Гоблени-45

• 48 698
  • 454
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро момичета, много  красоти се показали   bouquet
Аз искам да попитам, започнах един гоблен, но никога не съм шила с коминирани подове и сега се чидя как в едно квадратче има два символа и как се шие точно. Панамата мисля че е Аида 14 по-едра от обикновенната на която до сега съм шила. Казаха ми че на дупки на панамата са ми един символ. Стигнах до едно положение на което има по два символа в квадрат и не знам как да го шия. Много ми се иска да го направя защото много ми харесва, ако мога малко по-късно ще пусна снимка, за да го видите.
много ще съм ви балгодарна ако ми помогнете

я виж тук намираш ли прилика с тези означения?

# 346
  • в зоната на здрача
Неличка, на Аида 14,цвят ivory или номер 712./същото е/
Ако нямаш такава може и бяла,но все пак е по добре на ivory. Wink

paola,просто трябва да си регистрирана в mylivepage.ru ,за да ги изтеглиш.

Дидорани,честит рожден ден и от мен..
Само здраве и късмет да се навъртат около теб.. Hug

# 347
Прасчо пишеш, че имаш осем яйца, искам да те помоля, ако имаш едно червено с кръстче в средата да ми го пуснеш, първоначално бях си харесала него, но ако не ще си избера нещо от тези на did_tag също са хубави. Grinning

mira5, оказа се че нямам точно червеното, а имам синьото с червен кръст:
http://www.solaria-gallery.com/gobelins/index.html
Схемите за зеленото, червеното и синьото яйце изглеждат еднакви, само цветовете са обърнати май newsm78 Това червеното гледам че е със златен кръст... дано ти свърши работа "синята" схема.
Тук качих 8-те си яйца- в Pattern Maker са схемите:
http://dump.ru/file/1881295

# 348
Дидорани,честито мила!Жива ,здрава и щастлива да си newsm51

# 349
Хипатия, намирам прилика, но проблема ми е че едно кръстче се прави в 4-и дупки, а за да направя половинка не знма как ще стане. Иначе показанот " Two diagonal half stitch" е точно мойто обозначение на схемата

# 350
  • Пловдив
Хипатия, намирам прилика, но проблема ми е че едно кръстче се прави в 4-и дупки, а за да направя половинка не знма как ще стане. Иначе показанот " Two diagonal half stitch" е точно мойто обозначение на схемата

Аз точно поради тази причина взех панама 28 каунт. И става супер, защото дупчиците са ми готови, а не трябва да налучквам.

# 351
Ами то ми е готова комплектовка и даже не знамя точно как се шие кръстче, но го налучках Embarassed

# 352
  • гр.Добрич
Дидорани, честит рожден ден!!!  bouquet

Прасчо, Didi tag благодаря и аз за схемите с яйцата на Солария.

# 353
представи си, че в средата между четири дупчици има още една. На Аида няма, но това не е проблем.
Доста от дизайните на Херитаж примерно се шият или на Аида14 или на  27 count evenweave./препоръчва се от дизайнера/ или на 28 каунта, както казва MamaGeri

Разликата е, че при второто тъкането на нишките е по-различно и се шие през две нишки, така , че ще има къде по-лесно да се бодне при правене на тези особени 3/4 кръстчета:)

# 354
                                         Дидорани честит рожден ден и от мен!  bouquet

здраве,късмет и много любов ти желая!

# 355
http://picasaweb.google.bg/anelia503/iqGwKI#
момичета ето тук съм сложила схемата на гоблена за който имам запитване
бихте ли ми казали с какъв бод се шие гоблена
малко съм невежа защото за първи път ще шия по схема от интернет
благодаря

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 16:04 от анджето

# 356
ДИДОРАНИ честит рожден ден,желая ти здраве,късмет и повече щастливи моменти!!!
Хипатия,благодаря за информацията,но засега ще се откажа от тях че имам 4 Дименшъна да шия

# 357
Здравейте!Срещали ли сте схема на това гобленче?С какви размери е?

# 358
  • в една мансарда точно под звездите ..........
http://picasaweb.google.bg/anelia503/iqGwKI#
момичета ето тук съм сложила схемата на гоблена за който имам запитване
бихте ли ми казали с какъв бод се шие гоблена
малко съм невежа защото за първи път ще шия по схема от интернет
благодаря

Тъй като е дадено да се шие на Аида 14, то би трябвало да е на кръстчета

# 359
представи си, че в средата между четири дупчици има още една. На Аида няма, но това не е проблем.
Доста от дизайните на Херитаж примерно се шият или на Аида14 или на  27 count evenweave./препоръчва се от дизайнера/ или на 28 каунта, както казва MamaGeri

Разликата е, че при второто тъкането на нишките е по-различно и се шие през две нишки, така , че ще има къде по-лесно да се бодне при правене на тези особени 3/4 кръстчета:)

Благодаря много   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт