Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 30 536
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 447
Редовно ви четя, не изпускам тема (още от 7-8, тогава се върнах назад и прочетох и старите), но наистина напоследък чета много по диагонал. Така е и с тази тема и може и някой да го е споменал, но
дали модераторите няма да се съгласят на отделен подфорум. Ще е много удобно така, всеки ще си задава подходящата тема, ще си има седмична, отчетна ...

# 106
  • Мнения: 1 610
Сега ще ми играе някой шутове, че спамя. Но- готово!
Как се прави покритие без миксер ли? Аз в нас нищо не меся с миксер, бъркалка и ръце. този път се сетих , че имам още един килограм готова бързосъхнеща маса от Backfun.de/ на промоция 7,50 евро/
Махнах го този "дунапрен" от едната торта. Между другото от един маршмелоуз до друг маршмелоуз разлика огромная. Например на Троли беше супер за моделация, а днешния един куц и сух и негъвкав.Вие забелязвали ли сте? В този на троли имаше желирана основа. Ще пробвам следващия път да разтопя гумени мечета заедно с маршмелоуз. Имам добро предчувствие.
днес като четох Наталина си викам/ Какво пък толкова има да се чете за чаршафа! И накрая изпищях, понеже съм много отворена.
Торта "Книга за джунглата" >  Жирафът ми е малко излишен/ няма жирафи в книгата/ , но нали е джунгла пък и нали го направих няма сега да ставя зян. сложих фигурите, понеже утре нямам много време, пък и покритието става непробиваемо.
Дано не се катурнат палмите. С 3 шиша са.

има и други снимки в албума http://www.snimka.bg/album.php?album_id=342911
Утре ще ви пусна другата торта да не ме забравяте  Laughing

# 107
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791

Добро утро!

Пак много се е изписало - нямам възможност да коментирам всичко само това което ми е направило впечатление. Да и аз веднага намирам Тортената тема, както писаха други момичета - тя е винаги на първо място. Една от причините да влизам с удоволствие тук е доброто настроение и приятелския дух, който лъха тук (колко много съжалявам, че не мога да дойда на срещата организирана от вас  Sad) нека той си остане същият. Както вече се разбра има желаещи да увеличим информацията в Библиотеката - чудесно - който може, нека подготви някакава презентация (не се сещам за по-българска дума в момента) и да ми пише на лични. Най-добре ще е да сложите презентацията в албума си и с обясненията (В Мултипли има такава възможност, дано в Снимка.бг, и Уебгардън а и другаде където имате снимки също да е възможно).

Тандури, по принцип нямам нищо против да използваш  информацията от Библиотеката, само се страхувам също като Ванчето че информацията става много разпръсната навсякъде. И щом тук има тема за обсъждането не знам дали е добре да няма друга информация. Може би ако съгласиш да дадеш информацията събрана и от теб просто да я има и тук и при теб?

Иначе имаше едно предложение въпросите да се пишат с  различен цвят и мисля, че това много ще помогне за пресяване на информацията! Ако може да го сложим като условие с първия пост на следващата тема, че е чудесно. Hug

днес като четох Наталина си викам/ Какво пък толкова има да се чете за чаршафа! И накрая изпищях, понеже съм много отворена.

Хаха - говорим за преди няколко години, когато на български нямаше абсолютно никаква информация за покриване на торта - тогава търсех в нета - на чешки, руски, английски, тук в Чехия пуснаха едно списание и глазурите написани в Библиотеката съм превеждала от там, както и много други рецепти от Нета. да не говорим, че в градчето което живея в сладкарниците още си правят само торти с крем, та покрита торта видях за пръв път в списание преди няколко години...

Сега да похваля тортите:

bubolinkata радвам се, че прописа и в темата! както вече казах тортите ти са чудесни, личи си че имаш талант и желание! Ще се радваме да споделиш своя опит със захарните покрития! Hug

stefka_todorova, чудна шоколадова фантазия!

I r r a, много добре се е получило влакчето. Това сметана ли е? не се разводни влакчето?

svetlane чуден замък - истинска приказка!

rien, джунглата е станала много добре. Добре че си захранила положението! Ако имаш време предлагам да сложиш няколко цветчета и тревичка за да няма празни пространства. Но животните и палмите са супер!

Лек ден на всички - аз  бягам по задачи!  bouquet

# 108
  • Мнения: 6
Здравейте!Отдавна следя вашата тема и страшно многосе запалих по захарните покрития.До сега съм правила торти само със сметана и крем.За св.Валентин реших да опитамно марципана не ми се получи страшно много лепеше,тька че тортата пак беше само с крем.Моля ви кажете ми кое от покритията се прави най лесно от начинаещи.Благодаря ви много.

# 109
  • Мнения: 1 965
Добро утро! Радвам се че пак се захванахме с тортите...  Grinning
Мятам набързо едно дупе за шефа  Joy и изчезвам. После ще се вслюча, че видях и торти на последните 2 страници.

