Хайде, пролет, идвай вече, че навънка иска да лудува Юнското човече!

• 12 654
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
cveta3 ама Дани голяма хубавелница !!!  Laughing  love001
Иначе и наш Ботев е с двата долни зъба напред  Laughing

# 151
  • на края на света.....
 cveta3 не се притеснявай и нашите така излязоха.И аз така се чудих като теб защо така излизат.Пробиха трите резци долу,после излязоха горните по средата, и чак тогава четвъртия долу.Много странно ги подреди.Така ,че не сте само вие.
 За нашия педиатър да се включа,изобщо не съм доволна : Twisted EvilТя е и на каката,тогава беше по младичка,надъхана и имаше голямо желание за работа.Обясняваше всичко,идваше в къщи ,когато и се обадя, че детето е болно.А сега с малката е точно обратното.Ходим на консултации, колкото да отбием номера.То за едно теглене и мерене и аз мога да го свърша в къщи.До сега един път не е съблякла детето, да му чуе сърчицето,дробчетата ,да го прегледа.Няма такова нещо,щракат на тоя компютър,сякаш по важно е да се впише прегледа, отколкото наистина да си свърши работата.Даже последните месеци ,когато ме види сестрата веднага ми казва да отиваме да се теглим/в отделно помещение/ и изобщо не мога да влезна при лекарката.Питам всеки месец до годинката ли трябва да идвам а тя"Ами ако не ти се идва ние ще измислим някакви килограми там да запишем".Смятай те за какво става въпрос.Дай боже всичко да му е наред на детето ми. #2gunfire
Малък ни е града и нямаме много избор.Оплаках се на бързо Sad

# 152
http://prikachi.com/index.php
и Петьо е нестабилен още,стои на пръсти и тъпче на едно място

# 153
  • Miami
Ама що нямаше тогава някой, примерно на "училището за бъдещи родители", който вместо да ми казва каква марка бебешка пудра да купувам, и каква ваничка с поставка, не ми каза, че ако му се лющи кожата на краката е знак за обезводняване, и че ако спи по 6 часа нон стоп на 3 дни значи не е съвсем в ред, и че освен да го мажа с еди-какъв-си върховен лосион за тяло, е добре да му проверя и фонтанелката за хлътване... говоря си от моето собствено покривче, сега, когато осъзнавам своите собствени грешки  Mr. Green   ма бяхме млади и глупавииии .... добре, че беше форума да се светна за кърменето поне, че ако разчитах на майка и свеки  ooooh! ....
  Peace

Аз принципно съм съгласна с теб,  Офи  Simple Smile За мен тези "училища за родители" са малко глупави, поне в повечето случаи. Дават информация, която можеш да прочетеш в нета или в някоя книга, без да ринеш толкова пари. И съгласи се, че една бременна не може да си напише на едно листче всякакви хипотетични ситуации, които би могло да се случат на нея и бебето й и да задава въпроси за тях или да търси инфо. Наистина не може да сме подготвени за всичко.  И като се замисля всичи приготовления  и покупки около бебето са незначителни, в сравнение с такава ситуация, в която си попаднала ти например, но въпреки това не можем да изключим всичко друго и да мислим само за неприятностите.  Peace

# 154
# 155
Здравейте и от нас! Днес пак ще си стоим у дома, вятъра в Бургас е доста силен, и ме е страх да не настинат и двете кукли, та да не успеем да излизаме като се оправи времето;)
Ние днес до към 12;00 откарахме, малката се събужда около 7:00 или 8:00 и пак иска да спи и така 4ак до 12:00, и аз днес реших да използвам и да поспя.
За дрешките за изписване бяхме с лека пелена, боди с къс ръкав +жилетчица от к-та, ританки и шапчица. Но се случи деня да  не етолкова топъл и бабите взели едно одеало, с което сега я завивам; ама то наистина беше валяло и беше прохладно и като го увихме това бебе все едно е зима-сега като се сетя и ме напушва на смях.Ина4е си я обличах с дълго ръкав4е доста време и с панталонки -дълги+чорапки и лека пелена.Докато не стана вече много топло и изведнъж останахме по боди с късо ръкав4е.
А е нормално една майка да се вълнува от всяка една дреболия особено ако й е първо дете.
За джипи -то и ние не сме доволни много, за голямата ми дъшеря ми обясняваше по обстойно за всяко нещо, а сега само в къщи дойде, а ваксинациите, които минават все едно м/у другото, ако не я попитам за нещо тя изобщо не ме пита за детето или да ми даде каквато и да е информация за съответния месец.Имало е слу4аи да ни имунизират и съм нямала време да я облека, защото другата майка ве4е е нахълтала в спец.стая за имунизации и измервания.
Ние също пляскаме  с ръчички когато чуе кака й да пее или на някоя реклама. Ех тези реклами, запо4нат ли и е замряла, цялото й внимание насо4ено натам и не мърда- като хипнотезирана.
Айде лек и усмихнат ден от нас!

# 156
Майчета, в списание "9 Месеца" има един конкурс: "Моето бебе звезда". Бях пратила снимка на малкия още като беше на 10-тина дни. Сега са я побликували, който иска може да гласува за Божидар със смс на номер 2255, текст bebe154060. newsm80 (цената на смс-а е 30ст.). Наградата е символична, не играем за нея, но мама иска гарджето й да е победител. Grinning Надявам се, не звучи като призив! Laughing

smile3521

# 157
Хай!  Mr. Green

Има ли месечинковци днес? Хайде, да са живи и здрави! Hug Hug Hug

О, като се сетя и при мен тревогите бяха толкоз незначителни, погледнати от този момент назад. Wink Но пък, да чукам на дърво, не сме имали някакви чааак толкоз големи проблеми с малката, та сега съм готова още две да ги народя, само да свирне мъжлето. Mr. Green

Мамо Гаце, вашето педи е направо за разстрел. #2gunfire Как може така безотговорно.. не можеш ли да я смениш? Аз за моята не мога да кажа, че е лоша, но не е и най-добрата, такава каквато БИ трябвало да бъде в 21 век. Освен, че мери и тегли, редовно й мери обиколки на глава, гърди, коремче, пипа фонтанелата, преслушва гърдите, сърцето, гръбчето, оглежда й гънките и т.н. Дава по някой друг съвет, който я спазвам, я не. Примерно като беше на 5 месеца Йойо, само на кърма, препоръча да захраня с попара с масло и сирене Laughing, та за захранването не я слушам. Но пък съм доволна, че ако се наложат някакви медикаменти, изписва хомеопатични, спокойна е, не ме плаши излишно. Та, плюсовете са повече от минусите, иначе досега да съм я сменила сто пъти.  Peace Добре, че го има този форум, толкова неща научих от тук, че незнам какво бих могла да правя без него. Hug Иначе и аз ходех на училище за бременни, но общо взето чух неща дето вече ги знам, а с някои от тях изобщо не бях съгласна. Naughty Аз съм такъв човек, че не се убеждавам лесно, и слава богу, падам си и малко инат и ако съм си наумила да си гледам детето еди си как, никой не може да ми се бърка, ако ще и незнам си коя докторица. Crazy

Честит взет изпит на Веси! bowuu Браво, възхищавам се на хора с мерак да учат. Аз едвам изкарах последните изпити, то не беше преписване, подсказване.. ужас. Blush Не обичам да трябва да знам нещо и някой да ме проверява колко го знам. Joy

Дари, и Йойо по едно време имаше такива сухи местенца. Незнам на какво са се дължали, да кажат по-компетентните (дето си взимат изпитите hahaha). Wink Нищо специално не съм правила, освен редовния масаж след баня, изчезнаха самички. Може да е някакъв недостиг, знам ли.. Сега като се замисля тя тогава май не беше още захранена, та може и затова да е било. Thinking

Браво на Дани за постиженията! Heart Eyes

Инче, подкрепихме ви! Wink

# 158
  • София
Инче гласувах и аз.стискам палци да спечелитеSimple Smile)

аз от моята педиатърка не мога да се оплача. супер спокоен човек е. до сега само в нас е идвала. колкото пъти й звънна никога не ме е отпращала с думите: не е удобно, имам работа или подобно. каквото й да я попитам ми обяснява много подробно. и най-вече всява спокойствие. съжалявам че не я послушах да не влизам в болница ама майките сме така-все се притеснявамеWink
тя е педи и на племеника ми, когато беше бебе не искаше да яде, имаше супер силна жълтеница и постоянно заспиваше докато сучеше. и тя звънеше на снаха ми да пита как е бебето, яде ли и т.н... страхотен човек!

