тъпото в случая не е неправдата за нас работещите, всъщност няма такава., а това какво се полага на задочниците?
BG_dreamer , защо със стрелящи емотикони? Нали работиш, съответно ще получаваш 90% от трудовото си възнаграждение цели 415 дни. Къде видя неправдата?
Е, неправда може да виждат само неработещите майки, които обаче нямат право да получават онези прословути 100 лв. на месец, защото семейството им надвишава дохода от 350 лв. на месец.

# 44
Това не е злоба Angel_Dust.
Не ме разбирай погрешно. Не ми допада самата идея да се дават на куп средства "преференциално".
Крайно време е в нашата държава да има единна социална политика и политика към децата.
Защото е истина, че в България единствените супер-привилигировани са циганките. ФАКТ

Казваш, че ние работещите взимаме 90% от заплатата си до 1 година. Ами така е. За тази цел съществува СЕМЕЙНО ПЛАНИРАНЕ!
Първо мислиш, после действаш- малка но съществена разлика.
Имаш алтернатива- наеми бавачка/баба/тъща/майка да ти гледа детето и отивай да работиш. Винаги има повече от 1 начин. Аз също съм с висше образование и знам какво говоря. Ако трябва ще прекъснеш- въпрос на избор... и планиране.
Да са живи и здрави децата на всички! baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт