Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 30 530
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791

И...да питам по същество......

Утре един познат има рожден ден, но има алергия към яйца....Нещо хубаво, вкусно и оригинално оформено като торта без яйца, можете ли да ми предложите? И...мъж във вторник има рожден ден, на 40г. Много исках торта на Интер да му направя.....Но няма да мога да се справя с емблемата......Или пък на Мерцедес.......Много му хареса Трюфела, и Гараша дето ги правех.......Моля, помощ за покритието....Най-добре ми става тестото на Ванчччето с шоколад, имам и една Варна....но с левите ръце как да направя роза, като сигурно краката на някоя от вас по-добре работят от моите ръце.........Може и на ЛС някоя свръхтърпелива дама да ми обясни за оригинално покритие на торта за мъж ми........

Мамо Цоци, за тортата без яйца предлагам да пробваш  Хипоалергенната торта на Хедра  В нея няма яйца. А крема е с Филаделфия. Но мисля, че може да сложиш и друг.

Виж втория въпрос не го разбрах - искаш да пробваш нов вид захарно тесто? Или искаш идеи за мъжка торта?

# 121
  • Мнения: 452
Хайде и аз да се изкажа,от доста време съм тук и май само ви чета.В началото,преди да се направи библиотеката си водех записки,но сега е по-лесно.Според мен, мама Цоци дава добра идея,спомням си темата за начинаещите в ФШ,аз също прескачах там,но явно тук с тортите по-добре се справям,там не успях.Но се питам дали ще има кой да отговаря на въпросите там,аз в началото и тук си задавах въпроси,отговаряли са ми,но не на всички въпроси,затова все ровех и четях и не пишех.Каквото и да стане,каквито и темички да пуснете, аз ще следя всичко и може отвреме навреме и аз да понаписвам,макар,че не съм от тези,дето се отчитат редовно.

Като ще спамим, е да попитам кажете за това записване в word,как става,че съм зле с тези неща,да не пиша вече на ръка. /може и на лични/

Забравих да поздравя Ванчето за хубавата торта,  bouquet само кажи крема от твоя ли е?

# 122
  • Мнения: 1 610
Те ти ,Ванче, Крокодил! И пиратиииии  newsm47

Всички снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=342911

Записване във Word става като си отвориш файл,  маркираш текста, който искаш да копираш, с десен бутон на мишката Copy, след това позиционираш маркера в документа на WOrd и пак с десен бутон Paste. Така всичко, което те интересува се залепя на един документ. Не забравяй да запазиш. Отиваш в една книжарница с печатни услуги, носиш файла/ на дискета, на диск, или на USB- стик или им го пращаш на майла / и го печаташ, ако го искаш на хартия.

Цоцке, пускай тема !После ми пусни линк.

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 11:01 от rien

# 123
  • Мнения: 492
момичета благодаря ви  bouquet

Лелееееее Ванчеееееее, ти с това дупе със сигурност ще получиш повишение Joy , страхотно е, а и прашката е уникална, отивам да гледам стъпка по стъпка, че са ми любими . само да не забравя да кажа, че и гумата е перфектна като изпълнениеsmile3501
Ирра, весело  влакче  bdbaloni и на твоя принц
Риен, супер забавна изглежда джунглата  bouquet
Фиор, кулите са пласмасови, от комплекта на уилтон, ако те интересува нещо по-конкретно, веднага ще ти отговоря
Мама цоци, идеята ти за “училище за торти “  страшно ми допадна, много ще се радвам ако стане реалност  bouquet

# 124
  • Мнения: 208
Напълно подкрепям казаното от Дими !!!
 Темата има много новодошли напоследък ентусиазирани от нечия красива торта , имащи желанието да направят и те такава. Напълно ги разбирам , аз бях една от тези които преди 1г видя Тортите на Тандури в Американската тема и попадна в омагьосан свят......

Запис  animal037
И аз така мисля. Тук просто си обсъждаме работите и подготвителните дейности. Въпреки рядкото ми влизане напоследък е приятно да си побъбриш по тема и да получиш похвала или съвет. От друга страна има тортена библиотека и тортена галерия които са доста по - лаконични. Знам че сме заети ама като седнем искаме да се поотпуснем
Момичета тортичките пак ме сразиха няма да е поименно че ша ма турят в игнор листата
 

# 125
  • Мнения: 1 965
rien - Eйййййййййййй, тоз` крокодил... голямо чакане беше.... Ама си заслужава.... Малко бледолик, ама иначе пък с хубава форма и пропорции. И гемията е добра. тази палма определено по-ми хареса от другите!!! Айде, започвай следващия проект...

Момичета..... хора..... дами..... девойки.... защо не се примирите с реалността и да разберете едно:  КОЛКОТО И ТЕМИ ДА ОТВОРИМ, КОЛКОТО И ТРУД ДА ВЛОЖИМ В ПРАВЕНЕТО ИМ, ОЩЕ УТРЕ ЩЕ СЕ ПОЯВИ НЯКОЙ НОВОРЕГИСТРИРАЛ СЕ И ЩЕ ЗАПОЧНАТ СТАРИТЕ ЕДНИ И СЪЩИ ВЪПРОСИ. И ЩЕ СИ ПРЕПРАЩАМЕ ХОРАТА КЪМ БЛОГОВЕ, ТЕМИ, БИБЛИОТЕКИ, УЧИЛИЩА.....А ТАМ КОЙ ЩЕ ИМ ОТГОВОРИ -НЕ Е ЯСНО.... И  ПАК ВСИЧКО ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ТУК.... И ПАК ЩЕ ОБЯСНЯВАМЕ ЧЕ Е ИМАЛО 10 СТР. ДЕБАТ НА ТАЯ ТЕМА И Е ВЗЕТО РЕШЕНИЕ ДА СЕ ПРЕПРАЩАТ ТАМ..... И ПАК ЩЕ СЕ ПЪЛНЯТ СТРАНИЦИТЕ С ЕДНО И СЪЩО.  И ЩЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО-ТРУДНО, ДОСАДНО, АНГАЖИРАЩО, СКУЧНО и какво ли още не
В правенето на библиотеката, имах за домашно да проверя линковете. Неработещите ги махнах още тогава. Мога отново да се заема с проверка на наличните. Ще изпратя инфото на Нат. От своя страна мисля да проведа един разговор с нея извън темата и да помогна в ПРЕподреждането на библиотеката. Имам впредвид сортиране и оцветяване на инфото. Мога да помогна, да добавяме и клипове и филмчета които всички вие/ние правите/я. тези които могат да направят по един НАУЧЕН ТРУД, подобен на моя шоколадовия, нека го направят. Да не бързат. Бавно, със снимки, с вградени линкове, клипове, препратки и каквото се сетят. дори и да станат дълги, Нат няма да откаже да ги качи в библиотеката. Отделно ще се заема с копиране към директни подтеми. тоест - Иска някой инфо за ВАРНА-та - хоп, цъкни на линка и отиваш директно в библиотеката - право в научния труд за ВАРНА.  Това ще ми отнеме време, но ще го направя. Довечера се наемам да поговоря с Нат, ако и тя има тази възможност разбира се. Стоварихме библиотеката върху нея, а тя постоянно я допълва, но сигурно малко хора го забелязват. сами виждате че да напишеш един пост отнема време, а да обработваш информация е още по-трудоемко.
Имам горчиви спомени от библиотеката. Е, сега ще се обидят още няколко човека, но не е това целта. Моля, не отговаряйте на това изказване, то  не е насочено към никой конкретно:
Когато започнахме, помните ли каква еуфория беше. Колко народ скочи и каза: АЗ ЩЕ ПОМАГАМ! И колко след това останаха да помагат? Повече от половината се отказаха от помощта си. Същото ще стане и сега.
Тандури и Мам`Цоци ще се хвърлят да правят нещо, то след време ще стане обемно поради натрупване на инфо и пак ще се надигне вой че е трудно, че е недобре подредено и след 3 месеца пак някой ще изреве да мислим нов вариант.  Айде, да бъдем реалисти, а??? Сърдете ми се, обиждайте се, мразете ме.... но аз съм РЕ-А-ЛИИИИИИИИСТ! това е.

Няма смисъл от нови теми - помислете, ама наистина ПОМИСЛЕТЕ.
Райчеееееее- И ти ли ще обиждаш на "гума"  Sad .
Защо никой не смее да ми изкоментира целулита???  Crossing Arms  Въпреки че на живо, почти не се забелязва.... кълна се!!!  Peace

# 126
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Защо никой не смее да ми изкоментира целулита???  Crossing Arms  Въпреки че на живо, почти не се забелязва.... кълна се!!!  Peace

Ванче, ама аз мислех, че целулита е самоцел, не е ли? А, тогава - какво е това целулитно дупе за шефа, не знаеш ли че за шефовете само най-сочното и младото! Но подозирам, че тук вече има пръст жената на шефа! Flutter

ПС. За останалото съм напълно съгласна с теб - точно така е - след време пак ще има недоволни, че нещо липсва, че нещо не е както трябва.
Мамо Цоци, аз бях също свидетел за онази тема във Фотошопа, но имаше такива дрязги покрай нея, че се отказах тогава да пиша. сама казваш - всички сме били начинаещи и сме имали нужда от помощ. Защо да правим 2 теми, като после пак ще се обединят? Не се сърди, но мисля, че е излишно, а и така и така ще се прибавят нови неща в Библиотеката! Hug Heart Eyes

ПС. Ванче, ще се опитам да съм на Скайпа но след 19 часа - по-рано не мога. Peace

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 11:50 от natalyna

# 127
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
Моля някой ако има рецептата за блатове на торта на Албенка  /тези които яко се сиропират/ да ми я напише.Може и на лични да не натоварвам темата.Благодаря!

# 128
  • София
  • Мнения: 1 170
Ванче забелязах,но за мен си пресъздала действителността, малко са идеалните женски дупета Mr. Green

# 129
  • Мнения: 1 610
Бледи са ми всички цветове. вие как правите наситени цветове?

Корабът се яде изцяло. Както и всички други , без пиратите, че имат тел в ръцете.

# 130
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Бледи са ми всички цветове. вие как правите наситени цветове?

Боядисвай директно върху покритието, като разредиш боята с малко алкохол. За нансяне ползвай гъбичка или четка. Или смени боите!

# 131
  • Мнения: 1 271
Ванче, щом си го просиш!!! Ееее, де, ай сега кви са тия целулити?!?  Shocked Получило се е от изрезките.Аз така правих веднъж тортата с рула и на мен ми се получиха неравности.За това винаги заглаждам, ама с много масло...  Outta Joint
И естествено вкуса си е на масло и на доста хора не им харесва, обаче -риск на професията...
Сега се връщам да изчета какво сте писали по темата и ще коментирам по късно, защото се заех да правя тия кули...Абе няма да са като на Светлане кулите, ама ще се мъча да ги догодя някак си!  Twisted Evil

Стаси, абе голяма играчка е с тия кули...На мен ми се получават нещо неравни по големина..  newsm78 Хем а с еднаква дебелина кръгчетата.Ще гледам да снимам мало стъпка по стъпка това чудо дето го правя и ще ви го систематизирам, ако искате да се ползва в Библиотеката.
За помощ в момента не мога да съм кой знае колко, защото предстоят оста РД-та, пък и организацията си  в пъти повече, отколкото да забъркаш някоя и друга торта.
Обач обещавам, от сега нататък да снимам стъпа по стъпка на някоя по изчанчена торта...

# 132
  • Мнения: 6
Много се извинявам ако съм ви затруднила с нещо.Просто и аз искам да науча някои тънкости в кулинарията.Съгласете се че само от написаното не става трябва някой опитен да обясни технологията.Още веднъж се извинявам много.

# 133
  • Мнения: 208
Бледи са ми всички цветове. вие как правите наситени цветове?

Корабът се яде изцяло. Както и всички други , без пиратите, че имат тел в ръцете.

каквото и да боядисваш и да мешаш боите са най важните.Ако те не са силни и наситени нио не може да се направи. Аз например ползвам прахообразни сладкарски с 1 капка вода и бъркам със тестото. ако нещо не стигне дорисувам отгоре. Това обаче отнема много време а и е досадно да внимаваш да не развалиш консистенцията на тестото.  Най любимо поради липса на аерограф ми е шишенцето за парфюм пълниш с боичка и пръскаш

# 134
  • Мнения: 1 610
Наталина, жирафът ми  така. боядисах. Пак не е много наситен. Имам предвид цвета на чаршафа например на тортата мечо пух преди една страничка. Супер хубави наситени цветове. Май ще сменя боите/ моите са течни/  с тези на прах.

Общи условия

Активация на акаунт