Хайде, пролет, идвай вече, че навънка иска да лудува Юнското човече!

• 12 654
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
еее, никой не каза как да се науча и аз да сложа снимки тук. кажете къде да прочета като съм нова? пробвам и с имидж и с линк, ама нищо. и в албума не знам как да вляза, ама за там сигурно трябва да поискам пароли от някои лично...

иначе да се включа за училищата за бъд.родители - аз ходих в София - "Аз, ти, то". Имахме страхотна лекторка - Емилия, която е акушерка вече 20 години. Всичко научих от нея - много добре структурирани лекции, много полезни, без глупости излишни, без залитане за пазарене и т.н. Наистина всичко най-необходимо. Най-хубавото е, че винаги можеш да й звъннеш и да й поискаш съвет за всичко свързано с бебето и с теб. Как ме спаси в началото с кърменето тая Еми - златна е. Така че аз лично съм много доволна и го препоръчвам горещо. Е, бях ходила да видя и курса на много известната Диди Димова (или каквато там беше в клиниката на Мазнейкова), ама малко мазна ми се видя както тя самата, така и цената на "супер специалния индивидуален курс".

# 166
  • Miami
Добро утро  Grinning

Жорко за пръв път от много време насам спа цяла нощ без да се събуди. Стана чак в 6 да яде и после откърти до 8. Голям кеф  Grinning

radosttz , значи най-просто да ти кажа става като качиш снимката в нета и после като си пишеш поста преди линка на снимката пишеш [img]
След линка пишеш същото, само че с една /  такава  чертичка пред img.  Не забравяй наклонената чертичка   Wink  И внимавай да не е много голяма снимката, трябва да се намали.

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 09:24 от Kory

# 167
  • Miami
оф, нещо стана, не мога да си изтрия поста

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 08:56 от Kory

# 168
  • София
иначе да се включа за училищата за бъд.родители - аз ходих в София - "Аз, ти, то". Имахме страхотна лекторка - Емилия, която е акушерка вече 20 години. Всичко научих от нея - много добре структурирани лекции, много полезни, без глупости излишни, без залитане за пазарене и т.н. Наистина всичко най-необходимо. Най-хубавото е, че винаги можеш да й звъннеш и да й поискаш съвет за всичко свързано с бебето и с теб. Как ме спаси в началото с кърменето тая Еми - златна е. Така че аз лично съм много доволна и го препоръчвам горещо. Е, бях ходила да видя и курса на много известната Диди Димова (или каквато там беше в клиниката на Мазнейкова), ама малко мазна ми се видя както тя самата, така и цената на "супер специалния индивидуален курс".

Много от моите колежки ходиха при Диди Димова и бяха много доволни. Аз нито имах време, нито ми се давах 450 лв. някой да ми казва как да си гледам бебето, като мога да си прочета съответните неща. Така и не отидох, не съм имала проблеми с бебчо, даже първия ден вкъщи сама си го изкъпах Peace

А иначе организираните училища за родители поне 50-60 % са реклама на бебешки неща, лекарства и т.н.

Аз ви пускам един линк с петиция против критериите за прием на деца в детски градини в София. Знам че повечето не ги касае или не са от София, но може да подпишете в знак на солидарност. Критериите, срещу които е петицията са описани

http://bgpetition.com/priem-detski-gradini/index.html

Благодаря на всички, които ще подпишат.

# 169
Момичета, благодаря ви за подкрепата! Много ми се иска да класираме малкия на 1во място. Ще може да го снимат за корицата! Би било супер! За сега сме още на 4то, но от 81 участника.  Peace

Веси, критериите наистина  Sick. Подписвам и аз.

# 170
При нас новото е, че вчера забелязах 7-мото ни зъбче  Mr. Green (горно, ляво кучешко).
Това са хубавите новини, а лошите, че лепнахме от тати вируса с повръщането  Cry.
Снощи ми се събуди в един през нощта повръщайки. Хукнахме в Бърза помощ. Предния ден баща и беше така и уж не се приближаваше до нея, ама на.
От тогава не е повръщала, само дето снощи имаше температура 37,5, но я преборихме.
От преди си имаме пък малко зачервено гърло и хъркащо носле от време на време. Пусти болести  #Cussing out

# 171
еее, никой не каза как да се науча и аз да сложа снимки тук. кажете къде да прочета като съм нова? пробвам и с имидж и с линк, ама нищо.

На първа страничка Мимченце предвидливо е сложила линк Добавяне на картинка в пост или профил - там е обяснено  Peace

Бюти,  Hug

Митака няма и 1 зъб още  Mr. Green, има време! Сега ако ми се озъби и каквито целувки ми раздава, предполагам лицето ми ще бъде нахапано до неузнаваемост  hahaha

Веси, подписче и от мен  Peace

# 172
  • София
Добрутро!

Бюти ми то май ми е станало нещо като първосигнална реакция да се притеснявам за всичко, сигурно е от ЕГН-то  Joy.

Много са сладки всички бебоци! И като гледам колко големи изглеждат,или кошарите са с различна височина, или моята мишка е тапа, щото като се вдигне на пръсти едвам и се подават очичките отгоре  Mr. Green.

rallii мен редовно ме хапят и то с такова настървение и сила, че  Shocked. Има само два зъба, обаче хапе зверски, не знам как ще я караме после...

# 173
ето малко слънце и настроение от нас.... Wink
с най-новото ни постижение:  Hug

Хубава неделя на всички... Simple Smile

# 174
Здравейте мамита! Имам нужда да разкажа на някой моята история защото в момента се чувтсвам адски сама и незнам как да се справя! Добре че е малкото ми ангелче, че... CryОт Ноември месец започнах да ходя на фитнес и басейн в к-с Макси на Симеоновско шосе, тъй като реших че е дошо времето да си върна килограмите. Избрах това място защото ми е много близко и нямаше да се налага да оставям малчо за дълго, пък и картата включваше фитнес, басейн, сауна прана баня и т.н. Както и да е! Ходих там 2 месеца и реших да се възползвам от услугата "коло маска" на триъгълника, която си правя от ученичка но в квартала на родителите ми, което е на другия край на София, та този път реших да си спестя пътуването! Е записах си час при козметичката наречена Пепа Замфирова, жена на възрастта на майка ми и с опит "17 годишен" в тези дейностти. Дотук добре, цената, учудващо за Maxi - само 8 лева!!! Е отидох и добре познатата ми процедура започна! Беше ми странно позицията в която ме постави "козметичката" и отказа й да и "съдействам на по-деликатните места, нооо "тя си знае", си казах. Е да, ама не! При ено от дръпванията усетих болка и парене и реакцията й не закъсня! Познайте, беше ме РАЗКЪСАЛА между устните в ляво 3-4 САНТИМЕНТРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Последва паника от нейна страна, спиране на кървенето с антибиотечна пудра и т.н. Отидох веднага на лекар и установих, че ми беше причинила нещо, което не получих дори при естественото си раждане! Тогава нямах и един шев! Гинеколожката събра екипа на поликлиниката и след като се повайкаха казаха "че съм за шиене", но само ще ме промият. Немога да ви опиша сед като се прибрах как ме болеше няколко седмици и как неможех да се движа, камо ли да си вдигна детето! В резултат и кърмата ми спря !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Откачих! Отидох в съдебна медицина и си изкарах медицинско! Реших че няма да им се размине! Намерих адвокат и започнахме процедурите. Бях супер решена и мотивирана, но до вчера, когато при поредната среща с адвоката си дадох сметка че наистина в Бъгария нещата не са на страната на справедливостта и на обикновенният гражданин. Проблема, да поясня, идва от там, че в екстремната ситуация при инцидента и необходимостта от бърза реакция компекса не ми позволиха да платя и не ми издадоха касова бележка за процедурата, т.е. познайте какво мога да направя?! Имам и свидетели, нооо нещата стават трудно доказуеми и нямам сили и пари да продължавам! Cry  Пропуснах да кажа, че 2 дни след инцидента Финансовият мениджър на Maxi  ме покани на среща където явно да преценят как ще действам. Проявиха жеание да ме компенсират с нещо, но така и не се обадиха. Просто немога да повярвам какви неща се случват а безочието и властта движат света! Вече губя вяра в доброто! Sad Багодаря че ме изслушахте!!!  bouquet

# 175
  • София
Мичала
ужасно съжалявам за случилото се. аз незнам как бих реагирала. сигурно бих събрала хора да я поступат тази лелка......
а ти сигурна ,ли си че нищо не може да се направи и това че нямаш касова бележка е проблем? адвокатът ти какво казва? направо съм вцепенена от случилото се.....

изводът е само един- не ходи на процедури повече при хора които не познаваш!

Дано бързо се оправиш. стискам палци. много мъчно ми стана  за тебеCry

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 14:23 от Bunnie

# 176
  • София
michala за съжаление не мога да ти предложа друго,освен съчувствие за ужасното ти преживяване и за още по-голямо мое съжаление не се учудвам,че не можеш да намериш справедливост в "нашата мила родна страна".

# 177
Включване за кратко (поради липса на време)!  Peace
Честито на всички порастнали бебоци и успешно защитили мамита!  Sunglasses  Mr. Green
Ние сме ОК, Дея беше доста болничка  Cry за съжаление (от настинка към бронхит), но вече е добре слава Богу!   Peace Praynig
Това и бе първото разболяване, но за съжаление сериозно. Дано не се повтаря!  Praynig
Иначе аз реших, че Дея и работата от вкъщи не са ми достатъчни  Laughing и се записах да уча разни чужди езици...  Joy Joy Joy
Ето една усмивчица и от Дея:

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

michala, разбирам те напълно как се чувстваш, най-жалкото е, че за съжаление - за интелигентните хора в тази страна - никога нищо няма да се измени към по-добро.
Имаше в нета реклама на едни фланелки с надпис (ние със съпруга ми мислим да си направим такива): "I DON'T NEED SEX! THE GOVERNMENT FUCKS ME EVERY DAY!"
Е, това е държавата ни в момента! Мисля, че от доста време е така и много време занапред ще бъде така!
Така е и в твоят, и в много други случаи!  #Crazy #Crazy #Crazy #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Безсилна си да направиш каквото и да било, а мутрите от този комплекс пак си остават нещастните простаци и празноглавци, които си питат г.за...
Знаеш ли, аз в твоят случай единствено ще се надявам, че тази нещастница - лелката, която те е "обслужила" ще си получи заслуженото от съдбата! Бъди сигурна в това!  Peace
За пореден път се убеждавам, че тук всичко е заминало по дяволите безвъзвратно!

Боже, колко е жалко страна като нашата с такава славна история да кара подданиците си да се чувстват по този начин...
Ето как се чувствам аз...
Мисля, че нищо не може и няма да ме спре да напусна тази пропаднала държава и да не се връщам с години тук! Не, зимата няма да ми липсва, ако отида да живея на по-топло място. Не, няма да липсват мръсните, кални улици обсипани с купища боклук. Няма да ми липсват селяндурите на улицата - било то шофьори на такси, маршрутки или редови шофьорчета, които се опитват да минат през мен на мой зелен светофар, няма да ми липсват комплексирани продавачки в магазини, които не знаят какво е "добър ден", няма да липсва чалгата, звучаща от лъскавите автомобили на супер прости шкембести чичковци с дебели пачки или пък лукавите усмивчици на управляващите.
Определено няма да ми липсва тази действителност!

Не искам детето ми да има за идеал Галена или Преслава или не знам коя си там още... А то няма как да не се сблъска с това, колкото и да го предпазвам... Не искам детето ми да бъде пребито или изнасилено на улицата... или пък нахапано от освирепели бездомни кучета... Искам детето ми да живее в друго общество, където съществува понятието КУЛТУРА!
Длъжна съм да му дам този по-добър старт, длъжна съм да го отделя от паразитно общество и съм сигурна, че ще успея да го направя!

Извинете за отклонението! Просто случая на michala ми показа за пореден път какво в момента е България!

Хубав и усмихнат ден на всички!   bouquet

# 178
michala много съжалявам за случилото се ,все пак трябва да има начин да се докаже че си била там на процедура и въпросната лелка да си понесе последствията
maristuta напълно съм съгласна с теб,
Ето как се чувствам аз...
Мисля, че нищо не може и няма да ме спре да напусна тази пропаднала държава и да не се връщам с години тук! Не, зимата няма да ми липсва, ако отида да живея на по-топло място. Не, няма да липсват мръсните, кални улици обсипани с купища боклук. Няма да ми липсват селяндурите на улицата - било то шофьори на такси, маршрутки или редови шофьорчета, които се опитват да минат през мен на мой зелен светофар, няма да ми липсват комплексирани продавачки в магазини, които не знаят какво е "добър ден", няма да липсва чалгата, звучаща от лъскавите автомобили на супер прости шкембести чичковци с дебели пачки или пък лукавите усмивчици на управляващите.
Определено няма да ми липсва тази действителност!

Не искам детето ми да има за идеал Галена или Преслава или не знам коя си там още... А то няма как да не се сблъска с това, колкото и да го предпазвам... Не искам детето ми да бъде пребито или изнасилено на улицата... или пък нахапано от освирепели бездомни кучета... Искам детето ми да живее в друго общество, където съществува понятието КУЛТУРА!
Длъжна съм да му дам този по-добър старт, длъжна съм да го отделя от паразитно общество и съм сигурна, че ще успея да го направя!

на мен също няма да ми липсва тази култура ,ако бих могала да отида в по-цивилизована държава не бих се поколебала и за миг.

# 179
Мичала, направо нямам думи! #Cussing out Боже, накъде отива тази държава, божееее... ooooh! Дано тази жена си получи заслуженото, дано винаги да й тежи на съвестта това, което е сторила на една млада майка. Confused Айде разкъсването ще се преживее, но това, че ти е спряла кърмата заради болката.. #Cussing out Наистина ли няма шанс да ги осъдите и без глупавата касова бележка, на която сигурно нямаше да пише нито твоето, нито нейното име, ама както и да е.. Rolling Eyes
Маристута, браво, страхотно лирично отклонение си направила. Peace Подкрепям те с две ръце. Аз също броя дните до този, в който ще си събера багажа и ще замина от тук... Tired

Фокси, ей голяма сладурка ми е Весито Heart Eyes А Дея както винаги с най-чаровната усмивка! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт