Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 28-а тема

• 56 463
  • 367
  •   1
Отговори
# 150
От вчера:

- боб, който увря за рекордно кратко време - 50 мин - чак не беше за вярване

Да живей братската дружба между Сливен и Ямбол  Laughing Аз съм от Ямболско, там съм се и учила впрочем

Котка, дай моля рецепта за това рьощи със.....сложнозвучащия сос  Praynig

# 151
Пепи, сливенския боб ли държи рекорда по увиране ...

или старозагорския ... - че да знам чий боб да изкупя ? smile3503

Забравих да се похваля - вчера се сдобих с цял чувал спанак и смятам скоро да раззеленя темата.  newsm53

# 152
не че е старозагорски, но тук го купвам  Grinning  увира около 40 мин., като има и предварително варене 10 мин преди смяна на водата /със сода за хляб/.

# 153
Оооооо момичета, почвате да ме засрамвате, и имам що годе 2 избора. Или да взема та да млъкна, или да влизам само след дълбоки поклони и наличие на бурни аплодисменти. Иначе никво включване... Ми къ я мислите тая работа. Мамето ако иска да го кара на благотворителност, аз ще го карам меркантилно, че то криза бе, а трябва да се яде hahaha hahaha hahaha hahaha

newsm44 newsm44 newsm44

Краси, това много интересно дет си го измислила - нивгаш не би ми хрумнала комбинацията.

Пепетия, тая книга, не те знам теб дали си я разглеждала, но според мен си е живо разхищение на парични знаци, но нали сме на отделни бюджети, та нямам дума за чуждото канче (то добре, че никой не наднича и в мойто Wink Wink Wink). Аз за тия пари колко таратор нормален мога да сготвя и то по-вкусен от даденото предложение, ама нейсе...... Може пък и аз след време да стане една "гъзарка"  Laughing Laughing Laughing

Маме ти що реши, че не ти давам аз от супата. Давам, ама ти я не щеш. Мърмориш мърмориш, цял Душко Добродушков Hug а после сигурно тайно ще я забъркаш и даже няма и да ни я покажеш  hahaha

И сега Роца е наред. Крекерите ти са много идейни. Може и аз да пробвам доза с розмарин. Така и така мин двойна бъркам, едната половина с розмарин, а другата основно с черния сусам, че децата казаха от тия черните семена най-много да слагам. Laughing Laughing Laughing И киш ме подсещаш да забъркам. Между другото тая манджа аз има няма от 1 година я научих. До преди това не я бях джуркала.

А Котето, къде ме Мацка се загуби така. Бива ли с цяла седмица закъснение да ни пльосваш тук любовни манджи. Пък и все солени. Той твоя обект любовен хич ли не му трябва сладичко hahaha hahaha hahaha Еййй ма ти и голяма късметлийка ще се окажеш Joy Joy Joy
И вземи разкажи за това руло туй онуй де. Може пък и заради него да не му е нужно сладко на човека. Знае ли човек къде е ключа от бараката newsm78
И как да не ти се опули човек с тия сложни думи дето си ги изписала - нит рьощи знам кво е нито клементинов сос.... Отивам при гугълец май френд... ти като не казваш, той дано по-милостив излезе Heart Eyes

РалиД, чудесно включване.

Ааааа и Смайли, аха да пропусна, нали съм клюкарка, да попитам Попай ли ще ви е на гости, че аз лично не знам какво бих правила цял чувал спанак Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 154
Рибни кюфтенца с паста и къри

# 155
Мамо Цоци, и тук благодарско за рецептата.Като я спретна,първата купичка е за теб!   Peace   

Krische , те идеите ми повечето са краднати.В Гответе с мен има една дама -Абра- голям фен съм на всички нейни произведения и вдъхновения.
http://dimitranas.blogspot.com/         това е блогът й,може на някой да му е интересно.   

# 156
Свински дроб в прясно мляко+задушени зеленчуци със зехтин в МФ

# 157
Е, Крисче, как без десерт, за половинката не е толкова важен, но аз за единия десерт живея Mr. Green, слагам му снимка, не исках да се излагам, ама не може така да ме обвиняваш, че точно пък десерт не съм направила. Laughing  Това е шоколадов чийзкейк, но по-ужасно нещо не бях правила в живота си, не че не се изяде, де, но тотално ми развали настроението (поне на снимка да си беше направил добрината да излезе добре, ама и това не Close)

Пепчо, Крисче, ето по тази рецепта правих пържолите: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/5070/clementine-pork-steaks

Клементината по принцип е кръстоска между портокал и мандарина, у нас обикновено не се намира, но аз разконспирирах едни клементини в Кауфланд наскоро, продаваха ги като мандарини, но дъртия чревоугодник не могат да излъжат, малко по-различен аромат имат. Но по принцип в рецептата може да се заменят с портокал или мандарина, или смес от двете (общо 50 мл. сок трябва). Сосът стана много ароматен, въобще не сладък.

Рьощито (или рьости) го привнесох за подложка, това е швейцарски специалитет, мисля, че Ася беше пускала рецепта за него  newsm78  В най-опростения вариант се прави от настърган картоф, който се смесва с малко брашно и подправки и се изпържва в тиган като палачинка (може да голямо колкото целия тиган, а може да е и в не много голям диаметър - 10-15 см.). Иначе има и други варианти, с пащърнак, с яйце, с бекон и т.н. Аз сложих настъргани картофи и праз, малко яйце (1/3, да речем, ми беше останало от друго), подправки и направих 4 не много големи броя.

# 158
Котка, и какво не му харесваш на тоя чийз, толкова кремест ми изглежда, че ми иде да грабна лъжицата. Я напиши, моля те,  по коя рецепта го прави.

# 159
Котка, и какво не му харесваш на тоя чийз, толкова кремест ми изглежда, че ми иде да грабна лъжицата. Я напиши, моля те,  по коя рецепта го прави.

А, то това отгоре е бита сметана и шоколад, но вътре същинската част беше пълна отврат, за което сама съм си виновна, иначе рецептата е прекрасна, но аз я прецаках, ето я, ако ти харесва ще я преведа: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/8248/double-chocolate-cheesecake

# 160
Мамо Цоци, и тук благодарско за рецептата.Като я спретна,първата купичка е за теб!   Peace   

Krische , те идеите ми повечето са краднати.В Гответе с мен има една дама -Абра- голям фен съм на всички нейни произведения и вдъхновения.
http://dimitranas.blogspot.com/         това е блогът й,може на някой да му е интересно.   

Аз съм регистрирана в този сайт и също съм голяма фенка на Абра ,но и на Йоли ,пак там има и нейният блог

# 161

............ иначе рецептата е прекрасна, но аз я прецаках, ето я, ако ти харесва ще я преведа: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/8248/double-chocolate-cheesecake

Когато можеш, ще те помоля да я преведеш, че с тоя език съм нещо на Ви. newsm78 Добре изглежда на снимката.

# 162
Привет, кулинарни изкусителки!

Вечер като разглеждам вкусотиите ви и аз ходя да ровя в хладилника Crazy Добре, че нищо съблазнително не намирам Grinning

Краси, честит ти блог  bouquet И аз съм във фен- клуба на Абра Wink

Котка, добре се завърнала Hug Липсваше тук Wink

Маме, Крисче, вие сте като черешките на сметаната в тази тема Hug

Танче, не мога да готвя Blush Сега се уча, сериозно говоря. Добре, че се натиках в тоя готварски форум. До сега половинката готвеше Mr. Green И в България бях едно злоядо, дето само на сандвичи караше Crazy
Та, радвам се, че ви открих Hug Вие сте ми нестихващ извор на кулинарен ентусиазъм  bouquet

Пепчо, тая твоя баница цял ден я мисля Grinning Ще ме научиш и мен да закусвам Crazy

Диди, тия кюфтенца са чудни. Много ли е трудоемко? Аз нали все по лесните неща си падам Blush

polin_a, а на твоите дробчета как се облизвах Grinning Откога не съм хапвала такива, а тук не се намират лесно Rolling Eyes

Дарилка, ЧРД на половинката! Добре си се постарала Wink

Smiley*, с тия макарони ме върна в детството Grinning Мама ги правеше много често за закуска.

Роца, и аз обичам киш, ама не е ли много калорично Thinking Твоя изглежда страхотно!

От нас едни тортили с пилешко и салата (бърза вечеря, каквито ги обичам Mr. Green):

# 163
Одеве нямах време да коментирам , че щеше да ми изгори кейка , но сега съм готова !  Mr. Green

Милена , не ми казвай , че си падаш по лесните неща с тези торти , дето ги правиш !  Mr. Green а иначе аз съм си мързелива и никога не правя неща , които са трудоемки и скапи.Кюфтенцата са страхотни и лесни ! Подходих с голяма доза скептицизъм към тях , но станаха невероятни ! Изобщо не са трудни , бързи са , въпрос на подправки са !  Peace

Коте , отдавна не се беше появявала !   Hug Не знам какъв е бил на вкус чийзкейкът , но все пак е достолепен на снимката !  Mr. Green

Krische , с теб май имаме един вкус за супи !  Grinning И аз съм й хвърлила окото !  Wink

Роца и тази рецепта я имам.Точно сутринта я четох , със солена риба.Трябва само да я сравним дали е същата.А кишът ти е изкушаващ !  Peace

# 164

Клементината по принцип е кръстоска между портокал и мандарина, у нас обикновено не се намира, но аз разконспирирах едни клементини в Кауфланд наскоро, продаваха ги като мандарини, но дъртия чревоугодник не могат да излъжат, малко по-различен аромат имат.

точно такива тази зима ги има при нас, но ги продават също като "мандарини". Девойчето ми обаче ги усети, че е портокало-мандарина и много хареса, та почти само тях купвахме д о скоро.
Благодаря за рецептата, ще пробвам  Peace 

ПП: Котка, ще пробвам, ама някой ще преведе ли  Embarassed

Милена, закуската е най-важната част от яденето през деня   bowuu
Някой мъдър човек беше казал "Закуската изяж сам, обяда сподели с приятел, а вечерята дай на врага".  

Много апетитна тортиля    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт