Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 28-а тема

• 56 445
  • 367
  •   1
Отговори
# 180
Роца, отдавна се каня на бакаляу и все не го докарвам дотам, но тази рецепта (още повече щом е свекървенска Simple Smile) задължително ще я пробвам.

Диди, отвътре кейкът също е страхотен, а и щом не е сух, значи няма начин да не го харесам. Ще чакам рецептата (дано не е задължителен бърбънът, че у нас принципно се пие само ирландско).

Смайли, този зелен кекс отдавна съм си го харесала при теб, да видим кога ще го направя (а най-хубавото е, че ще си го ям сама newsm44, други почитатели на такива комбинации вкъщи няма).

Ето я супата с кисели краставички, моята е с мариновани, всъщност, но пак е разкошна, при първа възможност ще я пробвам с кисели. Скаридките ми се оказаха някакви рахитични, къде съм бляла като съм ги купувала, не знам, пръжнах ги в масло и с копър, уж да добият вид, но положението още по-зле стана. Както и да е, те не са основното, самата супа е супер, благодаря на pepetia за рецептата.

И едни ароматни кюфтенца с босилек, гарнитурата е картофено пюре с песто:

# 181
Котка,  гледайки твоите кюфтета човечето зад мен веднага си поръча кюфтета .....фрикасе  Wink 

Ягодка, важно е че все пак са помислили . Трябва да ги научиш и да снимат, да ти качат и снимката. Така ще покажат истинска загриженост  Hug

Пеп, мерси за рецептата   bouquet

Да си покажа вечерята пилешки филета в картофени люспи и сусам, зелена салата

# 182
Esy, извинявай и благодаря за търпението!  Embarassed Чукча читател, ама не дочитател  ooooh! - аз се опитвах да кликна върху снимката в първия ти пост  ooooh!

Hug Hug Hug

# 183
Пепетия Hug Днес от вратата, Ивчето попита, още несъбула ботушите - "има ли още от супата".... Стоплих я, поръсих с малкото останали скаридки, които оставих за нея, и яде детето и вече са й останали 3 лъжички и вика "Мамо, нали пак ще сготвиш от тази супа" Wink Wink Wink Е как да не ти благодаря Peace Уж нищо и никаква супа, пък така им се услади на мойте, чак да им се ненадяваш. Определено не съм очаквала такъв фурор. Мамето, ако ще да се фръцка, че не яде таквиз неща, ама си мисля, че без скаридите дори ще й хареса, защото това си е една зеленчукова крем супа..... Peace

# 184
Девойки ето ме и мен.
За тази вечер уж тръгнах да правя онова нещо на леля Милка дето Пепчо го показа ама не се намери чесън у дома и с този сняг навън .....до магазина сложна работа да се грабна за една манжа.Та спретнах едно такова краставичено с много магданоз и зелен лук и маслинки, със зехтинче и лимонов сок  Heart Eyes

Пилешки хапки с картофки, копърец и чесънче (чесънчето тука отиде  Mr. Green)

И едни мои бързи питки със сода - този път и със сусам и маково семе.Нещо не ги докарах както трябва обаче.

Котка за сладкиша Шоколадов чийзкейк имам го наистина преведен в Коледния брой на Good Food.
Кажи да го пиша ли ??? или ще превеждаш.Аз те питах но явно си пропуснала въпроса.

# 185
За днес пилешки хапки с лук и чушки. Simple Smile

# 186
Какви са тез засукани манджи от вас, бе хора? Добре,че е Смайли да ни каже,че има и боб в този свят.....И то не боб - камъчета, а боб за ядене. И чувал спанак...Не си приятел, да знаеш......По една шепа да бе раздала на редовните в темата....

Гицо, размечтала си се гледам....След хлебопекарната, чета и книжки искаш да си купуваш....И ще дадеш малко състояние за такава книжка...Интересно newsm78...Да се организирам с другите съфорумки готвачки да издадем книга и ти ще си ни основния купувач. Че да видиш тогава що е то благотворителност и що е то меркантилност......Лично за тебе книгата ще е с 50 % увеличение на цената - като за наш човек! Twisted EvilИ виж...другите използват хубави български думи като рьощи напр., а ние с теб не ги знаем.......Срам!Убавице, да готвиш редовно на моето момиче, че да не те викам на спаринг......

Диде, мила ми Диде.....То при теб...както и при някой други съфорумки, се чудя кое първо да гледам - манджата ли, пардон, то е много провинциално да кажа манджа за творенията ти, та..първо ястието ли да гледам, или сервизите за хранене.....Моля, следващият път - или само сервиза, или само яденето избираш да пускаш, защото ще ми плащаш лечението на кривогледството в противен случай! И...не знам как става този номер - хората как от една хапка и от парче кекс правят изкуство.......Мечтииииии са това за мен.....

Полина, избирам си ...карфиола от твоята чиния.

Котке, като ти гледам красотите в твоите любими рецепти, коя от коя по-български и традиционни, направо не мога да повярвам,че последното ти произведение е било неуспешно. И не се поддавай на провокации.....Че  после същите тези подстрекателки дали ще те заведат във форума за диети? Докато си напиша поста и още някой току-виж направил супата с краставичките......Че бързо се яде тя в някои къщи......

Милена, много ми допада идеята за тортилите с пилешко...Аз накрая един въпрос към всички ще задам, но тази твоя идея дава част от отговорите на моите търсения......  bouquet

Стоева, поздравления! Часовникът ти цъка заедно с моя - 20,14ч. показваш вечерята.......Я да обясниш по народному за тези пилешки филета в картофени люспи.....Ще ми бъде приятно да закусвам с теб....От теб закуската, от мен кафето......

Започвам да се комплексирам сериозно в тази тема.....След книгите, и списания се размятат тук.....Голямото четене явно и тук започва....... newsm78

Кафенце, чаша вода за преглъщането искаш ли? Тук и на пълен стомах човек да влезе, пак ще установи,че въобще всъщност не е ял.......

Ягодке, от нас една пържола, от теб една целувка по д......на Малката Ягодка...Сделка или не?

Роца, да се разберем....Тук калории не се смятат......Не сме в час по математика и не искам да се сещам за учителите си по математика...Че имахме един ерген-математик...Точно когато ни започваше юношеството, т.е. тийн годините, и все го гледахме с едни отворени очи......А и той ни се усмихваше едно мазно-мазно и осъзнаваше,че не въздишаме по математическите му способности, а по нещо друго......И имахме един предпенсионен математик...Който обаче ни разказваше как се слага кисело зеле, когато сняг забръска, вместо да ни кара да смятаме....Калории, диети... - тук това са мръсни думи и не ми секвайте апетита с такива апокрифни слова......

Бъни и Пети са преписвали една от друга......Ха-ха...на кой ще пишем единици за подсказване и преписване.......Бъни, дай салатката насам, аз чесън имам.......

Пепика, критика...много посно  влизане.....

Та да знаете....имам си нещо като принцип...Старая се събота и неделя да не влизам в кухнята.....Това са дни за семейството при мен и се старая да имам наготвено за тях...Освен ако някоя интригантка и подстрекателка не е решила да ме ядоса........Та не се учудвайте на повечето манджи......

Закуската  … 83;яб - Хляба с къл … 80;те

Подстрека& … 90;ия

Кекса с 8 яй  … 77;кс

Короната н … #1088;е....

Имам още.....патешко с кисело зеле на фурна и шоколадовото тирамису на Еси, но...за тях утре по някое време.

Та питането ми......може и на ЛС,може и тук с 1 изречение - дайте идеи за меню за моя любим, който във вторник ще стане на 40г. То питка ще има, и си мисля нещо на сача да направя..Не се знае гости дали ще имаме.....Но живеем в една къща с девера, по принцип с тях не си гостуваме, защото то нашето ходене от едната в другата къща гости не може да се нарече...Аз и в тяхната кухня знам къде какво се намира, защото и там ми се случва да готвя, та все едно сме си у нас........Та поне девера и етървата ще са у нас и сача няма да стигне до никъде.....Та приемам и идеи...Смятам да направя на сач пилешко с Филаделфия.....Приемам и други идеи, но моля...кратко и ясно.....

Благодаря ви за вниманието, благодаря за компанията през тази седмица, желая ви неповторими събота и неделя! И повече прегръщайте любимите си хора, отколкото тенджерите и печките........ Hug Heart Eyes

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 21:14 от Мама Цоцоланка

# 187
Pety много вкусно  Hug
Бъни много обичам краставички с яйце  Grinning
Kafenceto доядоха ми се спагетки   bouquet
Мама Цоцоланка страхотен хляб  Grinning
Много вкусни нещица  Grinning
от мен една бисквитена торта  Peace

# 188
Какви са тез засукани манджи от вас, бе хора? Добре,че е Смайли да ни каже,че има и боб в този свят.....И то не боб - камъчета, а боб за ядене. И чувал спанак...Не си приятел, да знаеш......По една шепа да бе раздала на редовните в темата....

Аааа, Цоцоланке, свърши.
Само да отворят пътя до Сливен, че казаха, че е затворен и отивам на пазара да изкупя целия боб на лелята. Тогава ще раздавам ...
Но ... първо ще заделя в едно пликче за КРИНА и ще им го изпратя, заедно с много поздрави smile3512, че завалийките не знаят какво е боб - продават сачми.

Да добавя нещо - за пилешкото на сач - по-късно ще кача снимки - само да ги намеря - през септември имахме среща с колеги в един хотел на язовир Копринка и там сервираха страхотно пилешко на сач - заснех го - ще ти пиша на ЛС.  Peace

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 09:05 от Smiley*

# 189

Та да знаете....имам си нещо като принцип...Старая се събота и неделя да не влизам в кухнята.....

Маме, маме, що тогава ми задаваш такива сложни задачки - да ти казвам някаква интересна ли беше, засукана ли, манджа за събота и неделя. Ми кът не я измислям, та чак съ засрЪмИх. Я виж кви си ги засукала -  и крема, и кекса, и короната.......очите ми останаха. И ми се приядоха всичките. Embarassed

# 190
АААА Цоцоланке мъри булка къде забегна ма жено.Такива работи показала тука, че и моя крем  - малеееееееееееееее как си го барнала само.Не го познах бе че туй е моето чедо Joy Joy Joy Пу, Пу Пу
Показа тука нашата 100 манжи - фрас, прас, здравейте и хайде адио рио.Не така молим Crossing Arms.На кого ни изоставяш Цоци hahaha.
На Гицка ли Joy Ама и тя ще пусне снимки след малко и ще забегне.
Само аз наваксвам в събота и неделя като серсем  ooooh! ooooh! ooooh! Вие добре правите - бойкот на кухнята в почивните дни.

# 191
Eххх Маме , благодаря ти за писанията. Hug Жива да си....Мед ми капе на сърцето като те чета Hug Hug Hug По същество - тая книжка аз може да си я имам (е на Бобето де) нооооо след като цялата минала седмица ме тормозихте с разни кисели зелета, то кой ли не тури тук нещо с кисело зеле.... вече съм подготвена. Едно бидонченце, от едно магазинченце съм си осигурила (ревнах на мама, че искам зеле и тя жената отърча да ми купи, щото до тях има едно хубаво магазинче дето го продавали и е проверено, изпитано и харесано зелнце, пък и нарязанко, даже няма да го клъцкам)...... И сега ти кво си мислеше.... Видя, че се облизвам като гладно коте пред рибарски магазин, чу че ревях за манджиджките със зеленце, и реши да ме дразниш нали......Даааааа ама неееееее - ЗЕЛЕНЦЕ И АЗ ЩЕ ЯМ и за разлика от Бъни и чесън си имам, щот умиргам да рупам чесън с кисело зеле, ей тъй на, скилидка и да си я гризкам - залък зеленце, гризка чесънец - красота и аромат hahaha hahaha hahaha След което се надявам, че дори и съседа, дет събира парите за стълбището няма да смее да ни похлопа на вратата hahaha И никъде няма да ходя - ще си седя в къщи, ще си готвя зеленце, ще си ухая на чесънец и ще си готвя...... Ех идилия просто....
Пусто у неделя някви олимпиади посадили, че трябва да се правя на шофьор, та и на 2 различни училища ще трябва да ходя ooooh! Бива ли такава работа - тия хора не готвят ли в неделя, олимпиади ще ми правят Crossing Arms Пък и мойте да ги питаш и двете - по собствено желание...... мани мани, да ги бях карала нямаше да идат Naughty

Крема ти изглежда убийствено обаче, аз нещо съм го пропущила, ще се връщам да преговарям. Бъни еваларка. За питки Маме няма да ти говоря, там аз стоя тихо, в ъгъла гледам с благоговение и си чакам да ми дойде времето.

Игуанка, страхотно десертче. Peace

Много хубавини видях по назад, то са кюфтенца, то са сладкиши, ама вече ще се опитам да се укротя, че....

Редактирам се:

Гицка тая вечер си дояде супата Simple Smile пък събота и неделя казах вече - ще наблягам нан чесъна, а него може и да не ви го снимам Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Айде, лека Peace

# 192
Гелева, снощи към 21,30 часа започнах да правя гевречетата, към 23 часа свърших. Направих ги, но нещо не ми се получиха. Sad Следвах /уж/ точно рецептата и къде обърках - не разбрах. Като ги извадих от фурната, голяма борба падна, докато ги отлепя от тавата - еее, мазол ми излезе чак.  ooooh! Бях намазала тавата с олио - за това ли залепнаха така яко, не знам  Confused Иначе вътре бяха много добри , но ми приличаха на хубав бял хляб. Може би очакванията ми са били други...Обаче, щерката взе, че ги хареса.  newsm78
Ето ги:

# 193

Само аз наваксвам в събота и неделя като серсем  ooooh! ooooh! ooooh! Вие добре правите - бойкот на кухнята в почивните дни.

не си сама, аз съм в кюпа. Гледам поне до сряда да приготвя храна в събота и неделя.
Утре се очертава мързелуване, но в неделя - по терлички  Laughing

Нела 66, ще ме зарибите с тези гевреци  Peace

Маме, филето е пилешко, нарязано на мах-жулиени. Т.е. по-дълги и широки, с дебелина колкото палец. Абе по осмотрение. 1,3кг филе. Сутринта нарязах и сложих в марината от  100 мл вишновка, 100 мл соев сос и 2 белтъка - всичко това първо в чашата за шейкове и разбито. Така престоява до вечерта. Изсипвам всичката марината и смесвам 100 гр картофено пюре на люспи, 100гр сусам и 50гр галета. През това време тигана с олио е загрял, топвам в тази смес разбъркана и пържа. Стават страшно бързо и са много сочни филетата.  

Да не забравиш за кафето  - ще те чакам със закуската  Peace

Ще ти потърся едно много хубаво пилешко предложение и ще ти пратя на ЛС - можеш и на сач, и в тиган да приготвиш, еднакво вкусно е.

# 194
Гицке нимои съ трепа душко.Щото те обичам  - ето ти кремчето дето Цоцето така е украсила че  ooooh! ooooh! ooooh! не го познах
Аз всичко в любими слагам.Вече рядко отделни теми пускам.Любимите рецепти ми стана като виртуален тефтер.Не че нямам 100 в тетрадки де hahaha hahaha hahaha hahaha
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243025.msg9693547#msg9693547

Общи условия

Активация на акаунт