Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 30 502
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
  • София
  • Мнения: 413
Момичета още веднъж, много ви благодаря за бързите и озчерпателни отговори!Така, аз стигнах до този етап:





Реших че ще написа отгоре ТЕО 1/2 а не от страни, поредният глупав въпрос от мен е: Сега ли да шприцовам украсата с оцветената сметана, или да я оставя в това състояние в хладилника и да го направя утре?

  chef  bouquet

# 211
  • Мнения: 2 185
Clairette, изразих мнение как ще е по-добре според мен  Peace Виждам и Ванчето е на моето мнение, така че сме 2:1  smile3534


Грешка- не сте 2:1  Laughing, само двете сте  smile3534 . И аз изразих мнение, не може ли  newsm78 . Тортата си е супер, не виждам защо трябва да и измисляме несъществуващи кусури, а пък на други торти, които ги имат да казваме колко са супер. Това не към Пепи, принципно просто  Peace . Лет'с кийп ит риъл  Wink. Хайде пийс  Peace

Нелка, тортата ти е шедьовър, май пропуснах да кажа преди малко. Срещу теб да тичаме не можем да те стигнем   bouquet .

Дидка добре се справяш  Peace . Остави малко да стегне в хладилника, преди това опитай да загладиш малко и дфа покриеш там където се подава блат. Успех!

# 212
  • Мнения: 1 965
Може ли една свекървена "дуплика" на репликата за КАМЕРАТА И ХЛАДИЛНИКА. Преди време имах смешен инцидент заради един хладилник с камера/фризер. Няма да ви го разказвам, ще ви кажа само какво ми кажа техника тогава. Предполагам че това са побългарени понятия, но както и да е. КАМЕРА се викало на това отделение на хладилника, което е вътре в самия хладилник.Има си самостоятелна вратичка все пак. ЕТО ТАКЪВ Там се развивали минусови температури, но не по-високи от минус 5-6-7 градуса. А ФРИЗЕРА - това вече си е камера за дълбоко замразяване. Там се развивали температури по-ниски от минус 10 градуса. До -20-25 че и повече градуса. ЕТО ТАКЪВ
Райка - не се засягай. Тортите ти са винаги толкова перфектни , че този път изпитах невероятно желание да те сдъвча малко.
little_sweet_didka™ - Добре изглежда. И аз бих изчакала до утре. Ако можеш, прибери досегашната си работа в кутия. да не изсъхва сметаната от хладилника.

# 213
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ванче, може (за дупликата). Grinning
Само че...добре де, преди нали повечето хОра имаха точно това по къщите си: хладилник с едно вътрешно отделение, с вратичка, както си показала на снимката.
Там се съхраняват замразени продукти. Там трябва да е достатъчно студено. Сладолед не може да оцелее на  _5 Thinking. Имам известен опит с големи хладилни помещения и знам какво става при някои процеси.
За жалост обаче нямам едновремешен хладилник, за да измеря температурата. Sad
Сега ползвам подобни по време на ваканции и ето идея: следващия път си вземам термометъра и ще има реплика на дупликата или ох...щях да се отплесна в създаване на думички. Blush
Написах всичко това, но някак неспокойно ми е, не съм сигурна кой е прав и крив; сега как да ме хване сън като не мога да си изясня каква точно е истината?

Клер(ке), благодаря ти много, но как ти дойде на ума да се извиняваш, че си ме пропуснала??? Shocked Тук са се събрали толкова много момичета, че е непосилно да се коментира детайлно.
Аз самата имам да се извинявам на толкова много от момичетата тук за липса на коментар, че за цял живот съм насъбрала срам. Embarassed
Сигурно е добре да кажа, че разполагам с бавен нет и отбягвам да отварям линкове. Виждам  само тортите, които са показани директно в темата, иначе ми е много мъчително да чакам.

# 214
  • Мнения: 4 358
Буболинката тва лелче почти като мене покрива  hahaha hahaha hahaha.Аз да не се хиля много че почти съм си като нея горката Joy Joy Joy
Рая много ми хареса тортата.За разлика от лелката от клипчето на Буболинка идеално си покрила и загладила  Peace Peace Peace
Фиорче от кога ми е мерек такава детска тортичка.И накрая ще взема без повод на спретна.Аз също като се захвана от Пепи ще гледам Heart Eyes

# 215
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Рая, супер е тортата - много е изпипана!  bouquet
Фиор, много сладка детска торта Hug Heart Eyes Ама как ги правите тез фигурки? Мен хич ме няма по тази част! newsm78

Преди малко на тъгадък трябваше да довърша една торта за една колежка, която беше за утре, но в 5 ми се обадиха, ако мога утре да отворя в 7 на работа, а тортата беше за 9. Та преди малко си я взеха хората. Не беше точно това, което исках, но нямаше как.



и още една снимка

# 216
  • Мнения: 1 610
На свекървата хладилника е с камера. Камерата има няколко степени, на едно е минус 5, на пета степен е до минус 20.Зависи каква е външната температура. И още нещо момичета, някой слагал ли е цяло прасе във фризера. Не може да смогне, бръмчи , ще се стопи. Така че ,за да се изстуди един продукт му трябва време. И е все тая дали крайната температура която достигне е -40 или -5, защото за 20 мин никой фризер не е Худини да изстуди нещо си до -50 градуса.

Питайте мъжете си за технически неща,  бе хора, не питайте във форума!
  bouquet

# 217
  • Мнения: 1 173
Ванче аз пък кога съм казала  че съм се засегнала  Rolling Eyes , че и с цялото ми име ме написа ( малей , даже едно време като сгафех нещо , майка ми не ми казвала "Райка"  Joy ) . Както и да е де - оставете си малко сили за таз вечерната торта , там шЪ има какво да критикувате  Joy
 Аз отивам да се трудя - стига празни приказки  Mr. Green

# 218
  • Мнения: 1 965
Айдеееееее.... спор за хладилниците заформих. Ама беше съвсем без да искам.  newsm17
Райченченченце - Без да искам съм го налучкала името.  no Мразя да пиша на латиница, и затова ви побългарявам никовете постоянно. Наистина ли тези гладки  и снежно бели чаршафи ги правиш от ММФ?  Shocked И китките ли? По стандартна рецепта ли, или бъркаш там в котлето някакви допълнителни отвари? Колкото и торти да съм виждала с ММФ, все си стоят малко зърнести.
Като видях днес на Нелката тръбата и се сетих, че забравих да ви кажа нещо.В офиса монтираха климатик. Същите тия бандити дето ми разбиха лятото хола. Та, понеже са запомнили как се радвах на остатъка от маркуча, и ме викат на инспекция и единия ми се усмихва: "Оставили сме ти тръбички, да си правиш още торти"....... Влизам аз в WC-то, дето ще е тръбата за конденза и  Shocked Shocked Shocked . Има над метър и половина оставен маркуч. Така че..... ако има желаещи, и имащи път към мен, мога да им резна по колкото искат. ПРИПОМНЯМ.

# 219
  • Мнения: 634
Невероятни и неуморими сте .Два часа чета и гледам какви красоти сте спретнали.
Аз също слагам торти (полу готови)във фризер за кратко време.Когато ме гони час .Особенно ,когато трябва да зафилвам торта със сметана ,пъхам за 10 мин. във фризера ,стяга масленият крем и продължавам със сметаната.По същият начин и ако трябва да я украсявам с желатин.Нарисувана очертана с шоколад във фризера и след това като нанасям различни цветове много лесно стягат и не се разливат тъй като тортата е охладена.Да покажа и моите торти от днес ,макар ,че определено не ми беше ден за работа ,но трябваше да се поизмъча.Ванче изпотих се с шоколадовият фондан.Купих една много течна глюкоза и тестото въобще ни можа да стане ,както друг път.Толкова бързо стягаше,че не можех да го разточвам.Абе мъка голяма.Замаскирах от долу на шоколадовата (квадратнота)с захарна лента.Идеята ми беше съвсем друга ,но клиентите и така си я харесаха
Много съжалявам,нещо стана с ъс страницата на албума и не мога да отворя снимките.Надявам се утре да успея да ги кача

# 220
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Рая циците са страшни - ставаш за пластичен хирург Simple Smile я кажи шарката на роклята/блузката как я прави? Нямам търпение да видя и другата торта.
Фиор страхотно си се справила с животинския свят.
Наталинче страхотни са ти цветовете аз чак напоследък успявам да докарам по-наситени цветове но рядко са това което искам.
Тази кака дето покрива тортата е просто убиец  hahaha

# 221
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Чудесии творите напоследък!!!!

Нелка май говори за суис меринг - правих, след като изчетох 30 стр коментар от професионалистите. Трудоемко, но чудно на вкус!!!

Аз направих торта за стотина човека и в бързината не успях да я снимам.  Sad Но и се поизложих...

Ето нещо за тортената библиотека - преди време ме бяха смъмрили, че давам идеи при положение, че имало вече доста писано по темата, та гледам да си трая, но този фондан си заслужава труда.
Вкусен фондан

230 гр сирене Филаделфия
1 кг пудра захар - по-малко може да поеме, внимавайте!
1/4 - 1/2 ч ч нишесте
2 с л царевичен сироп или глюкоза
1-2 ч л аромат по желание - безцветна ванилия напр.

1-2 ч л бадемова есенция

Разбива се сиренето с половината захар до гладко. Добавя се половината на ОСТАНАЛАТА захар плюс нишестето, цар. сироп, есенциите и се меси.
Добавя се по малко още захар, но да се внимава - ако стане много захарта, няма да се точи лесно.

# 222
  • Мнения: 1 283
Леле,пак сте изписали света...Нямах време да ви чета и само прегледах картинките.Чудесни цици,дупета,мечета,тенис ракети и др.Браво на вас!  bouquet

Ето и от мен един морковен кейк с портокалови кори и бадеми с крема-сирене айсинг Grinning

http://good-times.webshots.com/photo/2425678610101110711GhGZIZ?vhost=good-times

И смело напред. Hug

# 223
  • Мнения: 156
 Днес по Би Ти Ви  показваха как се прави торта "Бяла неделя", за съжаление аз хванах само края на предаването, но влезнах в сайта на Бон апети и си копнах рецептата.Ето я :
Торта "Бяла неделя"
Гост: Радослава Минчева, сладкарници “Неделя”
21/2/2009
Списък на необходимите продукти:
за блата:
7 яйца
7 с. л. захар
7 с. л. брашно
2 ч. л. какао

за крема:
1 л прясно мляко
180 г брашно
40-50 г нишесте

за сметановия крем:
1 л животинска сметана
400 г захар

за крокана:
1 кг захар
300 г орехови ядки

за декорацията:
300 мл сметана
200 г бял шоколад
100 г кафяв шоколад
шоколадов кувертюр

за сиропа:
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода

Начин на приготвяне:
 1. Яйцата за блата се оставят на стайна температура, след което жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците се разбиват в голяма купа със захарта. Жълтъците се прибавят един по един, след което постепенно се изсипват брашното и  какаото.
 2. Полученото пандишпанено тесто се разстила в намаслена форма за торта и се изпича в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20-30 минути.
 3. Млякото се кипва в касерола с 400 г захар, като се разбърква с помощта на бъркалка.
 4. Прибавят се 180 г брашно и 40-50 г нишесте, като продължава да се бърка.
 5. Сметаната за сметановия крем се разбива със захарта, като част от нея се отделя за разтопяване на белия шоколад. 
 6. Захарта за крокана се разтопява и в нея се изсипват натрошените орехови ядки, разбъркват се и сместа се разстила върху намаслена равна повърхност. След като изстине, втвърдената смес се натрошава наситно.   
 7. Захарта за сиропа се разтваря във водата, загрява се и се оставя да изстине. Изпеченият блат се разрязва на три равни части, които се сиропират равномерно.
 8. Първият сиропиран блат се намазва с млечен крем и се поръсва с плътен слой крокан. Покрива се с втори блат, който се намазва със сметанов крем и също се поръсва с крокан.
 9. Отгоре се поставя третият сиропиран блат, тортата се "зафилва" със сметанов крем, като по края на тортата се прави декоративен сметанов ръб с помощта на пош, за да не изтече заливката от белия шоколад.
 10. В средата се излива разтопеният бял шоколад и с помощта на пош се правят линии от разтопен кафяв шоколад. Линиите се пресичат с нож, така че да се получат вълнички. От шоколадовия кувертюр се издълбават ролчици и се подреждат в кръг върху декоративния ръб, а стената на тортата се панира с крокан.
 
 
 

# 224
  • Мнения: 384
Здравейте, тортоправещи момичета!
Намесвам се, защото и аз гледах предаването "Бон апети" точно заради рецептата за "Бялата неделя". Искам да уточня, че има един пропуснат продукт в млечния крем. Аз си записах рецептата от предаването. Там казаха, че в него се слага и 200 гр. краве масло. Честна пионерска! Сега виждам, че и в сайта им е пропуснат.
Така че, ако ми вярвате, когато я правите сложете и краве масло. Peace Просто не искам да си провалите тортата.

Общи условия

Активация на акаунт