Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 28-а тема

• 56 436
  • 367
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте кулинарки, днес ние сме на пилешка супичка,снимката е с друга дата, но не ми се снимаше отново и за това пускам стара снимка .

# 61
тити супер оригинало, а като гледам е и супер вкусно Simple Smile Сигурна съм, че мъжете са го одобрили Simple Smile
Аз съм на вълна месене Simple Smile правих пълнозърнест хляб без пекарна (нямам такава) и стана страхотен. Май се научих да меся Simple Smile Снимки после.
Иначе хапвахме печени на плоча тиквички, предварително престоели в малко сол и зехтин. Много вкусно, но нещо не ми се снимаше. Тиквичките гарнирах с пилешките бутчета на Гелева  Mr. Green

# 62
Ох...ще си запиша тортата на Нела.....
Диде, ти може и само кашуто, но аз ще взема цялото пиле на Гицка....Обичам пиле по китайски......А Умницата дори не ме покани на гости Crossing Arms......Умнице, каня те на рандеву като дойдеш по наште баири......Едно кафе за теб може да ми се откъсне от сърцето......От мен кафето - от теб - всичко останало - тортички, пиленца и пр. Mr. Green

Не се отказвам и от пилето по гръцки, може ли рецептата? EmbarassedЕ пълнозърнестия хляб ми хареса......

Нещо пъдпъдъците не знам защо, но май аз няма да се престраша да ги хапна......Не съм яла никога дивеч и не знам дали ще имам сили някога да хапна.......Но иначе като идея е супер! А както обичам и патладжани.......може да го трансформирам в пиле в патладжан.......

Супичката на Финдус също ми допадна......На малкия Финдус му е любимо детско......

Асе, бих си изяла натур крушите.......Това ми е един от най-любимите плодове......Прати ми поне 1 бр.........

Изкоментирах ви....Сега вие можете да си ми го върнете тъпкано ако не сте харесали нещо от коментара ми.....

Умнице, за m … 097;и......

Пилешката  … 7;та!

Салатка......П&# … 8;що.

Поредни бл … 1097;е.....

Послединт& … 2;бу!

Крекерите и гевреците са с бяло и типово брашно 1:1......

Липсват ми дами от постоянното присъствие в тази тема с творенията си - Бъни, Милена, Еси, Лоис, Ненчо-Пепчо, Пепика не готви ли newsm78 и ред други знайни героини, дето не успях да ги изброя, но за тях една голяма Hug....Еххо, чакам ти хляба.....

Умницо, сега се сетих....Моля, моля...хляба е супер! Така разказан със семената..наистина ...може да не звучи обещаващо.....но от такъв хляб от 1 филия се наяждам......Имаме едно приятелско семейство, които като ще ни идват на гости изрично казват,че искат такъв вид хляб.....Те са му върли фенове.......Но...както каза за  компромиса..... - за един едно е ценност, за друго - друго и се получава,че компромиса, погледнат от различни ъгли - накрая може да се окаже,че хора, които говорят уж на различни езици, всъщност казват едно и също нещо.......

Лека вечер, девойки!

# 63
Дидка, четеш по диагонала  Hug  и аз и ненчо /дай по-добре ненка/ се отчетохме сутринта в 08,03ч. ТУК

Бъни също беше някъде по трасето.

Виж, Пепика пусна темата, показа един тас кебап и продължава да лежи на стари лаври  Laughing Laughing

Еси-Кеми беше рожденничка, надявам се тези дни да покаже доста неща  Grinning

А крекерите са много вкусни, подсещаш ме, че не съм правила отдавна  Peace

# 64
А днес вечеряхме печена риба и зелена салата. Бързо и ясно  Laughing Laughing

ПП: Ама страхотни теми пускаш   bouquet

# 65
Ненке Пепчова, Госпожо Стоева, извинявай, но си го пуснала в 8,03ч. #Crazy #Crazy #CrazyЗа мен това бе вчерашната ви манджа.....Дори ми хареса идеята и тъй като тази вечер щеше да е картофи, много си мислех дали нашата вечерна манджа да не е подобие на твоята снимка.......Тази тема съм си я нарекла - вечерна тема......След 17ч. тук настава едно пиршество за окото.........А на теб винаги съм се чудела как можеш толкова рано да пускаш всичкото ядене за деня......Кога успяваш, кога готвиш...Чак си помислих,че у вас имате някаква свръхпечка, която започва да готви само под строгия ти поглед...сама! Поздравления за всичко, което правиш! Heart EyesИ Госпожо Стоева, в 8,03ч. за мен ако може кафе без захар,че да не ме питаш защо съм с широко затворени очи......

А...риба......не ме блазни......Риба мога целогодишно хич да не ям......

# 66
Аз щях да си лягам, но викам си, за последно да видя кви ги вършите тук.... И гледам Мамето, кви ги натворила, пък и как ме назовава Naughty Айде, айде, чак пък умница, Убавица да речеш, по ще ти вържа, ама ....... hahaha hahaha hahaha И що за мен дупката, а не ми даде поне от салатката, дето така свежичка си я цопнала, а тук у наше село, само премръзнали има, та дори и по големите магазини.......Аз че гевреци обичам, много обичам, ама пък една дупка ли за мен само, що ти се досвидя така (шегувам се, все пак цял геврек си ми предложила, аз интерпретирам, че дупка ти се ще да ми дадеш) Hug И аз щях да ти пиша, че всички ги държа под око, само Еси сме я пуснали да почива Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За хляба, може би ще се съглася, но като мина някой път, ще трябва да ме убедиш на място, че става за ядене Joy Joy Joy

А за крекерите, ще те убия просто..... Ей сега е 22.14 - щях да си лягам както казах вече, но заради теб, почвам крекерите.................. утепах те, ако не ми харесат #2gunfire То не бе Лабрекс, не бе чудо, всички крекери правят тия дни..... и сега и ти.....

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Така е, сама ще си пиша тук, за да не пиша нов пост, само да кажа, че си чакам 10те мин в хладилника.....А ти спиш нали, спи, спи........Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 22:41 от Krische

# 67
Ето го моя първи опит за многозърнест хляб  Mr. Green Беше супер вкусен. Другия път мисля да му добавя сушени домати или маслини.

# 68
   Най-после малко време да се отчета и аз ... а вие 5 страници в нова тема сте запълнили с вкусотии!
   Пепика и аз благодаря за ноеата темичка!
   Esy- бъди най- щастливата , обичана , обожавана и глезена рожденичка- всеки ден! И все така ни радвай с перфектните си творения!

При нас от вчера и днес:

Постни сaрмички и паста с гъби, кисели краставички,сметана , топено сирене.

Печена дюля със стафиди

Баница с праз , гъби, сирене и сметана

И повторение на шоколадовия delight на Тандури, понеже много се хареса от мъжете Wink

Еххо- хлябът е невероятен!  bouquet

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 13:36 от Dina767

# 69
Момичета, ей ме на  Laughing

Маме, само вчера не съм готвила и ти ме набеди Naughty Wink
Пепи, не съм готвила, но в събота ще празнувам пак, с близки да отбележа рожденният си ден, все пак е юбилей, тогава ще се реванширам за вчера дето си почивах hahaha

Сега да се оплача, че е на битово-кулинарна тематика Mr. Green
Преди един месец си купихме нова фурна, че другата се скапа, толкова 3-4 г. и край #2gunfireСега си нямам фурна и голяма мъка, дори вчера пекох кексчетата у съседката ooooh!Днес се обаждам, че е в гаранция да дойдат, а те ми викат да я закараме там, вградена фурна...е как ще стане му викам, преди месец дадох 80 кинта да врътнат двама пича два болта, сега да я изкъртя и пак да я влача някъде си и после пак да викна онези двамата и пак да им дам 80 лв........егати гаранцията #2gunfire #Cussing out

Та, по темата:
Днес пържих пиле и едно любимо от детството ми бобче Wink
Пържено пиле с подлучен зелен боб

Ето го и него.....

Вечеря:
Крем-паста

За десерт правих едно Шоколадово "тирамису", но утре ще покажа, за да има малко вид Grinning
Хайде лека нощ, мили приятелчета!

ДинаHug Hug Hug
Еххо, и хлябът и снимката са....  bouquet

# 70
Толкова вкусно изглеждащи ястия, ....тц, тц, тц, пак огладнях   ooooh! Grinning

Маме, от тук изкарах рецептата за пиле по гръцки: http://nanita-nordina.blogspot.com/2008/12/blog-post_29.html

# 71
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
днес пак нямах никакво време за готвене.

правих едни мъфини, не съм ги снимала Mr. Green
вечерята беше за 15 мин приготвена... нямам повече време  Rolling Eyes

тай зеленчуци с ориз - сосът е от кокосово мляко и фъстъчен мус Crazy

# 72
Esy благодаря Simple Smile четох доста линка, който ми прати и пробвах Simple Smile Сега само и чиниите да си сменя с нещо, което не е червено (губят се всички цветове като снимам нещо в тях) и ще започна и други снимки да пробвам да правя Simple Smile
Гаранции и моята вградена МВ+фурна е на ремонт и мъжът ми я закара в сервиза. Добре, че имам и отделна фурна, та не съм съвсем зян. 1 месец, чакат дънна платка за МВ и вчера е дошла, обаче като я сложили се оказала че не работи  Shocked Утре ще викат някакъв човек, който бил правил подобна печка за да каже дали няма някаква защита  Shocked Абе нямам думи понякога за сервиза на К&К. Болна тема, но спирам дотук, че иначе роман ще напиша Simple Smile

# 73
зелеви сърми със сос Бешамел

питки

# 74
Дина, много вкусни изглеждат сармичките! Grinning

Вивиан, много е апетитно пилето ти! Може ли рецептата, моля? Grinning

От мен тази вечер: наденички, кус-кус и задушени зеленчуци - вечеря аламинут, влачеща след себе си мнооого посуда за миене Laughing:

Общи условия

Активация на акаунт