Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 30 503
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 2 708
Сега вече си стиснахме ръцете. И си е точно твоя работа, каква ще е тортата за рождения ден на твоето детенце Peace Яяяяя да не им се плашиш на свекървите Wink

И да я покажеш все пак Laughing Laughing Laughing

# 196
  • Мнения: 1 122
Рая страшни цици! Много хубаво червено си получила.   bouquet

# 197
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Рая, супер е тортата, но имам една малка забележка. Вярно, че подтекста доколкото разбирам не е еротичен, но можеше да направиш леки издутинки от зърна под бюстието. Макар и скрити е хубаво да си личи че ги има Wink

# 198
  • Мнения: 1 486
Много интересни неща сте коментирали днес-особено това със слагането на торта във фризера.
Аз така правя единствено с парфето,но ако бързам много.Дори снощи правих еклерова торта с крем парфе
и понеже слагах блат отгоре направих така.
ЕТО и тортата,за едно бебе на 1год.,момичето си искаше такава торта,при това покрита с чаршаф.
Стила е малко "А ла Пепи"(Пепи,не се сърдиш,нали? Praynig),но нямаше ясна представа,какво иска-само някакви животинки
и за това реших да "изплагиатствам"Пепи-тя нали е спец в правенето на бебешки торти с животинки. Wink

raya_usa,сега видях докато пиша и твоята торта-страшни цици и много равни  Wink
И при това за колежка-явно е голяма майтапчийка жената Peace

# 199
  • Мнения: 492
лелееее Рая, тортата е върха, повече от прекрасна, както цветовете така  и изпълнението smile3501 smile3501 smile3501, каква е вътре?

Fior, май сме писали заедно, супер е тази детска тортичката, животните са много сладки.

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 18:05 от svetlane

# 200
  • Мнения: 1 965
Eй, Вие двечките..... Споровете на ЛС ако обичате!!! Особенно безсмислените и нервоопъващите. Айде прегърнете се и дотам. Naughty
Райчееееее - Знам защо ти е поръчала цици. Щото ако беше .... newsm78 ..... мъжко.... щеше да е едноетажна. А така, минава към запазената ти марка двуетажна.  hahaha . Завидях и на тая торта. Силиконови цици - като по снимките, розова чиста кожа - като по рекламите, опънато бельо като на Скарлет! Ихххх, мечти. Ааааааа.... няма да се разминеш без критика...... Къде са и поне загатнатите ареоли ли..... нещо като зрънца ли, знам ли?!?!  .......  Joy
Мдааааааа....... писали сме няколко човека едновременно. Пепи мисли като мен.
Фиорче - няма значение откъде е идеята. важното е че тортата се е получила. Хареса ми. ефектна и весела е.

# 201
  • Мнения: 2 185
Рая, супер е тортата, но имам една малка забележка. Вярно, че подтекста доколкото разбирам не е еротичен, но можеше да направиш леки издутинки от зърна под бюстието. Макар и скрити е хубаво да си личи че ги има Wink

 Laughing изобщо не съм съгласна  Naughty . Аз като се облека не ми се подават зърната  Laughing . Мисля, че тортата си е супер така  Peace
Фиорче нещо не мога да видя снимкта  Sad

# 202
  • Мнения: 484
Мислех да не пиша в темата,докато не направя торта за да не правя празни записи,заради вчерашните дебати,но неиздържах.
Крисче,много точен коментар!!!! Peace
Крисче,ти може и да не си съобразила разликата,но според мен няма голяма разлика между камера и фризер,а Нелка вече е казала,че слага тортата в камерата !!!!

Така,че мили нови момичета четете по-подробно кой какво ви отговаря,за да не се натрупва напрежение в темата.

Искам да кажа,че когато открих темата изчетох всички стари теми,а те бяха общо 24,не че имах много свободно време,а именно за да не задавам глупави въпроси.И сега рядко питам нещо,първо гледам сама да си помогна,защото никой не седи цял ден пред компютъра и само да отговаря на разни въпроси.

А тортите в темата са страхотни!!!


# 203
  • Мнения: 2 172
 PeaceАз обожавам глазурата на арабския кейк, има ли нялой рецепта, но да ства по-твърда шоколадовата глазура?

# 204
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Fior, супер е тортата, а фигурките по-хубави от моите Simple Smile Само на едно място има целулит и ми е малко бледа като основа, но пък детето едва ли ще го забележи.

Clairette, изразих мнение как ще е по-добре според мен  Peace Виждам и Ванчето е на моето мнение, така че сме 2:1  smile3534

Аз няма да ви показвам днешната, че наскоро имах същата и ще ви писне да ги гледате моите детски торти.
Но утрешните обещавам да покажа Simple Smile

# 205
  • Мнения: 1 486
Пепи, добре,че само на едно място си видяла Joy
Ама нали казах,че е еклерова и правих правоъгълна платка и "окантих"(незнам дали така се казва) Embarassed
формата, после редих еклери и заливах-така,че това се получи,но втори път такава торта с чаршаф-НЕ ПРАВЯ!! Naughty
А цвета-аз много не съм почитателка на ярките цветове и за това е такъв Peace

# 206
  • Мнения: 156
Fior , супер ти е тортичката!

raya_usa , невероятна ти се е получила тортата. Какво е покритието? И как си ги направила тези цици толкова  загладени, това с много маслен крем ли става или със сръчност newsm78 Вече пети път се връщам да видя тортичката, добре че не съм мъж Mr. Greenама преглъщам. Embarassed

# 207
  • София
  • Мнения: 178
raya_usa - тортата ти е наистина готина. Най-много ме впечатли безупречното покритие. И аз да питам - какво е?
А днес докато се рових в нета, попаднах на ето това:
http://www.youtube.com/watch?v=rFFdiWqGVyI&feature=related
До сега си мислех, че моите торти не ги обличам кой знае колко добре, но след като изгледах видеото на тва лелче, вече мисля, че моите са си супер! Толкова се смях, че не мога да не го споделя с вас!
На всички хубав уикенд от мен и не спирайте да творите!

# 208
  • Мнения: 1 173
Ех сега де , спор дали да има ореоли или не  Mr. Green . Не знам , на мен не ми харесва да се виждат - просто мое виждане . Иначе жената е американка , знам ли пък ако сложа как ще го приеме  Grinning
Пави Покритието е ММФ - маршмелоуз бонбони ( аз само с него работя, готовия фондан ми идва 10$ за кг  Shocked). Няма много маслен крем ( чудно защо това масло  ми се топеше лесно снощи  #Cussing out)просто загладено добре под покритието и пак не винаги е гаранция че ще се получи гладко ( като започне да омеква маслото , ти го заглаждаш , от другата страна "хлътва")

# 209
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Съжалявам, грешката е моя. Написах "камера" вместо "фризер". Честно, аз пък не правя разлика между двете неща. Доколкото една камера замразява продуктите, смятам, че става дума за същата техника Embarassed. Но понякога ми се струва, че имам малко препятствия с езиците като че ли. Определено не се опитвам да създавам смут съзнателно.  Embarassed
Допълвам: камера вкъщи нямаме, има само "фризерни" отделения.


________________________________________________________________________________

По същата причина не съм сигурна как да нарека някои неща, които съм учила вън от БГ. Отдавна съм напуснала, не знам какви термини са възприети сега при вас и се принуждавам да търся заобиколни пътища,   които понякога едва ли са много удачни.  Blush
Дими, и в разговора с теб е така: с меренгите. Тук се изговаря "маренгс"... Sad

Но давам нататък.

Шемет, Рая, Наталина и Светлане, Бъни, Естел, Смехурко, благодаря ви, момичета.
На Ванчето_ специална благодарност, то такова поетично изказване няма как да не се почете специално. Heart Eyes

Отговарям на това: това с което е покрита тортата зад и над малките розички по бордюра - дето е като рае какво е? крем, фондан??? как го направи? какъв е крема с който си оградила или и аз не знам как да го кажа клечиците от айсинга? как съхнаха въпросните клечици и как ги прехвърли на тортата? колко време ти отне направата на китката отгоре? Ще споделиш ли рецептата за айсинга и за въпросния маслен крем?

Самата торта е покрита с марципан, в естествен цвят.
"Нещото" на раета е от фондан_  все от  желатиновия, който винаги ползвам.
Разточено веднъж и отгоре минато допълнително с...(показвам снимка) за релеф.
Раетата са минати с боичка след изрязване и залепяне на формата върху тортата.

Това ползвах вместо точилка.  Blush Ванчето си има сериозен конкурент в мое лице по търсене на "сладкарски инструменти". Това е част от ел. тръба, която се монтира в стената и през нея се промушват кабелите.   Rolling Eyes D = 16мм.



Кремът е маслен, за него да пиша по_ нататък, като отговор на Дима?

"Клечиците" са спускани на място, по самата торта. Не са правени отделно и после прехвърляни...знаеш ли, не съм се замисляла, а е вероятно и такъв вариант да е възможен.

Цветята отгоре бяха готови от по_ рано, сега само ги оцветих и свързах с лента. Пипкава работа е, особено по_ обемните рози, с повече въздух между листенцата бавят процеса. Най_ добре е да се правят повече неща едновременно, за да има някаква система в работата.

Рая, "екстеншън"ът в моя случа се оказа пълен експеримент_ заради айсинга. Получава се, но сякаш ми дойде малко грубо? Навярно трябваше да ползвам хартиено конусче за да се получи по_ тънка струйка.
Опитай и в двете посоки: отгоре надолу и обратно. И в двата случая "работи", но щом професионалистите го правят по първия начин, сигурно има защо да е така. По_ голямата част и аз направих по този начин. Тук_ таме по някоя нишка се скъсва, но това не е беда: отстраняваш и повтаряш.
Много приятно за работа. Досега само си бях играла, но определено ще опитам отново, в по_ интересен вариант от този.

Дими, ето и за "орнаментите, направени със звездовидния накрайник "
Явно, не съм те разбрала, прости.
Правени са с този крем:
0,9 л белтък
170 г захар
340 г чисто масло
лимонов сок/киселина

Точно така, процесът е малко труден: захарта не се стопява лесно в белтъците и мисля, че италианският метод е по_ лесен.
Но пък става чуден крем...и си права, че белтъчната маса, вече готова, е толкова хубава, на човек му е жалко да вбие маслото в нея.

Ползвах крема само за заглаждане и за шприца, а вътре самата торта е пандишпан, сметана, сладко (ягодово)  и ананас.

Тандури, хубав метод с фризера. Долу_ горе това имах предвид като писах всичко да се охлажда преди събиране на тортата. Дори и бъркалките за сметаната слагам в хладилника преди да ги ползвам. Rolling Eyes Това е когато времето ме притиска. Минутка да трябва тортата и различните и елементи да изчакат, ги слагам в хладилника и още по_ добре във фризера, за да пестя минутки.

Боя се, че може да съм пропуснала нещо. Ако е така, питайте допълнително и ме извинете за недоглеждането. Дано няма такова.   Sad

________________________________________________________________________________

Рая, чудна торта си направила.  bouquet Изключително чисто, равно, гладко и с вкус. Peace

Общи условия

Активация на акаунт