2880 лв. накуп за майки студентки

• 48 578
  • 582
  •   1
Отговори
# 360
копнахте ли и европейски стипендии, дето ги отпуснаха тази година по уни-тата?
те май бяха с успех нали  newsm78,на мен не ми стигна  Rolling Eyes

# 361
казаха да проверя на 15 юни за резултат  Confused

# 362
Аз се класирах, ама ги няма още "европарите"...

# 363
И тук да кажа:
И аз подадох документи днес!  Simple Smile
Никой не ме е питал и никъде не съм попълвала дали получавам или не пари от НОИ- така че със сигурност мога да потвърдя- няма значение. Уверението ми беше отпреди 4-5 дена-приеха ми го, няма проблем, така че няма изискване да е същия ден-то и това оставаше Crazy
За айбана не искат документ - има си поле, в което се попълва,така че ако си го имате записан, не е нужно да ходите до банката. Сега си чакам парите- не ми казаха колко ще бъдат. Заповедта мога да си взема към края на месеца.

# 364
Заповедта мога да си взема към края на месеца.
края на този или другия месец?

# 365

Все още чакам, но днес ми казаха, че още няма одобрение на МОН, и като дойде ще изкарат списък.Абе дано се класирам, че съм с нисък успех, а и все още нямам бебче.
А някои знае ли колко парички са?

# 366
За първи път пиша в тази тема,аз до пари няма да се докопам ( уча задочно ),но въпроса ми е,ако някоя мама е карала пернамента сесия да ми обясни по-подробно за какво става дума,че тая девойка,която се опита да обясни явно знаеше по-малко и от мен.
Извинявам се ако не му е тук мястото да питам,ама не знам точно къде да питам

# 367
За първи път пиша в тази тема,аз до пари няма да се докопам ( уча задочно ),но въпроса ми е,ако някоя мама е карала пернамента сесия да ми обясни по-подробно за какво става дума,че тая девойка,която се опита да обясни явно знаеше по-малко и от мен.
Предполагам имаш предвид перманентна? Това значи (поне в СУ), че когато си бременна и ти е разрешена перманентна сесия имаш право да се явяваш на предварителните дати на задочниците с индивидуален протокол. Но това важи за редовно обучение, а перманентна за задочници-не знам как ще се явяват на по-ранни дати от техните си Rolling Eyes

# 368
Предполагам имаш предвид перманентна? Това значи (поне в СУ), че когато си бременна и ти е разрешена перманентна сесия имаш право да се явяваш на предварителните дати на задочниците с индивидуален протокол. Но това важи за редовно обучение, а перманентна за задочници-не знам как ще се явяват на по-ранни дати от техните си Rolling Eyes

Да де,извинявам се правописната грешка.Мерси за бързия отговор
Като цяло проблема ми е че не съм сигурна дали януари ще мога да ходя на лекции,заради бебето.А ако не ходя на лекции не знам дали мога да се явя на изпити.

# 369

Да де,извинявам се правописната грешка.Мерси за бързия отговор
Като цяло проблема ми е че не съм сигурна дали януари ще мога да ходя на лекции,заради бебето.А ако не ходя на лекции не знам дали мога да се явя на изпити.
[/quote]
Зависи какво и къде учиш. Някои специалности може да не стъпваш и да си си редовно и да си ходиш на изпити. Но пък има значение дали имаш заверки и т.н. Дай да не разводняваме темата, че и мен ми е интересно с тези помощи.
Да питам - аз септември когато ще раждам живот и здраве ще се водя семестриално завършила, но пък знам, че редовен студент е до втора дата за държавни (поне в НОИ така го водят). Вярно ли е и ще мога ли да получа такава помощ. И ако си оставя някой изпит от тази сесия за след септември например пак ли няма да мога?

# 370
  • В светлото бъдеще на своята приказка...
А някои знае ли колко парички са?
Мисля, че са 90 лв. на месец и май ще се преведат еднократно, всичките на куп, т.е. сумата за целия семестър.  Mr. Green

# 371
да наведнъж се превеждат за зимния -4 Х90лв. за летния 5 х90лв.  Пу-то вече имаме за зимния резултати, за летния ще почакаме, защото ни казаха, че имало много нередности в документите. Даже казаха че имало и преведени пари в картата. А относно успеха зависи в какъв факултет си и колко твои колеги имат висок успех., тъй че нищо не се знае Simple Smile успех на всички и дано вземете който е кандидатствал  Hug

# 372
Момичета днес бях при моята инспекторка и каза че се водя студентка до първа поправителна сесия на държавните изпити и че сега мога да си взема семестриалните изпити без проблем. Заяви че като не се явя септември на изпитите тя октомври може да ми даде уверение с печат редовно обучение и т.н.
То за мойта има време ама се чудех дали да завършвам семестриално или да протаквам. Иначе и аз докато някой не се похвали че е получил паричките не вярвам Laughing

# 373
  • София
А тя като ти го даде тоя печат, това от нея услуга ли ще бъде или наистина си редовна студентка? Sunglasses

# 374
А тя като ти го даде тоя печат, това от нея услуга ли ще бъде или наистина си редовна студентка? Sunglasses

Laughing явно не съм се изразила както трябва. Никакъв печат не ми е давала. Просто това, което каза е
" Ти се водиш редовна студентка до първа поправителна сесия, така че няма никакъв проблем да ти издам уверение октомври, че си студентка при положение че първата поправителна на държавните ти е януари"
На въпроса дали ще ми го признаят
" Как няма да ти го признаят нали на него ще има печат РЕДОВНО ОБУЧЕНИЕ "
Следователно в моето уни, а доколкото разбирам не само при нас сме редовни студенти до първа поправка на съответен невзет изпит. При мен тази първа поправка е Януари така че .... може и да ме огрее Thinking примерно

Общи условия

Активация на акаунт