СТЪПКА ПО СТЪПКА

# 110
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Здравейте!Отдавна следя вашата тема и страшно многосе запалих по захарните покрития.До сега съм правила торти само със сметана и крем.За св.Валентин реших да опитамно марципана не ми се получи страшно много лепеше,тька че тортата пак беше само с крем.Моля ви кажете ми кое от покритията се прави най лесно от начинаещи.Благодаря ви много.

Здравей!

Кой марципан прави? Дай малко подробности. За начинаещи - не знам до сега казвах варна и млечен, но и с тях явно има проблеми. просто опитват, опитват, опитват....

Ванче, Ванче какви торти пускаш рано, рано маскара такава! Twisted Evil Малииии, как си го оформила само дупето.... Шефа ще е супер доволен май (не знам само жена му как ще го приеме) Wink

# 111
  • Мнения: 6
Аз правих марципн Варна,сложих 200мл вода с 100гр масло да заврат,после изсипах 200гр брашно.След като се получи пареното тесто и изстина,го омесих с 500гр пудра захарно лепеше много.Голям срам EmbarassedВашите торти просто са разкошни,вие сте вълшебници.Надявам се и аз да мога да се похваля с нещо подобно.

# 112
  • Мнения: 1 486
Добро утро! Радвам се че пак се захванахме с тортите...  Grinning
И аз!!! Laughing

Ейййй,Ванчето, какво е това нещо рано рано където показваш? hahaha
Прашката е много яка LaughingБързо казвай как я "уши" Thinking
rien,тортата е станала много интересна,въбще фигурките са ти много - как да кажа
нетрадиционни Laughing
svetlane,разкошен замък Hug-но сподели малко повече-кулите от какво са,изобщо малко повече
разяснения,само долавям,че фигурките са пластмасови,така ли е? newsm78

Момичета, с Варната и аз имах проблеми по едно време,но стигнах до извода,че пудрата захар, с която работех
беше много влажна и разводни тестото.Не съм сигурна и не твърдя,че е точно така,но когато я смених с тази на Крина-
проблеми нямах.

# 113
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Аз правих марципн Варна,сложих 200мл вода с 100гр масло да заврат,после изсипах 200гр брашно.След като се получи пареното тесто и изстина,го омесих с 500гр пудра захарно лепеше много.Голям срам EmbarassedВашите торти просто са разкошни,вие сте вълшебници.Надявам се и аз да мога да се похваля с нещо подобно.

Смени захарта както каза Фиор!

# 114
  • Мнения: 6
Много ви благодаря ще пробвам и така

# 115
  • Мнения: 1 965
Irra - Влакчето е страхотно. Ама обърни снимката бре жено, вратът ми изпука като се наведох да го разгледам.  Laughing Не се ли размекна влакчето от сметаната? НЕКА БЪДЕ ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ПРИНЦ!
Rien - Доста ти се стопило покритието като гледам. Но джунглата все пак се е получила. А къде отиде крокодила???  този злополчен крокодил??? Никъде не го видях.  newsm78
Светлане - Замъка е страхотен. Много пъстър и свеж. Кулите пластмасови ли са?

Прашката е много яка LaughingБързо казвай как я "уши" Thinking
Дала съм СТЪПКА ПО СТЪПКА.
Нат - "Жената" на шефа няма да се сърди, тъй като ми е съучастник в конспирацията. Под нейна диктовка, дупето е в стил "кубинско дупе". А размерът..... какво да ви кажа - ханш около 80 ще дойде.  Rolling Eyes

bibi3011 - Често, Варната се разводнява или лепне. В повечето случаи след пренощуване в хладилника, добре увита в пликче, се стяга и спира да лепне.
Искам да ви споделя, че при ВАРНА и ШОК.ТЕСТО - ЗАХАР НЕ ПРЕСЯВАМ!!! . Ако щете вярвайте, но е факт.

# 116
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Искам да ви споделя, че при ВАРНА и ШОК.ТЕСТО - ЗАХАР НЕ ПРЕСЯВАМ!!! . Ако щете вярвайте, но е факт.

Ванче немой така - не ми разваляй тука задължителното условие. Whistling Не знам защо при теб и така става (ти нещо там омагьосваш тестата явно), но при вашата пудра захар, не бих рискувала с никое тесто без пресята пудра захар. Аз съм се изхитрила и купувам готова пудра захар (наистина на прах). Като отвориш пакета и се вдига бял облак.

# 117
  • Мнения: 384
Здравейте, тортоправещи вълшебници! Hug
Вие сте моето вдъхновение. Пиша рядко при вас, само за да покажа какво съм сътворила, но ви чета най-внимателно всеки ден. Може би за това ми се получават нещата от първи път Embarassed Леле, колко съм скромна!

Искам да ви покажа поредното си творение, което беше предназначено за моя рожден ден вчера
 http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10618674 Торта Рафаело
Още снимки тук http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10618674
Прекрасен вкус!

Благодаря ви за темата, където намирам отговор на всички въпроси относно тортоправенето.   bouquet Поради това съм си спечелила авторитет на специалист в тортите сред колегите.

# 118
  • Мнения: 11 607
Момичета, много ми хареса началото на тази тема. Разкош! Без майтап! Уцелихте десятката!Поздравления от сърце!

Да си кажа мнението....Нали съм все начинаеща в този форум на дърти години.......

Та едно време като реших да се захвана с ФШ, темата бе само една - както и сега. Но.....аз пък не знаех откъде се започва, знаех само да си инсталирам програмата, да тръгне и от там насетне - китайско писмо. И тогава....Пуснах тема за начинаещите във ФШ.......Супер тема се получи.....Има и от тук мами, които си спомнят за това....Но...не искам да се изтъквам или да се хваля.......Не е това целта...Фактите сами говорят...Но много момичета разбраха що е ФШ точно от темата за начинаещите. Имахме си разни конкурси, оценяване, много нови неща се пуснаха и всички набрахме инерция....Който искаше да се занимава - го прави и до ден днешен. Аз дезертирах от темата, тя вече е само една и се учат всички - няма нови, няма стари, но уроците  - вече един път направени си седят, обяснено е просто и всеки може да разбере, дори и такива, които са на кота О. Но...ми останаха прекрасни приятелки от темата за ФШ и сега....като ми потрябва нещо.....малко....момичетата винаги ми помагат и никога не са ми отказали помощ.

Та....си мислех и аз...само да не се обидят останалите...Да има тема - Училище за торти. И там всички като мен....на воля да питат, да питат......Напр. винаги съм сваляла шапка на Пина,че в темата за хлебопечки едно и също нещо го повтаряше до припадък през 2 страници.

За поздрави - има си Календар на събитията, една тема там винаги топли повече, отколкото пръснати поздрави из цялата тема.......Не искам да бъда разбрана криво.....Това е практика на много теми...и като ги отвориш и като прочетеш само поздрави...ами накъртва........Целта на теми като тази е съвсем друга от тема за поздрав....

И ако няма да има обидени, но и в темата училище трябва да има и учители.....Ще има ли желаещи да ин помагат в една отделна тема. Когато правих предложение за ФШ се отзоваха няколко момичета, които наистина с търпение и здрави нерви ни учеха. После и други дойдоха и стана много весело и приятно при нас - зайците. Та....ще има ли помощници и учители в една тема за училище за торти? И ако нямате нищо против - бих пуснала подобна тема. Няма да имам никакви претенции за авторство на темата.....Форума е на всички! Лимита за страници е 25 стр. - питала съм Лео, така че тази тема можете да се подновява не на 20,а на 25 стр...

И Наталина е права.....Може въпросите и отговорите да са цветни....Напр. въпрос - с червено, отговор - зелено.......

Не искам да прозвучи като заяждане.......Но...четейки стари теми, стигам до извода,че всеки е започнал от елементарни въпроси, понякога е добре да си припомняме и самите ние какви въпроси сме задавали и че не се раждаме научени.......Т.е. нови хора винаги ще има, нови - стари елементарни въпроси винаги ще има.....И отделянето в нова тема - ще помогне и на по-опитните, защото няма да буксуват само в едни и същи въпроси, няма да трошат нерви в една тема с начинаещи...А понякога ние наистина сме доста досадни и капризни....

Аз искам не да бъда хвалена, а да ми се каже къде съм сгрешила, какво мога да поправя, и предпочитам критиката през аплодисментите. Защото само така се върви напред...


И...да питам по същество......

Утре един познат има рожден ден, но има алергия към яйца....Нещо хубаво, вкусно и оригинално оформено като торта без яйца, можете ли да ми предложите? И...мъж във вторник има рожден ден, на 40г. Много исках торта на Интер да му направя.....Но няма да мога да се справя с емблемата......Или пък на Мерцедес.......Много му хареса Трюфела, и Гараша дето ги правех.......Моля, помощ за покритието....Най-добре ми става тестото на Ванчччето с шоколад, имам и една Варна....но с левите ръце как да направя роза, като сигурно краката на някоя от вас по-добре работят от моите ръце.........Може и на ЛС някоя свръхтърпелива дама да ми обясни за оригинално покритие на торта за мъж ми........

# 119
  • София
  • Мнения: 1 170
От началото на темата малко торти, но качествени. Hug..

Ванче много си права за записването в word, с едно прочитане не можеш за запомниш дадено нещо, ако не го приложиш на момента. Аз отдавна си записвам, просто защото наистина се забравя и се пита после отново за едно и също нещо, за което е давано отговор.
От Тортеното предизвикателство също човек може да научи много неща, нека дори тези които не участват, да следят темата като започне дискутирането на тортите, много неща ще научат...

Общи условия

Активация на акаунт