а относно обличането на новородено- аз в началото обличах Роси само с бодита сдълъг ръкав. изчаках да мине малко време и да се " аклиматизира" така да се каже и после и аз я разсъбличах. така и ни изписаха- с боди с дълго ръкавче и пелена. но то спред мене сестрата обличаше бебетата с това което й давахаSimple Smile

# 159
Днес май само ние празнуваме месечинка вече 8 newsm44 newsm44 newsm44
 и като за капак на всичко днес се научи да пълзи голяма радост ,сега бърше пода на мама  Mr. Green От сутринта се каня да пиша, но днес другото родителско тяло си е у дома и няма вреда на компа. Laughing
Нашият лекар пък ми беше казал когато дойде за пръв път у дома да види Вальо да гледам с какво съм облечена аз и да му слагам още една дреха отгоре видя ми се много странно при условие че беше разгара на лятото, но честно да си призная по-късно се престраших да сложа късо ръкавче и гащички.
Веси честито за взетия изпит направо си героиня, добре че аз се дипломирах преди това че иначе с този дивак у дома едва ли щях да смогвам.
Лека и спокойна вечер  Hug Hug Hug

# 160
Здравейте,момичета!
НЕ мога да нес е похваля,макар че много рядко пиша тук....Ивайла има вече 2 зъба на диагонал  Wink
Долен ляв и горен десен  Laughing
Пълзи много и навсякъде(постилам две одеала на земята и отгоре чаршаф-и тя най-отгоре  Wink )
а най-обича да стои в кошарата изправена!!!  Party
Не знам дали съм споменавала,но за тези,които не знаят-за възпалени ушета-пътпъдъча мас!ПОмага!  Peace  Peace  Peace

# 161
  • Philadelphia, USA
Здравейте, момичета!

Днес пораствам и по тоя повод да ви почерпя с .

Бебешкия най-накрая изкара зъбчета - две наведнъж. До преди ден два само се усещаха с пръст но вече са съвсем малко над венеца. Обаче голяма изненада - хич не са гладки както очаквах, добре че една приятелка с опит ме светна че било нормално, с времето се изглаждали. Първоначално обаче беше голямо чудене.

Времето днес беше разкошно, само за разходка но си е голямо приключение с количката Simple Smile  ins_dimitrova   много ви е хубава шейната Simple Smile идеална за условията навън

# 162
Честито на празнуващите   bouquet Hug Heart Eyes

Да се включа, докато не сте изписали темата с едно Здравей от Митето

мушмурочето иска да стои право, преди няколко дни на майтап го оставих и той стои, като му омръзне вдига скандалче  Mr. Green

# 163
....Ивайла има вече 2 зъба на диагонал  Wink
Долен ляв и горен десен  Laughing
Много сладко!  Mr. Green

Здрасти на Митето от мен! Wink Убавец!

72veni72, пробвай пак да пуснеш линк. Wink

цвета3, твойта кокона какви тънки крачета има - като моята.  Mr. Green Манекенки.  hahaha Спри, моля те, да се притесняваш, че ще вземем да се притесним за теб!  Joy МайтапчеHug

# 164
  • И аз не знам къде...
Ето озъбена снимка и от нас, ама тази е от преди месец  Wink! Сега се виждат цели 6 зъба  Mr. Green!

Научих се   Joy!

Мимченце, сложих нова снимка за колажа Peace! Когато имаш време и можеш  Peace Hug!

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 00:56 от dari75

Общи условия

Активация на акаунт